Προς το περιεχόμενο

αντικατασταση μητρικης

otto43

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια...εχω ενα μικρο θεματακι...πηγα τον υπολογιστη μου για service επειδη καηκε η μητρικη και θα γινει αντικατασταση που συμπεριλαμβανεται στην εγγυηση(δεν υπαρχει η ιδια μητρικη και θα μου την αντικαταστησουν με καποια αλλη συμβατη με την αντιστοιχη ram κλπ).το θεμα μου ειναι οτι δεν εχω καμια εμπιστοσυνη και θελω να ελεγξω αν θα ειναι η ιδια απο αποψη δυνατοτητων με την παλια. τι πρεπει να προσεξω?? ευχαριστω πολυ...

Δημοσ.

κατ αρχας ευχαριστω για την αμεση απαντηση ...ειχα την gigabyte ultra durable 3 (smart 6) αλλα δυστυχως αν δεν παρω πισω το pc δεν μπορω να ξερω ποια θα μου βαλουν(ειναι μεγαλη ιστορια το γιατι) ..γι αυτο ειναι καπως γενικη η ερωτηση μου ..ποια χαρακτηριστικα των 2 μητρικων πρεπει να συγκρινω πανω κατω για να ειμαι σιγουρος?? ευχαριστω...

Δημοσ.

Ε τώρα στο γενικό τι να σου πω; Γιατί να μη σου πουν με ποια έχουν σκοπό να κάνουν αντικατάσταση; Δε το καταλαβαίνω; :whistle:

Δημοσ.

επειδη και καλα περιμενουν μια απαντηση απο ενα καταστημα αν εχει διαθεσιμη μια μητρικη αλλιως εχουν 2 πιθανες στο δικο τους καταστημα.δεν εχουν δηλ. ουσιαστικα κατασταλλαξει ακομα...δεν υπαρχουν δηλ. καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα να συγκρινω πανω κατω? οπως πχ για τον επεξεργαστη συγκρινεις αυτα:

Πυρήνες (Cores) Οι σύγχρονοι επεξεργαστές αποτελούνται από δύο ή περισσότερους επεξεργαστές ενσωματωμένους σε ένα τσιπάκι. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου επεξεργαστή είναι ότι ο κάθε πυρήνας μπορεί να αναλάβει από μια διεργασία, και έτσι η διακπαιρέωση διεργασιών που εκτελούνται ταυτόχρονα επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα. Επίσης εξυπηρετούν στην αύξηση της μνήμης cache του επεξεργαστή.

FSB (Front Side Bus) Το FSB είναι ο δίαυλος επικοινωνίας του επεξεργαστή με τη μνήμη RAM. Η μονάδα μέτρησης του είναι τα MHz. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε επεξεργαστή με FSB με μεγάλη συχνότητα διότι επιταχύνει την αποστολή δεδομένων από τη μνήμη RAM στον επεξεργαστή.

Χρονισμός Είναι η ταχύτητα του υπολογιστή και μετριέται σε GHz. Όσο μεγαλύτερη η συχνότητα τόσο πιο γρήγορα εκτελούνται οι διεργασίες.

L2 Cache Είναι η προσωρινή μνήμη ενός επεξεργαστή. Μετριέται σε MB (MegaBytes) Εκεί αποθηκεύονται τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται συχνότερα από τον επεξεργαστή ούτως ώστε να αποφύγει τη συχνή ανταλλαγή δεδομένων με τη μνήμη RAM. Και εδώ όσο μεγαλύτερη η μνήμη Cache τόσο καλύτερες επιδόσεις θα έχουμε.

Διαβάστε περισσότερα : http://www.pcsteps.gr/tutorials/windows/225-computer-buy#ixzz1aTN7wMrZ

Κατασκευή και σχεδιασμός Ιστοσελίδων Datasync - Advanced IT Solutions

λοιπον εχετε δικαιο...τι ακρη να βγαλετε και σεις ετσι στα ξερα? θα παρω να μαθω το μοντελο της καινουριας μητρικης και θα σας στειλω αναλυτικα...ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Κοίτα παραπλήσιες είναι και αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που έχουν να βρουν ακριβώς ίδιο μοντέλο σε 1156 socket.

Η παλιά σου έχει το P55chipset και η καινούρια το H55. Κραυγαλέες διαφορές δεν έχουν. Επισημαίνω τις πιο χτυπητές:

- H H55 έχει 2 dimm slots. H P55 4. Χειρότερη επεκτασιμότητα σε μνήμη

- H H55 έχει integraded-vga πάνω της. Η παλιά σου δεν έχει

- Η P55 θεωρητικά είναι καλύτερη στο Ocing, αν ασχολείσαι με το σπορ. Δεν είναι όμως OCing MB (για να μην τα μπερδεύουμε)

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ φιλε μου δηλ. εσυ πιστευεις ειναι πανω κατω στα ιδια ετσι? οσο για την επεκτασιμοτητα της μνημης επειδη το ειδα και γω λογικα δεν θα εχω ιδιαιτερο προβλημα.δηλ. ειχα 2 των 2gb μεσα αν θελω να την επεκτεινω μπορω να βαλω 2 των 3gb ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.

Μνήμες 3GB δεν υπάρχουν. Μετά πας σε 4GB :)

Αυτό είναι το πρόβλημα. Με την υπάρχουσα, κρατούσες τα 4 και έβαζες άλλο ένα σετ των 2x2 και πήγαινες 8. Με το καινούριο πρέπει να πουλήσεις/πετάξεις τα παλιά και να πάρεις ένα σετ 2x4. Κατά τα άλλα δεν έχουν διαφορές.

Με τα Win7 δεν κερδίζεις τίποτα ιδιαίτερο στην μετάβαση από 4GB -> 8GB. με τα Win8 που έρχονται ποιος ξέρει?...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...