black_widow Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 24. Η εισφορα μου στο ΙΚΑ ειναι 100-150 / μηνα Ούτε να το σκέφτεσαι, έχεις ΟΑΕΕ ,ΦΠΑ . Επίσης χάνεις αποδοχές αδείας , επίδομα αδείας, δώρα που δικαιούσαι ως μισθωτός. Πιο κάτω από αυτό το ποσό δεν πάνε οι εισφορές. Με τα νέα φορολογικά φορολογείσαι από το πρώτο ευρώ ως ελεύθερος επαγγελματίας, έως τα 9000 ευρώ ως μισθωτός υποτίθεται δεν έχεις φόρο ( δεν έχω καταλάβει πώς ακριβώς θα το εφαρμόσουν αυτό με την επιστροφή φόρου ). Το είχα μελετήσει και εγώ αυτό στην προηγούμενη εργασία πριν αλλάξουν τα φορολογικά και δε με συνέφερε , με συνέφερε μόνο αν η σύμβαση ήταν πραγματικά σύμβαση έργου που θα μπορούσα να τελειώνω στο 5ωρο-6ωρο λόγω παραγωγικότητας και να κάνω δεύτερη εργασία μετά αλλά δεν εξυπηρετούσε τον εργοδότη ( κάναμε και τις γραμματείς , κάποιος έπρεπε να είναι στο γραφείο λόγω 12ωρης καθημερινής λειτουργίας, κάναμε και τους αποθηκάριους- έκανα μπράτσα για γυναίκα κ.λ.π. ).
tehAllantin Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Απλά αίσχος.. Απορώ ποιον συμφέρει στην ουσία να έχει ΤΕΒΕ..
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Διαβάζω από αρκετούς "έχεις να πληρώνεις και ΦΠΑ, έχεις και παρακράτηση φόρου" και τραβάω τα μαλλάκια μου. Απλά αίσχος.. Απορώ ποιον συμφέρει στην ουσία να έχει ΤΕΒΕ.. κανέναν. απλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
guido Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Ενδιαφέρομαι να κάνω και εγω μπλοκάκι αλλά νομίζω έχουν αλλάξει οι συντελεστες. ειναι 25% πλεον ο συντελεστης παρακρατησης φορου και θα φορολογήσε απο το 1ο euro. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω γιατί αφου είναι καθαρό το ποσό πληρώνουμε 2 φορές φπα??? Από ότι λένε θα γίνει 25%. Τώρα αν έχει ψηφιστεί ήδη ή αν θα ψηφιστεί θα σε γελάσω. Κάπου εχω χάσει την μπάλα και εγώ. Σχετικά με την φορολόγηση 26% από το πρώτο ευρώ, έχει ειπωθεί οτι θα εξαιρούνται περιπτώσεις μισθωτών στην ουσία με μπλοκάκι "Με την κλίμακα των μισθωτών θα φορολογούνται όσοι: - Έχουν υποβάλει δήλωση έναρξης εργασιών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011 και έχουν ως έδρα την κατοικία τους και έχουν μέχρι τρεις εργοδότες" Αυτό με το δύο φορές ΦΠΑ δεν κατάλαβα τι εννοείς. Μια φορά πληρώνεις. Άλλο η παρακράτηση και άλλο το ΦΠΑ
black_widow Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 ΦΠΑ έμμεσος φόρος Φόρος εισοδήματος άμεσος φόρος Διαβάζω από αρκετούς "έχεις να πληρώνεις και ΦΠΑ, έχεις και παρακράτηση φόρου" και τραβάω τα μαλλάκια μου. Σε μένα πήγαινε αυτό ; Δε το έθεσα καλά, εννοώ ότι έχει τη λογιστική χαρτούρα του να κάνει δηλώσεις ΦΠΑ κ.λ.π. , ΤΕΒΕ, φόρο εισοδήματος από το πρώτο ευρώ , έξοδα λογιστή αλλά φυσικά και τον κίνδυνο του να πληρώσεις κάποιο παράλογο πρόστιμο λόγω ΚΒΣ αν δεν είσαι προσεκτικός ( οι διασταυρώσεις πέφτουν βροχή τον τελευταίο καιρό ). Τηρείς βιβλία , πληρώνεις ΤΕΒΕ ακόμα και με μηδέν εισόδημα και φυσικά μετά τη παύση δε θεωρείσαι άνεργος ! Για τις εξαιρέσεις που λένε για τους μπλοκάκηδες δεν τους έχω εμπιστοσύνη γιατί κάθε χρόνο αλλάζουν το φορολογικό, γιατί να μην εκμεταλλευτούν τους ήδη πολλούς μπλοκάκηδες για μεγαλύτερη αφαίμαξη φόρων ; "Με την κλίμακα των μισθωτών θα φορολογούνται όσοι: - Έχουν υποβάλει δήλωση έναρξης εργασιών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011 και έχουν ως έδρα την κατοικία τους και έχουν μέχρι τρεις εργοδότες" Δεν το κατάλαβα αυτό , έχει και deadline η ιστορία ;
guido Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 όχι deadline. απλά δεν ισχύει για όσους εχουν κάνει εναρξη επαγγελματος απο 1/1/2012 και μετά. τωρα τι ακριβώς θα ισχύσει για αυτούς δεν καταλαβα... εκτός και αν ολο αυτο θα ισχύσει αναδρομικά και για οικονομικό ετος 2011, οποτε δεν αφορά οσους καναν εναρξη 2012 προς το παρόν. αλλα δεν βγαζει νοημα αφου εχουν γινει ηδη οι εκκαθαρίσεις κτλ για το οικ ετος 2011
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Εννοείς το οικονομικό έτος 2012. Έχουν γίνει οι εκκαθαρίσεις για το οικονομικό έτος 2012.
guido Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 ναι σωστά μπερδεύτηκα. απλά είχα στο μυαλό μου τα εισοδήματα του 2011
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ακούω συνεχεία ότι θα φορολογούνται ως μισθωτοί αυτοί που έχουν μπλοκάκια... Υπάρχει αυτό κάπου γραπτά ή το συμπεραίνουμε από αυτά που ακούγονται στα ΜΜΕ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα