Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μυωπία δεν πέφτει μόνο τότε, εχω ξαδερφο 26 χρονών που στα 18 του ανέβασε μυωπία κάπου 1-1.25 και στα 2 μάτια και στα 20 του είχε μηδενιστει και εκτοτε δεν φοράει πια γυαλιά.

Κατά τα αλλά, επειδή ρωτήθηκα...αν μου είχε αφήσει ο γιατρός πάνω από 0.5 η συμφωνία ήταν να μου κάνει και δεύτερο laser (άλλωστε η ακρίβεια του μηχανήματος που βγάζει το χαρτη αλλά και του ίδιου του laser επέτρεπαν τέτοια ποσοστα επιτυχίας), γιατί ποιος ο λόγος να κάνω laser και να μείνω με 1 βαθμό μυωπία; Αν έχει μείνει κάτι είναι στα όρια του μη μετρησιμου και κυμαίνεται μεταξύ 0-0.25. Α, να προσθέσω ότι μηδενίστηκε κι ο (ελάχιστος) αστιγματισμος στο ένα μάτι.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μαρία σου είπε που το έκανε; Το έπαθε από κάποιο γνωστό στο χώρο μαγαζί ή όχι;

Συζηταγαμε οτι θελω να κανω και εγω λειζερ και πανω στη κουβεντα μου ειπε πως εχει κανει και εκεινη , και πως αυτο της προκαλεσε την αποκολληση. Και οτι της ειπαν πως στο μελλον πρεπει να κανει και εγχειρηση.

Τωρα περισσοτερα δεν ξερω, δεν ρωτησα κατι αλλο.

Ένα ποσοστό που δεν γνωρίζω αν είναι αληθές που δίνεται στο άλλο θέμα (στις αρχές του) με το λέιζερ λέει "0,0001% επιπλοκή". Αυτό όμως είναι 1 άνθρωπος στους 10.000!

ναι δεν το έχω μελετήσει κιόλας.... αν και οι πιθανότητες είναι κάτι αρκετά σχετικό, εγώ κρίνω τον εαυτό μου ικανό για την επέμβαση στα 23, και χρηματικά στα 25 χαχα... οπότε έχω 4 χρονάκια μπροστά μου..

Καλησπέρα και από μένα. Φοράω φακούς ένα χρόνο και έχω κάποιες απορίες.

[*]Όταν κάνω ντουζ κάνει να τους φοράω? Άλλου έχω διαβάσει ναι και αλλού όχι.

[*]Όταν κοιμάμαι μπορώ να τους φοράω? Εγώ ξέρω όχι , κάποιος μου είπε ότι αν είναι για λίγες ώρες δεν υπάρχει πρόβλημα.

[*]Στην πισινά επιτρέπονται?

[*]Όσον αφορά τις μάρκες των φακών και των υγρών.

Απ'οτι έχω διαβάσει στο ιντερνέτ οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν τους air optix και τους Bausch & Lomb και από υγρό το renu.

Ποιοι πιστεύεται ότι είναι οι καλύτεροι φακοί και ποιο το καλύτερο υγρό?

Ξέρω μαζεύτηκαν πολλές οι ερωτήσεις, είχα σκοπώ να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με τους φακούς αλλά αφού υπάρχει είδη, ας είναι όλα μαζεμένα.

Όποιος μπορεί ας απαντήσει ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα και από μένα. Φοράω φακούς ένα χρόνο και έχω κάποιες απορίες.

[*]Όταν κοιμάμαι μπορώ να τους φοράω? Εγώ ξέρω όχι , κάποιος μου είπε ότι αν είναι για λίγες ώρες δεν υπάρχει πρόβλημα.

Απ'οτι έχω διαβάσει στο ιντερνέτ οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν τους air optix και τους Bausch & Lomb και από υγρό το renu.

Ξέρω μαζεύτηκαν πολλές οι ερωτήσεις, είχα σκοπώ να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με τους φακούς αλλά αφού υπάρχει είδη, ας είναι όλα μαζεμένα.

Όποιος μπορεί ας απαντήσει ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1)εγω κανω και δεν εχω παθει κατι..ασε που βλεπω για να μην γκρεμοτσακιστω καπου.

2)υπαρχουν φακοι που το επιτρεπουν αλλα και παλι καλυτερα οχι.τωρα να ριξεις κανενα υπνακο το πολυ 2 ωρες δεν θα εχεις προβλημα.

3)θελει αρκετη προσοχη να μην βραχει το καφαλι αλλιως γιατι οχι?

4)το renu για εμενα ειναι το καλυτερο υγρο με διαφορα.για φακους υπαρχουν πολλες μαρκες ειναι και ειναι αναλογα με το ματι πχ σε εμενα μπορει να μου αρεσει μια αλλα σε αλλον να μην βολευει καθολου.δεν εχω δοκιμασει air optix αν και ψηνομαι να δοκιμασω καμια νεα μαρκα φακων.

1)εγω κανω και δεν εχω παθει κατι..ασε που βλεπω για να μην γκρεμοτσακιστω καπου.

2)υπαρχουν φακοι που το επιτρεπουν αλλα και παλι καλυτερα οχι.τωρα να ριξεις κανενα υπνακο το πολυ 2 ωρες δεν θα εχεις προβλημα αλλα για ολη τη νυχτα απαγορευται.

