Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως το έκανε στο Σύνταγμα...;

Δεν γνωριζω που ακριβως, αλλα επαθε αποκολληση στον κερατοειδη, και θα χρειαστει εγχειρηση απο οτι μου ειπε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

...για στάκα, εγώ πριν ΠΛΑΚΑ έκανα με το "Σύνταγμα" (εννοούσα τα "λέιζερ" των "Αγανακτισμένων"...).

"Αποκόλληση οφθαλμικού χιτώνα" = κάτι αρκετά σοβαρό, κι απ' όσο γνωρίζω εγώ, οι διορθωτικές επεμβάσεις με ακτίνες, είτε πετυχαίνουν, είτε απλά κερδίζεις από ελάχιστα έως καθόλου, ΑΛΛΑ, ζημιές δεν ενδέχεται να πάθεις...(οκ, δεν την ξέρουμε την περίπτωση - και η οποιαδήποτε επέμβαση θεωρητικά μπορεί πάντα να επιφέρει επιπλοκές)

Χμ...

ούτε και εγώ ήξερα οτι υπάρχουν τέτοιες επιπλοκές.. :eek:

να κανω μια ερώτηση άσχετη με το λέιζερ..

Εαν το υγρό των φακών είναι ανοιγμένο πολύυ καιρό (κανένα χρόνο ας πούμε),είναι επικίνδυνο? (Ανοιγμένο δεν εννοώ χωρίς καπάκι,απλά όχι σφραγισμένο.)

Εαν το υγρό των φακών είναι ανοιγμένο πολύυ καιρό (κανένα χρόνο ας πούμε),είναι επικίνδυνο? (Ανοιγμένο δεν εννοώ χωρίς καπάκι,απλά όχι σφραγισμένο.)

Θεωρητικά διατηρούνται "σε καλή κατάσταση" για 2 με 3 μήνες (ανοιγμένα, και με καθημερινή τους χρήση), τα σχετικά υγρά. Τώρα τί σημαίνει αυτό, για την περίπτωσή σου.......

Υποθέτω έχει να κάνει με το πόσο συχνά άνοιγες το μπουκάλι. Αν έως καθόλου, ε ίσως και να είναι ακόμα πόσιμο - μπαρδόν, χρησιμοποιήσιμο....(ίσως η ώρα του για πέταμα, να είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης που έχει ακόμη και ως σφραγισμένο - ήτοι 3-4 χρόνια συνήθως)

Σε κάθε περίπτωση -αν και στην πράξη ολ' αυτά τα καθαριστικά, μπορεί και να μη χαλάνε για χρόνια- το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς είτε σε οπτικό, είτε σε οφθαλμίατρο την γνώμη του οποίου εμπιστεύεσαι. Ειδικά αν έχεις κάποια γενική ευαισθησία στα μάτια.

Μαρία σου είπε που το έκανε; Το έπαθε από κάποιο γνωστό στο χώρο μαγαζί ή όχι;

Εγώ παιδιά είχα πάρει να δοκιμάσω φακούς ημερήσιους να δω τι παίζει και είχα 4 μυωπία και 1,25 αστιγματισμό στο δεξί και 4,5 μυωπία και 0,5 αστιγματισμό στο αριστερό...

τέλος πάντων (ο γιατρός μου είχε πει ότι το μάτι μου είναι αρκετά στεγνό (ειδικά που έχω και αλλεργία στη γύρη και σε αυτά την άνοιξη (που μου είχε δει κιόλας))) μου έδωσαν 4 βαθμούς μυωπίας φακούς ημερήσιους να δοκιμάσω (όχι τσάμπα). Τους φόραγα αλλά έβλεπα κάπως θολά...και μου είπαν θέλει λίγο χρόνο...ε μετά από 20λεπτά ακόμα έτσι έβλεπα και τους ένιωθα να γλιστράνε προς το κάτω μέρος του ματιού και προς τα δεξιά και αριστερά στο δεξί και αριστερό μάτι αντίστοιχα.

Έτσι αναγκαζόμουν με τα χέρια μου και κλειστά μάτια να χαϊδέψω εξωτερικά το μάτι και κίνηση προς τα πάνω για να έρθουν στην θέση τους....μετά από λίγο (3-4 ανοιγοκλεισήματα) πάλι τα ίδια...

