spdm Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Χαιρετώ την παρέα του Insomnia . Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την λειτουργία του επεξεργαστή (i5-2410M ) που έχω στο Laptop . Όταν αρχικά είχα τρέξει το msconfig – Boot- Advance Option μου παρουσίαζε 4 cores μετά από reinstall του λειτουργικού μου (Win7 x64) με τον ίδιο τρόπο βλέπω 2 cores . Τι ακριβώς γίνεται , πως θα δω ότι λειτουργεί σωστά ο επεξεργαστής ? Ευχαριστώ Spdm
Cosbuster Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Ο επεξεργαστής σου έχει μόνο 2 φυσικούς πυρήνες αλλά o κάθε πυρήνας διαχειρίζεται 2 thread. Χοντρικά στην πράξη, αν και όχι απόλυτα σωστό, είναι σαν να έχεις 4 πυρήνες αλλά μόνο στις εφαρμογές που υποστηρίζουν πολλαπλά thread.
antonl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δηλ. στη λίστα που λες εμφανίζονται μόνο οι τιμές 1 & 2; Στον task manager βλέπει πάλι 2 cores;
Cosbuster Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Ναι, λογικά στον task manager μόνο 2 cores πρέπει να δείχνει.
antonl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Από i5 (M-520) γράφω και βλέπω 4 cores στον task manager.
Cosbuster Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Περίεργο, πάντως δεν νομίζω να υπάρχει θέμα για το αν λειτουργεί σωστά η CPU ή όχι. Έχεις κατεβάσει CPU-z και στα 2 μηχανήματα να δεις τι θα σου βγάλει από περιέργια?
antonl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Στον task manager πάντα φαίνονται και οι εικονικοί πυρήνες του hyper-threading. Το ίδιο και στον Atom Z-520 που χω, ένας φυσικός πυρήνας, δύο cores στον task manager. Ας μας πει και βλέπουμε
spdm Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις . Αυτή την στιγμή ο Task Manager μου δείχνει 2 Core θεωρώ ότι μου δείχνει του φυσικούς πυρήνες και όχι τα thread. Τώρα γιατί αρχικά μου έδειχνε 4 άγνωστο . Με το CPU-Z βλέπω 2 Cores , 4 Threads όπως είναι και το σωστό . Υποθέτω ότι δεν τίθεται ζήτημα σωστή λειτουργία . Τώρα κάθε άποψη δεκτή . Spdm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα