Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος ειναι καλυτερος σε παιχνιδια μοναχα? Ενας 6πυρηνος FX ή ενας 6πυρηνος phenom II 1090T ??

Μεταξυ των 2 μονο. Μην πει κανεις για intel.

1090T... απλά

• Απαντ. 648
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

και εγώ αυτή την απορία έχω.Θέλω να παραγγείλω άμεσα κάποιον και δεν ξέρω αν αξίζει ή όχι να πάρω τον 8150.Ήμουν ανάμεσα σε 8150 και 1100t.Σκέφτηκα και τον 4100 λόγο χαμηλής τιμής αλλά δεν με ενθουσιάζει και τόσο.

Δημοσ.

Πέρα από τους 8πύρηνους, οι άλλοι δεν λένε και πολλά πράγματα. Καλύτερα οι παλιοί καλοί Phenom.

Τουλάχιστο οι 8130 και 8150 μπορούν να βλέπουν στα ίσια τους αντίστοιχους Intel σε αρκετές εφαρμογές (αν και καταναλώνουν παραπάνω).

Δημοσ.

οταν συγκρινεις μητρικες, τουλαχιστον να συγκρινεις ομοιες, και οχι μια κορυφαια ΑΜ3+ με μια microATX z68..!!!!

ετσι γινονται συγκρισεις, και μαλιστα σε ιδια εταιρια!!

Ζ68 = http://www.skroutz.gr/s/364177/Asus-Maximus-IV-Extreme-Z.html

990FX = http://www.skroutz.gr/s/346350/Asus-Crosshair-V-Formula.html

Δεν μπορείς να κάνεις με αυτόν τον τρόπο συγκρίσεις,για εδώ, που για την "Asus SaberTooth 990FX" έχουν να αλλάξουν την τιμή από τότε που κυκλοφόρησε!!!!! στην Γερμανια εχει μοναχα 130 ευρώ http://geizhals.at/deutschland/646943 όσο για το χ79 θα είναι φαρμακείο και θα έχουν μια μέση τιμή στα 350 ευρώ, τόσο είχε θυμάμαι το χ58........

αλλο ηθελα να πω αλλα δε πειραζει....

1090T... απλά

και εγώ αυτή την απορία έχω.Θέλω να παραγγείλω άμεσα κάποιον και δεν ξέρω αν αξίζει ή όχι να πάρω τον 8150.Ήμουν ανάμεσα σε 8150 και 1100t.Σκέφτηκα και τον 4100 λόγο χαμηλής τιμής αλλά δεν με ενθουσιάζει και τόσο.

οι phenom και οι thuban εχουν τελειωσει. μονο ο 960Τ εμεινε. ολοι οι αλλοι οτι εχουν τα μαγαζια σε stock. dεν ξαναρχονται

Δημοσ.

Προφανώς, όσο αυξάνεται ο αριθμός των πυρήνων, τόσο μειώνεται το ποσοστό των παιχνιδιών που τους εκμεταλεύεται (καθώς οι περισσότεροι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με parallel processing).

Δημοσ.

Προφανώς, όσο αυξάνεται ο αριθμός των πυρήνων, τόσο μειώνεται το ποσοστό των παιχνιδιών που τους εκμεταλεύεται (καθώς οι περισσότεροι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με parallel processing).

Δημοσ.

αλλο ηθελα να πω αλλα δε πειραζει....

τοτε γιατι απλα, δεν λες αυτο που θες να πεις και μπερδευεις τον κοσμο με λαθος εντυπωσεις?

Δημοσ.
(καθώς οι περισσότεροι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με parallel processing).

Ή τα games δεν είναι τόσο parallel-friendly ή είναι πλέων GPU bounded. Γενικά αυτά τα 2 ισχύουν. Το πιο βαρύ κομμάτι ενός game, το rendering, είναι κάτι που δεν βοηθιέται ιδιαίτερα από την CPU.

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στο ότι σχεδόν όλα τα παιχνίδια του PC είναι απευθείας import από Xbox360 οπότε είναι optimized να χρησιμοποιούν καλά μέχρι 4 πυρήνες.

Κλασσικό παράδειγμα το F1 2011 που από 4 έως....14 πυρήνες έχει ίδια απόδοση.

Μέχρι να βγουν οι επόμενες γενιές κονσολών υπομονή...

Το battlefield 3 παραδόξως στο PC είναι τελείως GPU limited. Από 2πύρηνο έως 8πύρηνο βλέπουμε 1-4FPS διαφορά. Προσωπικά δε θυμάμαι αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν.

Αρκετό off-topic όμως..

Δημοσ.

υπάρχει ακόμα κανονικά ο 1100τ και ο 1090τ και μάλιστα ετοιμοπαράδοτοι.Για αυτό και ρώτησα.

Φυσικα και υπαρχουν ετοιμοιπαραδοτοι.Μεχρι τελη του χρονου θα παραγονται.

Δημοσ.

υπάρχει ακόμα κανονικά ο 1100τ και ο 1090τ και μάλιστα ετοιμοπαράδοτοι.Για αυτό και ρώτησα.

δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν. ειπα οτι ο,τι υπαρχει ειναι stock. δεν υπαρχουν αλλες παραλαβες.

http://forum.oktabit.gr/content/amd-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82

τοτε γιατι απλα, δεν λες αυτο που θες να πεις και μπερδευεις τον κοσμο με λαθος εντυπωσεις?

απλα δεν ηθελα να μπλεξω με παρεξηγησεις αφου ρωτας θα απαντησω. ελπιζω να μην παρεξηγηθω

αναφερομυν στο γεγονος οτι υπαρχουν μητρικες μεγαλου ευρους χρηματων. σε καποιο σημειο τα κοστη αυτων και τα κοστη των μητρικων των sandy e θα τεμνονται. οποτε εαν καποιος ειναι να παρει 2600κ με μια μητρικη που τυχαινει να εχει ιδια τιμη με μια μητρικη sandy e μαλλον προτιματε να παει σε sandy e και συγκεκριμενα αναφερομαι στον 3820.

βεβαια περιμενω οπως ειπα και προηγουμενως να δω τι διαφορες θα υπαρξουν μεταξυ του 2600κ και του 3820

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...