dimitris2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες οι χρήστες BlackBerry συσκευών αντιμετωπίζουν προβλήματα στις υπηρεσίες της RIM, λόγω προβλημάτων στους servers της εταιρείας.Τα προβλήματα για τη RIM ξεκινήσανε από χθες και διήρκεσαν περίπου για μια ημέρα, όταν οι κάτοχοι προϊόντων της δεν είχαν πρόσβαση σε καμία υπηρεσία Internet μέσα από τη συσκευή τους. Τα δεδομένα περνάνε σε πρώτη φάση από τις υπηρεσίες της εταιρείας για βελτιστοποίηση και συμπίεσή τους και στη συνέχεια σερβίρονται στους χρήστες. Έτσι υπηρεσίες όπως email, περιήγηση στο Internet και η δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ BlackBerry ήταν μη προσβάσιμες. Ενώ σε πρώτη φάση τα προβλήματα φαινόταν να είχανε αποκατασταθεί με τη RIM να ζητάει δημόσια συγνώμη για τα τεχνικές δυσκολίες, σήμερα αναφορές χρηστών στο Internet κάνουν λόγω για νέα διακοπή των υπηρεσιών τους, με τις μόνες λειτουργίες διαθέσιμες για τις συσκευές τους να είναι η αποστολή SMS και οι τηλεφωνικές κλήσεις. Η αναφορές των χρηστών για τα νέα προβλήματα στης υπηρεσίες της RIM επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα μέσω ενός tweet από την T-Mobile UK. Τα τεχνικά προβλήματα επηρεάζουν την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Site: techcentral.co.za Site: Κατάσταση υπηρεσιών BlackBerry από την T-Mobile Ενημέρωση 13/10/2011: Σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της RIM, Mike Lazaridis αναφέρει ότι οι υπηρεσίες της BlackBerry αποκαθίστανται σταδιακά αν και είναι νωρίς να γίνει πρόβλεψη για το πότε θα επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα. Συμπληρώνει ότι «γνωρίζουμε ότι απογοητεύσαμε πολλούς από εσάς». Ενημέρωση 18/10/2011: Με δωρεάν εφαρμογές πρόκειται να αποζημιώσει η RIM τους πελάτες της, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες της τις προηγούμενες ημέρες. Οι χρήστες BlackBerry θα μπορούν να κατεβάσουν από το Blackberry App World δωρεάν εφαρμογές συνολικής αξίας μέχρι και €100, από τις 19 Οκτωβρίου και για τέσσερις εβδομάδες. Οι εφαρμογές που μπορούν να μεταφορτωθούν δωρεάν είναι οι εξής: • SIMS 3 - Electronic Arts • Bejeweled - Electronic Arts • N.O.V.A. - Gameloft • Texas Hold’em Poker 2 - Gameloft • Bubble Bash 2 - Gameloft • Photo Editor Ultimate - Ice Cold Apps • DriveSafe.ly Pro - iSpeech.org • iSpeech Translator Pro - iSpeech.org • Drive Safe.ly Enterprise - iSpeech.org • Nobex Radio™ Premium - Nobex • Shazam Encore - Shazam • Vlingo Plus: Virtual Assistant - Vlingo ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλες στην παραπάνω λίστα. Η αποζημίωση για τους εταιρικούς πελάτες περιλαμβάνει έναν επιπλέον δωρεάν μήνα τεχνικής υποστήριξης. Site: rim.com http://www.youtube.com/watch?v=zQ1esvGae_s
DrGreem Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Γενικά η RIM δεν πάει καλά,αν δεν κάνει κάποια δραματική αλλαγή ή δεν προσφέρει κάτι πρωτοποριακό δεν βλέπω για πολύ ακόμα...
