haris013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Παιδιά θέλω την βοήθεια σας, παίρνω μηνιαίους φακούς biofinity toric με b.c 8.6 και θέλω να πάω σε ημερήσιους για να μην εχω τη βαβούρα με υγρά κλπ. Όμως δεν βρίσκω φακούς με ακριβώς ίδια καμπυλότητα . υπαρχει θέμα να πάω σε φακούς με μικρότερη καμπυλότητα;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2023 51 λεπτά πριν, haris013 είπε Παιδιά θέλω την βοήθεια σας, παίρνω μηνιαίους φακούς biofinity toric με b.c 8.6 και θέλω να πάω σε ημερήσιους για να μην εχω τη βαβούρα με υγρά κλπ. Όμως δεν βρίσκω φακούς με ακριβώς ίδια καμπυλότητα . υπαρχει θέμα να πάω σε φακούς με μικρότερη καμπυλότητα; Αν είναι μικρή η διαφορά, δεν θα έχεις αξιοσημείωτο αντίκτυπο. Διαφορετικά, καλύτερα επικοινώνησε με τον οφθαλμίατρό σου.
ostvarivanje Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα σας Χρησιμοποιώ φακούς επαφής και συνήθως αγοράζω από το alensa. Προσπαθώ να επιλέξω τους φακούς μου (και από το τεστ που έκανα μόνο μου βρήκα ότι το δεξί μου μάτι είναι το κυρίαρχο). Δεν έχουν διαθέσιμους τους φακούς για το αριστερό μου μάτι με επιλογή για μη κυρίαρχο μάτι. Αν επιλέξω και για το αριστερό ως κυρίαρχο μάτι, θα έχω πρόβλημα στην όραση;
piccolino Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Η εξυπηρέτηση πελατών της alensa απαντά πολύ γρήγορα και σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα. Οπότε καλύτερα να ρωτήσεις εκεί.
ostvarivanje Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 7 λεπτά πριν, piccolino είπε Η εξυπηρέτηση πελατών της alensa απαντά πολύ γρήγορα και σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα. Οπότε καλύτερα να ρωτήσεις εκεί. Έστειλα εχτές e-mail αλλά προφανώς λόγω σαββατοκύριακου δεν μου απάντησαν ακόμα
piccolino Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Νομίζω λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή η εξυπηρέτηση. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να ρωτήσουν κάποιον από τους οπτικούς που συνεργάζονται, οπότε περιμένουν και την απάντηση του, αλλά και πάλι δεν αργούν. Θα δουν το μήνυμα σου τη Δευτέρα, θα το προωθήσουν στον οπτικό αν χρειάζεται, ο οποίος την επόμενη μέρα τους στέλνει απάντηση. Οπότε το αργότερο Τετάρτη θα έχεις απάντηση και εσύ.
ostvarivanje Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, piccolino είπε Νομίζω λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή η εξυπηρέτηση. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να ρωτήσουν κάποιον από τους οπτικούς που συνεργάζονται, οπότε περιμένουν και την απάντηση του, αλλά και πάλι δεν αργούν. Θα δουν το μήνυμα σου τη Δευτέρα, θα το προωθήσουν στον οπτικό αν χρειάζεται, ο οποίος την επόμενη μέρα τους στέλνει απάντηση. Οπότε το αργότερο Τετάρτη θα έχεις απάντηση και εσύ. Βασικά παλιότερα τους είχα στείλει τη συνταγή μου για να τους ρωτήσω κάτι, μου απάντησαν το μεσημέρι ότι το προωθούν στον οπτικό και το απόγευμα είχα την απάντηση του οπτικού τους. Πάντως πιστεύω ότι είναι απλό πράγμα και που μπορεί και οι ίδιοι να το ξέρουν ώστε να μου απαντήσουν άμεσα. Το θέμα μου είναι ότι θέλω σχετικά άμεσα απάντηση, για να παραγγείλω τους φακούς και να μου έρθουν γιατί την άλλη Δευτέρα (15 Ιουλίου) φεύγω για διακοπές.
