Προς το περιεχόμενο

Προσδιοριστικό public μιας κλάσης στη java

pbp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι σημαίνει και γιατί βάζουμε public πίσω απο τη λέξη class στην java ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι που το βάζουμε πάντα. Μπορεί και να μην υπάρχει. Αυτό που σημαίνει είναι ότι αντικείμενα τέτοια κλάσης μπορούν να δημιουργηθούν και να χρησιμοποιηθούν από κώδικα εκτός του αρχικού package που βρίσκεται αυτή η κλάση.

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι που το βάζουμε πάντα. Μπορεί και να μην υπάρχει. Αυτό που σημαίνει είναι ότι αντικείμενα τέτοια κλάσης μπορούν να δημιουργηθούν και να χρησιμοποιηθούν από κώδικα εκτός του αρχικού package που βρίσκεται αυτή η κλάση.

aha..

Και όταν έχω πολλές κλάσεις σε ένα μονο αρχείο γιατί μου βγάζει compile error αν βάλω πάνω απο ένα public?

Δημοσ.

Γιατί αυτός είναι ο κανόνας: πρέπει το αρχείο με όνομα xxx.java να περιέχει ως public μόνο την κλάση xxx -- αλλά μπορεί να περιέχει και άλλες κλάσεις που δεν θα είναι public.

Η αιτιολογία είναι για να διευκολύνεται το σύστημα της Java να βρίσκει κάποιον κώδικα που του ζητείται: αν ζητείται κώδικας της κλάσης xxx ξέρει ότι θα ψάξει μόνο στο αρχεί xxx.java.

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι σημαίνει και γιατί βάζουμε public πίσω απο τη λέξη class στην java ?

Ευχαριστώ.

Με την λέξη public δηλώνεις ότι η κλάση μπορεί να αναγνωρίζεται και από άλλες κλάσεις που έχεις φτιάξει που δεν είναι στο ίδιο αρχείο!

Είπα ότι είπε και ο GKNSB αλλά με όχι τόσο επιστημονικούς όρους.

Γενικά να θυμάσαι ότι το public σημαίνει στα ελληνικά ' δημόσια - κοινό ' .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...