Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα κάτι που θέλω να ρωτήσω. Όλα αυτά τα χρόνια δεν μου είχε ανέβει η μυοπία και έπαιρνα συγκεκριμένο νούμερο. Τώρα μου ανέβηκε στα 3,25 έκαστος και ξέχασα να ρωτήσω τον γιατρό, τους φακούς που θα πα΄ρω θα είναι στην ίδια μυωπία ή λίγο λιγότερο;;; πχ. εγω έχω 3,25 και στα δύο, θα πάρω 3,25 ή 3,2;;; (γιατι πολυ παλια θυμάμαι οτι κάποιο, κάποτε, κάπου μου είχε πεί οτι βάζεις λίγο λιγότερο)

Ροτενλανγκς, χωρίς να κόβω και το κεφάλι μου έχω την εντύπωση ότι υπάρχει διχογνωμία πάνω στο θέμα. Άλλοι οφθαλμίατροι είναι της άποψης ότι η μυωπία πρέπει να ρυθμίζεται ακριβώς και άλλοι ότι πρέπει να είναι λίγο λιγότερο. Επειδή η διαφορά δεν είναι μεγάλη ίσως να μη σου αλλάξει τη συνταγή. Καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό σου όμως, μπορείς απλά να τον πάρεις ένα τηλέφωνο. Καλύτερο από συμβουλή σε φόρουμ.

Σαπιοπλεμόνια, 99% έκανε λάθος στην εξέταση.

υπάρχει ένα τεστάκι που οι περισσότεροι δεν το κάνουν (το τεστ με το πράσινο και κόκκινο φόντο) ώστε να ανεβάζουν λίγο το βαθμό μυωπίας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σαπιοπλεμόνια, 99% έκανε λάθος στην εξέταση.

υπάρχει ένα τεστάκι που οι περισσότεροι δεν το κάνουν (το τεστ με το πράσινο και κόκκινο φόντο) ώστε να ανεβάζουν λίγο το βαθμό μυωπίας

To test με το πράσινο και το κόκκινο φόντο είναι για αστιγματισμό.

όχι

(τεσπά, δεν μπορώ αυτήν την στιγμή να επιβεβαιώσω, αλλά από αυτό το τεστ, ακόμη και αν είναι για αστιγματισμό, παίρνεις ακριβή ένδειξη αν έχεις ξεπεράσει το βαθμό μυωπίας ή όχι)

Λοιπόν μάλλον δεν τα είπα καλα. Εμένα όλα αυτα τα χρόνια η μυωπία μου ήταν σταθερή και τώρα πήγε απο 2,75(και δεν είμαι και 100% σίγουρος) ->3,25. Όμως επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια απο την προηγούμενη φορά που μου είχε αλλάξει η μυωπία δεν θυμάμαι αν τους φακούς τότε είχα ξεκινήσει να τους πέρνω σε λιγότερη μυωπία απο αυτήν που είχα.

Αρχικά με έβαλε σε ένα μηχάνημα που μου μέτρησε μόνο του την μυωπία, μετά με έβαλε να διαβάζω τα κλασσικά γράμματα και τέλος μου έκανε το test με το κοκκινο πράσινο.

Θα πάρω να ρωτήσω βέβαια αλλα ήθελα να δώ τι κάνετε κι εσείς.

Λοιπόν μάλλον δεν τα είπα καλα. Εμένα όλα αυτα τα χρόνια η μυωπία μου ήταν σταθερή και τώρα πήγε απο 2,75(και δεν είμαι και 100% σίγουρος) ->3,25. Όμως επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια απο την προηγούμενη φορά που μου είχε αλλάξει η μυωπία δεν θυμάμαι αν τους φακούς τότε είχα ξεκινήσει να τους πέρνω σε λιγότερη μυωπία απο αυτήν που είχα.

Αρχικά με έβαλε σε ένα μηχάνημα που μου μέτρησε μόνο του την μυωπία, μετά με έβαλε να διαβάζω τα κλασσικά γράμματα και τέλος μου έκανε το test με το κοκκινο πράσινο.

Θα πάρω να ρωτήσω βέβαια αλλα ήθελα να δώ τι κάνετε κι εσείς.

Εμένα μου βάζουν ακριβώς τους βαθμούς.

Ροτενλανγκς, δεν κουράζεσαι με τους φακούς όταν δουλέυεις σε υπολογιστή; Εμένα μετα από 6-8 ώρες τσούζουν τα μάτια μου και θέλω οπωσδήποτε να τους βγάλω!

Κουράζομαι αρκετά αλλα ευτυχώς για μένα ο υπολογιστής είναι κυρίως στον τομέα της διασκέδασης με αποτέλεσμα να μην κάθομαι και πάρα πολλες ώρες. Τώρα σε περίπτωση εργασιών υπάρχουν λύσεις (οι οποίες είναι γενικότερες με την κούραση των ματιών). Εγω πχ. όταν λιώνω στο διάβασμα ανα φάσεις πέρνω μία λεκάνη με παγωμένο νερό και χώνω μέσα όλο μου το πρόσωπο για όσο αντέξω. Ξεκουράζει τρελά αυτό.

To test με το πράσινο και το κόκκινο φόντο είναι για αστιγματισμό.

λοιπόν επιβεβαίωσα: λέγεται διχρωματικό τεστ και γίνεται ειδικά για να μη δώσεις μεγαλύτερο βαθμό μυωπίας. Δεν έχει σχέση με αστιγματισμό

• Like 1

λοιπόν επιβεβαίωσα: λέγεται διχρωματικό τεστ και γίνεται ειδικά για να μη δώσεις μεγαλύτερο βαθμό μυωπίας. Δεν έχει σχέση με αστιγματισμό

Pardon me τότες!

Εμένα στο δίχρωμο δεν με ρώταγε αν βλέπω καλα αλλα τι βλέπω καλύτερα. Και με μπέρδεψε γιατι έβλεπα καλύτερα το κόκκινο σαν χρώμα αλλα δεν ξεχώριζα τα περισσότερα γράμματα, ενω στο πράσινο χειρότερα το χρώμα και καλύτερα τα γράμματα. Αυτό όταν μου έκανε το test με ένα ανοιχτό και ένα κλειστό μάτι. Όταν μου άφησε ανοιχτά και τα δύο μάτια με τα γυαλιά έβλεπα τέλεια και τα δύο χρώματα και όλα τα γράμματα. Περίεργο test....

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ δοκίμασα και δεν ήμουν πολύ ικανοποιημένη παντώς εγώ παίρνω φακούς απο τον οφθαλμιατρό μου και όποτε πάω για έλεγχο και πάντα τους παίρνω μαζί και ελέγχει κατα πόσο καθαροί και σε τι κατάσταση είναι και χρησιμοποιώ τα υγρά φακών που μου προτείνει για laser πρέπει το πρόβλημα που έχεις να είναι σε σταθερή κατάσταση για τουλάχιστον δύο χρόνια απο ότι ξέρω

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει δοκιμάσει κανείς του νέους AirOptix Night & Day Aqua τώρα που τους άλλαξαν;

Τώρα φοράω τους απλούς AirOptix Aqua, που λέει ότι μπορείς να τους φοράς 6 μέρες συνεχόμενα, αλλά δεν το έχω επιχειρήσει...τους φοράω κανονικά την μέρα και το βράδυ τους βγάζω.

Λέω να παραγγείλω ή τους Purevision2 HD ή τους AirOptix Night & Day Aqua.

Έχει κανείς εμπειρία με κάποιον από αυτούς τους δύο;

Επεξ/σία από Indiko_Xoiridio

• 2 μήνες μετά...

Τελικά παρήγγειλα από τη σελίδα που αναφέρω παραπάνω τους PureVision2 HD (μιας και διάβασα πολύ κακές κριτικές για τους νέους AirOptix Night & Day) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. smile.gif

Παρέλαβα το δέμα, από Πορτογαλία αν δεν κάνω λάθος, μέσα σε 1 εβδομάδα.

Μια ερώτηση. Για άτομο που φοράει γυαλιά μυωπίας 2.75 και 3.00 τι νούμερο φακούς παραγγέλνω; 2.50 και 2.75 ή 2.25 και 2.50;

Μια ερώτηση. Για άτομο που φοράει γυαλιά μυωπίας 2.75 και 3.00 τι νούμερο φακούς παραγγέλνω; 2.50 και 2.75 ή 2.25 και 2.50;

Θα έπαιρνα 2.75 και για τα δύο μάτια.

Με τα μεταφορικά πόσο σου βγαίνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...