alexzzz Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Πλάκα κάνεις. Ούτε στην λαϊκή δεν πουλάνε έτσι. Να δώσεις προκαταβολή για να σου φέρει μια normal cpu; Μόνο για σένα θα φέρει; Αλλιώς δε σκοπεύουν να φέρουν ποτέ; Έχει καιρό που το κάνουν αυτό. Και στις προπαραγγελίες του ipad 2 το ίδιο έκαναν και μετά τις επέστρεφαν τις προκαταβολές γιατί δεν τους έστειλαν όσα κομμάτια υπολόγιζαν.
ahristos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Ο αντιπρόσωπος: ενημερώθηκα από το πλαίσιο ότι 31 θα έχω τον 8150 Πιθανόν και νωρίτερα. Τα πρώτα κομμάτια έχουν έρθει σε εμάς οπότε ή έχουμε παραδώσει ή θα παραδώσουμε στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας. Στο τέλος της επόμενης παραλαμβάνουμε κι άλλους
dop Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 -O3 -Ofast -march=bdver1 gcc - bdver1 όλα αυτά δεν καταλαβαίνω τι είναι, ούτε έχω διάθεση να χάσω χρόνο με ατελείωτες αναζητήσεις στο google για να μάθω. Μπορεί κάποιος από εσάς που τα αναφέρει να το κάνει ποιο λιανά - έχουν κάποια επίπτωση στις επιδώσεις το επεξεργαστή όταν εγώ τον χρησιμοποιώ για παιχνίδια; - για συμπίεση βίντεο που θέλω να περάσω στο κινητό μου τηλέφωνο ή να φτιάξω ένα DVD με βίντεο που τράβηξα στις διακοπές μου; - είναι ευρέως διαδεδομένες τεχνολογίες και ενσωματωμένες σε εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά; πρέπει να περιμένω να ξημερώσει στην Αμερική για να πάρω απαντήσεις, γμτ Τα -O3 -Ofast -march=bdver1 είναι flags που δίνεις στον gcc (compiler ή μεταφραστής) που αναλαμβάνει να μετατρέψει τον κώδικα γραμμένο σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού (πηγαία γλώσσα) σε μορφή που είναι κατανοήσιμη από τον επεξεργαστή (γλώσσα στόχο). Και καθώς και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πιο γρήγορα ή πιο αργά ανάλογα τον τρόπο που εξηγείς κάτι, αντίστοιχα οι επεξεργαστές μπορεί να είναι πιο αργοί ή πιο γρήγοροι ανάλογα με το ποιες φράσεις και με ποια σειρά χρησιμοποιείς στην γλώσσα στόχο. Τα flags που δίνεις επηρεάζουν τη γλώσσα στόχο. Ναι, αυτά έχουν τραγική διαφορά στο πόσο γρήγορα θα τρέξει οτιδήποτε και είναι διαδεδομένες και καθιερωμένες τεχνολογίες - τις οποίες τα 3/4 αυτών που ασχολούνται με Η/Υ δεν ξέρουν τι είναι (συνεπώς και οι benchmarkers). Ευτυχώς, δε χρειάζεται να τις ξέρεις, καθώς αναλαμβάνουν να τις "κρύψουν" αυτοί που σου πουλάνε ένα πακέτο ή ένα παιχνίδι. Στα πρακτικά από την άλλη, επειδή όταν πουλάνε κάτι, δεν δίνουν "Crysis 2 για AMD PhenomII" και "Crysis 2 για Core i7 9xx" αλλά απλά Crysis αυτό σημαίνει ότι το προετοιμάζουν για κάποια γενική γλώσσα στόχο που καταλαβαίνουν όλοι οι επεξεργαστές από τον Pentium Pro για 32bit και από τον Athlon64 για 64bit. Αν κάποιο κομμάτι του προγράμματος είναι εξαιρετικά σημαντικό να τρέχει γρήγορα, τότε παράγουν στη γλώσσα στόχο αυτό το κομμάτι πολλές φορές (ή ακόμα καλύτερα για κάθε αρχιτεκτονική). Όταν ξεκινάς το πρόγραμμά σου ή το παιχνίδι σου, κοιτάνε τι επεξεργαστή έχεις και φορτώνουν το αντίστοιχο κομμάτι. Αυτό σημαίνει ότι οι βελτιστοποιημένες εντολές ή ακόμα και βέλτιστη σειρά των εντολών δεν χρησιμοποιούνται κατα κόρον παρά μόνον σε μικρά σημεία (που έχουν σημασία όμως). Επιπλέον, για κάθε αρχιτεκτονική που βγαίνει, πρέπει να προσθέσουν ένα νέο κομμάτι με βέλτιστες εντολές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε νέα αρχιτεκτονική ότι τρέχεις το πρόγραμμα μεταφρασμένο για επεξεργαστές >10 χρόνων, καθώς τα αντίστοιχα patches δεν έχουν βγει, καθώς οι μεταφραστές δε ξέρουν ποια είναι η βέλτιστη γλώσσα στόχος. Από την άλλη, οι επεξεργαστές για να μην παραμένουν απαθείς έχουν out-of-order execution, πολλαπλό issuing, superscalar τεχνολογίες, branch prediction και άλλα τόσα για να αντιμετωπίσουν μη βελτιστοποιημένα κομμάτια κώδικα και να προσαρμόζονται πιο εύκολα όταν τρέχεις το πρόγραμμα στις τρέχουσες συνθήκες (φόρτος εργασίας κλπ). Παρόλα αυτά, σε αυτό το επίπεδο δε μπορείς πάντα να διορθώσεις μια μετάφραση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι.
