Dwsegnwseisstonlao Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Καταρχην καλησπερα σε ολους ειμαι καινουργιο μελος στο forum σας. Συγνωμη αν κανω κανα λαθος σχετικα με τα θεματα,κλπ . Λοιπον στο θεμα μου τωρα...εχω παραφορτωσει τον σκληρο μου και κολαει. δεν εχω και πολλα λεφτα αυτη την περιοδο για να αγορασω καινουργιο σκληρο. πρωτον δεν θελω φορματ για να μην χασω τα αρχεια μου. δευτερων και βασικο ερωτημα μου, μπορω να τρεχω μονο τα windows μου(win 7 prenium) στον σκληρο απο το παλαιολιθικο pc μου ή θα εχω προβληματα? Ο τωρινος σκληρος μου ειναι ο : WESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREEN SATA2 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303736) Ο παλιος : Barracuda ATA IV : ST380021A (http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=37fd5a802efbd010VgnVCM100000dd04090aRCRD&locale=en-US&reqPage=Legacy) Ευχαριστω εκ των προτερων!
disqualified Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δεν τιθεται καν θεμα. Στα laptop βαζουν χειροτερους δισκους απο πλευρας ταχυτητας.
Dwsegnwseisstonlao Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δηλαδη δεν θα εχω προβλημα σχετικα με προγραμματα ,games , klp. ? αυτα θα τα τρεχω απο τον τωρινο σκληρο...
TheELF Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 πρωτον δεν θελω φορματ για να μην χασω τα αρχεια μου 1.Στων Η/Υ που έχεις τώρα έχεις IDE για να των βάλεις αυτών(των παλιό);;; 2.και να βάλεις το λειτουργικό στων παλιό,που πρέπει να το βάλεις από την αρχή,και όχι αυτό που έχεις ήδη τώρα(απλά το λέω μπας και έχεις άλλες βλέψεις),δεν ξεφορτώνεις με αυτών των τρόπο των νέο σκληρό αφού τα αρχεία των windows δεν θα εξαφανιστούν μόνα τους,θα πρέπει να τα διαγράψεις,οπότε χάνεις και πολλές ρυθμίσεις και πολλά προγράμματα θα πάψουν να τρέχουν,δεν είναι και τόσο εύκολα δηλαδή.
disqualified Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δηλαδη δεν θα εχω προβλημα σχετικα με προγραμματα ,games , klp. ? αυτα θα τα τρεχω απο τον τωρινο σκληρο... Νομιζω οτι δεν θα τρεχουν μιας και ειναι εγκατεστημενα σε αλλη εγκατασταση αλλα επειδη δεν το γνωριζω με σιγουρια δε μπορω να πω κατι τετοιο. Εγω στη θεση σου αν βαριομουν να ξαναπερνω προγραμματα θα εβαζα τον παλιο σκληρο σα 2ο δισκο ως αποθηκη.
Dwsegnwseisstonlao Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 1.Στων Η/Υ που έχεις τώρα έχεις IDE για να των βάλεις αυτών(των παλιό);;; 2.και να βάλεις το λειτουργικό στων παλιό,που πρέπει να το βάλεις από την αρχή,και όχι αυτό που έχεις ήδη τώρα(απλά το λέω μπας και έχεις άλλες βλέψεις),δεν ξεφορτώνεις με αυτών των τρόπο των νέο σκληρό αφού τα αρχεία των windows δεν θα εξαφανιστούν μόνα τους,θα πρέπει να τα διαγράψεις,οπότε χάνεις και πολλές ρυθμίσεις και πολλά προγράμματα θα πάψουν να τρέχουν,δεν είναι και τόσο εύκολα δηλαδή. 1. ναι!τον εχω ηδη συνδεδεμενο απλα δεν τον χρεισιμοποιω. 2. αυτο ειχα σκεφτει να κανω. και οσο που λες οτι τα αρχεια τον windows θα υπαρχουν το κσερω.απλα τα windows θα τρεχουν απο τον αλλο σκληρο οποτε δεν θα εχω προβλημα σωστα?
TheELF Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Όπως είπα και πριν «οπότε χάνεις και πολλές ρυθμίσεις και πολλά προγράμματα θα πάψουν να τρέχουν» αυτό θα είναι το μόνο πρόβλημα.
