Προς το περιεχόμενο

Φακοί επαφής

stratukos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 982
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

να ρωτησω κατι? εχω το εξης προβλημα: κοκκινιζουν τα ματια μου μετα απο μερικες ωρες που φοραω τους φακους...καποια στιγμη το κοκκινισμα εγινε εντονο και ακομη κ οταν δε φορουσα φακους..ο γιατρος μου ειπε επιπεφυκιτιδα κ μου εδωσε κολλυριο...μετα απο αυτο τα ματια μου ηταν οκ..την πρωτη φορα που εβαλα φακους μετα την θεραπια ειδα παλι ενα ελαφρυ κοκινισμα...τη δευτερη φορα, σημερα μετα απο μερικες ωρες που ημουν εξω, οταν γυρισα σπιτι τα ειδα παλι πολυ κοκκινα οπως πριν..

τι να φταιει..εχω δοκιμασει πολλους φακους..αυτοι π πηρα τωρα ειναι πολοι καλοι νομιζο, ειναι λεπτοι..κ υγρα εχω δοκιμασει..δε βρισκω ακρη...

το προβλημα το εχω παρατηρησει κυριως οταν ειμαι εξω...ειδικα οταν φυσαει τοτε νιωθω σαν να ανεβαινει η πιεση στο ματι..και τοτε κοκκινιζουν εντονα..αυτο το προβλημα ειναι πολους μηνες...ξερει κανεις κατι? εχει καποιος παρομοιο προβλημα?

σκεφτομουν το λειζερ αλλα το φοβαμαι..

εχω εδω και καιρο το ιδιο προβλημα.. ο γιατρος που πηγα μου ειπε οτι αυτη την ευαισθησια θα την εχω για χρονια.. για καλη μου τυχη πηγα σε εναν ειδικο για φακους επαφης και εμαθα οτι εκτος απο το ματι και τους φακους μολυνεται και η θηκη των φακων(!) κατι που δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο.. το πιο πιθανο ειναι να το εχεις κανει ηδη.. απλα στο αναφερω γιατι τα πιο απλα πραγματα καποιες φορες ειναι δυσκολο να τα σκεφτεις.. σου ευχομαι να αναρρωσεις γρηγορα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε με τόση μυωπία μόνο χιουμοριστικά μπορείς να το αντέξεις... :confused:

Να επανέλθουμε στο θέμα το είχα παρατηρήσει και εγώ αυτό με το καπάκι στο Novasoft και γενικά δεν ξέρω , δεν έμεινα ποτέ ευχαριστημένη και παίρνω τώρα το Optifree.

H καλύτερη φάση ήταν το υγρό φακών επαφής του Dia (ω ναι, αμέ!) - έκανε μια χαρά καθαρισμό (έφτασα να κρατάω τους μηνιαίους μπορεί μέχρι και 3μηνο), και, κυρίως ήταν πάμφθηνο (γύρω στα 5€ το κλασσικό μεγάλο μπουκάλι).........ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΙΑ ΦΥΓΑΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ &@!^%*!~%@# (....μια που μας έπιασε το κλάμμα στο θρεντ...)

Ρε παιδιά, μια ερωτησούλα. Πώς καθαρίζετε τους φακούς σας ώστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο υγρό γίνεται; Γιατί εγώ βάζω στον δείκτη τον φακό, τον διπλώνω με τον αντίχειρα και του ρίχνω υγρό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του. Είναι ο μόνος τρόπος που έχω βρει να καθαρίζει τέλεια τον φακό(το να τον βάζω π.χ. στη χούφτα μου και να του ρίχνω υγρό ενώ τον κουνάω πέρα δώθε δεν τον καθαρίζει καλά), αλλά πάει πεταμένο κάμποσο υγρό και μου κρατάει γύρω στον 1 μήνα το μπουκάλι.

Εμενα παντως απο φακους, μου προκαλεσαν ελκος στον κερατοειδη (κοκκινησμα στο ματι και πονος) αλλα δεν το εβαλα κατω, μολις τελειοσε η θεραπεια ξαναρχισα τους φακους :P

Ρε παιδιά, μια ερωτησούλα. Πώς καθαρίζετε τους φακούς σας ώστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο υγρό γίνεται; Γιατί εγώ βάζω στον δείκτη τον φακό, τον διπλώνω με τον αντίχειρα και του ρίχνω υγρό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του. Είναι ο μόνος τρόπος που έχω βρει να καθαρίζει τέλεια τον φακό(το να τον βάζω π.χ. στη χούφτα μου και να του ρίχνω υγρό ενώ τον κουνάω πέρα δώθε δεν τον καθαρίζει καλά), αλλά πάει πεταμένο κάμποσο υγρό και μου κρατάει γύρω στον 1 μήνα το μπουκάλι.

Σε γενικές γραμμές, την φάση "τον πλένω" (...τον φακό) μπορείς να δοκιμάσεις να την περιορίσεις με χρήση (πριν και μετά την εισαγωγή/εξαγωγή από τη θήκη) φυσιολογικού ορού κι απλά το υγρό καθαρισμού να το χρησιμοποιείς για να βάλεις στη θήκη όπου θα τους αφήσεις το κλασσικό 4ωρο για να ξεσκουληκιάσουν.

Ακομα και αν υπολογισεις τα υγρα κλπ ?

Εδώ με πιάνεις εξ' απήνης. Αν και, απ' ό,τι θυμάμαι από παλιά, οι φθηνότεροι (οβερώλ, συνυπολογισμένα υγρά κλπ) θεωρούνταν οι μηνιαίοι. Αν έχεις άλλα στοιχεία, ευχαρίστως να τα καταθέσεις στο θρεντ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...