Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω τον FX-8120 πάνω στην ga-990fxa-ud3 με μνήμες XMS3 16GB DDR3 1600MHz. Το περίεργο είναι ότι στο cpu-z μου δειχνει τον επεξεργαστή σαν FX-8130 με maxTDP 211W. Δεν θα έπρεπε να είναι 125W?

• Απαντ. 648
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Μόλις μου έδιωξες αρκετές σκέψεις.

Ναι, δεν φταίει η νέα cpu σου για τον αυξημένο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Δημοσ.

Ναι, δεν φταίει η νέα cpu σου για τον αυξημένο λογαριασμό της ΔΕΗ.

το μονο σιγουρο.......!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα, όπως ανέφερα σε άλλο νήμα πήρα πριν μερικές μέρες την μπουλντόζα και συγκεκριμένα τον FX8150 προς αντικατάσταση του ταπεινού αλλά τίμιου Phenom II X4 810 (με ξεκλειδωμένη L3 cache).

37621420967587502951585.jpg

38222120967591503051585.jpg

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με benchmarks, αλλά θα ήθελα να παραθέσω μερικές από τις πρώτες εντυπώσεις μου όσων αφορά το everyday usage και μερικά παιχνίδια.

Το σύστημά μου είναι το εξής:

Cpu: AMD FX8150

Mo/bo: Gigabyte 990XA-UD3

Ram: 4x4 Gb Corsair Vengeance DDR3 @ 1600Mhz

Gpu: AMD Radeon HD5850 extreme edition

Psu: Corsair 800W

Hard Drive: OCZ Vertex 2 60gb

BTW ένα screenshot από το cpu-z και ένα του task manager:

38229820967583502851585.jpg

31692220967596703181585.jpg

Λοιπόν καταρχάς σε απλή καθημερινή χρήση το μηχάνημα φυσάει. Η βελτίωση σε σχέση με τον Phenom II X4 810 είναι αισθητή, και φυσικά λόγω των πολλών cores δεν παρουσιάζεται πρόβλημα όσα παράθυρα, tabs, εφαρμογές και αν ανοίξω. Δοκίμασα επίτηδες να τρεξω furmark, scan από το antivirus, μετατροπή μίας ταινίας από avi σε mkv και αναπαραγωγή βίντεο στο youtube με τον firefox και όλα τρέχανε μια χαρά χωρίς impact στις επιδόσεις σε σχέση με το αν έτρεχε η κάθε μια εφαρμογή ξεχωριστά.

Όσων αφορά τώρα μερικά games, δεν είδα καμιά τρομερή αλλαγή στα framerates, καθώς και με τον phenom II τρέχανε μια χαρά. Στο League of legends υπήρξε μια βελτίωξη του χρόνου loading της τάξης του 30% (εμπειρικά υπολογισμένο νούμερο). Το battlefield 3 τρέχει νερό σε 1680χ1050 (μέγιστη ανάλυση της οθόνης μου) με όλα τα settings στο high, 16χ ανισοτροπικά φίλρα και 4χ antialising. Στα περίσσότερα games που ήδη έπαιζαν σε max settings (COD Blaks Ops, Crysis, Wolfenstein) υπήρξε επίσης μεγάλη βελτίωση στα loading times. Όσων αφορά τα fps δεν έτρεξα fraps ή κάνα benchmark αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν υπήρξε πτώση.

Επίσης να σημειώσω εδώ και το πανεύκολο o/c. 4Ghz πάει για πλάκα με ένα απλό πείραγμα των settings του BIOS.

Τα μελανά σημεία:

1) Η stock ψύκτρα είναι ψιλοελεεινή από άποψη θορύβου όταν τρέχει στο 100%, πράγμα που αν παίζεις ένα απαιτητικό game για αρκετή ώρα δεν συμβαίνει και σπάνια. Κάνει καλή δουλειά στην θερμοκρασία, αλλά είναι εκνευριστική, οπότε του έβαλα μία aftermarket Coolermaster που είχα στον Phenom II και υσήχασε το κεφάλι μου.

2) Οι εντυπώσεις από το turbocore είναι ψιλομέτριες. Βελτιώνει μέν τις επιδόσεις αλλά ανεβάζει την θερμοκρασία αρκετά (και το θόρυβο της stock ψύκτρας) αλλά μην φανταστείτε καμιά τρελή βελτίωση. Προσωπικά το έχω απενεργοποιημένο από το BIOS καθώς δεν μου χρειάζεται η έξτρα απόδοση και δεν θέλω να το ζορίζω χωρίς λόγο.

Τέλος όσων αφορά τις θερμοκρασίες λειτουργίες κυμαίνονται από ~35/40 σε idle/απλή χρήση, μέχρι τα 56 που έχω max μετά από αρκετή ώρα battlefield 3. Με την stock ψύκτρα βάλτε +2 με +3 βαθμούς. Το καλοκαίρι ίσως ξεφύγει αρκετά πάνω προς το παρόν με θερμοκρασία δωματίου έχω αυτά τα νούμερα.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πώ ότι ο επεξεργαστής έχει potential και είμαι ευχαριστημένος. Ειδικά σε απλή χρήση και generic εφαρμογές -> δουλειές στο desktop των windows ας το πώ, δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ. Το loading time των Windows επίσης έχει γίνει μερικά δεύτερα μονάχα σε συνδυασμό με τον SSD, και όλα τα games μου τρέχουν μια χαρά παρά την ταπεινή 5850. Αυτά πάνω κάτω αν κάνω καμιά μέτρηση θα την ανεβάσω και αυτή αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο λόγω δουλειάς τελευταία.

Δημοσ.

Μεγειες μεγειες.αντε να δουμε και bench τωρα.ξεκινααααα.

Εισαι σιγουρος οτι ειδες τετοια αλλαγη στα windows συγκριση με τον phenomII?στα ποσα τον ειχες εκεινον?επισης ποια coolermaster ψυχτρα του εβαλες που εχει μονο 2-3 βαθμους διαφορα απο την στοκ?

Δημοσ.

Μεγειες μεγειες.αντε να δουμε και bench τωρα.ξεκινααααα.

Εισαι σιγουρος οτι ειδες τετοια αλλαγη στα windows συγκριση με τον phenomII?στα ποσα τον ειχες εκεινον?επισης ποια coolermaster ψυχτρα του εβαλες που εχει μονο 2-3 βαθμους διαφορα απο την στοκ?

Τον X4 810 τον είχα στα 2,6Ghz (default) απλά είχα ξεκλειδώσει τα 6mb lvl3 cache (Σε stock είχα 4mb). Είναι 1Ghz παραπάνω εν ολίγης ο 8150, και σε συνδυασμό με το αυξημένο hypetransport κτλπ, φαντάζομαι έδωσε άλλη πνοή στην ram και gpu για αυτό και η βελτίωση. Το windows experience index πάντως μου ανέβασε κατά 0.1 και τα γραφικά και την ram σε σχέση με πριν.

Η coolermaster που έχω είναι μια μικρή σχετικά ψύκτρα που έκανε γύρω στο 20αρικο δεν θυμάμαι μοντέλο καθώς την πήρα "χύμα" από το πλαίσιο. Μην φανταστείς πάντως κανένα τέρας. Σε μεγεθος είναι περίπου ίδια με την stock απλά έχει πιο μεγάλο και ύσηχο ανεμιστήρα.

Σημαντικό επίσης τώρα που το θυμήθηκα, πριν τον τοποθετήσετε σε μητρική που είχατε ξεκλειδωμένο κάποιο athlon ή Phenom κομμάτι σιγουρευτείτε ότι έχετε βάλει στο disabled επιλογές όπως core unlock, ή ACC. Σ' εμένα που είχα ενεργοποιημένη την επιλογή core unlock για την cache του Χ4 810, δεν μου έκανε boot με τον 8150. Πάνω στον ενθουσιασμό ξέχασα να το γυρίσω σε default το BIOS o λαλάκας και έψαχνα μετά Jumper για να το γυρίσω χειροκίνητα σε default settings.

Δημοσ.

Χμ μαλιστα.απο ψυχτρα λογικα καμια tx3 θα ειχες και εαν ισχυει περιμενα να εχεις καλυτερες θερμοκρασιες σε συγκριση με την stock.τεσπα.

Επισης λογικο να δεις διαφορες μιας και ειχες στοκ τον phenomII.παντως κριμα να μην τους εχεις ανεβασμενους και τους 2.θα το δοκιμασεις και θα το δεις.

Ισχυει και αυτο που λες για την μητρικη και καλα κανεις και το υπενθυμιζεις.

Δημοσ.

Καλημέρα, όπως ανέφερα σε άλλο νήμα πήρα πριν μερικές μέρες την μπουλντόζα και συγκεκριμένα τον FX8150 προς αντικατάσταση του ταπεινού αλλά τίμιου Phenom II X4 810 (με ξεκλειδωμένη L3 cache).

37621420967587502951585.jpg

38222120967591503051585.jpg

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με benchmarks, αλλά θα ήθελα να παραθέσω μερικές από τις πρώτες εντυπώσεις μου όσων αφορά το everyday usage και μερικά παιχνίδια.

Το σύστημά μου είναι το εξής:

Cpu: AMD FX8150

Mo/bo: Gigabyte 990XA-UD3

Ram: 4x4 Gb Corsair Vengeance DDR3 @ 1600Mhz

Gpu: AMD Radeon HD5850 extreme edition

Psu: Corsair 800W

Hard Drive: OCZ Vertex 2 60gb

BTW ένα screenshot από το cpu-z και ένα του task manager:

38229820967583502851585.jpg

31692220967596703181585.jpg

Λοιπόν καταρχάς σε απλή καθημερινή χρήση το μηχάνημα φυσάει. Η βελτίωση σε σχέση με τον Phenom II X4 810 είναι αισθητή, και φυσικά λόγω των πολλών cores δεν παρουσιάζεται πρόβλημα όσα παράθυρα, tabs, εφαρμογές και αν ανοίξω. Δοκίμασα επίτηδες να τρεξω furmark, scan από το antivirus, μετατροπή μίας ταινίας από avi σε mkv και αναπαραγωγή βίντεο στο youtube με τον firefox και όλα τρέχανε μια χαρά χωρίς impact στις επιδόσεις σε σχέση με το αν έτρεχε η κάθε μια εφαρμογή ξεχωριστά.

Όσων αφορά τώρα μερικά games, δεν είδα καμιά τρομερή αλλαγή στα framerates, καθώς και με τον phenom II τρέχανε μια χαρά. Στο League of legends υπήρξε μια βελτίωξη του χρόνου loading της τάξης του 30% (εμπειρικά υπολογισμένο νούμερο). Το battlefield 3 τρέχει νερό σε 1680χ1050 (μέγιστη ανάλυση της οθόνης μου) με όλα τα settings στο high, 16χ ανισοτροπικά φίλρα και 4χ antialising. Στα περίσσότερα games που ήδη έπαιζαν σε max settings (COD Blaks Ops, Crysis, Wolfenstein) υπήρξε επίσης μεγάλη βελτίωση στα loading times. Όσων αφορά τα fps δεν έτρεξα fraps ή κάνα benchmark αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν υπήρξε πτώση.

Επίσης να σημειώσω εδώ και το πανεύκολο o/c. 4Ghz πάει για πλάκα με ένα απλό πείραγμα των settings του BIOS.

Τα μελανά σημεία:

1) Η stock ψύκτρα είναι ψιλοελεεινή από άποψη θορύβου όταν τρέχει στο 100%, πράγμα που αν παίζεις ένα απαιτητικό game για αρκετή ώρα δεν συμβαίνει και σπάνια. Κάνει καλή δουλειά στην θερμοκρασία, αλλά είναι εκνευριστική, οπότε του έβαλα μία aftermarket Coolermaster που είχα στον Phenom II και υσήχασε το κεφάλι μου.

2) Οι εντυπώσεις από το turbocore είναι ψιλομέτριες. Βελτιώνει μέν τις επιδόσεις αλλά ανεβάζει την θερμοκρασία αρκετά (και το θόρυβο της stock ψύκτρας) αλλά μην φανταστείτε καμιά τρελή βελτίωση. Προσωπικά το έχω απενεργοποιημένο από το BIOS καθώς δεν μου χρειάζεται η έξτρα απόδοση και δεν θέλω να το ζορίζω χωρίς λόγο.

Τέλος όσων αφορά τις θερμοκρασίες λειτουργίες κυμαίνονται από ~35/40 σε idle/απλή χρήση, μέχρι τα 56 που έχω max μετά από αρκετή ώρα battlefield 3. Με την stock ψύκτρα βάλτε +2 με +3 βαθμούς. Το καλοκαίρι ίσως ξεφύγει αρκετά πάνω προς το παρόν με θερμοκρασία δωματίου έχω αυτά τα νούμερα.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πώ ότι ο επεξεργαστής έχει potential και είμαι ευχαριστημένος. Ειδικά σε απλή χρήση και generic εφαρμογές -> δουλειές στο desktop των windows ας το πώ, δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ. Το loading time των Windows επίσης έχει γίνει μερικά δεύτερα μονάχα σε συνδυασμό με τον SSD, και όλα τα games μου τρέχουν μια χαρά παρά την ταπεινή 5850. Αυτά πάνω κάτω αν κάνω καμιά μέτρηση θα την ανεβάσω και αυτή αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο λόγω δουλειάς τελευταία.

+10000

Παρόμοιος χρήστης και απόλυτα ικανοποιημένος απο τον FX-8120.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...