Bspus Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Εισαι σιγουρος οτι το προβλημα που εχεις ειναι επειδη ο σκληρος ειναι παραφορτωμενος? Ποσο ελευθερο χωρο εχεις στον 1TB? Αμα εχεις καταφερει να γεμισεις 1 TB θα σωθεις με τα 80? Και ποσο μεγαλη πια ειναι η εγκατασταση windows μαζι με τα παιχνιδια? Σιγα μην ειναι 80GΒ. Τα windows μονα τους μαζι με βασικα προγραμματα και swap file δυσκολα θα ξεπερνανε τα 20GB. Αρα μαλλον μπορεις απλα να απεγκαταστησεις παιχνιδια που δεν παιζεις. Η μονη μακροπροθεσμη λυση ειναι να δανειστεις εναν εξωτερικο σκληρο ωστε να παρεις ολα σου τα αρχεια. Υποθετω οτι τα αρχεια σου πλησιαζουν το 1 TB, και η μεταφορα απο και προς USB φορητο θα παρει πολλες ωρες. Βαλτο το πρωι και αστο να γραφει. Μετα φορματ και δημιουργια 2 partitions. Κατα την εγκατασταση των windows υπαρχει η επιλογη σε ενα advanced menu. Το ενα γυρω στα 80 GB η αναλογα οσο νομιζεις και ολο το υπολοιπο στο δευτερο για να γινει αποθηκη. Τα παρτισιον φορμαρονται ξεχωριστα οποτε την επομενη φορα που θα θες να κανεις φορματ τα windows δεν θα χρειαστει να πειραξεις τα αρχεια σου. Αν τα αρχεια σου δεν ειναι τοσα πολλα αρα εχεις ελευθερο χωρο, το προβλημα σου δεν ειναι ο παραφορτωμενος σκληρος. Μια λυση θα ηταν να περασεις τα windows ξανα απο πανω χωρις φορματ του παρτισιον. Δεν θα χασεις τα αρχεια σου, αλλα θα πρεπει φυσικα να ξαναεγκαταστησεις τα παντα. Επειδη ομως δεν το εχω κανει ποτε αυτο στα 7 το λεω με επιφυλαξη.
washcloud Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 εχω παραφορτωσει τον σκληρο μου και κολαει. Επειδή το "κολλάει", ΔΕΝ είναι αρκετά κατατοπιστικό ως περιγραφή, κι ασχέτως που δεν είναι αυτό για το οποίο ρωτάς, μπορείς αν θες να πεις κάτι περισσότερο αναφορικά με τα συμπτώματα που παρουσιάζονται; Διότι αφ' ενός, ένας δίσκος δεν "παραζορίζεται" εάν είναι "παραφορτωμένος" από αρχεία, όχι τουλάχιστον σε βαθμό που να είναι ορατό το ζόρι, κι αφ' ετέρου αν όντως υπάρχουν "κολλήματα", υπάρχει ο φόβος ο δίσκος να είναι προβληματικός (κι ας είναι και μόλις από χθες αγορασμένος). Στη χειρότερη βέβαια, μπορεί απλά (για διάφορους λόγους), να έχει ψιλοσακατευτεί το λειτουργικό. Σε κάθε όμως περίπτωση, και με βάση αυτά που μας λες, σε αφορούν και οι δύο αυτές καταστάσεις, σωστά; πρωτον δεν θελω φορματ για να μην χασω τα αρχεια μου. δευτερων και βασικο ερωτημα μου, μπορω να τρεχω μονο τα windows μου(win 7 prenium) στον σκληρο απο το παλαιολιθικο pc μου ή θα εχω προβληματα? Τα Εφτάρια, είναι ΗΔΗ εγκατεστημένα ΚΑΙ στους δύο δίσκους; Ή ο παλιός έχει, ίσως ΧΡ κι εννοείς πως σκοπεύεις να εγκαταστήσεις και εκεί τα Εφτάρια, τώρα; Δηλαδη δεν θα εχω προβλημα σχετικα με προγραμματα ,games , klp. ? αυτα θα τα τρεχω απο τον τωρινο σκληρο... ...