sokap23 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σας, όταν συμπληρώσω την φόρμα (στο username)μου για να κάνω register θέλω να μου εμφανίζει μήνυμα πως το string αν είναι με ελληνικούς χαρακτήρες έδωσα είναι λάθος, δηλαδή ότι πρέπει να το πληκτρολογήσω με λατινικούς χαρακτήρες. υπάρχει κάποια συνάρτηση??
isay Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σας, όταν συμπληρώσω την φόρμα (στο username)μου για να κάνω register θέλω να μου εμφανίζει μήνυμα πως το string αν είναι με ελληνικούς χαρακτήρες έδωσα είναι λάθος, δηλαδή ότι πρέπει να το πληκτρολογήσω με λατινικούς χαρακτήρες. υπάρχει κάποια συνάρτηση?? Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ereg. Τροποποίησε το παρακάτω με βάση τις αναγκες σου Εστω οτι usernm το όνομα του ανάλογου πεδίου της φόρμας > $onomav=$_POST["usernm"]; if(ereg('[^A-Za-z]',$onomav)) { echo "Στο username επιτρέπονται μόνο λατινικοί χαρακτήρες"; } Αν θες να επιτρέπεις ΚΑΙ αριθμούς χρησιμοποίησε το παρακάτω > $onomav=$_POST["usernm"]; if(ereg('[^A-Za-z0-9]',$onomav)) { echo "Στο username επιτρέπονται μόνο λατινικοί χαρακτήρες και αριθμοί"; }
sokap23 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Οκ θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.