Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα η οφθαλμιάτρος μου είπε ότι η χρήση Φυσιολογικού ορού σε φακούς επαφής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ γιατί τους καταστρέφει εξ' αιτίας των αλάτων που έχει (κάτι για όσμωση μου είπε αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς). Μόνο υγρό για φακούς επαφής. Το ξέρω ότι είναι ακριβό αλλά με τα μάτια μας δεν παίζουμε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν έπαιρνα εγώ σοβαρά και κατά γράμμα τις οδηγίες/συμβουλές (απόψεις, στην τειλκή...) του κάθε ΓΙΑΤΡΟΥ, θα έπρεπε να είμαι (όπως κι όλοι) σε θάλαμο οξυγόνου όλη την ώρα σαν τον Τζάκσον (που πέθανε μεν μικρός αλλά με μια δερματάρα καλύτερη κι από μετάξι btw).

Tεσπα, πρακτικά εγώ δεν έχω δει κακά από τη χρήση φυσιολογικού ορού, και μιλάμε για φακούς που τους ξέσκιζα λέμε (τι μπάνια σε θάλασσες με αυτούς και φόρεμα καπάκι και στον ύπνο μέχρι την άλλη μέρα το πρωί κτλ - οκ, μετά από ΤΕΤΟΙΕΣ φάσεις, μια κοκκινίλα την είχα) και δεν τους πέταγα, συνήθως, παρά πολλούς, όχι έναν, μήνες μετά.... Γιατρός (γιατροί) μάλιστα μου τον προτείνανε, οπτικοί κτλ. Αλλά απλά μου αποκαλύψανε την εναλλακτική. Δεν πα' να λέγανε καλά ή κακά, εγώ τα δικά μου τα συμπεράσματα στην πράξη θα τα έβγαζα ούτως ή άλλως (...όταν οι "ειδικοί" έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σ' ένα θέμα, συνήθως το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει είναι να δοκιμάσει πώς του κάθεσται για πάρτη του...). Και για την ακρίβεια, καλό θα έλεγα έχω δει, καθώς μπορούσα άνετα να κάνω τα ξεπλύματά μου, να απομακρύνω το υποτιθέμενα εξουδετερωμένο υγρό καθαρισμού που αν φορέσω κατευθείαν απ' τη θήκη τον φακό, θα με ψιλοενοχλήσει.

Και όχι ότι λέει τα πάντα, αλλά υπάρχουν και "ειδικές εκδόσεις" φυσιολογικού ορού, με ανοιγμένη τη σχετική τρυπούλα. Για χρήση ακριβώς καθαρισμού φακών, και όχι ενδοφλέβια. Και μιας και δε νομίζω ότι αν ήταν τόσο επιβλαβής, θα προχωρούσαν οι φαρμακοτριφτικές βιομηχανίες στην προώθησή του (όχι ότι αυτές δεν τρώνε κόσμο στην καθισιά τους, άμα λάχει - αλλά λέμε τώρα...). Ξαναλέω, δε λέει τα πάντα βέβαια αυτό, αλλά κάτι λέει.

Σε γενικές γραμμές, την φάση "τον πλένω" (...τον φακό) μπορείς να δοκιμάσεις να την περιορίσεις με χρήση (πριν και μετά την εισαγωγή/εξαγωγή από τη θήκη) φυσιολογικού ορού κι απλά το υγρό καθαρισμού να το χρησιμοποιείς για να βάλεις στη θήκη όπου θα τους αφήσεις το κλασσικό 4ωρο για να ξεσκουληκιάσουν.

Και όχι ότι λέει τα πάντα, αλλά υπάρχουν και "ειδικές εκδόσεις" φυσιολογικού ορού, με ανοιγμένη τη σχετική τρυπούλα. Για χρήση ακριβώς καθαρισμού φακών, και όχι ενδοφλέβια. Και μιας και δε νομίζω ότι αν ήταν τόσο επιβλαβής, θα προχωρούσαν οι φαρμακοτριφτικές βιομηχανίες στην προώθησή του (όχι ότι αυτές δεν τρώνε κόσμο στην καθισιά τους, άμα λάχει - αλλά λέμε τώρα...). Ξαναλέω, δε λέει τα πάντα βέβαια αυτό, αλλά κάτι λέει.

Taken into account.:-)

Εμένα η οφθαλμιάτρος μου είπε ότι η χρήση Φυσιολογικού ορού σε φακούς επαφής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ γιατί τους καταστρέφει εξ' αιτίας των αλάτων που έχει (κάτι για όσμωση μου είπε αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς). Μόνο υγρό για φακούς επαφής. Το ξέρω ότι είναι ακριβό αλλά με τα μάτια μας δεν παίζουμε..

δεν ήξερα ότι και οι οφθαλμίατροι έχουν τέτοια % ώστε να λένε τέτοιες βλακείες!

Δε ξέρω να σου πω την αλήθεια έχω 2 και 4.Αλλά εμενα δεν με συμφέρουν οι μηνιαίοι γιατί δεν τους αντέχω στο γραφείο στο pc ,ερεθίζονται τρομερά τα μάτια μου οπότε τους φοράω μόνο όταν θα βγω έξω.

Δε ξέρω να σου πω την αλήθεια έχω 2 και 4.Αλλά εμενα δεν με συμφέρουν οι μηνιαίοι γιατί δεν τους αντέχω στο γραφείο στο pc ,ερεθίζονται τρομερά τα μάτια μου οπότε τους φοράω μόνο όταν θα βγω έξω.

Εγω παλι απο τοτε που φοραω φακους (εδω και 5 χρονια) δεν μπορω μετα να βαλω γυαλια καθολου...

Με εκνευριζουν αφανταστα, οι βαθμοι τους δεν ειναι οσο των φακων , και καποια στιγμη πρεπει να παρω και γυαλια με τυος σωστους βαθμους.

3.5 και 4.5 εχω.. κερδιζω κατι? :P

Την τελευταια φορα παντως η οφθαλμιατρος μου εκανε νυξη και για λειζερ και οτι δεν ποναει, σε 5 λεπτα τελειονεις και τετοια.. να αρχισω να ανησυχω τωρα? :P

Την τελευταια φορα παντως η οφθαλμιατρος μου εκανε νυξη και για λειζερ και οτι δεν ποναει, σε 5 λεπτα τελειονεις και τετοια.. να αρχισω να ανησυχω τωρα? :P

Για τι πράγμα να ανησυχείς , πάντα οι οφθαλμίατροι με το που σταθεροποιείται η μυωπία αρχίζουν και σου λένε για λέιζερ.

Για τι πράγμα να ανησυχείς , πάντα οι οφθαλμίατροι με το που σταθεροποιείται η μυωπία αρχίζουν και σου λένε για λέιζερ.

Oχι ειναι η πρωτη φορα που μου το ειπε, αλλα επειδη εχω ακουσει και απο φιλη που εκανε λειζερ πως δεν πηγε καλα, το σκεφτομαι να το κανω

Έχω τους 2πλάσιους βαθμούς από εσένα :devil:

wow...εγω εχω λιγο(1,25 και 1,5) αλλα αν ειχα τα money θα εκανα οπωσδηπoτε λειζερ....φακους δε μπορω να φορεσω(ειχα προσπαθησει) και εξω δε φοραω γυαλια και ειναι πολυ σπαστικη αυτη η θολουρα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...