τα παιχνίδια (και ό,τι άλλο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ είναι ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ στον νέο δίσκο), θα πρέπει να εγκατασταθεί εκ νέου, αν βασικό δίσκο με Windows ορίσεις τον παλιό. Κι αφ' ενός αυτό δε νομίζω να σε χαλάει - αφ΄ετέρου αν το ζήτημά σου είναι ο χώρος που καταλαμβάνουν -τα παιχνίδια κυρίως- μπορείς να ορίσεις κατά την εγκατάστασή τους, να γίνει αυτή στον ΝΕΟ δίσκο (θα ξαναεγκατασταθούν εκεί δηλαδή, μόνο που κάποιες βασικές πληροφορίες που χρειάζονται τα (νέα) Windows (7) που θα βάλεις στον παλιό για να τα τρέξουν, θα περαστούν στο δικό τους μητρώο. Εν τω μεταξύ, είτε αλλάξεις προτεραιότητα δίσκου απ' τον οποίο θα εκκινεί το μηχάνημα, είτε όχι, να έχεις υπ' όψιν τα εξής : α) Αν ο παλιός ΔΕΝ έχει ήδη τα Εφτάρια, πρόσεξε πρώτα ν' αποσυνδέσεις τον παλιό πριν πας για εγκατάσταση, για να μη μπερδευτεί η κατάσταση και μετά (σε περίπτωση που θες να συνεχίσεις να το κάνεις) δεν μπουτάρει ο νέος. β) Μπορείς επίσης (επειδή είπες "δε θέλω να κάνω φορμάτ"), να πάρεις ένα image των Εφταριών του νέου μέσω σχετικού προγράμματος (πχ Acronis True Image) και αν υπάρχει αρκετός χώρος στον παλιό, να το "αποσυμπιέσεις" εκεί. Αφού στη συνέχεια ορίσεις μέσα απ' το BIOS τον παλιό ως "1st boot device", τα Eφτάρια που θα έχεις "αποσυμπιέσει" σε αυτόν, λογικά θα ξεκινήσουν κανονικά. γ) Αν τυχόν υπάρχουν Εφτάρια και στον παλιό, μπορείς απλά να δοκιμάσεις να εκκινήσεις το μηχάνημα από αυτόν. Ίσως και να κάτσει. δ) Σε κάθε περίπτωση, να έχεις κατά νου, είτε επειδή "δε θέλεις να κάνεις φορμάτ", είτε επειδή δεν μπορείς ν' αγοράσεις άλλο δίσκο σύντομα, ότι τα αρχεία και το λειτουργικό που σε νοιάζει, είναι "στον αέρα". Όπως έγραψα στην αρχή, το "κολλάει", δεν ακούγεται καλό. Αλλά κι ακόμα κι αν ΔΕΝ είναι θέμα (προβλήματος) του νέου δίσκου, επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου βγάλει τέτοιο (μπορεί και ποτέ, μπορεί και μετά από 10,5,3,2,1 χρόνια, μπορεί και αύριο, έτσι στα καλά καθούμενα), πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, έχοντας ήδη πάρει αντίγραφα των αρχείων έστω που δε θες με τίποτα να χάσεις. Και να τα έχεις είτε στον παλιό, είτε σε DVD δισκάκια, αν υπάρχει αντιγραφικό επάνω στο μηχάνημα. Ξέρεις πόσοι εμφγανίζονται συχνά και λένε "...μα γιατί να μου το κάνει εμένα αυτό, καινούριος δίσκος; Με κατέστρεψε" επειδή δεν είχαν αντίγραφα ;
Dwsegnwseisstonlao Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Εισαι σιγουρος οτι το προβλημα που εχεις ειναι επειδη ο σκληρος ειναι παραφορτωμενος? Ποσο ελευθερο χωρο εχεις στον 1TB? Αν τα αρχεια σου δεν ειναι τοσα πολλα αρα εχεις ελευθερο χωρο, το προβλημα σου δεν ειναι ο παραφορτωμενος σκληρος. Μια λυση θα ηταν να περασεις τα windows ξανα απο πανω χωρις φορματ του παρτισιον. Δεν θα χασεις τα αρχεια σου, αλλα θα πρεπει φυσικα να ξαναεγκαταστησεις τα παντα. Επειδη ομως δεν το εχω κανει ποτε αυτο στα 7 το λεω με επιφυλαξη. ναι ειμαι σιγουρος σχεδον τον εχω γεμισει....δεν εχω προβλημα με την χωρητικοτητα απλα ηθελα να τρεχουν τα windows σε μη φορτωμενο δισκο γιατι πιστευω δεν θα ειχα τα προβληματα που εχω τωρα. παντως να κσαναπερασω τα windows το εχω κανει και δεν εχασα τα αρχεια μου.απλα μεταφερθηκανε σε ενα φακελο μεσα στον σκληρο σαν windows.old . παντως ευχαριστω μου αρεσε η ιδεα σου αυτο θα κανω...!
stm00192 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Πες μας τι προβλήματα έχεις... γιατι παιζει να μην εχουν καμια σχεση με το σκληρο και να παιδευεσαι τζαμπα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.