παπι Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Βλεπω οτι μονο εμας(μισθωτους) πηδανε με φορους. Ετσι σκεφτομαι να τα μιλησω και να τα κανονισω με τον εργοδοτη ετσι ωστε να γινω "εξωτερικος" συνεργατης. Γινεται να γινω ελευθερος επαγγελματιας ντελιβερας; Και αν ναι, με το ΙΚΑ τι θα γινει;
apd453 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Ποιο ΙΚΑ! ΤΕΒΕ αγορίνα μου. Δάκτυλο με βιξ για να κάψει κιόλας. Εν ολίγοις δε σε συμφέρει. 1
παπι Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Ποιο ΙΚΑ! ΤΕΒΕ αγορίνα μου. Δάκτυλο με βιξ για να κάψει κιόλας. Εν ολίγοις δε σε συμφέρει. Κριμα Υπαρχει τροπος να ριξω το ετησιο στο αφορολογητο, τουλαχιστον να γλιτωσω το χιλιαρικακι;
ikaruga24 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Ποσο χρονων εισαι? Γιατι το ΤΕΒΕ χρεωνει με την ηλικια. Αλλο τα 300 το διμηνο και αλλο τα 1000.
apd453 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Κριμα Υπαρχει τροπος να ριξω το ετησιο στο αφορολογητο, τουλαχιστον να γλιτωσω το χιλιαρικακι; Πες του να σε βάλει ότι δουλεύεις κάποιες λίγες ώρες την ημέρα ίσα για την ασφάλεια. Δούλευε κανονικά και πάρε τα ρέστα χέρι. Δύσκολο να δεχτεί ο εργοδότης γιατί χρειάζεται τα έξοδα και αυτός σαν εσένα. Το ξέρω ότι μπορεί να γίνει στάση πληρωμών με αυτά που λέω αλλά αναλαμβάνω την ευθύνη και εγώ σαν τους άλλους. Στα τρυφερά μου δηλαδής. 1
παπι Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Ποσο χρονων εισαι? Γιατι το ΤΕΒΕ χρεωνει με την ηλικια. Αλλο τα 300 το διμηνο και αλλο τα 1000. 24. Η εισφορα μου στο ΙΚΑ ειναι 100-150 / μηνα
The_Judas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Το πρόβλημα δεν είναι το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) αλλά ότι θα πρέπει να αποδίδεις και το ΦΠΑ 23% ανά τρίμηνο. Δηλαδή υπολόγισε ότι αν παίρνεις 1000 ευρώ στο χέρι από το αφεντικό θα σου μένουν καθαρά λιγότερα από 600.
guido Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 20% παρακράτηση φόρου (ακόμα περιμένω την επιστροφή του 2010) 23% απόδοση ΦΠΑ 250/μήνα ΤΣΜΕΔΕ (καπου εκει πρεπει να ειναι και το ΤΕΒΕ) είσαι σίγουρος; π.χ αν εχεις σύμβαση έργου πες 1800 μεικτά (1464 καθαρά + 336 φπα) το μήνα σου κρατάνε 20% του καθαρού δηλ. 292 (τα παίρνεις με την επιστροφή) πληρώνεις ΦΠΑ 23% του καθαρού δηλ 336 πληρώνεις μονός σου το ταμείο πες 250 αρα "καθαρά" στο χερι κάθε μήνα παίρνεις 922 ευρώ. Επίσης έχεις 12 μισθούς*, ούτε δώρα ούτε μαλακίες. *στην ουσία δεν υπάρχει μηνιαίος μισθός. θεωρητικός είναι. ποσό σύμβασης έργου/μήνες απασχόλησης
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Βάλε και κανα 30άρι τον λογιστή γιατί σιγά μη κάθεσαι να κάνεις τα φορολογικά μόνος σου
