kage Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) πρεπει να ανεβασεις μια φωτο με τα test σαν και αυτη που ειχα ανεβασει εγω με 3-4 διαφορετικα προγραμματα(speedfan,sentinel,ashampoo) http://www.insomnia.gr/topic/404189-bad-sectorscorrupted-files/ http://www.insomnia.gr/topic/358957-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85/ -ο σκληρος τοτε κολλαγε ασχημα γιατι τον ειχα χωρισει σε παρτιτιον και τεσπα δεν ειχε πολυ free χωρο και χτυπαγε στα bad sectors και σερνοταν- τα gb ειναι σωστα,τοσα ειναι. bad sectors σου χε βγαλει καποιο προγραμμα?υπαρχει περιπτωση απλα το hdd regenarator να εκανε recover αλλα ποτε δεν θα σαι ήσυχος οτι ο δισκος ειναι ολα οκ! Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2011 από kage
TheELF Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Παίδες το πιο περίεργο απ' όλα είναι ότι δεν βρέθηκαν καθόλου Bad Sectors αλλά μόνο 3 Delays! Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει και μου πετάει μήνυμα να κάνω backup τα αρχεία μου! και απο τα 320GB αυτά που βλέπω είναι 298GB Βασικός κανόνας:Το παραμικρό πρόβλημα να βρουν σου πετάνε μήνυμα,σου λέει καλύτερα να τρέξει λίγο χωρίς λόγο παρά να το φυσάει και να μην κρυώνει. Μάλλον τα bad sector στην αρχή δεν ήταν πραγματικά αλλά απλά sector όπου δεν γράφτηκε κάτι καλά ή έτυχε να καθυστερήσει οπότε δηλώθηκε σαν (τυχών) Bad Sector.
Sunstekos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 πρεπει να ανεβασεις μια φωτο με τα test toy σαν και αυτη που ειχα ανεβασει εγω με 3-4 διαφορετικα προγραμματα(speedfan,sentinel,ashampoo) http://www.insomnia.gr/topic/404189-bad-sectorscorrupted-files/ http://www.insomnia.gr/topic/358957-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85/ -ο σκληρος τοτε κολλαγε ασχημα γιατι τον ειχα χωρισει σε παρτιτιον και τεσπα δεν ειχε πολυ free χωρο και χτυπαγε στα bad sectors και σερνοταν- τα gb ειναι σωστα,τοσα ειναι. bad sectors σου χε βγαλει καποιο προγραμμα?υπαρχει περιπτωση απλα το hdd regenarator να εκανε recover αλλα ποτε δεν θα σαι ήσυχος οτι ο δισκος ειναι ολα οκ! όχι κανένα πρόγραμμα δεν μου έχει βγάλει Bad sectors αλλά μου έβγαλε ένα μήνυμα όταν έκανα Local disk D => Tools => error-checking μου έβγαλε bad sectors και ένα μήνυμα. Αλλά τα υπόλοιπα προγράμματα που έβαλα κανένα μα κάνενα δεν μου έβγαλε πρόβλημα μόνο 3 delays το HDD Regenarator στο οποιο έκανα μόνο scan όχι Recover. Τώρα αν είναι τεράστιο πρόβλημα τα 3 delays δεν ξέρω. Αυτή την στιγμή κάνω llf το οποίο διαρκεί πολλές ώρες! Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία τώρα! Ας κάνω llf και αύριο θα ξανακάνω μετρήσεις. Βασικός κανόνας:Το παραμικρό πρόβλημα να βρουν σου πετάνε μήνυμα,σου λέει καλύτερα να τρέξει λίγο χωρίς λόγο παρά να το φυσάει και να μην κρυώνει. Μάλλον τα bad sector στην αρχή δεν ήταν πραγματικά αλλά απλά sector όπου δεν γράφτηκε κάτι καλά ή έτυχε να καθυστερήσει οπότε δηλώθηκε σαν (τυχών) Bad Sector. Έτσι δείχνει! Αλλά μετά γιατί μου κολλούσε ο υπολογιστής και μου έβγαζε μήνυμα για bad sector και έπρεπε να κάνω backup και αναγκαζόμουνα να κάνω επανεκίννηση και στο post message μου έβγαζε ό,τι δεν εντοπίστηκε δίσκος και πρέπει να πατήσω F1 για βοήθεια κλπ κλπ; Πάντως δεν ξανάκουσα το σκάλωμα που κάνει η μαγνητική βελόνα. Το καλό είναι ό,τι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένας τομέας κατεστραμένος μόνο αυτές οι 3 καθυστερήσεις. ---------------------------------------------------------------------------------------- 1 01 Read error rate 200 200 0 3 03 Spin up time 156 150 3200 4 04 Number of spin-up times 100 100 7 5 05 Reallocated sectors count 104 104 761 7 07 Seek error rate 200 200 0 9 09 Power-on time 84 84 11810 10 0A Spin-up retries 100 253 0 11 0B Calibration retries 100 100 0 12 0C Power Cycles 99 99 1760 192 C0 Power-off retract count 200 200 476 193 C1 Load/unload cycle count 200 200 1760 194 C2 HDA Temperature 102 83 41 (41 degrees) 196 C4 Reallocate event count 193 193 7 197 C5 Current pending sectors 200 200 0 198 C6 Offline scan UNC sectors 200 200 0 199 C7 Ultra ATA CRC Error Rate 200 200 0 200 C8 Write error rate at preamp 200 200 0
N3k21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 όχι κανένα πρόγραμμα δεν μου έχει βγάλει Bad sectors αλλά μου έβγαλε ένα μήνυμα όταν έκανα Local disk D => Tools => error-checking μου έβγαλε bad sectors και ένα μήνυμα. Αλλά τα υπόλοιπα προγράμματα που έβαλα κανένα μα κάνενα δεν μου έβγαλε πρόβλημα μόνο 3 delays το HDD Regenarator στο οποιο έκανα μόνο scan όχι Recover. Τώρα αν είναι τεράστιο πρόβλημα τα 3 delays δεν ξέρω. Αυτή την στιγμή κάνω llf το οποίο διαρκεί πολλές ώρες! Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία τώρα! Ας κάνω llf και αύριο θα ξανακάνω μετρήσεις. Έτσι δείχνει! Αλλά μετά γιατί μου κολλούσε ο υπολογιστής και μου έβγαζε μήνυμα για bad sector και έπρεπε να κάνω backup και αναγκαζόμουνα να κάνω επανεκίννηση και στο post message μου έβγαζε ό,τι δεν εντοπίστηκε δίσκος και πρέπει να πατήσω F1 για βοήθεια κλπ κλπ; Πάντως δεν ξανάκουσα το σκάλωμα που κάνει η μαγνητική βελόνα. Το καλό είναι ό,τι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένας τομέας κατεστραμένος μόνο αυτές οι 3 καθυστερήσεις. 5 05 Reallocated sectors count 104 104 761 196 C4 Reallocate event count 193 193 7 197 C5 Current pending sectors 200 200 0 Εμένα με ανυσηχούν λιγάκι οι παραπάνω τιμές που δίνει το S.M.A.R.T... Κάθε σύγχρονος δίσκος έχει μερικά sectors "καβάτζα", αυτά δεν λαμβάνονται υπόψιν στη συνολική χωρητικότητά του. Ουσιαστικά, όταν ο δίσκος εντοπίσει κάποιον bad sector τον μαρκάρει ώστε να μην δοκιμάσει να γραφτεί στο μέλλον και τον "αντικαθιστά" με κάποιον από τους sectors της "καβάτζας". Προφανώς βέβαια οι εφεδρικοί sectors κάποια στιγμή τελειώνουν και τότε αρχίζουν τα προβλήματα... Οι τιμές S.M.A.R.T που έχω κάνει quote δείχνουν -λίγο πολύ- το πόσοι εφεδρικοί sectors έχουν χρησιμοποιηθεί. Η 6η στήλη (εκεί δηλαδή που γράφει 761 και από κάτω 7) σε τι αναφέρεται; Είναι π.χ. οι "threshold" τιμές, ή οι "raw value"? Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα S.M.A.R.T attributes: http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
Sunstekos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Εμένα με ανυσηχούν λιγάκι οι παραπάνω τιμές που δίνει το S.M.A.R.T... Κάθε σύγχρονος δίσκος έχει μερικά sectors "καβάτζα", αυτά δεν λαμβάνονται υπόψιν στη συνολική χωρητικότητά του. Ουσιαστικά, όταν ο δίσκος εντοπίσει κάποιον bad sector τον μαρκάρει ώστε να μην δοκιμάσει να γραφτεί στο μέλλον και τον "αντικαθιστά" με κάποιον από τους sectors της "καβάτζας". Προφανώς βέβαια οι εφεδρικοί sectors κάποια στιγμή τελειώνουν και τότε αρχίζουν τα προβλήματα... Οι τιμές S.M.A.R.T που έχω κάνει quote δείχνουν -λίγο πολύ- το πόσοι εφεδρικοί sectors έχουν χρησιμοποιηθεί. Η 6η στήλη (εκεί δηλαδή που γράφει 761 και από κάτω 7) σε τι αναφέρεται; Είναι π.χ. οι "threshold" τιμές, ή οι "raw value"? Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα S.M.A.R.T attributes: http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T. Ποια η διαφορά από "threshold" τιμές και "raw value" δηλ οι "threshold" τιμές έχουν να κάνουν με μια πλήρη σάρωση του σκληρού; Μετά απο llf και killdisk και regenaration δεν άλλαξε τίποτα ο σκληρός είχε 3 χρόνια εγγύηση τώρα πάει για πέταμα.
N3k21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Οι threshold τιμές είναι ουσιαστικά το όριο που θέτει ο κατασκευαστής για να καθοριστεί αν ο δίσκος έχει πρόβλημα ή όχι και είναι μια προκαθορισμένη τιμή που δεν αλλάζει. Οι raw value τιμές δείχνουν συνήθως την πραγματική (και τωρινή) τιμή ενός attribute και αλλάζουν όταν εντοπιστεί πρόβλημα ή με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, αν το threshold της ιδιότητας "reallocated sectors count" είναι 0 και το raw value είναι 731, καταλαβαίνεις πως ο δίσκος έχει εντοπίσει 731 bad sectors και έχει προσπαθήσει να τους κάνει remap χρησιμοποιώντας την "καβάτζα" που σου έλεγα νωρίτερα. Εφόσον το threshold είναι 0 για το συγκεκριμένο attribute, ο κατασκευαστής σου λέει πως έστω και 1 bad sector να βρεθεί τότε ο δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα και πιθανόν να αποτύχει στο μέλλον. Αυτό μπορεί να συμβεί σε μια μέρα ή σε ένα χρόνο, δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις εύκολα. Γενικά το S.M.A.R.T είναι χρήσιμο αλλά μερικές φορές δεν είναι να παίρνεις τις προειδοποιήσεις του της μετρητοίς. Π.χ. έγω έχω δίσκο που έχει, σύμφωνα πάντα με το S.M.A.R.T, 2 bad sectors. Λειτουργεί κανονικά και δεν έχει δει άλλα bad sectors τόσο καιρό. Τον έχω όμως σε κατεβαστήρι και δεν αποθηκεύω κρίσιμα αρχεία σ'αυτόν. Σε έναν server όμως που δουλέυει συνεχώς ίσως άλλαζαν δίσκο ακόμα και με 1 bad sector για λόγους ασφαλείας. Από την άλλη, αν ένας δίσκος έχει πολλά bad sectors, τα οποία μάλιστα αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό με την πάροδο του χρόνου, καλό είναι να αλλαχτεί γιατί οι πιθανότητες αποτυχίας του είναι εμφανείς.
Sunstekos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Οι threshold τιμές είναι ουσιαστικά το όριο που θέτει ο κατασκευαστής για να καθοριστεί αν ο δίσκος έχει πρόβλημα ή όχι και είναι μια προκαθορισμένη τιμή που δεν αλλάζει. Οι raw value τιμές δείχνουν συνήθως την πραγματική (και τωρινή) τιμή ενός attribute και αλλάζουν όταν εντοπιστεί πρόβλημα ή με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, αν το threshold της ιδιότητας "reallocated sectors count" είναι 0 και το raw value είναι 731, καταλαβαίνεις πως ο δίσκος έχει εντοπίσει 731 bad sectors και έχει προσπαθήσει να τους κάνει remap χρησιμοποιώντας την "καβάτζα" που σου έλεγα νωρίτερα. Εφόσον το threshold είναι 0 για το συγκεκριμένο attribute, ο κατασκευαστής σου λέει πως έστω και 1 bad sector να βρεθεί τότε ο δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα και πιθανόν να αποτύχει στο μέλλον. Αυτό μπορεί να συμβεί σε μια μέρα ή σε ένα χρόνο, δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις εύκολα. Γενικά το S.M.A.R.T είναι χρήσιμο αλλά μερικές φορές δεν είναι να παίρνεις τις προειδοποιήσεις του της μετρητοίς. Π.χ. έγω έχω δίσκο που έχει, σύμφωνα πάντα με το S.M.A.R.T, 2 bad sectors. Λειτουργεί κανονικά και δεν έχει δει άλλα bad sectors τόσο καιρό. Τον έχω όμως σε κατεβαστήρι και δεν αποθηκεύω κρίσιμα αρχεία σ'αυτόν. Σε έναν server όμως που δουλέυει συνεχώς ίσως άλλαζαν δίσκο ακόμα και με 1 bad sector για λόγους ασφαλείας. Από την άλλη, αν ένας δίσκος έχει πολλά bad sectors, τα οποία μάλιστα αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό με την πάροδο του χρόνου, καλό είναι να αλλαχτεί γιατί οι πιθανότητες αποτυχίας του είναι εμφανείς. Δεν μπορώ ούτε να αποθηκεύσω τίποτα, κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή με συνδεδεμένο τον άχρηστο σκληρό μου πετάει μήνυμα το S.M.A.R.T. και πρέπει κάθε φορά να πατώ F1 για να προχωρέσει. Μάλλον πάει για εγχείρηση ο σκληρός! Πως μπορώ να δω το threshold του κατασκευαστή απο που είναι εμφανές;
TheELF Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Αυτό ρυθμίζετε από το bios,έχει εντολή να μην δίνει σημασία στο smart. Πάντως κάτι σίγουρα δεν πάει καθόλου καλά με τον δίσκο.
