Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

4) Έξοδα λογιστή κανα 45αρι τον μήνα τουλάχιστον (rofl με το προαναφερθεν 30αρι, σε αλλες εποχές με λιγότερες φορολογικές υποχρεώσεις ισως... πλεον...)

Εγώ προσωπικά πλήρωνα 20€/μήνα στον λογιστή μου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2010. Εξ'αλλου μία ΑΠΥ/μήνα περνάει...σιγά τη δουλειά. Αν το διαπραγματευτείς λίγο το κατεβάζεις.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφού είσαι κάτω από 30.

Πας στα 9 χιλιάρικα, όχι στα 5.

δηλαδή θα πληρώσεις φόρο 10% μόνο για το ποσό που θα ξεπεράσει τα 9 χιλιάρικα .

με τις φοροαπαλλαγές (τόκους δανείου , ιατρικά, κλπ.) θα πάρεις κι επιστροφή..

Μου εφτιαξες την μερα!

Δημοσ.

:mad: :mad: :mad:

παπι , φρόντισε να μην τα ξεπεράσεις.. Ακόμα καλύτερα φρόντισε αν μπορείς να το πας στο 8.998 και να τους στείλεις του χρόνου τη δήλωση με ένα π@π@ρι στο φάκελο.. :devil:

Οι τύποι είναι απλώς ξεφτίλες

Όπως έχουν μάθει τόσα χρόνια, στην ψευτιά και την κλεψιά ! Πλέον έχουν πέσει οι μάσκες, είναι τόσο τιποτένιες λούγκρες (με την κακή έννοια) που οι οικογένειες τους πρέπει να τους έχουν διώξει από τα σπίτιτα τους αν έχουν 1 πόντο τσίπα..

Την εθνική προδοσία την αφήνω απέξω, γιατί για αυτήν , ευελπιστώ κάποια στιγμή να επιληφθεί ο Ελληνικός Στρατός (αφού ξεσαβουρώσει τα κοματόσκυλα από τις τάξεις του με μια γρήγορη "εκκαθάριση" ) . Ιδιαίτερα οι Ε.Δ. (μια συνεργασία με τους ΕΚΑΜ δε θα με χάλαγε)..

Ψάχνω το mail του benny να τον βρίσω..

Έχω στείλει διάφορα τις τελευταίες μέρες !!!

Στις επόμενες κινητοποιήσεις προτείνω να φτιάξουν ανδρείκελα των αρχιπροδοτών , να τα κρεμάσουν στην πλατεία και να τα κάψουν !! Αν δεν το έχουν κάνει ήδη..

Για εξάσκηση ..:wub:

Δημοσ.

@kfyros τι ψήφισες στις προηγούμενες εκλογές;

μη βγάζουμε όλοι την ουρά μας απ'έξω...

Εγω που ψηφιζω απο το '90 οικολογους, δικαιουμαι να βγαλω την ουρα μου απ' εξω; Θα παρω κανενα bonus; Αν και δεν ειμαι βεβαια αυτης της λογικης, οτι επειδη δεν ψηφισα καποιο απο τα κυβερνωντα κομματα, δε φταιω, φταιω μεσα στην καθημερινοτητα μου με αυτα που βλεπω και τα αφηνω να περασουν χωρις να κανω τιποτε και ας μην ψηφισα ποτε καποιον απο τους μεγαλους.

Δημοσ.

Άρα έχεις ευθήνη γιατί δεν έκανες τίποτα.

Σαν τι να έκανες? για να καταλάβω.

Ένα, δύο παραδείγματα.

Ωχαδερφισμος για αυτα που βλεπαμε τοσα χρονια στις δημοσιες υπηρεσιες, στραβα ματια για το διπλανο που ξερουμε στα σιγουρα οτι μπηκε με βισμα στην ταδε θεση, στραβα ματια στο διπλανο που ξερουμε σιγουρα οτι εκανε τις ταδε παραβασεις στο σπιτι, στο αυθαιρετο κλπ, και δεκαδες αλλα.

Θα μου πεις και τι να κανεις; Να γινεις ρουφιανος και να γυρνας ολη μερα να κανεις καταγγελιες; Τι να σου πω, απο τη μια αυτο ειναι που μας φρεναρει, αλλα απο την αλλη ισως αν γινοταν, να μην εφτανε σε αυτη την εκταση η σαπιλα, οποτε να μη φαινοταν πλεον σα ρουφιανια.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι η δουλειά ενός πολίτη είναι να ψάχνει να βρίσκει πως διορίστηκε ο διπλανός του για να τον δώσει. Αυτό είναι δουλειά άλλων τους οποίους μάλιστα πληρώνω για αυτό το σκοπό.

Δε νομίζω ότι υπήρχε Έλληνας που να είχε συναλλαγές με το δημόσιο και να μη διαμαρτυρόταν. Χιλιάδες πολίτες όπως εγώ Π.Χ. είχα ξεκωλωθεί για χρόνια στο να μαλώνω, να πηγαίνω στους διευθυντάδες, να στέλνω επιστολές σε υπουργεία για τους Χ, Ψ υπαλλήλους κλπ. Δεν είδα ούτε μια φορά να γίνεται κάτι. Τι άλλο να έκανα ή έκανε ο οποιοσδήποτε λοιπόν?

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι η δουλειά ενός πολίτη είναι να ψάχνει να βρίσκει πως διορίστηκε ο διπλανός του για να τον δώσει. Αυτό είναι δουλειά άλλων τους οποίους μάλιστα πληρώνω για αυτό το σκοπό.

Δε νομίζω ότι υπήρχε Έλληνας που να είχε συναλλαγές με το δημόσιο και να μη διαμαρτυρόταν. Χιλιάδες πολίτες όπως εγώ Π.Χ. είχα ξεκωλωθεί για χρόνια στο να μαλώνω, να πηγαίνω στους διευθυντάδες, να στέλνω επιστολές σε υπουργεία για τους Χ, Ψ υπαλλήλους κλπ. Δεν είδα ούτε μια φορά να γίνεται κάτι. Τι άλλο να έκανα ή έκανε ο οποιοσδήποτε λοιπόν?

Στη θεωρια σωστα, πρεπει αλλοι να ελεγχουν, αλλα στην πραξη... παλι εμεις επωμιζομαστε κι αυτο το θεμα.

Οφειλω να σε διαψευσω, οσον αφορα τη διαμαρτυρια. Ουτε ενα 5% δεν διαμαρτυρεται, ολοι κανουμε τις παπιες, και απο ολους μας ενα σημαντικο ποσοστο προσπαθει να ξεμπλεξει την οποιαδηποτε δουλεια του με το δημοσιο, πατωντας σε καποιο δικο του βυσμα. Τα βλεπω καθημερινα με τη δουλεια που κανω, δυστυχως.

Θες ενα απλο (καθημερινο μου) παραδειγμα; Εθνικη τραπεζα, τελος μηνα και παρασκευη. Εχει ας πουμε 10 ταμεια, ειναι στο νουμερο 200, μπαινεις παιρνεις νουμερο, και βλεπεις οτι εισαι το 800. Και με εκπληξη ανακαλυπτεις οτι απο τα 10 ταμεια λειτουργουν τα 2-3. Ποσοι θα πανε στο διεθυντη για διαμαρτυρια; Απο κανενας εως ενας - δυο.

Δημοσ.

Δεν θα ξεχασω σκηνικο του θειου μου που οταν αποφασισε να φυγει απο τη Γερμανια και να επιστρεψει Ελλαδα (το μετανοιωνει καθε μερα απο τοτε) ο γειτονας του εκανε 2-3 τηλεφωνα για να σιγουρευτει οτι ο θειος μου δεν χρωσταει πουθενα και σε κανεναν τιποτα. Το εκανε οχι γιατι ηταν Ελληνας αλλα γιατι ετσι το εχουν συστημα εκει.

Δημοσ.

Και πες ότι πάει να διαμαρτυρηθεί μόνο το 5%. Η διαμαρτυρία υπάρχει, γίνεται? Ναι. Το θέμα είναι ότι πέφτει στο κενό.

Γιατί πέφτει στο κενό? Εκεί είναι το ερώτημα και αυτό δεν είναι δουλειά του πολίτη μιας πολιτισμένης χώρας.

Εσύ προσπαθείς να μου πεις δηλαδή ότι φταίει το υπόλοιπο 95% που δε διαμαρτυρήθηκε και όχι αυτός που πληρώνεται για τη σωστή λειτουργία της τράπεζας ή αυτός που τον τοποθέτησε εκεί.

Δηλαδή ταλαιπωρούμε εγώ με την κωλοεθνική καθημερινά και φταίω από πάνω γιατί δεν διαμαρτυρήθηκα μαζί με αυτούς τους 5 που διαμαρτυρήθηκαν.

Άρα είναι υποχρέωση του πολίτη να διαμαρτύρεται για τα κακός κείμενα σύμφωνα με αυτά που λες. Αυτό κάνει τώρα λοιπόν. Που είναι το πρόβλημα?

Από τα προηγούμενα ποστ σου δε κατάλαβα να συμμερίζεσαι την άποψη αυτή αλλά την άποψη "αφού δε διαμαρτυρήθηκες τότε δεν έχεις το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι τώρα".

Αντικρουόμενες απόψεις βλέπω εγώ.

Δημοσ.

Και πες ότι πάει να διαμαρτυρηθεί μόνο το 5%. Η διαμαρτυρία υπάρχει, γίνεται? Ναι. Το θέμα είναι ότι πέφτει στο κενό.

Γιατί πέφτει στο κενό? Εκεί είναι το ερώτημα και αυτό δεν είναι δουλειά του πολίτη μιας πολιτισμένης χώρας.

Εσύ προσπαθείς να μου πεις δηλαδή ότι φταίει το υπόλοιπο 95% που δε διαμαρτυρήθηκε και όχι αυτός που πληρώνεται για τη σωστή λειτουργία της τράπεζας ή αυτός που τον τοποθέτησε εκεί.

Δηλαδή ταλαιπωρούμε εγώ με την κωλοεθνική καθημερινά και φταίω από πάνω γιατί δεν διαμαρτυρήθηκα μαζί με αυτούς τους 5 που διαμαρτυρήθηκαν.

Άρα είναι υποχρέωση του πολίτη να διαμαρτύρεται για τα κακός κείμενα σύμφωνα με αυτά που λες. Αυτό κάνει τώρα λοιπόν. Που είναι το πρόβλημα?

Από τα προηγούμενα ποστ σου δε κατάλαβα να συμμερίζεσαι την άποψη αυτή αλλά την άποψη "αφού δε διαμαρτυρήθηκες τότε δεν έχεις το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι τώρα".

Αντικρουόμενες απόψεις βλέπω εγώ.

???

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

20% παρακράτηση φόρου (ακόμα περιμένω την επιστροφή του 2010)

23% απόδοση ΦΠΑ

250/μήνα ΤΣΜΕΔΕ (καπου εκει πρεπει να ειναι και το ΤΕΒΕ)

είσαι σίγουρος;

π.χ αν εχεις σύμβαση έργου πες 1800 μεικτά (1464 καθαρά + 336 φπα) το μήνα

σου κρατάνε 20% του καθαρού δηλ. 292 (τα παίρνεις με την επιστροφή)

πληρώνεις ΦΠΑ 23% του καθαρού δηλ 336

πληρώνεις μονός σου το ταμείο πες 250

αρα "καθαρά" στο χερι κάθε μήνα παίρνεις 922 ευρώ. Επίσης έχεις 12 μισθούς*, ούτε δώρα ούτε μαλακίες.

*στην ουσία δεν υπάρχει μηνιαίος μισθός. θεωρητικός είναι. ποσό σύμβασης έργου/μήνες απασχόλησης

Ενδιαφέρομαι να κάνω και εγω μπλοκάκι αλλά νομίζω έχουν αλλάξει οι συντελεστες.

ειναι 25% πλεον ο συντελεστης παρακρατησης φορου και θα φορολογήσε απο το 1ο euro.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω γιατί αφου είναι καθαρό το ποσό πληρώνουμε 2 φορές φπα???

Δημοσ.

Άρα έχεις ευθήνη γιατί δεν έκανες τίποτα.

Σαν τι να έκανες? για να καταλάβω.

Ένα, δύο παραδείγματα.

Τριχες τι να κανεις, η πορεια ηταν μη αναστρεψιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...