Προς το περιεχόμενο

Έφτασε το Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξερουμε αν υποστηριζουν τις καρτες διπλες γραφικων των λαπτοπ?

στα 11.04 που δοκιμασα δε λειτουργουσε η gt-540m που φοραει το λαπτοπ μου και ετρεχε σαν κοτα τα 3d. Αν το γυρναγα σε software acceleration ειχα το 2d που δεν ηταν ευχρηστο.

Επισης με τη διαχειρηση πολλαπλων οθονων πως παει? Εχω ορισει κυρια οθονη την αριστερη απ αυτη του λαπτοπ και στα 7αρια δουλευει μια χαρα.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς το Ubuntu 11.10 υστερεί σε δύο σημεία που αφορούν κυρίως τις επιδόσεις. Οι χρόνοι εκκίνησης έχουν αυξηθεί αρκετά, με ένα “τυπικό” μηχάνημα να χρειάζεται από 15 εώς 25 δευτερόλεπτα για να εκκινήσει. Φυσικά οι υπολογιστές με σκληρούς δίσκους SSD και επεξεργαστές i7 δε θα παρατηρήσουν κάποια διαφορά στους χρόνους αυτούς. Το δεύτερο σημείο στο οποίο υστερεί η νέα έκδοση του Ubuntu είναι στην κατανάλωση ενέργειας και δε συνίσταται για χρήση σε μπαταρία μέχρι την επίλυση του θέματος.

Για ποιο λόγο κυκλοφορούν obselete διανομές; Απλά και μόνο για να είναι εντάξει στο χρονοδιάγραμμά τους; Θα ήταν πολύ πιο ντόμπρο από μεριάς της Canonical να πει «οκ, έχουμε προβλήματα, θα παίξει μια beta παραπάνω, η gold σε ένα μήνα».

:fear:

Δημοσ.

εγώ την καθυστέρηση στην εκκίνηση δεν την αντιλήφθηκα καθόλου.έχω ένα λαπτοπ μετρίων δυνατοτήτων και ο χρόνος από την στιγμή που πάτησα το κουμπι μέχρι να bootαρει τελείως είναι ο ίδιος με την 11.04. ας πούμε 10-15 sec το πολύ.

Γενικά είναι πιο εύχρηστο και οργανωμένο από το προηγούμενο.

εντόπισα ένα προβληματάκι στο sowftware center που δεν μου άνοιγε το .deb του Chrome.

γενικά σε λίγο καιρό θα στρώσει οριστικά

Δημοσ.

κατάφερα και λογκαρα. αλλά μου εμφανίζει μόνο τον κέρσονα την επιφάνεια εργασίας και δεν κάνει τπτ άλλο.

δεν εμφανίζει πανελ, αλτ+φ2 δεν λειτουργεί. ούτε alt-ctrl-backspace /alt-ctrl-f12. μου σπασε τα νεύρα το upgrade.

Από ότι βλέπω ΠΡΕΠΕΙ να πάω για clean install, η απλά για μια rolling διανομή....ουφ.

Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω..αν το εγκαταστησω και το εχω ως διπλο λειτουργικο μαζι με windows..πως μπορω μετα να το απεγκαταστησω αν δεν με καλυψει?

Δημοσ.

Παιδιά προσοχή.

Όποιος θέλει (κατά το δυνατόν) απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης από το Ubuntu με Unity, καλό είναι να περιμένει περίπου έναν μήνα ακόμη.

Υπάρχουν θεματάκια που για διάφορους (θεμιτούς και αθέμιτους) λόγους δεν έχουν επιλυθεί ακόμη.

Υποθέτω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα στα: Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu.

@panos9553 δες εδώ (παράγραφος 4)

Δημοσ.

Παιδιά προσοχή.

Όποιος θέλει (κατά το δυνατόν) απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης από το Ubuntu με Unity, καλό είναι να περιμένει περίπου έναν μήνα ακόμη.

Υπάρχουν θεματάκια που για διάφορους (θεμιτούς και αθέμιτους) λόγους δεν έχουν επιλυθεί ακόμη.

Υποθέτω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα στα: Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu.

@panos9553 δες εδώ (παράγραφος 4)

Σε ευχαριστω πολυ...λεω να δοκιμασω με ενα live-cd στην αρχη και μετα αν μου αρεσουν συνεχιζω...

Δημοσ.

και το android, meego, maemo έχουν linux kernel που δεν είναι διανομές.

Linux (kernel) = OS.

Σωστα τα λεει ο killik

http://bugclub.org/beginners/opensource/linux.html

Linux is an Operating System, which acts as a communication service between the hardware (or physical equipment of a computer) and the software (or applications which use the hardware) of a computer system.

Το εξηγει και ο Linus στο Revolution OS , αν το χεις δει.

Δημοσ.

και το android, meego, maemo έχουν linux kernel που δεν είναι διανομές.

αρα διανομεις ειναι και αυτα.λειτουργικο ειναι μονο το linux kernel.

Δημοσ.

To Unity μπορεί να αφαιρεθεί και να υπάρχει μόνο το Gnome?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...