angelos0 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 ειναι φοβερο το αισθημα να κρατας ενα smartphone και να μην εχεις αλλη προσβαση εκτος απο sms και τηλεφωνο. Πολλες φορες λεμε οτι πρεπει να θυμομαστε τις πρωταρχικες λειτουργιες αλλα πρωτη φορα ενιωσα αυτο το συναισθημα. Νομιζω οτι η καθυστερηση των τηλεφωνων με QNX, τετοιου ειδους προβληματα, ο θορυβος γυρω απο το ονομα της εταιρειας, το γεγονως οτι οτι competitive ειχε τωρα το εχουν και οι αλλοι κανουν την εταιρεια να αιμοραγει. Οι αμερικανοι το κραταν για την απλοτητα του και οι Αγγλοι για το ΒΒΜ. Νομιζω οτι απλα θα χασουν market share με τεραστιους ρυθμους.
kage Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 ποια αλλη εταιρια εχει δικο της συστημα και σχεδον free? το blackberry ειναι οτι πρεπει γι αυτους που δουλευουν email...Στην ελλαδα σπανια βλεπεις blackberry ενω στην αμερικη ή iphone ή blackberry εχουν και ειναι ολοι με free inet οποτε εχουν αντικαταστησει τα sms
angelos0 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 δυστυχώς θα σε απογοητεύσω. τώρα πια έχει k το ιός αλλα και το android (νομίζω) καθώς και το mango. Επίσης υπάρχουν και τα cross platform apps όπως το whatsapp που κάνουν την ίδια δουλειά. τα advantages του blackberry στο e-mail επίσης δεν υπάρχουν πια αφού το e-mail management που είδα στο 3gs υπερτερούσε αυτού του bb. Το bb ίσως κάνει την ίδια δουλειά όταν η εταιρεία σου έχει το BES πάνω, το οποιο κοστίζει. Πάνω σε έναν exchange αυτή τη στιγμή δεν έχω push το mail της δουλειάς αλλα έχω του gmail. Η RIM έχει fans και εγώ είμαι από αυτούς αλλα έχει μείνει πίσω. Έχασε τους developers και άργησε με το QNX (την πλατφόρμα που έβαλε στο playbook). Η ποιότητα των συσκευών τη was perfect και η ιδεολογία στην οποια έτρεχε (να απλοποιεί τα e-mail και να τα ασφαλίζει μέσα από δικού της server) έδωσε και αρκετή extra μπαταρία vs αλλα smartphones.
tfd1978 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δυστυχως ενω χθες την γλυτωσαμε θα ελεγα, σημερα μετα τις 11:00-12:00 περιπου, και μεχρι ακομα και τωρα...δεν δουλευει τιποτα στην συσκευη. Λες και εχω κανενα νοκια 5100. Sms και κλησεις... μεγαλο ξενερωμα. Τα τελευταια 6-7 χρονια τουλαχιστον που θυμαμαι σιγουρα, δεν εχω ξαναπερασει τετοια ιστορια με ΒΒ. Πρωτη φορα τετοιο χοντρο προβλημα. Και το χειροτερο απο ολα ειναι, οτι οι εταιρειες (γιατι εχω δυο, και με voda και με cosmote), δεν εχουνε ιδεα ποτε θα διορθωθει. Πριν λιγο μιλησα με εξυπηρετηση και των δυο. "Καμια ενημερωση". Ετσι μου ειπανε. Ελεος... Θα ηθελα (φιλικα παντα) να πω την γνωμη μου σχετικα με την διαχειρηση email που διαβασα παραπανω. Ακομα και με το 4αρι (ειχα ολα τα iphone μεχρι και το 4αρι) ουτε καν να συγκριθει το λαμβανω και στελνω email. Δηλαδη, ουτε για αστειο! Ιδιαιτερα με το iphone. To iphone ειναι φοβερη συσκευη, κορυφαια, για αλλα πραγματα. Οχι για αυτα που περνει καποιος ενα ΒΒ. Οπως ελεγε ο αημνηστος Steve, το plastic keyboard. Εγω για αυτον τον λογο, και για αλλους φυσικα, εχω (και) ΒΒ. Αλλα για παιχνιδια, εφαρμογες διαφορες (γιορτες/φαρμακεια/προγραμμα nova/και αλλα χαζα) εχω iphone. Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικη μου γνωμη, δεν ειναι κανενας αναγκασμενος να συμφωνησει ή να αλλαξει την γνωμη του. Και παντα μιλαμε φιλικα, χωρις ιχνος επιθετικοτητας.
