Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορώ να δω το ένα partition απ τον σκληρό.

filip123go

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα..!

Χρειάζομαι τα φώτα σας..!

Ξαφνικά χθες ο το pc της κοπέλας μου δεν άνοιγε. Έβγαζε το μνμ "hard disk error", και δεν τον έβλεπε ούτε στο bios (να σημειώσω εδώ ότι το backround του bios είχε γίνει κόκκινο).

Αφού αλλάξω καλώδια (χωρίς αποτέλεσμα) κάνω clear cmos. Το αποτέλεσμα ήταν να ξαναγίνει μπλε το φόντο και να μπορώ να δω τον σκληρό αλλά όταν πήγαινα να κάνω επανεκκίνηση μου έβγαζε το ίδιο error.

Δοκιμάζω με ubuntu live cd. Τίποτα. Κολλούσε στην εκκίνηση.

Βάζω τον cd των xp (ναι, χp έχει πάνω το pc) και τρέχω: fixboot,fixmbr,chkdsk.

Λέει ότι βρέθηκαν σφάλματα και διορθώθηκαν. Ωραία λέω την βρήκαμε την άκρη.

Ξανα-βάζω τ ubuntu μέσα ΑΛΛΆ βλέπουν μόνο το partition με το λειτουργικό και όχι το δεύτερο (το οποίο την έκαιγε κ ολας γτ είχε σημαντικά αρχεία).

Ακούω προτάσεις-λύσεις...

Εγώ στέρεψα :fear: :fear:

Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά..!

Δημοσ.

Αν πούμε ότι δεν πέθανε ο σκληρός και απλά έχει ανακατευτεί το partition table του τρέχεις το testdisk τρέχει και από dos σου έχει και οδηγίες για να το κάνεις livecd,διάβασε προσεκτικά το πως το δουλεύεις για να μην τα κάνεις χειρότερα.

Αν πέθανε ο δίσκος που μπορείς να το εξακριβώσεις με την dos έκδοση του Hard Disk Sentinel (υπάρχει στο hirens boot disk),δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά ίσως μπορέσεις να σώσεις κάποια αρχεία.

Δημοσ.

Αν πούμε ότι δεν πέθανε ο σκληρός και απλά έχει ανακατευτεί το partition table του τρέχεις το testdisk τρέχει και από dos σου έχει και οδηγίες για να το κάνεις livecd,διάβασε προσεκτικά το πως το δουλεύεις για να μην τα κάνεις χειρότερα.

Αν πέθανε ο δίσκος που μπορείς να το εξακριβώσεις με την dos έκδοση του Hard Disk Sentinel (υπάρχει στο hirens boot disk),δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά ίσως μπορέσεις να σώσεις κάποια αρχεία.

Ευχαριστώ πολύ..!

Τα δοκιμάζω κ επανέρχομαι..!

Δημοσ.

pc της κοπέλας μου

[...]

το backround του bios είχε γίνει κόκκινο.

...περίοδος; mrred.png

*γκουχ*

...αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να βγάλεις τον δίσκο και να τον συνδέσεις σ' ένα ντεσκτοπ κι από 'κει να τρέξεις το Active File Recovery.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...