nickelodeon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2011 .... Μπορεί κάποιος από εσάς που τα αναφέρει να το κάνει ποιο λιανά..... Τα -O3 -Ofast -march=bdver1 είναι flags που δίνεις στον gcc (compiler ή μεταφραστής) ...................... ........ να προσαρμόζονται πιο εύκολα όταν τρέχεις το πρόγραμμα στις τρέχουσες συνθήκες (φόρτος εργασίας κλπ). Παρόλα αυτά, σε αυτό το επίπεδο δε μπορείς πάντα να διορθώσεις μια μετάφραση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι. οκ, πολύ χρήσιμα αυτά που γράφεις, αν κατάλαβα καλά, όλα αυτά που δεν πολυκαταλαβαίνω (-O3 -Ofast -march=bdver1) θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην επίδοση του επεξεργαστή σε ένα δύο μήνες όταν θα προκύψουν εφαρμογές που θα φέρουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εκμεταλλευτούν το hardware. Πχ Photoshop CS 5.5 ή CS 6 ή όπως αλιώς το πούνε, πηθανότατα κάποια παιχνίδια που βρήσκονται τώρα στα σκαριά κτλπ. Μακάρι. Αρχικά μου δόθηκε η εντύπωση ότι μιλάμε για κάτι πολύ εξειδικευμένο που το εκμεταλλεύονταν μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους compilers και μόνο όταν τους χρησιμοποιούντο για να κάνουν compile.
benign Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Τα -O3 -Ofast -march=bdver1 είναι flags που δίνεις στον gcc (compiler ή μεταφραστής) που αναλαμβάνει να μετατρέψει τον κώδικα γραμμένο σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού (πηγαία γλώσσα) σε μορφή που είναι κατανοήσιμη από τον επεξεργαστή (γλώσσα στόχο). Και καθώς και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πιο γρήγορα ή πιο αργά ανάλογα τον τρόπο που εξηγείς κάτι, αντίστοιχα οι επεξεργαστές μπορεί να είναι πιο αργοί ή πιο γρήγοροι ανάλογα με το ποιες φράσεις και με ποια σειρά χρησιμοποιείς στην γλώσσα στόχο. Τα flags που δίνεις επηρεάζουν τη γλώσσα στόχο. Ναι, αυτά έχουν τραγική διαφορά στο πόσο γρήγορα θα τρέξει οτιδήποτε και είναι διαδεδομένες και καθιερωμένες τεχνολογίες - τις οποίες τα 3/4 αυτών που ασχολούνται με Η/Υ δεν ξέρουν τι είναι (συνεπώς και οι benchmarkers). Ευτυχώς, δε χρειάζεται να τις ξέρεις, καθώς αναλαμβάνουν να τις "κρύψουν" αυτοί που σου πουλάνε ένα πακέτο ή ένα παιχνίδι. Στα πρακτικά από την άλλη, επειδή όταν πουλάνε κάτι, δεν δίνουν "Crysis 2 για AMD PhenomII" και "Crysis 2 για Core i7 9xx" αλλά απλά Crysis αυτό σημαίνει ότι το προετοιμάζουν για κάποια γενική γλώσσα στόχο που καταλαβαίνουν όλοι οι επεξεργαστές από τον Pentium Pro για 32bit και από τον Athlon64 για 64bit. Αν κάποιο κομμάτι του προγράμματος είναι εξαιρετικά σημαντικό να τρέχει γρήγορα, τότε παράγουν στη γλώσσα στόχο αυτό το κομμάτι πολλές φορές (ή ακόμα καλύτερα για κάθε αρχιτεκτονική). Όταν ξεκινάς το πρόγραμμά σου ή το παιχνίδι σου, κοιτάνε τι επεξεργαστή έχεις και φορτώνουν το αντίστοιχο κομμάτι. Αυτό σημαίνει ότι οι βελτιστοποιημένες εντολές ή ακόμα και βέλτιστη σειρά των εντολών δεν χρησιμοποιούνται κατα κόρον παρά μόνον σε μικρά σημεία (που έχουν σημασία όμως). Επιπλέον, για κάθε αρχιτεκτονική που βγαίνει, πρέπει να προσθέσουν ένα νέο κομμάτι με βέλτιστες εντολές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε νέα αρχιτεκτονική ότι τρέχεις το πρόγραμμα μεταφρασμένο για επεξεργαστές >10 χρόνων, καθώς τα αντίστοιχα patches δεν έχουν βγει, καθώς οι μεταφραστές δε ξέρουν ποια είναι η βέλτιστη γλώσσα στόχος. Από την άλλη, οι επεξεργαστές για να μην παραμένουν απαθείς έχουν out-of-order execution, πολλαπλό issuing, superscalar τεχνολογίες, branch prediction και άλλα τόσα για να αντιμετωπίσουν μη βελτιστοποιημένα κομμάτια κώδικα και να προσαρμόζονται πιο εύκολα όταν τρέχεις το πρόγραμμα στις τρέχουσες συνθήκες (φόρτος εργασίας κλπ). Παρόλα αυτά, σε αυτό το επίπεδο δε μπορείς πάντα να διορθώσεις μια μετάφραση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι. Δηλαδη αν ηθελε καποιος προγραμματιστης θα μπορουσε να φτιαξει ενα game με εκπληκτικα γραφικα που να το εκτελει hardware 8ετιας 32 bit?Γινεται?
dop Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δηλαδη αν ηθελε καποιος προγραμματιστης θα μπορουσε να φτιαξει ενα game με εκπληκτικα γραφικα που να το εκτελει hardware 8ετιας 32 bit?Γινεται? Θεωρητικά ναι, αν: ο προγραμματιστής είναι αρκετά καλός και γνωρίζει low-level programming (συνήθως οι προγραμματιστές παιχνιδιών δεν ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία) έχει μόνον μία πλατφόρμα να υποστηρίξει, την οποία και ξέρει εξαιρετικά καλά, μέχρι το σημείο να είναι σε θέση να γνωρίζει ποια είναι η βέλτιστη σειρά εντολών σε assembly, και έχει όρεξη και χρόνο (πολύ) για να το κάνει. Πρακτικά όχι, καθώς ακόμα και αν υπήρχε μια τέτοια περίπτωση, μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι, η πλατφόρμα θα είχε εξαφανιστεί.
firewalker Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Αν το πρόγραμμα το έγραφε για κάποιο ASIC ίσως ναι. Για συστήματα σαν αυτά που έχουμε σπίτι μας με (Intel Pentium, AMD, nVidia κάρτες κ.τ.λ.) μάλλον όχι.
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δηλαδη αν ηθελε καποιος προγραμματιστης θα μπορουσε να φτιαξει ενα game με εκπληκτικα γραφικα που να το εκτελει hardware 8ετιας 32 bit?Γινεται? Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κονσόλες τύπου playstation-xbox. Παρόλο που έχουν πολύ χαμηλή επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με τα pc, τα γραφικά τους είναι πολύ καλά γιατί οι προγραμματιστές γράφουν κώδικα για συγκεκριμένη πλατφόρμα.
benign Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Ναι παιδες αυτα σκεφτομουν και εγω,αρα οι προγραμματιστες σιγονταρουν τις πωλησεις ολο και καινουργιου hardware για να μας σπρωξουν να αγορασουμε.Οσο θυμαμαι το Heretic II το 1998 με εκπληκτικα γραφικα που παιζοταν και με pentium II με πιανει νοσταλγια. http://www.youtube.com/watch?v=CdQj1Cmi3-s&feature=related Και για να τρελλαθουμε το ιδιο game σε Amiga A1200 BPPC ! http://www.youtube.com/watch?v=uqfOLxXteEY&feature=related
aris1986 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 oι buldozer κανουν και για ΑM3 socket?Όλοι ή καποιοι;
Padaz Bloody Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 AMD "Bulldozer" FX Review παίδες βγήκανε και τα πρώτα reviews!
stringofonias Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 AMD "Bulldozer" FX Review παίδες βγήκανε και τα πρώτα reviews! Εγώ αυτό που κατάλαβα από τα benches είναι ότι ο 6πύρηνος pII Τ1055 μου είναι αστέρι στα 3.6 που τον έχω. Ειδικά αν υπολογίσετε ότι τον πήρα 100€ μεταχειρισμένο με φουλ εγγύηση
Padaz Bloody Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Εγώ αυτό που κατάλαβα από τα benches είναι ότι ο 6πύρηνος pII Τ1055 μου είναι αστέρι στα 3.6 που τον έχω. Ειδικά αν υπολογίσετε ότι τον πήρα 100€ μεταχειρισμένο με φουλ εγγύηση Έχεις 6 πυρήνες αλλά καθαρούς δεν είναι module και τρέχα βγάλε άκρη. Σύγκριση το κορυφαίο μοντέλο της AMD με τον μικρό 2500κ? Έλεος δηλαδή. Να δούμε τι άλλο θα δούμε. Πάντως στις κάρτες γραφικών η AMD τα πηγαίνει άριστα. Εκεί της βγάζω το καπέλο!
tonkpils Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Ποιος ειναι καλυτερος σε παιχνιδια μοναχα? Ενας 6πυρηνος FX ή ενας 6πυρηνος phenom II 1090T ?? Μεταξυ των 2 μονο. Μην πει κανεις για intel.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα