Προς το περιεχόμενο

Euroleague Fantasy Challenge

Chrisxxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μα ο Peric με ranking -3 ανέβασε την τιμή του αυτή την εβδομάδα!!! Καταλαβαίνω βέβαια αυτό που λες. Για να βγουν τα credits μετράνε οι 2-3 προηγούμενες εμφανίσεις μήπως; Γιατί νόμιζα ότι μετράει μόνο η τελευταία εβδομάδα.

Μετράει το συνολικό ranking/αγώνες*4

Και εγώ την προηγουμενη αγωνιστική το έμαθα, αφου την πάτησα πρώτα. :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

η αξία κάθε παίκτη είναι ανάλογη του μέσου όρου σκορ του, επί 4, με τον περιορισμό να μη μεταβάλλεται κάθε φορά παραπάνω από 15%.

Το σύστημα το εξηγεί πολύ καλά σε αυτή τησελίδα στο post της 23ης Οκτωβρίου.

Εγώ έκανα 143 πόντους, με πούλησαν τα point guard μου (Collins, Ilievski) τα οποία και θα τα ξεφορτωθώ με συνοπτικές διαδικασίες...

Σορρυ το εγραψα βιαστηκά..

Είναι το Συνολικό ρανκινγκ του κάθε παιχτη / τους αγώνες που έχει παίξει * 4.

Αν ο peric είχε 21 και μετά -3 ενώ δεν έπαιξε στο 2ο παιχνίδι παει 18/2*4 = 36. Αν τώρα ο peric κόστιζε 100μονάδες, δεν θα μπορουσε η τιμή του να πέσει κάτω από 15% άρα θα πήγαινε 85..

Αν την 4η αγωνιστική έκανε ranking 42, θα πήγαινε (18+42)/3*4 = 80. Άρα παρόλο το υψηλότατο ranking που θα έγραφε η τιμή του από 85 θα πήγαινε 80.

Το ίδιο ισχύει και για τους παιχτες με χαμηλή τιμή που δεν μπορουν να την ανεβάσουν παρα μόνο 15% π.χ. Σεμαρντινι, Τ.Χαμιλτον κλπ.

Γεια σας παιδιά! Είμαι ο andreask81..

Είχα κάνει παλιά εγγραφή αλλά δεν έμπαινα insomnia.

Είναι η δεύτερη χρονιά που παίζω στο fantasy :)

Καλή συνέχεια σε όλους!

Μα ο Peric με ranking -3 ανέβασε την τιμή του αυτή την εβδομάδα!!! Καταλαβαίνω βέβαια αυτό που λες. Για να βγουν τα credits μετράνε οι 2-3 προηγούμενες εμφανίσεις μήπως; Γιατί νόμιζα ότι μετράει μόνο η τελευταία εβδομάδα.

Aκου, για να βγουν τα τρεχοντα credits μετραει ο Μ.Ο. χ4. Πχ με Μ.Ο. 10 αξιζεις 40, οκ?

ΟΜΩΣ, καθε αγωνιστικη εχεις οριο ποσο ανεβαινεις/πεφτεις. 15%

Οποτε ο Περιτς ας πουμε, δεν πηγε 84 credits επειδη εκανε 21, πηγε +15% της αξιας που ειχε, δεν θυμαμαι ποσο, καπουσ το 33 ξερω γω.

Βεβαια, αυτο το καλο σκορ που δεν εξαργυρωνεται αμεσως σε credits μενει καβατζα. Ετσι, αυτη τη βδομαδα, παροτι εκανε -3 ειχε την καβατζα πηγε τωρα 18 (σε 2 ματς γιατι στο 1 δεν επαιξε καθολου), αρα Μ.Ο. =9 χ 4 =36

Αρα ο Περιτς κερδισε 3 credits παροτι εκανε -3. Βεβαια τωρα ξοδεψε ολο το αποθεμα, κοστιζει ακριβως οσο κανει

Ομοιως, ο Αντιτς ειχε ξεκινησει ασχημα αλλα δεν ειχε πεσει τοσο χαμηλα οσο επρεπε, αλλα ειχε ελλειμα (σαν την Ελλαδα). Αυτο το "πληρωσε" με το να συνεχισει να πεφτει ακομα και τωρα που εκανε μια καλη εμφανιση

ΟΚ, το κατάλαβα. Αφού είναι με βάση και προηγούμενα ματς, βγάζει νόημα. Οπότε κανονικά πρέπει να κοιτάς τι έγινε και στα προηγούμενα ματς. Ευχαριστώ!

ΟΚ, το κατάλαβα. Αφού είναι με βάση και προηγούμενα ματς, βγάζει νόημα. Οπότε κανονικά πρέπει να κοιτάς τι έγινε και στα προηγούμενα ματς. Ευχαριστώ!

