Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με GA-Z68X-UD4-B3 windows 7 setup

larrougos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα καταρχήν..αγόρασα αυτήν την μητρική και όπως κάθε καλός άνθρωπος πήγα να κάνω install clean τα windows 7.Το θέμα είναι πως δεν μου βρίσκει τον σκλήρό μου δίσκο όταν πάω να κάνω επιλογή του δίσκου.Βάζω το dvd της gigabyte για να βρω τους drivers αλλά έχει ενα εκατομμύριο drivers inf.Όσους και αν δοκίμασα τίποτα.Δοκίμασα τον σκληρό σε IDE mode σε AHCI mode.Πάλι τίποτα!!!Κατέβασα τους drivers από την Gigabyte για τους sata controllers,τους έβαλα σε flashaki...έψαξα έκανα install πάλι ΤΙΠΟΤΑ.Πραγματικά καταντάει ανοησία όλο αυτό.Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να βρούμε μία λύση??

Η μητρική είναι η GA-Z68X-UD4-B3 και ο σκληρός δίσκος είναι ο Western Digital Caviar Black 1TB...ANY HELP???

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχουν οι drivers και όλα αυτά που αναφέρεις από την στιγμή που κάνεις clean install.

1. Kάνε bios update στην ver. F8: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3849&dl=1#bios

2. Το δισκάκι με τα 7άρια που χρησιμοποιείς το έχεις ξαναδοκιμάσει σε άλλη εγκατάσταση?

Δημοσ.

Δεν έχω κάνει clean install!!!Πάω να κάνω clean install αλλά δεν βλεπει τον σκληρό!!!Γι αυτό και αναφέρω για τους drivers!Τα Windows δεν έχουν ξαναδοκιμαστεί.Αλλά δεν νομίζω πως εκεί είναι το prob.Θα δοκιμάσω να φλασάρω τα bios..αν και δεν νομίζω!!!

Δημοσ.

Όλα τα boot δισκάκια με 7άρια έχουν sata drivers οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην βλέπουν τον σκληρό.

Στο bios βάλτα όλα στο default.

Υποψιάζομαι ότι έχεις θέμα με το δισκάκι πάντως...

Δημοσ.

Ωραία και εδώ έχω απάντηση!!Όλα default σε bios..Δοκιμάζω με windows xp και τον βρίσκει τον σκλήρο......Στο πρώτο που λες κάνεις λάθος.Γιατί αν έχει βγει κάποιο chipset καινούργιο τα windows 7 δεν θα ξέρουν πως να τον αναγνωρίσουν!!

Δημοσ.

Στο πρώτο που λες κάνεις λάθος.Γιατί αν έχει βγει κάποιο chipset καινούργιο τα windows 7 δεν θα ξέρουν πως να τον αναγνωρίσουν!

Σε ποια sata έχεις τοποθετήσει τον σκληρό? Στου Z68 ή στου Marvell?

Δημοσ.

Στον Z68 στις 2 ασπρες υποδοχες

Έπρεπε να τον βλέπουν κανονικά τα 7άρια και από την στιγμή που όπως προανέφερες ο δίσκος φαίνεται κανονικά στο Bios σίγουρα έχεις θέμα με το dvd εγκατάστασης...

Δημοσ.

Θα δεις ότι αρκετοί το αντιμετωπίζουν και δεν φταίει το δισκάκι τους: http://www.sevenforums.com/installation-setup/10079-windows-7-installation-doesnt-detect-hard-drive-3.html

Με τον παρακάτω τρόπο λύνεις το πρόβλημά σου (τουλάχιστον εκεί μέσα το έλυσαν καμιά 10αριά):

Try this:

run diskpart command from a prompt.

Then each of these commands, followed by the enter key after each one.

list disk (to show the ID number of the hard disk to partition, normally Disk 0)

select disk 0 (change 0 to another number if applicable)

clean (this deletes all partitions)

create partition primary size=80000 (creates a partition with 80 GB space; to use the entire disk as one partition, omit the “size=value” parameter switch; use a similar command to create more partitions if needed or create in Windows 7 after installation)

select partition 1

active

format fs=ntfs quick

exit

Για να μπεις στο command prompt:

If you are booting from the Windows 7 install disc, you hit SHIFT and F10 keys at the first screen (where you are asked about language and location).

Those keys in combination drop you into a command prompt, where you then issue the commands.

When you finish and type exit, you will be dropped back into the Windows 7 install.

But I'm not sure you are simply trying to partition, format, and install?

Δημοσ.

Παιδες ο σκληρος αν και καινουργιος εχει προβλημα βαζω αλλο και τον βλεπει κανονικα

ιδιας μαρκας και χωρου μολις τον ειδε και τεχνικος υπολογιστων ευτυχως δεν ειναι κατι

ενα σκληρο αλλαζω και τελος.

Δημοσ.

Παιδες ο σκληρος αν και καινουργιος εχει προβλημα βαζω αλλο και τον βλεπει κανονικα

ιδιας μαρκας και χωρου μολις τον ειδε και τεχνικος υπολογιστων ευτυχως δεν ειναι κατι

ενα σκληρο αλλαζω και τελος.

Ευτυχώς που εντοπίστηκε νωρίς και θα γίνει η αντικατάσταση του σκληρού.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν!

Αναμένουμε εντυπώσεις με τον νέο δίσκο μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού...

Δημοσ.

Εγινε αμεση αγορα ενος WD caviar black 500gb για μελοντικο raid με ακομα εναν

και rma του 1Τ ο οποιος θα ερθει σε 2 μερες και θα τον εχω αποθηκη.

Ως προς τις εντυπωσεις μεχρι στιγμης εχω να πω:

Μυθος οτι οι WD caviar black "ακουγονται" ,η μητρικη GA-Z68X-UD4-B3 ειναι αυτο

που λεμε οτι πληρωνεις παιρνεις μια μεσαιας κατηγοριας μητρικη που δεν εχει να

ζηλεψει τιποτα.

Εκει που εχω παθει πλακα ειναι στον επεξεργαστη Ι5 2500Κ που τρεχει στα 3.3 με

23 βαθμους κελσιου :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...