N3k21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δεν μπορώ ούτε να αποθηκεύσω τίποτα, κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή με συνδεδεμένο τον άχρηστο σκληρό μου πετάει μήνυμα το S.M.A.R.T. και πρέπει κάθε φορά να πατώ F1 για να προχωρέσει. Κάνε αυτό που σου λέει το ξωτικό! Μάλλον πάει για εγχείρηση ο σκληρός! Πως μπορώ να δω το threshold του κατασκευαστή απο που είναι εμφανές; Δεν σε ενδιαφέρει τόσο το threshold, συνήθως για το attribute "reallocated sector count" είναι 0 για προφανείς λόγους, άσχετα με την μάρκα και το μοντέλο του δίσκου: Οι κατασκευαστές θεωρούν πως έστω και ένας bad sector να υπάρχει τότε ο δίσκος έχει πρόβλημα γιατί εφόσον δεν ξέρουν την χρήση που κάνει κάποιος στον δίσκο (είπαμε, άλλο να τον έχεις σε κατεβαστήρι και άλλο να τον έχεις σε server που εξυπηρετεί δεκάδες τερματικά), οφείλουν να σε προειδοποιήσουν για να είσαι καλυμένος. Αυτό που έχει σημασία είναι η raw value τιμή. Για να στο πω απλά, ο αριθμός που βλέπεις ως raw value στο "reallocated sector count" είναι ο αριθμός των bad sectors που έχει ο δίσκος σου. Αν το 761 λοιπόν αναφέρεται στην τιμή raw value τότε ο δίσκος έχει σοβαρό πρόβλημα, η τιμή αυτή είναι πολύ μεγάλη!!! Σε συνδιασμό με τα άλλα προβλήματα που προκύπτουν (όπως η προειδοποίηση του BIOS) θεωρώ πως καλύτερα να κάνεις backup ότι έχεις στον δίσκο και να τον αλλάξεις. Τις τιμές των διάφορων attributes μπορείς να τις δεις με κάποιο από τα προγράμματα που ανέφερες νωρίτερα όπως το HDTune. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο διαγνωστικό/benchmarking πρόγραμμα όπως το Everest Ultimate ή το Sisoft Sandra.
Sunstekos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Παίδες μόλις μου έδωσε ο φίλος μου ένα λάπ τοπ το οποίο μετά από chkdsk και επιδιόρθωση αρχείων έβγαζε πάλι σφάλματα έβγαλα τον σκληρό το δοκίμασα και ιδού τα αποτελέσματα ποιά είναι η άποψή σας; Υπόψιν με το HD Tune το τέστ μου έβγαλε abort και το SMART
TheELF Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 καθάρισμα της επαφές και από το laptop και από το hdd,και μετά low level format για να δεις τι παίζει με τα weak sector και τα προβλήματα στο data transfer.
Sunstekos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 καθάρισμα της επαφές και από το laptop και από το hdd,και μετά low level format για να δεις τι παίζει με τα weak sector και τα προβλήματα στο data transfer. καθαρά είναι αλλά ίσως να φταίει ότι ο σκληρός είναι πάνω απο την κάρτα wifi!!! και έχει φιλοκαεί το χαρτί απο τον σκληρό...λές να παίζει ρόλο; Εγγύηση ο σκληρός δεν έχει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα