Προς το περιεχόμενο

Καμμένος επεξεργαστής P4

Nick_strav

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους στο INSOMNIA.

Έχω καμμένο εδώ και 2 χρόνια ένα λάπτοπ και είπα να του επισκευάσω την μητρική που είχε καεί λόγο του ότι θα το χρειαστώ για δουλειά γραφείου.

Πρόκειτε για ένα λάπτοπ TURBO-X του 2004. Ο επεξεργαστής είναι Pentium 4 2,8 GHz/512 cache/533MHz FSB λειτουργεί πάνω σε mPGA478B socket. Βρήκα στο νετ 3ης άλλους μεταχειρισμένους:1)pentium 4 3.06/512/533,HyperThreading ,Socket 478, 2)INTEL Pentium 4 2.80GHz /512K / 800 ΜHz FSB SOCKET 478 και 3)Intel pentium 4 2.80 GH/1M/533 fsb.

Η ερώτηση μου είναι για να μην τρέχω(πέραν του ταχυδρομίου)και δεν φτάνω.. αν καταρχήν κάνουν αυτοί για αντικατάσταση και ποιός ειναι καλύτερος??

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Πως είσαι τοσο σιγουρος οτι είναι καμενος ο επεξεργαστης??

Πολύ χλομο το κόβω.. μαλλον η μητρική το έχει το θεματακι οχι ο επεξεργστης!!

Δημοσ.

Ένας τεχνικός το είχε πεί τότε... όπου αν αναλογιστό ότι τον έβλεπα να παιδεύετε για 2 ώρες να βρεί τι έχει ο υπολογιστής και επίσης μου είπε φέρε μου άλλον επεξεργαστή για να στο φτιάξω(δεν πήρε χρήματα κιόλας) με κάναν να τον πιστέψω.

Οπότε πέρα από αυτό... τι να κάνω για να το δω αυτό που μου λέτε?

Δημοσ.

Η μοναδική περιπτωση να καταλαβε ο "τεχνικος" αν είναι καμενος ο επεξεργαστης είναι να δοκίμασε αλλο επεξεργαστή στο λαπτοπ και να δουλεψε!! Πραγμα το οποίο και αποκλείω!!

Ο μοδανικός επίσης τροπος να δεις εσυ αν όντως ισχύει είναι να δοκιμάσεις αλλο επεξεργαστή... που μαλλον δεν έχεις διαθέσιμο και είναι ρίσκο να παρεις ένα και τελικά να μην φταίει αυτό που κατα πασα πιθανότητα δεν φταίει αυτό!!!

Τεσπα και γενικότερα δεν αξίζει να ασχοληθείς με τόσο παλιό μηχανημα και να του ρίξεις χρήματα.. παρε ένα φθηνό καινουργιο!!

Δημοσ.

Η μοναδική περιπτωση να καταλαβε ο "τεχνικος" αν είναι καμενος ο επεξεργαστης είναι να δοκίμασε αλλο επεξεργαστή στο λαπτοπ και να δουλεψε!! Πραγμα το οποίο και αποκλείω!!

Ο μοδανικός επίσης τροπος να δεις εσυ αν όντως ισχύει είναι να δοκιμάσεις αλλο επεξεργαστή... που μαλλον δεν έχεις διαθέσιμο και είναι ρίσκο να παρεις ένα και τελικά να μην φταίει αυτό που κατα πασα πιθανότητα δεν φταίει αυτό!!!

Τεσπα και γενικότερα δεν αξίζει να ασχοληθείς με τόσο παλιό μηχανημα και να του ρίξεις χρήματα.. παρε ένα φθηνό καινουργιο!!

Το ίδιο είναι 10 εώς 30 ευρώ που έχουν οι επεξεργαστές που έγραψα πιό πάνω με το ελάχιστο κόστος για καινούργιο ή μεταχειρισμένο Laptop?? "Λύσεις ψάχνω και οχι ακριβές"

(Φιλικά πάντα)

• Moderators
Δημοσ.

Οι επεξεργαστες που βρισκεις με 10-30 ευρω ειναι για desktop ομως.

Καποια εποχη ναι ταιριαζαν και σε laptops, ομως αυτο προσθετει εναν ακομα "περιεργο" παραγοντα στην ολη εξισωση.

Και εγω ψηφιζω οτι ασκοπα θα πεταξεις τα (λιγα) χρηματα που θα διαθεσεις, ομως εσυ ξερεις αν αξιζει τον κοπο.