TheAccountant Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 1) Ο ΟΑΕΕ ειναι τρις χειρότερος 2) Το 20% παρακράτηση φόρου κανονίζετε... δεν κόβεις αποδείξεις μεγαλύτερες των 300€ (ΠΟΛ.1054/2010) 3) Εκτακτοι κεφαλικοι φόροι επειδή θεωρείσαι κλέφτης by default. To ποσο τους κυμαίνεται, αναλογα με το ποσα τους λείπουν 4) Έξοδα λογιστή κανα 45αρι τον μήνα τουλάχιστον (rofl με το προαναφερθεν 30αρι, σε αλλες εποχές με λιγότερες φορολογικές υποχρεώσεις ισως... πλεον...) 5) Αν εισαι μπλοκάκι, σου λεει το αφεντικό αυριο μεθαυριο ΓΕΙΑ, και δεν δικαιουσαι ούτε την ελεημοσυνη του ΟΑΕΔ, ουτε τιποτα. Το part time είναι μια λύση, αλλά φαίνεσαι γενικώς χαμηλομισθος. Περαν του τι μπορεί να σημαίνει αυτό μελλοντικά για την σύνταξη σου, έχει αντικτυπο και στο αν αυριο μεθαυριο θελήσεις να πάρεις ένα δανειο απο την τράπεζα... Θα δουνε το εκκαθαριστικό σου και θα σε απορρίψουνε στεγνά. Αν αποφασίσεις να πας μπλοκάκι, μπορείς να πάρεις εξαίρεση απο τον ΟΑΕΕ αν φαίνεσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Θελει κάποιο ελάχιστο αριθμό ενσήμων ΙΚΑ σε κάθε περιοδο για να παίρνεις την εξαίρεση (δεν έχω υποψιν μου, τις ακριβείς λεπτομέριες, πρέπει να το δω) Γνώμη μου... μην μπεις στην φασαρία. Πλέον έχει τόσο φορολογικό μπλέξιμο ο ελευθερος επαγγελματιας και καταδιώκεται πλέον επίσημα απο το κράτος (είναι δεν ειναι κλεφτης). Το κέρδος σου αμα τα βάλεις ολα κάτω είναι αμφίβολο.
παπι Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Βγαζω γυρο στα 8-9κ, αυτο που θελω ειναι να γλιτωσω τα 10% (ποσο ειναι; )επειδη πλεον δεν ειμαι στο αφορολογητο. Δεν τα βγαζω περα εχω και ενα στεγαστικο στο κεφαλι μου, αν μου παρουν αυτα τα 800-900 θα εχω προβλημα.. Υπαρχει κανα παραθυρο;
guido Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 @ TheAccountant τα φορολογικά πάντως δεν είναι και τπτ δύσκολο να ασχοληθείς μόνος σου μέσω του taxisnet. μιλάμε για τις περιπτώσεις που απλά πληρώνεσαι με μπλοκάκι και όχι όταν κάνεις πραγματικό ελεύθερο επάγγελμα και μπορεί να έχεις χίλια δύο να δηλώσεις και υπολογίσεις.
kfyros Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 θα σε πιάσει το τεκμήριο έτσι κι αλλιώς του χρόνου (που λέει ο μπέννι ότι θα αθροίζει τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και τα ποσά που πληρώνεις για δάνεια κλπ., και θα υπολογίζει τεκμαρτό εισόδημα για χρήση αυτοκινήτου και σπιτιού, δηλαδή την κάτσανε όλοι οι εξυπνάκηδες).. Αν δεν βγαίνεις, ξεκίνα κάνε την ιστορία με την πτώχευση φυσικού προσώπου (συγκεκριμένη διαδικασία που ξεκινάει με αίτημα εξωδικαστικού συμβιβασμού με την τράπεζα, και αν δεν βρείτε άκρη πάει στο ειρηνοδικείο και αποφασίζει αυτό αν και πόσο θα κουρέψει το χρέος σου προς την τράπεζα).. Προσοχή, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις "διευκολύνσεις" που συνήθως θα σου προτείνει η τράπεζα αν πας και ζητήσεις διακανονισμό χωρίς να ακολουθήσεις τη διαδικασία του συγκεκριμένου νόμου, και θα σου μειώσουν τη δόση