3)θελει αρκετη προσοχη να μην βραχει το καφαλι αλλιως γιατι οχι?

4)το renu για εμενα ειναι το καλυτερο υγρο με διαφορα.για φακους υπαρχουν πολλες μαρκες ειναι και ειναι αναλογα με το ματι πχ σε εμενα μπορει να μου αρεσει μια αλλα σε αλλον να μην βολευει καθολου.

Μέχρι στιγμής φοράω αυτούς που μου έδιναν το μαγαζί με τα οπτικά που ψωνίζω. Νομίζω λέγονται clear 55A και το υγρό Aquamax.

Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς άλλες τρεις μάρκες, αλλά δεν τις θυμάμαι . Με τον ένα έβλεπα είδωλα σε έντονο βαθμό, οι άλλοι με ενοχλούσαν συνεχεία και οι αλλοί καλοί ήταν αλλά μερικές φορές έβλεπα και με αυτούς κάτι είδωλα.

Παιδια εγω εχω προβλημα μεγαλο.Δεν μπορω να βαλω φακους.Το ματια μου ειναι υπερευαισθητα αφου δεν μπορω να το ανοιξω ουτε στο νερο.Ουτε ο οπτικος μπορεσε να τα βαλει ουτε μονος μου.

Αρα θα κανω λειζερ αλλα απο πια ηλικια και μετα γινεται?Εχω ακουσει πρεπει να εισαι 20+.

[*] Στην πισίνα ειδικά μου έχουν απαγορεύσει να τους φοράω. Κίνδυνος μόλυνσης.

[*] Φακοί επαφής Zeiss, υγρό Zeiss. (Carl Zeiss)

Καλό είναι να μην τους φοράς στο ντούζ. Απ' την άλλη πάλι δε θα πάθεις και καταστροφή, ειδικά αν δεν τους φοράς κάθε φορά. Περισσότερο ζόρι οι φακοί θα περάσουν πάντως, παρά το μάτι.

Το ίδιο ισχύει για τον ύπνο. Με τη διαφορά ότι το περισσότερο ζόρι θα το τραβήξει το μάτι, σε γενικές γραμμές.

Στην πισίνα που είσαι για ώρα και μ' ανοιχτά τα μάτια, ε, λογικό είναι να μην τους φοράς.

Περί υγρών και φακών, εγώ θα έλεγα να δοκιμάζεις μέχρι να σκαλώσεις κάπου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Κανένα καλό e-shop για παραγγελία φακών, Ελλάδα ή και εξωτερικό; Καλές τιμές κατά προτίμηση - για φακούς έχω ήδη βρει ποιοι μου κάθονται καλά.

Βρήκα και κάποιο άλλο thread αλλά ο ένας έλεγε ότι εξυπηρετήθηκε άμεσα, ο άλλος δεν τους έλαβε ποτέ κλπ κλπ.

Παιδια εγω εχω προβλημα μεγαλο.Δεν μπορω να βαλω φακους.Το ματια μου ειναι υπερευαισθητα αφου δεν μπορω να το ανοιξω ουτε στο νερο.Ουτε ο οπτικος μπορεσε να τα βαλει ουτε μονος μου.

Αρα θα κανω λειζερ αλλα απο πια ηλικια και μετα γινεται?Εχω ακουσει πρεπει να εισαι 20+.

Ούτε τα δικά μου μάτια έχουν ειδική αγάπη για το νερό. Όταν πήρα για 1η φορά φακούς, η οφθαλμίατρος αναγκάστηκε να μου βάλει ένα υγρό στο μάτι (κάτι σαν μυοπαραλυτικό) για να μπει ο φακός. Την 2η φορά στο σπίτι πάλι δράματα. Αλλά την 3η μπήκαν και βγήκαν με την πρώτη! Μην το παρατήσεις τόσο εύκολα. Και γω απελπισμένος ήμουν.

Κανένα καλό e-shop για παραγγελία φακών, Ελλάδα ή και εξωτερικό; Καλές τιμές κατά προτίμηση - για φακούς έχω ήδη βρει ποιοι μου κάθονται καλά.

Εγώ τώρα αγόρασα Bausch & Lomb μηνιαίους στα 15Ε η 6αδα. Πήρα δυο πακέτα στα 30 ευρώ δηλαδή, απο ένα απο τα πολλά sites που έχει προσφορές. Πήγε με τα κουπόνια και τους παρέλαβα, όλα μια χαρά.

Γενικά εάν δεν έχει πρόβλημα θα σου πρότεινα να αγοράσεις απο εκεί, εκτός αν προτιμάς κάποια συγκεκριμένη εταιρία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ένας οφθαλμίατρος που πήγαινα μου είπε οτι στους φακούς επαφής πρέπει να παίρνω βαθμούς 0,25 παραπάνω από ότι μυωπία έχω γιατί έχω και 0.50 αστιγματισμό. Το ίδιο μου είπαν και στο οπτικά. Ενώ ένας άλλος οφθαλμίατρος μου είπε να παίρνω φακούς σύμφωνα με τους βαθμούς που έχω. Μπορεί να μου πει κάποιος τι ισχύει τελικά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...