Προς το περιεχόμενο

Έφτασε το Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αρα διανομεις ειναι και αυτα.λειτουργικο ειναι μονο το linux kernel.

Ο kernel ειναι το βασικο κομματι ενος ΛΣ, αλλα δεν ειναι απο μονος του ΛΣ.

Τα ΛΣ περιλαμβανουν τουλαχιστον και ενα shell και καποια libraries και βασικα utilities. Ναι τα utilities τεχνικα ειναι εφαρμογες αλλα δεν εχει σημασια.

Το ποτε σταματας να το λες λειτουργικο και το ονομαζεις διανομη δεν ειναι ξεκαθαρο και μαλιστα αλλαζει με το χρονο η κατα περιπτωση.

Ολοι συμφωνουμε οτι οι GNU διανομες στα 5gb συμπιεσμενα που περιλαμβανουν της παναγιας τα ματια ξεφευγουν κατα πολυ απο τον ορο "απλα λειτουργικο", αλλα μην παμε και στο αλλο ακρο.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω το εβαλα μεσα απο τα Windows και ειδα οτι ειναι πολυ αργο και ο υπολογιστης ειναι με 4gb μνημη και T4200 επεξεργαστη.

Εβαλα την Χ64 εκδοση.

Δημοσ.

Μην χρησιμοποιειτε wubi.

Το εχουμε πει δεκαδες φορες.

Σε ξεχωριστο partition / σκληρο .

Αν θελετε απλα να το δοκιμασετε : virtualbox / vmware

Ανθρωπινα πραματα.

Δημοσ.

Σε μένα πάντως στο ταπεινό μου netbook dell mini inspiron 10 πάει σφαίρα το unity

πραγματικά όσοι έχουν κάρτες γραφικών intel, σ'αυτή την έκδοση είναι τυχεροί. ^_^

Δημοσ.

πραγματικά όσοι έχουν κάρτες γραφικών intel, σ'αυτή την έκδοση είναι τυχεροί. ^_^

Πραγματι.

Netbook + intel graphics + xf86-video-intel = ζωαρα.

Δημοσ.

Εγω εχω μεινει με τα 10.10 Μετα το Unity δεν μου αρεσαν καθολου. Αντιθετα νομιζω οτι τα 10.10 ειναι τα καλυτερα που βγηκαν με gnome και παρα πολυ σταθερα.

Δημοσ.

Εγω εχω μεινει με τα 10.10 Μετα το Unity δεν μου αρεσαν καθολου. Αντιθετα νομιζω οτι τα 10.10 ειναι τα καλυτερα που βγηκαν με gnome και παρα πολυ σταθερα.

Μπορείς να βάλεις classic gnome στο 11.04 και gnome 3 (σκέτο, χωρίς unity ή gnome-shell) στο 11.10.

Δημοσ.

δυστυχώς αυτή η προχειρότητα στις διανομές , τα πολλά προβλήματα συμβατότητας, αλλά και η ανυπαρξία backward compatibility και continuity έχει καταστήσει το linux παρία με 1 και κάτι τα εκατό σε εγκαταστάσεις.

Και μη μου πείτε ότι φταίει η m$..

Το unix με τα γαιδουροσερβερς βγάζει τρελλά λεφτά, τα λειτουργικά της apple τα ίδια.

Σε κάθε περίπτωση οι διανομές θα έχουν τύχη μόνο αν πουλιούνται optimized με hardware (έστω και εξειδικευμένο όπως κάνει η apple ή η sun-oracle) και να μην κοιτάξουν να ακολουθήσουν την λογική των windows.

Δεν πρόκειται να επιβιώσουν με τίποτα αν το συνεχίσουν αυτό.

Όταν σε oem τα windows κάνουν κάτω από 100 ευρώ, έρχονται preinstalled ή με one-click installation και εκμεταλλεύονται το hardware με σωστούς drivers, τότε πραγματικά δεν μπορεί να τα συναγωνιστεί καμιά διανομή του linux..

Μόνο σα δεύτερο λειτουργικό ή virtual ..

Δημοσ.

Εγώ πάντως εγκατέστησα το Gnome Shell και γουστάρω τρελά! Το Unity δε μου αρέσει καθόλου μα καθόλου αν και είναι πολύ βελτιωμένο σε αυτή την έκδοση.

Δημοσ.

όσο περνάει ο καιρός απορώ όλο και περισσότερο για το σκεπτικό του να βγάζουν νέα έκδοση κάθε 6(χ-ψ) μήνες...

κάθε φορά τα ίδια...οι μισοί μένουν με τον υπολογιστή στο χέρι και τελικά αναγκάζονται να κάνουν επανεγκατάσταση(ούτε windows τόσο συχνά)...ουσιαστικά χάνεις ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα του λινουξ...

κατά τη γνώμη μου οι rolling διανομές είναι οι καλύτερες και ίσως θα έπρεπε περισσότεροι να κάνουν τις διανομές τους έτσι...

δείτε το arch,το έχω ήδη 2 χρόνια το ένα μου pc και τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει είναι ελάχιστα(άντε να μπήκε κανένα χαλασμένο πακέτο που σε μία μέρα είχε ήδη φτιάξει)...βέβαια για ένα αρχάριο που απλά θέλει να κάνει τη δουλεία του το arch είναι απαγορευτικό...

η μόνη διανομή που είναι κοντά στο σκεπτικό μου είναι το linux mint DE, απλά θα προτιμούσα κάτι ελάχιστα πιο ενημερωμένο από το debian testing...ουσιαστικά το τέλειο για μένα θα ήταν μια διανομή με πλήρως ενημερωμένα πακέτα εφαρμογών(όπως το arch δηλαδή που όποια εφαρμογή την έχεις την ώρα που βγαίνει),σχετικά νέο kernel και DE κάθε φορά(ίσως όχι όπως το arch που και εκεί έχουμε πάντα τα τελευταία,όπου μπορεί να έχουμε κανένα προβληματάκι καμιά φορά) και τέλος ένα πολύ καλό installer για αρχάριους(βλέπε ubuntu)...

όπως είπα και πριν ότι πιο κοντινό σε αυτό είναι το lmde,που όσοι έχετε προβλήματα και σκέφτεστε να κάνετε επανεγκατάσταση το ubuntu ρίξτε του μια ματιά...

http://blog.linuxmint.com/?p=1818

(και όπως λέει σύντομα θα έχουμε και έκδοση με KDE)

Δημοσ.

όσο περνάει ο καιρός απορώ όλο και περισσότερο για το σκεπτικό του να βγάζουν νέα έκδοση κάθε 6(χ-ψ) μήνες...

απορίας άξιον είναι γιατί μερικοί χρήστες βάζουν τη νέα έκδοση κάθε 6 μήνες. :-D

μπορεί κάλλιστα να μείνει κάποιος με το LTS ή το 10.10 (συμφωνώ με τον Jason 93 ότι είναι πολύ σταθερή gnome 2 διανομή.

περνάμε μεταβατική περίοδο στο Linux (μαθημένα τα βουνά στα χιόνια) και τα μεν νέα(gnome 3, unity, linux mint debian) είναι ωραία αλλά κομμάτι ανώριμα, τα δε "παλιά" είναι αλλιώς αλλά μας κακοφαίνονται.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Θα φανούν λίγο και τα Xubuntu, Kubuntu, Lubuntu και άλλες φιλικές διανομές,

και φυσικά υψηλές προσδοκίες για το ubuntu 12.04 και Elementary.

@kcypre: μοιράζομαι τον ενθουσιασμό για το gnome-shell. Το έβαλα δοκιμάστικά και εθίστηκα :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...