captainf2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Γειά, έχω mac και θα ήθελα να μάθω MySql. Λοιπόν έκανα εγκατάσταση το MySql αλλά μετά δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω και ένα βιβλίο που υποτίθεται θα μου μάθει τα βασικά για την Sql αλλά μου λέει μόνο πως να κάνω εγκατάσταση το MySql και μετά στα παραδείγματα έχει το Terminal και κάνει διάφορες εργασίες αλλά δεν εξηγεί πως θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Δηλαδή στο πρώτο παράδειγμα στο Terminal του βιβλίου λέει: Welcome to the SQL monitor. Commands end with ; or \g. Εγώ τι πρέπει να κάνω για να φτάσω εκεί? Thanks
bnvdarklord Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Γραψε mysql στο τερμιναλ και πάτα enter.
captainf2008 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Το δοκίμασα αλλά δεν δουλεύει μου λέει command not found.
bnvdarklord Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 αν ξερεις να χειριζεσαι το terminal ψαξε να βρεις που ειναι το mysql εκτελεσιμο. Κοιτα και στο google για "mac mysql command not found"
Erevis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Υποθέτοντας ότι έχεις εγκατεστημένο το πακέτο mysql-server, κι όχι μόνο τον client, πρέπει να ξεκινήσεις το service της MySql. Σε FreeBSD η εντολή είναι: /etc/init.d/mysqld start Λογικά ίδια είναι και σε Mac, αφού χρησιμοποιεί τον kernel του FreeBSD.
captainf2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Το MySQL Community Server 5.5.16 κατέβασα, λογικά κατέβασα το σωστό. Επίσης έκανα εγκατάσταση και το preference pane οπότε μπορώ να ξεκινήσω και να σταματήσω το MySQL server. Στο terminal τι πρέπει να γράψω για να μπορέσω να δίνω εντολές στο MySQL όπως create database κτλ. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Μήπως στα WinΧP θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα?
thanocaster Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Γράψε στο terminal > which mysql Αν δεν σου επιστρέψει τίποτα, τότε δεν έχεις εγκαταστήσει την mysql (πράγμα απίθανο, αφού το OS X έρχεται με προεγκατεστημένη τη mysql). Αν η mysql είναι εγκατεστημένη, τότε θα επιστρέψει κάτι σαν αυτό: > /usr/local/mysql/bin/mysql που σημαίνει πως αν το κάνεις copy-paste στο terminal, θα μπεις στο περιβάλλον της mysql. Βέβαια, για να μην γράφεις όλο αυτό το μακρυνάρι κάθε φορά που θέλεις να μπεις στη mysql, μπορείς να δώσεις την παρακάτω εντολή, ώστε, γράφοντας απλά "mysql" (χωρίς τα αυτάκια), να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα: > alias mysql="/usr/local/mysql/bin/mysql" ΥΓ> Εννοείται πως όπου βλέπεις στο παράδειγμά μου "/usr/local/mysql/bin/mysql", εσύ το αντικαθιστάς με αυτό που θα σου δείξει η εντολή "which mysql".
captainf2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Πάτησα "which mysql" και δεν μου έβγαλε κάτι. Μετά πάτησα "/usr/local/mysql/bin/mysql" και δούλεψε κανονικά. Thanks.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα