MikeG Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα στη παρέα. Για πάμε να δούμε αν μπορεί να δωθεί λύση στη παρακάτω σπαζοκεφαλιά. Τα δεδομένα είναι τα παρακάτω : Σύνδεση ADSL με Cyta μέσω tου VoIP modem που δίνει Pirelli. Το modem λοιπόν αυτό συνδέεται στο τηλεφωνικό PSTN δίκτυο και μας προσφέρει Internet και τηλεφωνία μέσω VoIP. 2 PC και 1 MAC συνδέονται ασύρματα στο modem και μοιράζονται το Internet. Ένα Linksys Wag200G το οποίο προς το παρόν κάθεται. Στόχος, η αύξηση της κάλυψης του ασύρματου δικτύου μέσω του WAG200G, χρησιμοποιώντας το ως bridge. Ψάχνοντας γενικά νομίζω ότι με το αρχικό του firmware το WAG200G δε μπορεί να δουλέψει ως bridge. Σκέφτομαι αρχικά να κατεβάσω το τελευταίο firmware, να κάνω upgrade, μήπως δίνεται αυτή η δυνατότητα. Διαφορετικά, υπάρχει κάποιο firmware τρίτου που να του δίνει αυτή τη λειτουργία? Συνδέοντας τώρα από το MAC το WAG200G ενσύρματα & ενώ είμαι συνδεδεμένος ασύρματα στο router της Cyta, δεν έχω Internet. Γιατί συμβαίνει αυτό? Ο στόχος είναι το WAG200G να συνδεθεί με το router της Cyta ασύρματα & να πάρει Internet. Στη συνέχεια μέσω καλωδίου είτε ασύρματα από το WAG200G να πάρουν κάποια μηχανήματα Internet. Αντιλαμβάνομαι ότι θα έχω θέμα με τη διευθυνσιοδότηση. Λοιπόν? Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε τη λύση
biomecanoid Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 θες να το βάλεις σε repeater mode και μετά δεν θέλει κάποια ρύθμιση απλός μεταφέρει ότι στέλνει το πρώτο Modem
MikeG Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μόλις εγκατέστησα το καινούριο firmware. Βλέπω ότι δίνει επιλογή Bridge Mode. Από εκεί και πέρα όμως....? Επίσης γιατί μόλις το συνδέω ενσύρματα στο MAC δεν έχω Internet, παρότι είμαι συνδεδεμένος ασύρματα στο router της Cyta που μου δίνει Internet? Ευχαριστώ. θες να το βάλεις σε repeater mode και μετά δεν θέλει κάποια ρύθμιση απλός μεταφέρει ότι στέλνει το πρώτο Modem Δε βλέπω κάπου να δίνει τέτοια επιλογή. Επίσης σημαντικό, για να μπορώ να κάνω τις ρυθμίσεις είναι και ότι γράφω πιο πάνω. Πως θα κατεφέρω να είμαι συνδεμένος στο WAG200G ενσύρματα & ταυτόχρονα να έχω internet από το router της Cyta? Παρότι είμαι συνδεμένος ασύρματα σε αυτό, δεν έχω internet όταν έχω συνδέσει ενσύρματα και το WAG200G
biomecanoid Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 αυτό που ειπα θες μια συσκευή repeater και μετά δεν χρειάζεται καμια ρύθμιση και θα εχεις internet. Δηλαδή το pc σου δεν θα καταλάβει διαφορα θα βλέπει ΜΟΝΟ το router τις Cyta το repeater θα είναι tranparent
MikeG Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 αυτό που ειπα θες μια συσκευή repeater και μετά δεν χρειάζεται καμια ρύθμιση και θα εχεις internet. Δηλαδή το pc σου δεν θα καταλάβει διαφορα θα βλέπει ΜΟΝΟ το router τις Cyta το repeater θα είναι tranparent Αν αγοράσω ένα repeater οκ, ξέρω ότι θα δουλέψει έτσι. Το θέμα είναι να δουλέψει με το WAG200G. Οι γνώστες, δώστε φώτα
biomecanoid Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 το σωστό είναι με repeater τώρα άμα εσύ θες να κανεις οικονομία η οικονομία έχει και το τίμημα τις αφού όπως είπες το WAG200G δεν έχει bridge η repeater mode πως περιμένεις να γίνει η δουλειά ?
MikeG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Μάλιστα... Κανείς δε ξέρει για third party firmware..
biomecanoid Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δεν υπάρχει 3rd party firmware για την συσκευή σου δεν γίνονται όλα όπως τα έχουμε στο μυαλουδάκι μας επειδή θέλουμε να κάνουμε οικονομία.
MikeG Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δεν υπάρχει 3rd party firmware για την συσκευή σου δεν γίνονται όλα όπως τα έχουμε στο μυαλουδάκι μας επειδή θέλουμε να κάνουμε οικονομία. Μίλα πιο όμορφα.
poulinos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δεν υπάρχει 3rd party firmware για την συσκευή σου δεν γίνονται όλα όπως τα έχουμε στο μυαλουδάκι μας επειδή θέλουμε να κάνουμε οικονομία. ακουει στο openwag firmware και υπαρχουν πολλα custom γενικα για τα Linksys.και σε καποια wrt models κανεις πολλα παραπανω απο τα κανονικα.
biomecanoid Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 όπως είδες μονο εγώ ασχολήθηκα με την περίπτωση σου γιαυτο relax , δεν θα βρω και το μπελά μου επειδή σου λέω 2-3α σωστά πράγματα
DioNiSis_000 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 ακριβως το ιδιο εχω κανει και εγω, εχω το wag200g για επεκταση του ασυρματου σε ενα thomson. εχω συνδεσει τα 2 μεταξυ τους με καλωδιο και εχω βαλει το wag200g σε router mode οχι bridge αν και θα δουλευει και ετσι. για να περνει ιντερνετ απο το Pireli πρεπει να βαλεις primary dns και default gateway στο wag200g την ip του pireli.
biomecanoid Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 To openwag ειναι experimental δεν ειναι stable σαν το dd-wrt και openwrt : DISCLAIMER: THIS IS EXPERIMENTAL, OPEN BETA SOFTWARE. USE ONLY AT YOUR OWN RISK! δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κανει με τον εξοπλισμό που έχει.
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Συνδέοντας τώρα από το MAC το WAG200G ενσύρματα & ενώ είμαι συνδεδεμένος ασύρματα στο router της Cyta, δεν έχω Internet. Γιατί συμβαίνει αυτό? για να παιξει αυτο πρεπει να γινουν bridge Οι 2 συνδεσεις που σε Mac δεν ξερω αμα γινονται ωστε να εχει ιντερνετ και το Linksys η να παιξεις με καποιον Proxy επισης δεν ξερω τι υπαρχει για Mac.Οπως το κανεις απλα δεν γινεται γιατι το mac η τα windows τα θεωρουν 2 ξεχωριστες συνδεσεις. ακριβως το ιδιο εχω κανει και εγω, εχω το wag200g για επεκταση του ασυρματου σε ενα thomson. εχω συνδεσει τα 2 μεταξυ τους με καλωδιο και εχω βαλει το wag200g σε router mode οχι bridge αν και θα δουλευει και ετσι. για να περνει ιντερνετ απο το Pireli πρεπει να βαλεις primary dns και default gateway στο wag200g την ip του pireli. εσυ εχεις ενωσει το ενα ρουτερ με το αλλο με καλωδιο και εχεις κανει το Linksys wag200 απλα access point το οποιο το κανουν ολα.ο φιλος θελει ασυρματα το wag200 με τον ρουτερ To openwag ειναι experimental δεν ειναι stable σαν το dd-wrt και openwrt : DISCLAIMER: THIS IS EXPERIMENTAL, OPEN BETA SOFTWARE. USE ONLY AT YOUR OWN RISK! δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κανει με τον εξοπλισμό που έχει. ναι με το wag200 δεν μπορει να κανει Repeat.απο εκει και περα οτι κατι ειναι beta δεν σημαινει οτι παιζει χειροτερα απο το κανονικο.τα dd-wrt kai open wrt Οπως λενε ειναι για τα wrt.Κανεις δεν θα καθησει να ασχοληθει τρελλα με το wag200
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.