alquiii Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 ποια αλλη εταιρια εχει δικο της συστημα και σχεδον free? το blackberry ειναι οτι πρεπει γι αυτους που δουλευουν email...Στην ελλαδα σπανια βλεπεις blackberry ενω στην αμερικη ή iphone ή blackberry εχουν και ειναι ολοι με free inet οποτε εχουν αντικαταστησει τα sms Τι εννοεις free? Οτι πρεπει για αυτους που δουλεουν mail ειναι ο exchange. Εγω αυτη την στιγμη εχω εταιρεια με 100 χρηστες, οι 50 εχουν iphone, ipad (Active Sync) και ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ και οι υπολοιποι 50 με BES απο πισω και αυτην την στιγμη ΔΕΝ δουλευουν. Ακομη δεν εχω καταλαβει για ποιον λογο πρεπει να περναει το mail απο τους Server της RIM πρωτα και μετα να φτανει στον δικο σου τον BES. Να μην αναφερω και για SPF Που για να σου πους τις διευθυνσεις των Server τους πρεπει να ξερεις καποιον μεσα εκει. Προσωπικα δεν εχει να μου προσφερει και καλο σαν μηχανογραφο η συγκεκριμενη εταιρεια παρα προβληματα και μονο.
kage Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 οκ δεν το χω ψαξει το θεμα και εχω αποριες! οταν λεω σχεδον free εννοω οτι αν δεν εχεις ενα μετριο παγιο απλα πληρωνεις 5-10ε το μηνα εξτρα και εχεις σχεδον απεριοριστο ινετ για email/fb/twitter και ινετ. Σε αντιθεση με τis gr εταιριες κινητης που σκας κατι 30ε για 3gb και δεν εχουν την συμπιεση του bb. ms exchange server ? http://us.blackberry.com/apps-software/server/exchange/#tab_tab_pricing ενταξει καταλαβα για ποιο κοστος μιλας... νομιζω οτι το θεμα τους ηταν η ασφαλεια και η συμπιεση που κανουν οι σερβερ τους.
marios_geo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Πάντως η υπηρεσία της blackberry στις ΗΠΑ χρεώνεται έξτρα. Ότι πάγιο έχεις συν ένα πόσο για το ¨δωρεαν´ mail τους
atonioz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Το πρό-βλημα ακόμα υπάρχει. Τι θα γίνει τώρα ? δεν βγάζουν και καμιά ανακοίνωση ....
iceman Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Εφτιαξε εδώ και 1 ώρα περίπου! Μου ήρθαν μαζεμένα ένα σωρό emails
atonioz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Εφτιαξε εδώ και 1 ώρα περίπου! Μου ήρθαν μαζεμένα ένα σωρό emails Ναι τα mails δουλευουν ... αλλά τα third-party προγράματα μπααααα πουχου BBM Κλπ
Nomikaria Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Eμένα πάλι ούτε τα mail!Στέλνει αλλά δεν λαμβάνει..ή λαμβάνει στο άσχετο πολλά μαζεμένα! Επίσης fb και twitter ούτε καν..Μεγάλο πλήγμα πάντως για την Βlackberry αυτό το τελευταίο!
angelos0 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Ειναι τραγικο πια. Τριτη μερα. Τα μυνηματα δεν ερχοντε ουτε με wifi τωρα. Ακομα δεν εχουν πει ποτε θα το επαναφερουν. Λενε πως το backlog εχει ξεπερασει τα 2 μυρια mail..... Περαστικα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα