Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπορεί να πει κάποιος που είχε κάποια αλλεργία επί κάποιο διάστημα ή κάποιου είδους επιπεφυκίτιδα αν οι φακοί μόνο τον ενοχλούσαν ή αν δεν έβλεπε και καλά όπως πριν; Ή τι άλλο ένιωθε τελοσπάντων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Μπορεί να πει κάποιος που είχε κάποια αλλεργία επί κάποιο διάστημα ή κάποιου είδους επιπεφυκίτιδα αν οι φακοί μόνο τον ενοχλούσαν ή αν δεν έβλεπε και καλά όπως πριν; Ή τι άλλο ένιωθε τελοσπάντων;

Είχα επιπεφυκίτιδα, τα μάτια κοκκίνιζαν και γενικώς έβλεπα θαμπά. Τραγική κατάσταση, μέχρι που έκανε επέμβαση laser στα ματάκια μου και "είδα την υγεία μου". Μεγάλη υπόθεση και μεγάλη ευκολία να μην είσαι εξαρτημένος από φακούς και γυαλιά.

Παιδιά γνωρίζετε εαν και που (συγκεκριμμενα) μπορώ να βρω χρωματιστους φακους επαφης αλλα σε ανθρωπινα χρωματα.

Πχ σε μαυρο, σκουρο ή και καστανο, μελι κτλπ Εχει κανεις καμια τπτ υποψιν του;; Παλια σε ενα οπτικαδικο που ειχα παει μου ειχαν δειξει χρωματα απο πρασινο μπλε γαλαζιο μωβ μεχρι και κοκκινο....

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά ...

20/12/2011

Ακόμη και κίνδυνος τύφλωσης από τους φακούς επαφής!(Ιatropedia)

Σοκ σε χιλιάδες Έλληνες που φορούν φακούς επαφής προκαλούν οι δηλώσεις ειδικών επιστημόνων που περιγράφουν τι μπορεί να υποστεί κανείς αν δε φροντίζει σωστά τους φακούς επαφής του.

Με αφορμή ημερίδα που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ΟΜΜΑ με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Οφθαλμολογικής Εταιρίας Διαθλαστικής Χειρουργικής και υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.), ο καθηγητής και μέλος του Δ.Σ. της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας Αναστάσιος Κανελλόπουλος σημείωσε πως ένας στους 1000 που φορά φακούς επαφής επί μία δεκαετία θα πάθει μια σοβαρή μόλυνση που μπορεί να του κοστίσει και την όρασή του. Μάλιστα όπως εξήγησε από αυτούς που θα πάθουν μόλυνση στο 99% των περιπτώσεων θα χαθεί ο κερατοειδής.

Περισσότερο κινδυνεύουν όσοι δεν πλένουν και δεν φροντίζουν σωστά τους φακούς τους αλλά και όσοι ζουν σε ζεστές περιοχές με θερμοκρασία κοντά στους 37 βαθμούς Κελσίου καθώς είναι πιο εύκολη η μετάδοση των μικροβίων. Επίσης κίνδυνο διατρέχουν οι μηχανόβιοι λόγω της επαφής με τον αέρα και τα επικίνδυνα μικρόβια.

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=26961

Η υπερβολική και χωρίς μέτρο χρήση φακών έχει και αυτή το κόστος της.

• 1 μήνα μετά...

Γεια σας,

οι φακοί επαφής είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων.

Προσωπικά φοράω 14 χρόνια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα! Φυσικά είμαι σχολαστική με την καθαριότητα και τους κανόνες ορθής χρήσης.

Ένα αξιόπιστο κατάστημα με πολύ καλές τιμές και γρήγορη δωρεάν παράδοση είναι το http://www.cyprolens.com.cy.

Οι φακοί παραδίδονται δωρεάν στην Ελλάδα (μέσα σε 5 εργάσιμες μέρες, με tracking number), ενώ στην Κύπρο η παράδοση γίνεται δωρεάν την επόμενη εργάσιμη μέρα με acs courier. ;)

• 1 μήνα μετά...

Θυμάμαι παλιότερα (πριν 5-6 χρόνια ίσως) που συζητούσα την προοπτική φακών επαφής με τον οφθαλμίατρο μου, μου είχε πει πως λόγω του αστιγματισμού μου έβγαιναν ακριβότεροι απο αυτούς ενός μύωπα για παράδειγμα. Ισχύει κάτι τέτοιο? Είναι όντως πιο ακριβοί οι φακοί για έναν αστιγματικό?

Θυμάμαι παλιότερα (πριν 5-6 χρόνια ίσως) που συζητούσα την προοπτική φακών επαφής με τον οφθαλμίατρο μου, μου είχε πει πως λόγω του αστιγματισμού μου έβγαιναν ακριβότεροι απο αυτούς ενός μύωπα για παράδειγμα. Ισχύει κάτι τέτοιο? Είναι όντως πιο ακριβοί οι φακοί για έναν αστιγματικό?

Ισχύει και συνήθως θέλουν παραγγελία.

Πόσο ακριβότερα των κανονικών δηλαδή?

Αυτό δεν το γνωρίζω. Γιατί δεν πηγαίνεις σε ένα κατάστημα οπτικών να ρωτήσεις;

έχω λίγο αστιγματισμό και άλλαξα φακούς, αλλα η τιμή παρέμεινε ίδια.

Αν έχεις λίγο, παίζει να σου έχουν βάλει λίγη παραπάνω μυωπία στους φακούς για να εξισορροπήσει τον αστιγματισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...