Μην παρεις με 800ρι FSB ή με Hyper Threading, γιατι (ειδικα με το FSB) πιθανοτατα -και ο επεξεργαστης να εφταιγε-, να μην δουλεψει.

Δημοσ.

Οι επεξεργαστες που βρισκεις με 10-30 ευρω ειναι για desktop ομως.

Καποια εποχη ναι ταιριαζαν και σε laptops, ομως αυτο προσθετει εναν ακομα "περιεργο" παραγοντα στην ολη εξισωση.

Και εγω ψηφιζω οτι ασκοπα θα πεταξεις τα (λιγα) χρηματα που θα διαθεσεις, ομως εσυ ξερεις αν αξιζει τον κοπο.

Μην παρεις με 800ρι FSB ή με Hyper Threading, γιατι (ειδικα με το FSB) πιθανοτατα -και ο επεξεργαστης να εφταιγε-, να μην δουλεψει.

Το δοκίμασα σήμερα με άλλον επεξεργαστή και δουλεύει.

Οπότε θα αγοράσω ένα παρόμοιο επεξεργαστή George με αυτόν που χάλασε.

Τι εννοούσες όμως "περίεργο παράγοντα".. τον χαλασμένο επεξεργαστή?

• Moderators
Δημοσ.

Αφου δουλευει με desktop CPU, σημαινει οτι τους δεχεται κανονικα. Τυχερος εισαι, ηταν μια πολυ συγκεκριμενη εποχη που τα φορητα ειχαν τις ιδιες CPUs με τα σταθερα, γιαυτο και δεν κραταγε καθολου η μπαταρια τους...! Αυτη τη τυχη ονομασα "περιεργο παραγοντα". :)

Απο τοτε και μετα (Centrino κτλ), δεν ταιριαζουν οι επεξεργαστες των σταθερων σε φορητα.

Αφου δουλεψε με αλλη CPU ομως και μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με 10-20 ευρω, πασο.

Δημοσ.

όσο και παλιό και αν είναι υποθέτω ότι αν το κάνει λειτουργικό με 20-30€

μετά θα αξίζει τουλάχιστον 50€

δεν είναι ωραίο να αποτρέπουμε κάποιον να κάνει αυτό που θέλει από το να τον βοηθήσουμε

Δημοσ.

όσο και παλιό και αν είναι υποθέτω ότι αν το κάνει λειτουργικό με 20-30€

μετά θα αξίζει τουλάχιστον 50€

δεν είναι ωραίο να αποτρέπουμε κάποιον να κάνει αυτό που θέλει από το να τον βοηθήσουμε

Αν γίνει λειτουργικό θα αξίζει παραπάνω. Έχω βάλει Windows 7 σε Pentium4 3.0GHz φορητό με 1 GB μνήμη και η εμπειρία είναι μια χαρά. Σε AMD Sempron 3100+ ακόμα καλύτερα.

Τα μόνα hits που δέχθηκαν αυτά τα συστήματα σε καθημερινές εφαρμογές, ήταν όταν έβαλα το antivirus.

Τίποτα σπουδαίο.

Για iternet office εικόνες κλπ μια χαρά είναι. Θα μπορούσαν να παίξουν και HD περιεχόμενο, αλλά δεν συνοδεύονται με καινούριες κάρτες γραφικών για να βοηθήσουν την κατάσταση συνήθως...

Σε επιτραπέζια συστήματα έβαλα μια απλή HD4350 και παίζουν και αυτά ικανοποιητικά.

Δημοσ.

Βρήκα στο νετ 3ης άλλους μεταχειρισμένους:1)pentium 4 3.06/512/533,HyperThreading ,Socket 478, 2)INTEL Pentium 4 2.80GHz /512K / 800 ΜHz FSB SOCKET 478 και 3)Intel pentium 4 2.80 GH/1M/533 fsb.

Η ερώτηση μου είναι για να μην τρέχω(πέραν του ταχυδρομίου)και δεν φτάνω.. αν καταρχήν κάνουν αυτοί για αντικατάσταση και ποιός ειναι καλύτερος??

Απ' αυτους που αναφερεις, καλυτερα τον: 1] P4 3.06/512/533 HT

Αν τυχον αυτος ειναι και mobile cpu, ακομη καλυτερα τοτε B)

http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Mobile-Pentium-4-SL726-3-06Ghz-Socket-478-CPU-Processor-Tested-Boxed-/130583169610?pt=UK_Computing_LaptopMotherboards_CPUs_CA&hash=item1e675d0a4a

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...