Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα του Insomnia .

Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την λειτουργία του επεξεργαστή (i5-2410M ) που έχω στο Laptop .

Όταν αρχικά είχα τρέξει το msconfig – Boot- Advance Option μου παρουσίαζε 4 cores μετά από reinstall του λειτουργικού μου (Win7 x64) με τον ίδιο τρόπο βλέπω 2 cores .

Τι ακριβώς γίνεται , πως θα δω ότι λειτουργεί σωστά ο επεξεργαστής ?

Ευχαριστώ

Spdm

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου έχει μόνο 2 φυσικούς πυρήνες αλλά o κάθε πυρήνας διαχειρίζεται 2 thread. Χοντρικά στην πράξη, αν και όχι απόλυτα σωστό, είναι σαν να έχεις 4 πυρήνες αλλά μόνο στις εφαρμογές που υποστηρίζουν πολλαπλά thread.

Δημοσ.

Περίεργο, πάντως δεν νομίζω να υπάρχει θέμα για το αν λειτουργεί σωστά η CPU ή όχι. Έχεις κατεβάσει CPU-z και στα 2 μηχανήματα να δεις τι θα σου βγάλει από περιέργια?

Δημοσ.

Στον task manager πάντα φαίνονται και οι εικονικοί πυρήνες του hyper-threading. Το ίδιο και στον Atom Z-520 που χω, ένας φυσικός πυρήνας, δύο cores στον task manager.

Ας μας πει και βλέπουμε :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις .

Αυτή την στιγμή ο Task Manager μου δείχνει 2 Core θεωρώ ότι μου δείχνει του φυσικούς πυρήνες και όχι τα thread. Τώρα γιατί αρχικά μου έδειχνε 4 άγνωστο .

Με το CPU-Z βλέπω 2 Cores , 4 Threads όπως είναι και το σωστό . Υποθέτω ότι δεν τίθεται ζήτημα σωστή λειτουργία . Τώρα κάθε άποψη δεκτή .

Spdm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...