Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

οι φακοι δεν προστατευουν ?

Όχι δεν εχουν φιλτρα οι φακοι  επαφης για τον ηλιο τουλάχιστον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

οι φακοι δεν προστατευουν ?

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Όχι δεν εχουν φιλτρα οι φακοι  επαφης για τον ηλιο τουλάχιστον.

Ορισμένοι φακοί έχουν φίλτρα, αλλά και πάλι πολλές δομές μένουν εκτεθειμένες. Επιπεφυκότας, βλέφαρα κλπ. Γι' αυτό λέω, ακόμα και αν υπάρχουν φίλτρα στους φακούς, η επιπλέον προστασία των γυαλιών ηλίου χρειάζεται.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DrNick είπε

Ορισμένοι φακοί έχουν φίλτρα, αλλά και πάλι πολλές δομές μένουν εκτεθειμένες. Επιπεφυκότας, βλέφαρα κλπ. Γι' αυτό λέω, ακόμα και αν υπάρχουν φίλτρα στους φακούς, η επιπλέον προστασία των γυαλιών ηλίου χρειάζεται.

Ασχετο αλλα απορω πως μερκοι μπορουν χωρις γυαλια ηλιου στον ηλιο  ...Εγω ακομα και εντονο εξωτρικο φως τα φοραω.Πριν κανω laser ειχα μυωπιας και ηλιου σε ένα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Ασχετο αλλα απορω πως μερκοι μπορουν χωρις γυαλια ηλιου στον ηλιο  ...Εγω ακομα και εντονο εξωτρικο φως τα φοραω.Πριν κανω laser ειχα μυωπιαε και ηλιου σε ένα.

Προσωπικά συμφωνώ, αλλά υπάρχουν άνθρωποι (λίγοι) που δε μπορούν να τα συνηθίσουν με τίποτα. Τους ενοχλούν ακόμα και το καλοκαίρι.

Εγώ δεν έχω φορέσει σχεδόν ποτέ μου γυαλιά ηλίου και τον αντέχω τον ήλιο. Το μάτι γυμνάζεται σε ότι του δώσεις και τεμπελιάζει σε ότι κάνεις για να το ξεκουράσεις.

και στα δύο άκρα είναι λάθος και θέλει προσοχή πότε βάζουμε γυαλιά ηλίου σε μικρά παιδιά

6 λεπτά πριν, lefta_yparxoun είπε

Εγώ δεν έχω φορέσει σχεδόν ποτέ μου γυαλιά ηλίου και τον αντέχω τον ήλιο. Το μάτι γυμνάζεται σε ότι του δώσεις και τεμπελιάζει σε ότι κάνεις για να το ξεκουράσεις.

και στα δύο άκρα είναι λάθος και θέλει προσοχή πότε βάζουμε γυαλιά ηλίου σε μικρά παιδιά

Ο Dr NIck να μας πει αν ειναι επιβεβλημενα τα γυλια ηλιου σε ηλιοφανεια .

1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο Dr NIck να μας πει αν ειναι επιβεβλημενα τα γυλια ηλιου σε ηλιοφανεια .

Όσο το αντηλιακό. Σε όλες τις ηλικίες.

• Like 3
  • Thanks 1

Κι εγ ετσι εχω ακουσει οτι ο φιλος μας ο Ηλιος μπορει να αποβει και πολυ επικυνδυνος αν...τον κοιταμε καταματα !!!!

3 hours ago, lefta_yparxoun said:

Eνα google search να κανεις και θα διαπιστωσεις οτι η χρηση καλων γυαλιων ηλιου προστατευει απο καρκινο του δερματος και καταρρακτη, και οχι για να τεμπελιαζουμε το ματι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας

Εάν γνωρίζει να μου προτείνει κάποιος, οφθαλμίατρο καλό γιατί αντιμετωπίζω εδώ και εναμιση μήνα θέμα με το αριστερό μου, με έλκος κερατοειδή.

Επίσης, μου ανέφεραν πως επειδή είμαι 47 ετών, το laser δεν ενδείκνυται για την περίπτωσή μου και προτιμότερο θα ήταν να κινηθώ με monovision. Προσοχή με τους φακούς επαφής! Όχι πολύωρη χρήση.

Επεξ/σία από Katerina K

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Katerina K είπε

Καλησπέρα σας

Εάν γνωρίζει να μου προτείνει κάποιος, οφθαλμίατρο καλό γιατί αντιμετωπίζω εδώ και εναμιση μήνα θέμα με το αριστερό μου, με έλκος κερατοειδή.

Επίσης, μου ανέφεραν πως επειδή είμαι 47 ετών, το laser δεν ενδείκνυται για την περίπτωσή μου και προτιμότερο θα ήταν να κινηθώ με monovision. Προσοχή με τους φακούς επαφής! Όχι πολύωρη χρήση.

Αν εχεις προβλημα δεν ξερω αν μπορεις να κανεις laser .Monovision σημαινει και laser εκανα κι εγω στα 50 και ειμαι μια χαρα κοντα 11 χρονια τωρα

Εκτος και ειναι κατι αλλο αυτο που λες.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

1 ώρα πριν, sistah είπε

Eνα google search να κανεις και θα διαπιστωσεις οτι η χρηση καλων γυαλιων ηλιου προστατευει απο καρκινο του δερματος και καταρρακτη, και οχι για να τεμπελιαζουμε το ματι.

δηλαδή πόση ποσότητα δέρματος προστατεύουν τα γυαλιά; Και τι να κάνω για το υπόλοιπο δέρμα που εκτίθεται την ώρα που θα φοράω τα γυαλιά;

1 ώρα πριν, lefta_yparxoun είπε

δηλαδή πόση ποσότητα δέρματος προστατεύουν τα γυαλιά; Και τι να κάνω για το υπόλοιπο δέρμα που εκτίθεται την ώρα που θα φοράω τα γυαλιά;

Καλη αντηλιακή προσώπου ακόμα και το χειμώνα με έντονη ηλιοφάνεια.  Πραγματικά είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου.

• Like 2

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι biofinity είναι σφαιρικοί φακοί; Παίζει κανένα ρόλο αυτό; Απ' ότι ήξερα είναι καλύτεροι οι ασφαιρικοί και βοηθάνε αν έχεις λίγο αστιγματισμό.

Τώρα βλέπω ότι οι πιο ακριβές μάρκες κυκλοφορούν μόνο σε shpere έκδοση.

Υπάρχει κάποιος ασφαιρικός σε παρόμοια ποιότητα με τους biofinity;

Θέλω να πάρω άνετους φακούς που να έχουν καλύτερη ανοχή σε ευαισθησία (γιατί φοράω εδώ και 15 χρόνια) αλλά δεν θέλω να χάσω τα πλεονεκτήματα του ασφαιρικού. 

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...