πολύ αλλά θα το πληρώνεις μέχρι να πεθάνεις γιατί δε θα μειωθεί το επιτόκιο (θα δώσεις τα τριπλά - τετραπλά σε τόκους).. Εδώ μιλάμε για haircut. Αυτό γίνεται μόνο αν δεν έχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία γιατί αλλιώς μπορεί το ειρηνοδικείο να μη κόψει τίποτα, οπότε μετά δεν έχεις εναλλακτικές , ή θα πας με αυτό που λέει η τράπεζα ή μπορεί να σου πάρουν και το σπίτι ή να κατασχέσουν άλλα περιουσιακά στοιχεία .. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Από τη μία επικροτώ για τη μείωση του αφορολογήτου, γιατί , ας μη γελιόμαστε, το 95% αυτών που δηλώνουν κάτω από 12 χιλιάρικα, και δεν είναι πιτσιρικάδες , άνεργοι ή γέροι, είναι απατεώνες και φοροφυγάδες.. Επίσης το νέο φρούτο αυτής της ιστορίας είναι οι αλλοδαποί, (κυρίως Αλβανοί) που ασφαλίζονται για να έχουν ένα βασικό εισόδημα, και μετά δουλεύουν μαύρα για να μην περνάνε το αφορολόγητο.. Και έχουν κανονική ασφάλιση, δικαιώματα κλπ., φυσικά και παίρνουν προτεραιότητα σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας λόγω χαμηλών εισοδημάτων και όλα τα καλά.. Κόψανε και τις μαγκιές με το ταμείο ανεργίας , που δουλεύανε για 6 μήνες , μετά για 6 μαύρα και γράφονταν στον οαεδ και πάλι τα ίδια (πηδήξανε βέβαια και τον κόσμο που δουλεύει σε τουριστικά και δεν μπορεί να βρει χειμωνιάτικη δουλειά μετά, αλλά κι αυτό είχε παραγίνει ) .. Από την άλλη όμως, βλέπω τη μεγάλη αλητεία, με το να αυξάνεται η φορολογία και στις παραπάνω κλίμακες, κυρίως σε αυτούς που δεν αποκρύπτουν εισοδήματα. Αντί να μειώσουν το φόρο στις παραπάνω κλίμακες , τους πρόσθεσαν και ένα 700άρι στο κεφάλι από την κατώτερη κλίμακα .. Και τέλος, εξοργίζομαι γιατί τα λεφτά που έχω βγάλει με κόπο και το επίσημο ελληνικό κράτος μου κλέβει μέσα από την τσέπη μου, πετιούνται σε αρπαχτές , σε υπερτιμολογημένες "δουλειές" με εταιρίες συγγενών και ημετέρων, σε αργομισθίες και σε συντάξεις ανθρώπων ετών 50 και 55 με 10 και 15 χρόνια δουλειά, σε ανθρώπους εν γένει παρτάκηδες , ασυνείδητους και καθάρματα που το μόνο τους όπλο είναι ο κοινωνικός εκβιασμός στις χειρότερες μορφές του, ειδικά αυτοί που παρέχουν βασικές υπηρεσίες (ρεύμα, καθαριότητα, υγεία, μεταφορές) .. Και εξανίσταμαι γιατί οι αλήτες , αντί να διώξουν τους κωπρίτες και τα τσατσόνια από το δημόσιο και τις δεκο, πάνε να διώξουν και ανθρώπους που νομιμότατα και δικαιώτατα έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, με πολύ κόπο και πολύ χρήμα (για φροντιστήρια).. Και στο τέλος αυτού του τυφώνα , θα έχουμε μια χώρα διαλυμένη , με ένα κράτος που θα έχει πλέον μόνο άχρηστους και ηλίθιους στις τάξεις του.. Και σκέφτομαι, για ποιο λόγο αυτό θα είναι καλύτερο από την πτώχευση ; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίσουν να επωφελούνται οι ανίκανοι, οι τεμπέληδες, οι γλείφτες και οι αναξιοπρεπείς από τον κόπο των παραγωγικών και εργατικών ελλήνων, σε βάρος τους, και μάλιστα με καλύτερο βιοτικό επίπεδο από αυτούς ; Ε ; υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια, αλλά αυτά δεν ξεπερνούν το 20%, και απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.. Βγαζω γυρο στα 8-9κ, αυτο που θελω ειναι να γλιτωσω τα 10% (ποσο ειναι; )επειδη πλεον δεν ειμαι στο αφορολογητο. Δεν τα βγαζω περα εχω και ενα στεγαστικο στο κεφαλι μου, αν μου παρουν αυτα τα 800-900 θα εχω προβλημα.. Υπαρχει κανα παραθυρο; αφού είσαι κάτω από 30. Πας στα 9 χιλιάρικα, όχι στα 5. δηλαδή θα πληρώσεις φόρο 10% μόνο για το ποσό που θα ξεπεράσει τα 9 χιλιάρικα . με τις φοροαπαλλαγές (τόκους δανείου , ιατρικά, κλπ.) θα πάρεις κι επιστροφή.. Βέβαια θα φας και την έκτακτη εισφορά της ΔΕΗ
DrLo Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Βλεπω οτι μονο εμας(μισθωτους) πηδανε με φορους. Ετσι σκεφτομαι να τα μιλησω και να τα κανονισω με τον εργοδοτη ετσι ωστε να γινω "εξωτερικος" συνεργατης. Γινεται να γινω ελευθερος επαγγελματιας ντελιβερας; Και αν ναι, με το ΙΚΑ τι θα γινει; Έχεις μπερδέψει δύο πράγματα : 1. Τους πραγματικά ελ. επαγγελματίες που μπορούν να επιλέγουν να μη κόβουν αποδείξεις/ΔΠΥ και να φοροδιαφέυγουν (μαλλον αυτό έχεις στο μυαλό σου) 2. Τους κατ'ανάγκην "ελ. επαγγελματίες" που υπάρχουν γιατί οι ελ. επαγγελματίες θέλουν θα αποφύγουν εργατικά διακιώματα του υπαλλήλου. Σε αυτή τη περίπτωση που πραγματικά δηλώνεις ότι πληρώνεσαι είσαι χαμένος ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετά τα τελευταία μέτρα. - πχ πλήρωσες τέλος επιτηδεύματος - οι ασφαλιστικές σου εισφορές θεωρουνται εισόδημα. από εδώ και πέρα δεν φοροαπαλλάσονται αλλά μειωνεται ο φόρος σου κατα ένα μικρό ποσοστό. Ταυτόχρονα μετράνε για τον υπολογισμό του έκτακτου τέλους εισοδήματος που μπήκε φέτος. πχ εγώ αν οι ασφαλιστικές μου εισφορές δεν μετρούσαν στον υπολογισμό θα πληρωνα λιγότερα από τα μισά. - Έχεις τεκμήρια. Δουλέψεις δε δουλέψεις από τη στιγμή που έχεις μπλοκάκι έχεις ελάχιστο εισοδημα δεν διακιούσε μαι σειρά παροχών που υπήρχαν τουλάχιστον παλιά και άλλα Δε συμφέρει .... εκτός να είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ελ. επαγγελματίας (αλλά εκεί θέλει ΠΟΛΥ δουλεία). με τις φοροαπαλλαγές (τόκους δανείου , ιατρικά, κλπ.) θα πάρεις κι επιστροφή.. Αυτά πέρυσι ... ρίξε μια ματιά στα νέα φοροαπαλλασόμενα ποσά. Δεν ισχύουν πια 2) Το 20% παρακράτηση φόρου κανονίζετε... δεν κόβεις αποδείξεις μεγαλύτερες των 300€ (ΠΟΛ.1054/2010) Αυτό πραγματικά δε γίνεται. Αν είσαι "ελ. επαγγελαμτίας"-μισθωτός τότε κατα κανόνα κόβεις 1-2 αποδείξεις το χρόνο. Δε συμφέρει τον εργοδότη σου να κόβεις κάθε μήνα για να μη φάινεται η εξαρτημένη εργασία. Έτσι πρακτικά δε γίνεται να κόβεις μικροποσά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα