Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το NAS.BT είναι memory intensive (και στην αρχή λέει ότι "I wasn't able to mirror the rest of the system hardware in an identical manner to this user's system, but did the best possible job and also limited the Linux benchmarks strictly to those that will stress the CPU without touching the disk, graphics, or extensive memory use"). Τα NAS.CG και NAS.FT είναι κλασσικό scientific computation (ήτοι πολύ FP arithmetic). Tο NAS.UA είναι και αυτό FP με επιπλέον dynamic memory accesses. Τέλος, για το NAS.IS: αν το κατεβάσεις και δεις τι κάνει, το πρώτο βήμα είναι να δημιουργεί τυχαίους αριθμούς χρησιμοποιώντας... FP arithmetic. Άραγε το συμπεριλαμβάνει στα benchmarks ή όχι; Δε λέει.

Γενικά, ο τρόπος που γίνονται τα benchmarks είναι τελείως ερασιτεχνικός: δε λένε με ποιον compiler ή με ποια flags (οι νεώτεροι compilers θα παράγουν αυτόματα βελτιστοποιημένο κώδικα, οι τρέχοντες θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση), με ποιο thread-to-core mapping τα τρέχουν (μια νέα αρχιτεκτονική έχει σίγουρα προβλήματα όταν το λειτουργικό νομίζει ότι να'ναι για αυτήν, όπως πχ όταν εισήγαγαν το HT), δεν έχουν κανενός είδους πληροφορία πόσες φορές έτρεξε το benchmark, ποιο είναι το confidence interval, τι μεγέθους πρόβλημα χρησιμοποίησε κλπ.

• Απαντ. 648
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

FarCry: Δημοσίευση σήμερα, 04:19

dop: Δημοσίευση σήμερα, 04:31

FarCry: Δημοσίευση σήμερα, 05:50

dop: Δημοσίευση σήμερα, 06:34

σκληρή η ζωή των funboys, δεν κοιμούνται ποτέ :-D .

Δημοσ.

FarCry: Δημοσίευση σήμερα, 04:19

dop: Δημοσίευση σήμερα, 04:31

FarCry: Δημοσίευση σήμερα, 05:50

dop: Δημοσίευση σήμερα, 06:34

σκληρή η ζωή των funboys, δεν κοιμούνται ποτέ :-D .

Ή απλά GMT -5:00.

Δημοσ.

Τάπωμα καλό αυτό! :mrgreen: :mrgreen:

Άλλωστε ο DOP δεν έδειξε fanboyσμο αλλά τεκμηριωμένη άποψη. Μην καίμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά...

Δημοσ.

Άλλωστε ο DOP δεν έδειξε fanboyσμο αλλά τεκμηριωμένη άποψη. Μην καίμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά...

Ο dop μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, οι επεξεργαστές απογοήτευσαν ο dop προσπαθεί να βρει κάτι να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες, αν αυτό δεν υποκρύπτει και λίγο fanboysmo γιατί εκφράζονται υπόνοιες ότι ο dop "θυμίζει" τον grimp. Από την άλλη μεριά ο FarCry ανοίγει σαμπάνιες από το πρωί ως το βράδυ για την αποτυχία της AMD. Και οι δύο είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Για το GMT -5:00 το σκέφτηκα, μου πέρασε από το μυαλό επίσης ότι και οι δύο είναι στρατιωτικοί και τους έκατσε υπηρεσία 4-6 αλλά ήθελα να κάνω και λίγο πλάκα, no offence ελπίζω να υπάρχει λίγο χιούμορ.

Δημοσ.

Ο dop μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, οι επεξεργαστές απογοήτευσαν ο dop προσπαθεί να βρει κάτι να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες, αν αυτό δεν υποκρύπτει και λίγο fanboysmo γιατί εκφράζονται υπόνοιες ότι ο dop "θυμίζει" τον grimp. Από την άλλη μεριά ο FarCry ανοίγει σαμπάνιες από το πρωί ως το βράδυ για την αποτυχία της AMD. Και οι δύο είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Για το GMT -5:00 το σκέφτηκα, μου πέρασε από το μυαλό επίσης ότι και οι δύο είναι στρατιωτικοί και τους έκατσε υπηρεσία 4-6 αλλά ήθελα να κάνω και λίγο πλάκα, no offence ελπίζω να υπάρχει λίγο χιούμορ.

1. Ποιος είναι ο grimp?
  2. Αυτό που λέω είναι ότι τα benchmarks είναι outdated και δεν δείχνουν την πλήρη εικόνα. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 μεγάλα conferences (και πολλά μικρότερα) για processor/machine characterization που ούτε και αυτοί δεν ξέρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις benchmark και να έχεις μια πλήρη εικόνα.
  3. Ούτε στην AMD, ούτε στην Intel έχω μετοχές (δυστυχώς). Και έχω μηχανήματα και των δύο, ανάλογα με το τι με συμφέρει κάθε φορά. Απλά τυχαίνει οι Cray που με βολεύουν απίστευτα να έχουν AMD και ξέρω ποια είναι τα κρυφά τους χαρίσματα :)
  4. Το Texas σαν location δεν είναι τυχαίο.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, φταίει η AMD για την όλη κατάσταση. Εφόσον οι περισσότεροι reviewers δεν είναι professionals, δεν πετάς στην αγορά επεξεργαστή χωρίς 1) να έχεις ΗΔΗ έτοιμα τα optimal compiler flags και τα optimizations (πχ οι Bulldozer υποστηρίζουν FMA4 που αμφιβάλλω αν ο gcc και ο MSVC υποστηρίζουν σωστά, ο Intel Compiler ούτε καν), 2) να ξεκαθαρίσεις τι πρέπει να περιμένει ο καθένας από τον επεξεργαστή, 3) χωρίς patches για τα Windows ή/και για τα διάφορα παιχνίδια που "υποστηρίζεις" (κυκλοφορεί η φήμη ότι πέφτουν BSODs λόγω ενός timeout στα Windows που ελέγχει αν οι cores είναι ζωντανοί) και 4) χωρίς να δουλέψεις με τις εταιρίες που παράγουν benchmarks ώστε τα προϊόντα τους να είναι σίγουρο ότι αναγνωρίζουν σωστά τις δυνατότητες του νέου επεξεργαστή.

Δημοσ.

τα site με τα review τα κάνανε λίγο μπάχαλο αλλά δεν έχουν πέσει και πολύ έξω ο λαός θέλει να παίξει FarCry 2, Metro, Crysis και Batlefild 3 τα ψιλά γράμματα κανείς δεν τα καταλαβαίνει

1. οι Bulldozer υποστηρίζουν FMA4 που αμφιβάλλω αν ο gcc και ο MSVC υποστηρίζουν σωστά, ο Intel Compiler ...

Ναι αλλά 4 χρόνια νωρίτερα έκανε double profile;; :P

Δεν λέω ότι είναι αλλά ότι τον θυμίζει.

Δημοσ.

Θα έπρεπε; Τώρα τον έμαθα. Και εν πάση περιπτώση, αν ήμουν ο grimpr θα είχα σαν dop <700 μηνύματα και σαν grimpr >3000 4 χρόνια μετά;

Και είμαι λίγο ενοχλημένος με τη σύγκριση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...