Βασικα δεν χρειαζεται, κοιτας απλα τον ΜΟ του παικτη μεχρι στιγμης (τον εχει σε μια στηλη οταν ψωνιζεις παικτες) και την αξια του οποτε προσπαθεις να μαντεψεις ας πουμε τι μπορει να κανει και να δεις που θα διαμορφωθει ο Μ.Ο. του

Πχ αν καποιος εχει ΜΟ 20 τις πρωτες αγωνιστικες και στοιχιζει ακομα 40, τοτε ξερεις οτι με ενα απλο 10 την 4η αγωνιστικη, ο Μ.Ο. του θα ειναι 17,5 χ 4 = 70 (που βεβαια δεν θα τα πιασει γιατι ειναι παραπανω απο 15% το αλμα απο 40 στα 70)

Αυτο βεβαια δουλευει τις πρωτες αγωνιστικες, ετσι? Μετα ο ΜΟ πλησιαζει πολυ την πραγματικη αξια. Επισης, πρεπει να κοιτας αν εχει νοημα. Καπως ετσι την πατησαμε με Περιτς. Ενας φτηνος παικτης που θα κανει σουπερ 1ο ματς αλλα δυσκολα θα το επαναλαβει, ουτε θα σου φερει σκορ αλλα ουτε πολλα credits (αφου λογω του περιορισμου 15%, θα ανεβει πολυ αργα και αρα θα αυξηθουν οι πιθανοτητες να κανει 2-3 χαλια εμφανισεις και να πανε στον βροντο τα καλα σκορ)

Πχ ο Σερμαντινι ηταν τοσο φτηνα που αν δεν εκανε συνεχομενες καλες εμφανισεις, δεν θα ειχε νοημα να τον αγορασεις. Αντιθετα συμφερει να βρισκεις μεσαιου βεληνεκους παικτες, τυπου Ρεγιες, που εχουν μια καλη αλλα οχι πολυ μικρη αρχικη τιμη. Αυτοι με 2-3 εμφανισεις θα ανεβουν σημαντικα αφου το δικο τους 15% ειναι ανωτερο του 15% πχ του Περιτς ή του Κολλινς

• 3 μήνες μετά...

Τελος του τοπ16. Βλεπω οτι σταματησαν 2 παικτες η μηδενιζονται οι ομαδες τους για καποιο αλλο λογο (αληθεια ποτε μηδενιζεσαι?). Απτην αλλη οι 2 πρωτοι εχουν ξεφυγει κατα πολυ απτους υπολοιπους (πειτε μας καμια τακτικη που ακλουθησατε).

Τελικα οπως εκοψα το θεμα, κερδισμενοι βγηκαν οσοι ειχαν επενδυσει σε παικτες απο ΝΒΑ μεχρι να τελειωσει το λοκ αουτ, οι οποιοι τα πηγαν πολυ καλα και ανεβασαν την αξια τους.

Εγω απτην αλλη τους απεφυγα, πλην των 2 πρωην βαρεων πυροβολικων της Παρτιζαν συν τον Μπατουμ που και οι 3 τους ηταν στανταρακια λογω της χαμηλης δυναμικοτητας των συμπαικτων τους, που θα εργαζονταν για αυτους, οπως κι εγινε.

Απο κει και περα με καψανε ο Φραν Βασκεζ, ο Καλαθης, ο Περοβιτς που τους ειχα αγορασει ακριβουτσικους και η αξια τους επεσε κατα πολυ. Ομοιως και ο Βελιτσκοβιτς με τον Ποσιους στους οποιους ηλπιζα, αλλα η Ρεαλ πηγε κατα διαολου, ενω ο Βελισκοβιτς δειχνει οτι ξεφουσκωσε ως παικτης-ταλεντο.

Τωρα παμε για την τελικη φαση της διοργανωσης αν και φαινεται να εχει ξεκαθαρισει η καταταξη οσων συμετεχουν, αντε να σηκωνει μικροαλλαγες. Εγω αγορασα φουλ σουπερσταρς πλεον, και τις υπολοιπες 2-3 θεσεις τις γεμισα με κατι τυπους με 4.0 credits αξια, με απωτερο σκοπο να φαω τον "exasteros" που μας χωριζει μικρη διαφορα :devil:

ο arcalterra ποιος ειναι? Να του ετοιμαζουμε κανενα..."επαθλο" μαζι με τον andreak81 που μας πατησαν με διαφορα? :devil:

Eγω ειμαι ο ενας που μηδενίζεται :( Ξεχασα να κανω ομαδα στην αρχη του Β' Γυρου και αφου έχασα μια αγωνιστικη δεν είχε νοημα να συνεχίσω απο τη στιγμή που ο 1ος και 2ος που κυνηγουσα ειχαν ξεφυγει με μεγάλη διαφορα.

Γενικα δικαιώθηκαν όσοι επέλεξαν Κιριλενκο - Μπατουμ για το σκορ και την αξια που ανέβασαν, Σεμαρντινι γιατι ανέβασε κατα 40 ποντους την αξια του και μετα κατα 2ο λόγο Πεκοβιτς, Ματσβαν και Κριστιτς που ειχαν παντα πολύ καλο ρανκινγκ.

Δυστυχως στο παιχνιδι μετράει παρα πολύ το να κανεις μια πολύ καλη αρχη ώστε να μαζεψεις ποντους και να μπορεις μετα να κινηθείς πιο ανετα για να παρεις παιχτες που θα σου δώσουν σταθερό σκορ.

Παντως, εχοντας παιξει για πρωτη χρονια fantasy ομολογω οτι δεν εχω καταληξει στο τι τακτικη πρεπει να ακολουθεις. Πας απτην αρχη για φουλ ξοδεμα των credits ή αγοραζεις αρχικα φθηνους παικτες και στην πορεια που οι περισσοτεροι (ακομα και οι καλοι) χανουν την αξια τους,αλλα παραλληλα διαμορφωνουν και το μεσο ranking τους ωστε να ξερεις σε τι κατασταση βρισκονται, τους τσιμπας με τα credits που φυλαγες εξαρχης και φορτσαρεις?

Η λογικη παντως δειχνει οτι κερδιζει αυτος που επενδυει εξαρχης σε καλους παικτες, ΑΝ πανε καλα, διαφορετικα μαυρο φιδι που τον εφαγε.

Τον Σερμαντινι τον ειχα απο την αρχη της διοργανωσης και μολις διπλασιασε την αξια του εκανε 1-2 μετριες εμφανισεις και τον πουλησα πιστευοντας οτι ειχε πιασει το ταβανι του κι οτι θα επανελθει στην πραγματικοτητα του, δηλαδη του "τιποτα το ιδιαιτερο". Χτυπαω ακομα το κεφαλι μου.

Παντως οσοι επενδυσαν σε Παναθηναικο (και δεν θα επενδυσαν σιγουρα σε Καιμακογλου και Βουγιουκα), Μακαμπι, Μπαρτσελονα και ειδικα Ρεαλ-Αρμανι, σιγουρα ειναι με ---- credits.

Οσοι επενδυσαν (πλην των ΝΒΑερς) σε ΤΣΣΚΑ και κατι ομαδες τυπου Μπιλμπαο, Παρτιζαν, Μαλαγα, Σιενα που πηγαν παραδοξως καλα ειδαν τις μετοχες τους να ανεβαινουν.

Λογικά κι εγώ μηδενίζομαι. Έχασα τις προθεσμίες 2-3 φορές από την πρώτη φάση, γιατί δεν ήξερα ότι έχει ματς την Τρίτη πχ και μετά το παράτησα τελείως.

δεν το ειχα παρει χαμπαρι απο την αρχη, αλλα εκανα join τωρα για το last 16,

μετραει;

αν καταλαβα καλα, δεν την γλιτωνω την τελευταια θεση,

αλλα μπορει να χρησιμευσει για προπονηση για του χρονου,

για παμε γερα :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Tελος σεζον, αναλυτικα η βαθμολογια μας στο attachment.

andreaks81 και arcalterra ειχανε σφαγη εως τελους για την 1η θεση και ξεφυγαν πολυ απτους υπολοιπους

Εγω με τον exastero ειχαμε σφαγη εως τελους για την 3η θεση.

Ο Chrisxxx εχασε μια αγωνιστικη αν και διεκδικουσε 1η θεση και αυτος και εμεινε εκτος. Παμε του χρονου παλι με πιο πολλες συμμετοχες απτην αρχη!

Τα κατα καιρους παλτα μου: Φραν Βασκεζ, Ναβαρο, Βελισκοβιτς, Σισκαουσκας, Νικολας, Καλαθης, χοντρος

Οι εκπληξεις μου: Σερμαντινι, Πεκοβιτς/Μπατουμ (οκ αυτοι δεν ηταν ακριβως εκπληξη αλλα απεδωσαν πολυ παραπανω αποσο φανταζομουν).

Χτυπαω το κεφαλι μου: Που δεν πηρα Κιριλενκο-Κρστιτς απτο ξεκινημα.

Γενικο συμπερασμα: Μαλακια μου που δεν επαιξα εξαρχης με 10δα φτιαγμενη απτο λοκ αουτ. Προσπαθησα να κανω οσο πιο Ευρωπαικη γινεται την ομαδα μου γιατι δε γνωριζα οτι θα εχω δικαιωμα να αλλαξω τους παιχτες ανα πασα στιγμη που θα ληξει το λοκ αουτ.

post-110621-0-78929200-1333701572_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...