Προς το περιεχόμενο

overclocking se AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.6 Ghz

mafiozoskotsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι νεος στο φορουμ θελο μια βοηθεια

οπως βλεπετε και στον τιτλο θελω να κανω overclocking

εχω μητρικη (gigabyte M55S-S3)(http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-m55s-s3_11)

cpu AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.6 Ghz και το vlotage cpu ειναι (1.360 V) και η θερμοκρασια ειναι 50 βαθμους σε full load

το κακο ειναι πως δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω??? δωστε μου τα φωτα σας!!!!!!!!!!!!!!!

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιες ακριβως ειναι οι μνημες σου,ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου και ποια ειναι η ψυχτρα σου?

Γενικοτερα με το bios του υπολογιστη σου εχεις ψαχτει καθολου?

ram 3gb ddr2 800Mhz single channel

τροφοδοτικο thermaltake 550w

η ψυκτρα ειναι μαμησια στα 6000rpm

εχω ψαχτει δεν ξερω αν σηκωνει το συστημα μου overclocking και δεν ξερω τη πρεπει να αλλαξω

απο το bios γενικα ξερω διαφορες ρυθμίσεις απο το bios αλλα (δεν ξερο τι πρεπει να αλλαξω για να γινει το overclocking)

Το bios σε αφηνει να αλλαξεις το ρευμα απο auto σε manual και να ορισεις εσυ μια τιμη?

Επισης οι μνημες σου που ειναι 800αρες,τι αλλες τιμες σου δινει για να τις αλλαξεις?γιατι επειδη θα παιξεις με fsb θα πρεπει να τις αλλαξεις στην αμεσως μικροτερη τιμη και θα ανεβουνε αυτες με την αυξηση του fsb.ταυτοχρονα θα πρεπει να χαμηλωσεις και το ht link απο τα 1000 που θα ειναι στα 800 ας πουμε και θα ανεβει και αυτο.

(λοιπον το bios με αφηνει να αλλαξω το ρευμα για των επεξεργαστη και για της μνημες... Για της μνημες μεσα στο bios το μονο που μου βγαζει ειναι το ddr2 voltage control και ειναι auto και μπορει να παρει τιμες απο το +0.025v μεχρει +0.700v... εννοεις αμα μου δινει τιμες για τα Mhz των μνημων???

συγνωμη για την ταλαιπωρια!!!

Πες μου ποσο ρευμα του δινει τωρα το auto.και αυτο που λεω για τις μνημες,ναι εννοω τα Mhz των μνημων.λογικα θα σε αφηνει να τα πας στα 667 απο εκει που τα εχεις τωρα.

στο auto ειναι 1.360v για το cpu...

δεν εχει μεσα στο bios να αλλαξω τα Mhz των μνημων πως αλλιως μπορω να αλλαξω τα Mhz των μνημων

μεσα στο bios στην επιλογη MB intellingent tweaker (M.I.T.)

εχει τα εξης:

cpu frequency (Mhz) ειναι (auto)

pcie clock (Mhz) (auto)

cpu clock ratio (auto)

ddr2 voltage control (normal)

chipset/pcie voltage (normal)

ht-link voltage (normal)

cpu voltage control <1.3500v)

και με μπλε γραμματα normal cpu vcore 1.3500v)

Χμμμ.Gigabyte ειναι ε?δες μηπως εχεις κανενα κρυφο μενου.για πατησε control + F1 .

Και οσον αφορα αυτα:

cpu frequency (Mhz) ειναι (auto) δες τι επιλογες σου δινει?

pcie clock (Mhz) (auto) αυτο εαν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι στο 100 ε?

cpu clock ratio (auto) τι επιλογες σου δινει εδω?

ddr2 voltage control (normal) ασε το ετσι Normal

chipset/pcie voltage (normal) ασε το ετσι Normal

ht-link voltage (normal) ασε το ετσι Normal

cpu voltage control <1.3500v) ωραια πρεπει να εχεις περιθωριο για λιγο ακομη ανεβασμα με αυτο το ρευμα.

και με μπλε γραμματα normal cpu vcore 1.3500v)

Τι θερμοκρασιες εχεις τωρα σε full load?

με το ctrl+f1 μου εμφανισε το μενου Advanced chipset features και μεσα εχει τα εξης:

1)k8 <-> HT Speed (5x) και εχει απο 1χ μεχρι 5χ

2)k8 <-> MCP HT Width (down16 up16) και εχει δυο επιλογες (down8 up8) kai (down16 up16)

3)dram configuration και μεσα εχει τα εξης:

1]set memory clock auto

2]x memory clock ddr 667

3]CKE power down mode (enable/disable) σε εμενα ειναι disable

4]DDRII timing items (Auto/manual) σε εμενα ειναι Auto

4)SLI broadcast Aperture (auto/disable) σε εμενα ειναι Auto

ναι gigabyte ειναι

το cpu frequency (Mhz) μου δινει απο 200 εως 500 ανα 2 διλαδη 200-202...

pcie clock (Mhz) ναι 100 ειναι

cpu clock ratio (auto) απο χ5 εως χ13

και θερμοκρασι σε full load ειναι 50-53 βαθμοι

Χμ οι θερμοκρασιες σου δεν ξερω τι θα γινουν.τεσπα.εχεις single channel Μνημες λογω 3 gb δηλαδη διαφορετικων Modules.τεσπα αστο ετσι στα 667.βαλε το manual στο 667.

επισης βαλε και το ρευμα του επεξεργαστη Manual στο 1.36.το cpu clock ratio ασε το στο 13.

το pcie clock στο 100.το HT speed στο 4 για να παει 800 mhz. (4Χ200 που ειναι το cpu frequency σου μας κανει 800.τωρα ειναι 5Χ200=1000mhz).αυτο θελουμε να ειναι εκει γυρω στο 1000.

τωρα πηγαινε και με πολλαπλασιαστη 13 που εχεις βαλε το cpu frequency στο 210.θα παει 13*210=2730 αρα θα εχεις κερδισει 130 Mhz.ταυτοχρονα το Ht speed σου θα ειναι 210Χ4 = 840

αυτος ειναι ο τροπος που θα τον ανεβασεις.τωρα το ποσο θα φτασει,εξαρταται.παντως το πιθανοτερο ειναι να σε κοψουν οι μνημες σου και η θερμοκρασια.

οι μνημες σου δεν ξερω ποσο θα φτασουν.θα το δεις εσυ.μπες windows και τρεξε κανενα stress test πχ occt linpack καμια ωρα σε ολα max και βλεπε temps.εαν δεις οτι την παλευει και ειναι σταθερος,ανεβασε και αλλο.

Προσεξε τις θερμοκρασιες σου να μην ανεβουν πανω απο 55-60 σε Load.βασικα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις την ψυχτρα σου με αυτην Hyper TX3.review σε παρομοιο επεξεργαστη με τον δικο σου. ετσι θα ανεβεις και λιγο παραπανω και θα την κρατησεις και για τον καινουργιο υπολογιστη που καποια στιγμη θα παρεις.

την θερμοκρασια την εχω ρυθμισμενη οταν παει πανω απο 60 να μου δινη σημα για ψυκτρα ετσι και αλιος θα αγοραζα

θα δοκιμασο το overclocking και θα σου πο τα αποτελεσματα

tnx!!!

Παντως να ξερεις οτι απο οτι βλεπω,εαν δεν καταφερεις και πολλα με το Overclocking,μπορεις να βαλεις επανω με καποιο bios update καποιν καλυτερο επεξεργαστη.δες την λιστα με τους υποστηριζομενους επεξεργαστες αναλογα με το bios που εχεις(που φυσικα μπορεις να το κανεις update).

το εκανα αλλα μου ανεβαζει πανο απο 65 βαθμους δεν το πειραζω προστοπαρων θα παρο μια καλυτερη ψυκτρα και μετα θα το κανω

overclocking ευχαριστο πολυ για την βοηθεια σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...