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Στις 7/7/2024 στις 1:12 ΜΜ, ostvarivanje είπε Καλησπέρα σας Χρησιμοποιώ φακούς επαφής και συνήθως αγοράζω από το alensa. Προσπαθώ να επιλέξω τους φακούς μου (και από το τεστ που έκανα μόνο μου βρήκα ότι το δεξί μου μάτι είναι το κυρίαρχο). Δεν έχουν διαθέσιμους τους φακούς για το αριστερό μου μάτι με επιλογή για μη κυρίαρχο μάτι. Αν επιλέξω και για το αριστερό ως κυρίαρχο μάτι, θα έχω πρόβλημα στην όραση; Γιατί σου χρειάζεται το κυρίαρχο μάτι; Θέλεις να βάλεις Monovision;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Την προσοχή σας λίγο: Το topic εδώ αφορά τους φακούς επαφής και συζητήσεις σχετικά με την αγορά τους, συμβουλές χρήσης, κλπ και ΟΧΙ για ιατρικές συζητήσεις και αναζήτηση σχετικών συμβουλών! Για αυτά τα θέματα θα πρέπει να απευθύνεστε στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΑΣ και μόνο! Διαφορετικά το topic θα κλειδωθεί. 1 1
ostvarivanje Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 4 ώρες πριν, The_Judas είπε Γιατί σου χρειάζεται το κυρίαρχο μάτι; Θέλεις να βάλεις Monovision; Όχι άλλα οι φακοί που έχω παραγγείλει ήδη, αφού ρώτησα ναι οπτικό και οφθαλμίατρο, έχουν επιλογή για κυρίαρχο και μη μάτι. Δεν μπορείς να μην το επιλέξεις αυτό
panatha1973 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Γειά σας και από εμένα..... Πολύ πρόσφατα πήρε η σύζυγος μου πολυεστιακους φακούς softlens σύμφωνα με τη συνταγή που έφτιαξε τα πολυεστιακα γυαλιά της, αλλά δυστυχώς δεν βλέπει καθόλου κοντά..... μακριά και ενδιάμεσα είναι οκ, αλλά κοντά καθόλου.... Θέλει κάποιο ιδιαίτερο τρόπο που θα πρέπει να τους φοράει????
mindreader Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2024 1 hour ago, panatha1973 said: Γειά σας και από εμένα..... Πολύ πρόσφατα πήρε η σύζυγος μου πολυεστιακους φακούς softlens σύμφωνα με τη συνταγή που έφτιαξε τα πολυεστιακα γυαλιά της, αλλά δυστυχώς δεν βλέπει καθόλου κοντά..... μακριά και ενδιάμεσα είναι οκ, αλλά κοντά καθόλου.... Θέλει κάποιο ιδιαίτερο τρόπο που θα πρέπει να τους φοράει???? Νομιζω, μονο οφθαλμιατρος μπορει να δωσει τα σωστα 'εγγραφα'/παραπεμπτικα, για κατασκευη/παραγγελια, ειτε φακων, ειτε γυαλιων. Αν δεν κανω λαθος, αλλα για τον ιδιο ασθενη, αλλα νουμερα δινει για κατασκευη γυαλιων, αλλα νουμερα (ελαφρως διαφορετικα) δινει για κατασκευη φακων επαφης. Αρα, πηγαινοντας κανεις τα γυαλια ή τη συνταγη τους σε οπτικαδικο, δεν μπορει να παρει τους αντιστοιχους φακους. Αν τους παρει (βλεπεις, και τα οπτικα να πουλησουν θελουν), συντομα τα ματια του θα καταλαβουν οτι κατι δεν παει καλα... Αρα...οφθαλμιατρος, σε καθε περιπτωση, πρωτα... 1
ostvarivanje Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Στις 11/8/2024 στις 4:26 ΜΜ, mindreader είπε Αρα, πηγαινοντας κανεις τα γυαλια ή τη συνταγη τους σε οπτικαδικο, δεν μπορει να παρει τους αντιστοιχους φακους. Αν τους παρει (βλεπεις, και τα οπτικα να πουλησουν θελουν), συντομα τα ματια του θα καταλαβουν οτι κατι δεν παει καλα... Επειδή την Πέμπτη θα κάνω εξέταση σε οφθαλμίατρο για να αλλάξω φακούς στα πολυεστιακά να ζητήσω από τον οφθαλμίατρο και συνταγή για πολυεστιακούς φακούς επαφής; Πάντως όταν έκανα τα πολυεστιακά γυαλιά με τη συνταγή του οφθαλμιάτρου για τα γυαλιά μου έδωσε δοκιμαστικούς φακούς ο οπτικός με τους οποίους έβλεπα πολύ καλά. 1
mindreader Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, ostvarivanje said: Επειδή την Πέμπτη θα κάνω εξέταση σε οφθαλμίατρο για να αλλάξω φακούς στα πολυεστιακά να ζητήσω από τον οφθαλμίατρο και συνταγή για πολυεστιακούς φακούς επαφής; Πάντως όταν έκανα τα πολυεστιακά γυαλιά με τη συνταγή του οφθαλμιάτρου για τα γυαλιά μου έδωσε δοκιμαστικούς φακούς ο οπτικός με τους οποίους έβλεπα πολύ καλά. Ρωτησε τον οφθαλμιατρο για επιβεβαιωση. Αν θυμαμαι καλα, ετσι ειναι. Αλλη συνταγη για πολυεστιακα γυαλια, αλλη για πολυεστιακους φακους. Δεν νομιζω να θυμαμαι λαθος. Εξαρταται, αν δεν εχεις συνταγη για πολυεστιακους φακους, ποσο καλος ειναι σε αυτο που κανει, ποσο μαγκας/ποσο ξερει/εχει ασχοληθει, ο οπτικος. Αρα, δεν ειναι αδυνατον να σου φτιαξει κατι πετυχημενο ο οπτικος εστω και χωρις συνταγη για φακους, μονο απο γυαλια. Αλλα γιατι να μπει κανεις σε τετοια διαδικασια; Ζητας απο τον οφθαλμιατρο μια συνταγη για γυαλια και μια συνταγη για φακους και τελος. Ενημερωσε εδω, τι σου ειπε ο οφθαλμιατρος, μετα την επισκεψη. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2024 από mindreader
ostvarivanje Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 9 ώρες πριν, mindreader είπε Ρωτησε τον οφθαλμιατρο για επιβεβαιωση. Αν θυμαμαι καλα, ετσι ειναι. Αλλη συνταγη για πολυεστιακα γυαλια, αλλη για πολυεστιακους φακους. Δεν νομιζω να θυμαμαι λαθος. Εξαρταται, αν δεν εχεις συνταγη για πολυεστιακους φακους, ποσο καλος ειναι σε αυτο που κανει, ποσο μαγκας/ποσο ξερει/εχει ασχοληθει, ο οπτικος. Αρα, δεν ειναι αδυνατον να σου φτιαξει κατι πετυχημενο ο οπτικος εστω και χωρις συνταγη για φακους, μονο απο γυαλια. Αλλα γιατι να μπει κανεις σε τετοια διαδικασια; Ζητας απο τον οφθαλμιατρο μια συνταγη για γυαλια και μια συνταγη για φακους και τελος. Ενημερωσε εδω, τι σου ειπε ο οφθαλμιατρος, μετα την επισκεψη. Ναι την Πέμπτη που θα πάω θα ενημερώσω. Σε λίγο που θα βγω στην αγορά θα περάσω από 2-3 καταστήματα οπτικών να δω τι θα μου πούνε για τους φωτοχρωμικούς φακούς των γυαλιών (κόστος, υπέρ, κατά) ώστε μετά τη συνταγή να παραγγείλω τι θα με βολεύει περισσότερο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα