Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θαήθελα για ακόμα μια φορά τη πολύτιμη βοήθεια σας στο στήσιμο ενός διχτύου υπολογιστώνκαι τη ρύθμιση τους.

 

Σε μια αίθουσα μαθημάτωνυπάρχει ένας κεντρικός υπολογιστής του καθηγητή και άλλοι 6 για τους μαθητές καθώςκαι ένα switch 24θεσεων.

 

Από το κεντρικό υπολογιστήμέσω ενός προγράμματος που ήδη έχω μπορώ να επιβλέπω και ανάλογα να διαλέγω σεποιο υπολογιστή μαθητή θα επέμβω (όλα έχουν windows 7 home premium 32bit)

 

Ερωτήσεις

 

1) Πως θαφτιάξω το δίχτυο δηλαδή τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο κάθε υπολογιστή ώστε ναημπόρει να βλέπει ο κεντρικός τα υπόλοιπα pc.

 

2) Ο κάθε υπολογιστής του μαθητή έχει μόνο ποντίκικαθώς για την εργασία που κάνουν δεν χρειάζεται πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναισυνδεμένο μέσω του παλιού τύπου βύσματος και όχι usb, πως μπορώ και αν υπάρχεικάποιο πρόγραμμα κατά προτίμηση δωρεάν να μπλοκάρω τις πόρτες usb;

 

3) Πως μπορώνα απαγορεύσω την κακή πρόθεση ενός μαθητή να σβήσει αρχεία από το σκληρό δίσκοείτε από το λειτουργικό σύστημα είτε από τον αποθηκευτικό χώρο;

 

Υπάρχει κάποιο κολπάκι/πρόγραμμα που να απενεργοποιεί το delete η οποιαδήποτε επέμβαση στο λειτουργικό;

 

 

 

Αυτάμέχρι στιγμης…. ευχαριστώ για κάθε βοήθεια

 

 

Δημοσ.

για να μην πειραζουν τα αρχεια πρεπει να φτειαξεις 2 λογαριαμους που ενας θα ειναι ο admin και ο αλλος ενα απλος χρειστης με οριο το τι θα κανει

Δημοσ.

για να μην πειραζουν τα αρχεια πρεπει να φτειαξεις 2 λογαριαμους που ενας θα ειναι ο admin και ο αλλος ενα απλος χρειστης με οριο το τι θα κανει

 

και αυτο πως γινετε?

Δημοσ.

στις ρυθμισεις στον πινακα ελενχου και λογαριασμοι χρηστων φτειαχνης νεο λογαριασμο και το ρυθμιζεις να μην ειναι αδμιν

Δημοσ.

Λοιπόν συνδέεστε ολοι επάνω στο switch για αρχή , στην συνέχεια στον κάθε υπολογιστή θα κάνεις την εξής ρύθμιση στα windows :

My computer > δεξί κλικ properties > μετα κάτω οπως το βλέπεις πας εκει που λέει computer name , domain , and workgroup settings > πατας change settings και μετα change , αυτο που μας ενδιαφέρει εδώ ειναι εκει που λεει Workgroup να ειναι το ίδιο σε ολα τα pc.

 

Εσύ μπορείς να βάλεις πχ class, student class ,School η να το αφήσεις και όπως ειναι αρκει να ειναι ιδιο σε ολα τα pc για να ειναι στο ίδιο δίκτυο και να βλέπουν ο ενας τον αλλον.

Δημοσ.

Τα USB λογικα θα πρεπει να μπορεις να τα απενεργοποιησεις απο το BIOS Setup. Δηλαδη το μενου που μπορεις να μπεις πριν τα windows στην αρχη που φορτωνει ο υπολογιστης. Συνηθως με το DEL η το F2.

 

Διαφορετικα μεσα απο τη διαχειριση συσκευων κατω κατω θα πρεπει να βρεις τους USB Constrollers και να τους κανεις disable. Δεν χρειαζεται αλλο προγραμμα.

 

Τωρα για τα αρχεια και τους χρηστες, οπως ειπαν, οι μαθητες πρεπει να μπαινουν με λογαριασμο απλου χρηστη. Δεν θα μπορουν να πειραξουν το λειτουργικο εφοσον δεν ξερουν τον κωδικο του administrator.

 

Για τα αρχεια ομως που ανηκουν στο προφιλ τους, κανονικα θα μπορουν εκτος αν πειραξεις κατα περιπτωση τα δικαιωματα εκει και τους αφαιρεσεις τοσο την full προσβαση οσο και το ownership (ωστε να μην μπορουν να το επαναφερουν).

Αλλη λυση ειναι να εχεις ολα τα αρχεια που πρεπει να βλεπουν read only σε καποιο φακελο εξω απο το δικο τους χωρο (πχ c:\files) και παλι με το μενου ασφαλεια (δεξι κλικ στο φακελο) να κανονισεις τα δικαιωματα. Ακομα καλυτερη λυση, να τα βαλεις σε ενα κοινοχρηστο φακελο στο δικτυο και να τα βλεπουν read only απο εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...