Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση σχετικα με ταχυτητα μεταφορας δεδομενων

knestor023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σημερα αγορασα εναν εξωτερικο κουτι usb 3 για να βαλω τον WD EARS 2TB καθως και μια pci express usb 3.κατα τη μεταφορα αρχειων απο και προς τον WD EARS 2 TB οι ταχυτητες που ειδα ηταν κατα την εκκινηση πχ ενος φακελου 3 gb 110mb/sec και επεφτε σταδιακα μεχρι τα 75 mb/sec μεχρι να ολοκληρωθει η μεταφορα του αρχειου.πριν την αγορα αυτων των προιοντων ειχα ταχυτηατα μεταφορας γυρω στα 75mb/sec παντα σαν usb 2.μπορει καποιος να μου το εξηγησει παρακαλω?

Δημοσ.

Το 75MB/s με usb2 είναι λάθος. Κι εγώ έχω δει να λέει και >100MB/s σε usb2 flash αλλά δεν είναι δυνατόν. Μέχρι 30-35MB/s σε ιδανικές συνθήκες.

Μια χαρά μου φαίνονται οι ταχύτητες του εξωτερικού σου.

Δημοσ.

Το 75MB/s με usb2 είναι λάθος. Κι εγώ έχω δει να λέει και >100MB/s σε usb2 flash αλλά δεν είναι δυνατόν. Μέχρι 30-35MB/s σε ιδανικές συνθήκες.

Μια χαρά μου φαίνονται οι ταχύτητες του εξωτερικού σου.

ναι αλλα αφου μιλαμε για σχεδον δεκαπλασιες ταχυτητες δεν θα πρεπε να ειναι υποθετικα παντα οπως το λες εστω με τα 35 (εγω βλεπω 75-45) να ειναι τουλαχιστο πανω απο 300 mb/sec?.

Δημοσ.

Ο δίαυλος έγινε ταχύτερος, όχι το μέσο. Απλά τώρα η ταχύτητα του δίσκου δεν περιορίζεται απ το usb. Αν βάλεις καναν SSD πάνω μπορεί να δεις θεωρητικά 300MB/s.

Δημοσ.

Ο δίαυλος έγινε ταχύτερος, όχι το μέσο. Απλά τώρα η ταχύτητα του δίσκου δεν περιορίζεται απ το usb. Αν βάλεις καναν SSD πάνω μπορεί να δεις θεωρητικά 300MB/s.

1 tb τα εστειλα σε εξωτερικο δισκο usb 2 σε 4 ωρες και 20 λεπτα παντα με ρολοι.δηλαδη 3,85 GB το λεπτο=64 mb/sec και πηγα και εσκασα κοντα ενα πενηνταρι για κουτι και pci express usb 3.αρα παιζει ρολο και ο σκληρος απο και προς που ειναι στο λειτουργικο αν και τα ssd περα οτι ειναι πανακριβα με μικρη χωριτηκοτητα και χαλανε σχετικα γρηγορα αν πουμε οτι εχει 10000 στοφες εναντι 7200 του seagate (64mb) δεν μπορω να νοησω παλι τετοιες διαφορες

Δημοσ.

1 tb τα εστειλα σε εξωτερικο δισκο usb 2 σε 4 ωρες και 20 λεπτα παντα με ρολοι.δηλαδη 3,85 GB το λεπτο=64 mb/sec και πηγα και εσκασα κοντα ενα πενηνταρι για κουτι και pci express usb 3.αρα παιζει ρολο και ο σκληρος απο και προς που ειναι στο λειτουργικο αν και τα ssd περα οτι ειναι πανακριβα με μικρη χωριτηκοτητα και χαλανε σχετικα γρηγορα αν πουμε οτι εχει 10000 στοφες εναντι 7200 του seagate (64mb) δεν μπορω να νοησω παλι τετοιες διαφορες

Από περιέργεια ποιος ο δίσκος και ποια η μητρική που γινε η μεταφορά του 1TB που αναφέρεις; Σύμφωνα με τα νούμερα που λες βγαίνει ~69MB/s που είναι και πάνω απ το θεωρητικό μέγιστο του usb2 (480Mbps = 60MB/s). Μάλλον κάτι λάθος μέτρησες.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι ταχύτητες του usb3 που λες είναι ΟΚ. Οι SSD δε χαλάνε τόσο γρήγορα εκτός κι αν τους γράφεις εκατοντάδες GB καθημερινά για χρόνια. Τις 10000rpm δεν κατάλαβα.

Δημοσ.

Και μόνο αν τα έχει σε PCIe 2 θύρα,αν είναι ποιο χαμηλή πάει μόνο μέχρι 250Mb/s.

Δημοσ.

Από περιέργεια ποιος ο δίσκος και ποια η μητρική που γινε η μεταφορά του 1TB που αναφέρεις; Σύμφωνα με τα νούμερα που λες βγαίνει ~69MB/s που είναι και πάνω απ το θεωρητικό μέγιστο του usb2 (480Mbps = 60MB/s). Μάλλον κάτι λάθος μέτρησες.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι ταχύτητες του usb3 που λες είναι ΟΚ. Οι SSD δε χαλάνε τόσο γρήγορα εκτός κι αν τους γράφεις εκατοντάδες GB καθημερινά για χρόνια. Τις 10000rpm δεν κατάλαβα.

Επισης knestor023 γραφεις αλλου b και αλλου Β για τα Byte το οποιο ομως ειναι αλλη μοναδα μετρησης. Μηπως εχει γινει καποια παρομοια παρανοηση οσων αφορα τις ταχυτητες και τη μετρηση των δεδομενων;

Δημοσ.

Και μόνο αν τα έχει σε PCIe 2 θύρα,αν είναι ποιο χαμηλή πάει μόνο μέχρι 250Mb/s.

Ή αν είναι pci-e x2 (ή μεγαλύτερο - δεν ξέρω με τι interface βγαίνουν αυτές οι κάρτες) :)

Δημοσ.

η μητρικη μου ειναι η ASUS P5Q3 και ο σκληρος αυτος που ανεφερα παραπανω.δεν ειναι υπερβολη ο χρονος που ειπα τωρα αν ηταν 3-7 λεπτα λιγοτερο η περισσοτερο δεν θυμαμαι απλα επειδη ηταν πολλα τα αρχεια χοντρικα με το πολοι τελειωνοντας μου εμεινε το 4 ωρες και 20 λεπτα.οσον αφορα τον ssd μπερδευτηκα αλλα δεν εχει συγκεκριμενο οριο ταχυτητας απλα παντα θεωρητικα διαβαζει 80-100 φορες γρηγοροτερα απο ενα HDD.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, τι να σου πω. Πάντως αυτό που λες είναι εντελώς αδύνατο από τεχνικής άποψης. Πιθανόν τα windows να εμφάνιζαν λανθασμένο μέγεθος δεδομένων, πχ να μην ήταν 1TB αλλά 300GB.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, τι να σου πω. Πάντως αυτό που λες είναι εντελώς αδύνατο από τεχνικής άποψης. Πιθανόν τα windows να εμφάνιζαν λανθασμένο μέγεθος δεδομένων, πχ να μην ήταν 1TB αλλά 300GB.

δεν ξερω μαλλον θα κανω μια δοκιμη με χρονομετρο ομως το ιδιο αρχειο 3gb και με usb 2 αλλα και με usb 3 και θα ενημερωσω παντα βαση χρονομετρου διαφορες.οσον αφορα τα b με τα Β απο κεκτημενγ ταχυτητα ,παντα εχει να κανει mb/sec.ετσι οπως μου τα λες για να δω πχ τα 300mb/sec θα πρεπει να εχω 2 ssd φανταζομαι μιας και ο ενας θα στελνει-θα περναει απο τον διαυλο και θα καταληγει στον αλλο γιατι αν ο ενας σκληρος ειναι hdd δεν θα εχει διαφοροποιηση οταν κανεις αλλαγες και προς τις 2 κατευθυνσεις.σωστα?
Δημοσ.

Σωστή η παρατήρησή σου. Για να πιάσεις μια Χ ταχύτητα, πχ 100MB/s, θα πρέπει όλα τα κομμάτια που συμμετέχουν σ αυτή τη μεταφορά να μπορούν να δώσουν 100MB/s. Για μεταφορά από εξωτερικό σε εσωτερικό δηλ, θα πρέπει ο εξωτ. να χει read >=100MB/s, ο εσωτ. δίσκος να χει write >=100MB/s και η μεταφορά να γίνει μέσω usb3 ή e-sata.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...