Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκίμασα τους purevision 2 σήμερα. Φαίνονται αρκετά καλύτεροι απ τους προηγούμενους, δεν μπορώ να πω ότι δεν τους νιώθω βέβαια, έχω κάποια τσιμπηματακια αλλά όχι σε τέρμα ενοχλητικό επίπεδο. Στο PC πάνω από 3 λεπτά ούτε αυτοί αντέχοντε. Πάντως νομίζω ότι θα τους  αγοράσω. Αλήθεια εσείς φοράτε φακούς στον υπολογιστή; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προσωπικα φοραω τους PureVision 2 toric (κανενας αλλος φακος δεν με βολεψε και τους δοκιμασα ολους). Δεν ειχα ποτε θεμα στον υπολογιστη με κανεναν φακο εκτος αν τους φοραω 18ωρες και αρχιζουν να στεγνωνουν.

Με biofinity toric και όλη μέρα στο pc λογο δουλειάς δεν έχω κάποιο πρόβλημα.  Μετά τις 10 ώρες χρήσης ξεραίνονται λίγο τα μάτια μου αλλά με μικρά διαλύματα και μερικά ανοιγοκλειματα στα βλέφαρά όλα καλά..

Απο purevision 2 για αστιγματισμο με 2.25 , υστερα απο πολλα χρονια πηγε στα 2.75 που δεν βγαζει το συγκεκριμενο μοντέλο. Εχει κανεις αλλη μάρκα που να δοκιμασε; 

16 ώρες πριν, Jason13 είπε

Απο purevision 2 για αστιγματισμο με 2.25 , υστερα απο πολλα χρονια πηγε στα 2.75 που δεν βγαζει το συγκεκριμενο μοντέλο. Εχει κανεις αλλη μάρκα που να δοκιμασε; 

Οι soflens της B&L έχουν 2.75 αλλά σαν ποιότητα και κυρίως οξυγόνωση δε συγκρίνεται. Οι acuvue oasys έχουν αλλά είναι 15ήμεροι και θα σου βγουν ακριβότερα. Επίσης ακριβότεροι οι Biofinity toric xr. Αλλιώς συμβιβασμός και παίρνεις purevision2 2.25 ανεβάζοντας τη μυωπία κατά 0.25.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Exodia The Forbidden One είπε

εκτος απο biofinity xr υπαρχουν αλλοι φακοι για πολυ μεγαλες μυωπιες, 13-13,5 ?

Ναι αυτοι ...Μετα απο πολυ ψαξιμο τους πηρε η  κορη μου με 10 και 12 βαθμους αλλα υψηλο κοστος αν υπαρχει και αστιγματισμος 

Γενικά ο αστιγματισμός μαζί με μυωπία αυξάνει το κόστος των φακών επαφής πολύ. 

https://www.skroutz.gr/s/8270726/Mark-ennovy-Saphir-RX-Toric-Μηνιαίοι-3pack.html 

260 ευρω το 3μηνο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Ναι αυτοι ...Μετα απο πολυ ψαξιμο τους πηρε η  κορη μου με 10 και 12 βαθμους αλλα υψηλο κοστος αν υπαρχει και αστιγματισμος 

Γενικά ο αστιγματισμός μαζί με μυωπία αυξάνει το κόστος των φακών επαφής πολύ. 

https://www.skroutz.gr/s/8270726/Mark-ennovy-Saphir-RX-Toric-Μηνιαίοι-3pack.html 

260 ευρω το 3μηνο .

Αν ανεβασω μυωπια τι αλλαζει;

(λειζερ μονοδρομος)

Επεξ/σία από Jason13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Jason13 είπε

Αν ανεβασω μυωπια τι αλλαζει;

(λειζερ μονοδρομος)

Το Laser εχει αρκετους περιορισμους σε μεγαλους βαθμους που συνηθως ο κερατοειδης δεν εχει το απαιτουμενο παχος.

Καθε περιπτωση βεβαια ειναι ξεχωριστη και μονο ο γιατρος μπορει να απαντησει μετα απο λεπτομερη εξεταση .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

Στις 8/12/2018 στις 7:12 ΜΜ, DrNick είπε

αλλά σαν ποιότητα και κυρίως οξυγόνωση δε συγκρίνεται. Οι acuvue oasys έχουν αλλά είναι 15ήμεροι και θα σου βγουν ακριβότερα. 

Να σε ρωτήσω θέλω νά πάρω τούς  oasys γιατί δεν φοράω πλέον κάθε μέρα φακούς μόνο περιστασιακά οπότε θά πάρω ημερισιους, σε σχέση με τους total 1 ποιους προτείνεις ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Να σε ρωτήσω θέλω νά πάρω τούς  oasys γιατί δεν φοράω πλέον κάθε μέρα φακούς μόνο περιστασιακά οπότε θά πάρω ημερισιους, σε σχέση με τους total 1 ποιους προτείνεις ???

Και οι 2 είναι πολύ καλοί φακοί, ο καθένας στο είδος του. Έτσι, από ιατρικής (βιολογικής) σκοπιάς δεν μπορώ να πάρω μέρος (με έναν αστερίσκο).

Ο 15ήμερος, μηνιαίος κλπ φακός (οποιουδήποτε τύπου) πρέπει να θεωρείται ότι έχει αντίστοιχη ημερομηνία λήξης. Δηλαδή από τη μέρα που θα ανοίξουμε το blister πρέπει να τον πετάξουμε μετά από 15 μέρες ή ένα μήνα αντίστοιχα. Όχι δηλαδή "ας τον ξαναβάλω, το τελευταίο 3μηνο δεν τον έχω βάλει ούτε 10 φορές".

Από εκεί και πέρα μπαίνει το οικονομικό κριτήριο. Προφανώς, πάνω από κάποια συχνότητα συμφέρει σαφώς ο 15μερος/μηνιαίος έναντι του ημερήσιου, ακόμα κι αν λάβεις υπόψη σου το κόστος των υγρών.

Και εδώ έρχεται ο αστερίσκος. Παρόλο που μιλάμε για 2 πολύ καλούς φακούς, με υψηλή παρόμοια διαπερατότητα σε οξυγόνο, άνεση κλπ, στον τομέα της υγιεινής ο ημερήσιος πάντα υπερέχει. Επίσης να λάβεις υπόψη ότι η άνεση του 15ήμερου πέφτει όσο περνάνε οι μέρες.

Edit:

Τώρα που το ξαναβλέπω εννοείς τους ημερήσιους oasys. Πολύ καλοί και οι 2 με μια μικρή υπεροχή των total 1 στην οξυγόνωση. Το θέμα άνεσης είναι υποκειμενικό - παραπλήσιοι.

Επεξ/σία από DrNick
  • Like 2

15 λεπτά πριν, DrNick είπε

Και οι 2 είναι πολύ καλοί φακοί, ο καθένας στο είδος του. Έτσι, από ιατρικής (βιολογικής) σκοπιάς δεν μπορώ να πάρω μέρος (με έναν αστερίσκο).

Ο 15ήμερος, μηνιαίος κλπ φακός (οποιουδήποτε τύπου) πρέπει να θεωρείται ότι έχει αντίστοιχη ημερομηνία λήξης. Δηλαδή από τη μέρα που θα ανοίξουμε το blister πρέπει να τον πετάξουμε μετά από 15 μέρες ή ένα μήνα αντίστοιχα. Όχι δηλαδή "ας τον ξαναβάλω, το τελευταίο 3μηνο δεν τον έχω βάλει ούτε 10 φορές".

Από εκεί και πέρα μπαίνει το οικονομικό κριτήριο. Προφανώς, πάνω από κάποια συχνότητα συμφέρει σαφώς ο 15μερος/μηνιαίος έναντι του ημερήσιου, ακόμα κι αν λάβεις υπόψη σου το κόστος των υγρών.

Και εδώ έρχεται ο αστερίσκος. Παρόλο που μιλάμε για 2 πολύ καλούς φακούς, με υψηλή παρόμοια διαπερατότητα σε οξυγόνο, άνεση κλπ, στον τομέα της υγιεινής ο ημερήσιος πάντα υπερέχει. Επίσης να λάβεις υπόψη ότι η άνεση του 15ήμερου πέφτει όσο περνάνε οι μέρες.

Edit:

Τώρα που το ξαναβλέπω εννοείς τους ημερήσιους oasys. Πολύ καλοί και οι 2 με μια μικρή υπεροχή των total 1 στην οξυγόνωση. Το θέμα άνεσης είναι υποκειμενικό - παραπλήσιοι.

ναι για ημερησιους και τους δυο ο Τ1 ειναι τοπ στην οξυγόνωση οχι οτι ο oasys δεν ειναι σκεφτομαι λιγο οτι ο Τ1 δεν εχει προστασια απο UV ακτινοβολιες ενω ο oasys εχει.

1 λεπτό πριν, Exodia The Forbidden One είπε

ναι για ημερησιους και τους δυο ο Τ1 ειναι τοπ στην οξυγόνωση οχι οτι ο oasys δεν ειναι σκεφτομαι λιγο οτι ο Τ1 δεν εχει προστασια απο UV ακτινοβολιες ενω ο oasys εχει.

Γυαλιά ηλίου ΠΑΝΤΑ! ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...