Και μου είπαν στο μαγαζί επειδή έχω και αστιγματισμό υψηλό είναι διαφορετικός ο κερατοειδής και δεν κάθεται καλά πάνω του. Ισχύει αυτό;

Και κάτι άλλο (που θα το ρωτήσω και στο άλλο θέμα αλλά μιας και συζητάτε και εδώ), σε μερικές περιπτώσεις μεγαλώνοντας πέφτει η μυωπία. Η απορία μου είναι η εξής. Αν κάνω λέιζερ στα 23 μου παίζει το μάτι να είχε την προδιάθεση να ρίξει μυωπία στα 24 για πχ κατά 1 βαθμό και να πέσει στο ένα μάτι κατά 1 μετά από το λέιζερ; Αν ναι τότε θα έχω πρεσβυωπία στο ένα μάτι ή λέω μ@λ@κίες; :P

μεγαλωνοντας ανεβαινει η πρεσβυωπια και εξισωνεται με την μυωπια και βλεπεις καθαρα. αλλα συνηθως μετα τα 40 γινεται αυτο. ο μπαμπας μου ηταν μυωπας. εδω και 10 χρονια(ειναι 56) βλεπει καθαρα γιατι ανεβασε πρεσβυωπια. για αυτο και δεν με αφηνει να κανω λειζερ. αλλα εγω θα κανω.

ούτε και εγώ ήξερα οτι υπάρχουν τέτοιες επιπλοκές.. :eek:

να κανω μια ερώτηση άσχετη με το λέιζερ..

αναλογα το ποτε ληγει

το ξέρω αυτό που λες αλλά αναφέρομαι σε μικρότερες ηλικίες. Ξέρω και παιδί που στα 24του έπεσε 2 βαθμούς σε ένα μάτι και από 4 και 4, πήγε σε 4 και 2.

Αν εγώ κάνω λέιζερ στα 23 και στα 24 πάει να γίνει αυτό θα αναπτύξω πρεσβυωπία ή το μάτι δεν έχει "διάθεση αυτόματης διόρθωσης" (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) εφόσον λειτουργεί (βλεπει) σωστά;

Καποιος που να εχει κανει εγχειρηση να μας πει.Λεω κ εγω να κανω στ εμμεσο μελλον.

Σαντανα δλδ ποια ηλικια λες εσυ φυσιολγικη για να μην ξαναναβει η μυωπια;;;

Εγώ πάντως εχω κάνει laser 2+ χρόνια τώρα, στο μαρούσι, η μυωπία από 6.5-7 τώρα πια είναι μηδενική. Καλοί οι φακοί δεν λέω, τους φορούσα κάπου 10 χρόνια σε συνδυασμό με τα γυαλιά (πριν φορούσα για αλλά 10 περίπου χρόνια μόνο γυαλιά), αλλά άλλη η αίσθηση το να είναι το μάτι ελεύθερο και να βλέπει χωρίς κάποιου είδους βοήθεια.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Εγώ πάντως εχω κάνει laser 2+ χρόνια τώρα, στο μαρούσι, η μυωπία από 6.5-7 τώρα πια είναι μηδενική. Καλοί οι φακοί δεν λέω, τους φορούσα κάπου 10 χρόνια σε συνδυασμό με τα γυαλιά (πριν φορούσα για αλλά 10 περίπου χρόνια μόνο γυαλιά), αλλά άλλη η αίσθηση το να είναι το μάτι ελεύθερο και να βλέπει χωρίς κάποιου είδους βοήθεια.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Μηδενική;;;;;;;Ουτε 0.5 ή 1;;;;;

Κ ειχες 6,5-7;;;Εντυπωσιακό!!!κ ουτε εστω λιγο ξανανεβηκε;;;

Καποιος που να εχει κανει εγχειρηση να μας πει.Λεω κ εγω να κανω στ εμμεσο μελλον.

Σαντανα δλδ ποια ηλικια λες εσυ φυσιολγικη για να μην ξαναναβει η μυωπια;;;

δεν έχω ιδέα...το μόνο που έχω ακούσει είναι να είναι σταθερή για 2 χρόνια.

υπάρχουν όμως 2 ενδεχόμενα

το 1ο είναι να σου ξανανέβει μετά :S

το 2ο είναι να σου πέσει (που τότε δεν ξέρω τι γίνεται) γιατί αν έχεις 0 και 0 θα πάει +1 και 0 ας πούμε (όπου + είναι η πρεσβυωπία και - είναι η μυωπία)

πεφτει η μυωπια? πως γινεται αυτο?πρωτη φορα το ακουω

μα και εμένα μου έχει πέσει μισό βαθμό στο ένα μάτι, και σε πολλούς που ξέρω γενικά από τα 18 και μετά τους πέφτει λίγο...

Η μυωπία συνήθως πέφτει όταν αρχίζεις να αποκτάς πρεσβυωπία.

Πέρυσι τέτοιο καιρό πήγα με την sis για laser, αυτή μπόρεσε να κάνει (23 ετών) ενώ εγώ όχι γιατί δεν είχε σταθεροποιηθεί η μυωπία (κλεισμένα 21 ακριβώς τότε).

Η όραση της είναι Αψογή 1 χρόνο μετά και οι πιθανότητες να της ανέβει είναι μηδαμινές γιατί η μυωπία αυξάνεται όσο υπάρχει σωματική ανάπτυξη, μετά (λογικά) τέλος :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...