dimitris2006 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δεδομένου του υψηλού κόστους των laptop που προορίζονται για τυφλούς ανθρώπους (περίπου $6000 δολάρια) και την περιορισμένη λειτουργικότητά τους, ο προπτυχιακός φοιτητής Adam Duran του Stanford University κατασκεύασε μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου στο σύστημα Braille. Η εφαρμογή διαθέτει πληκτρολόγιο οκτώ χαρακτήρων αλλά περιλαμβάνει και μία πρωτοτυπία. Οι χρήστες δε χρειάζεται να ψάχνουν κάθε φορά να βρούνε στην οθόνη τα πλήκτρα, καθώς αυτά προσαρμόζονται στο σωστό σημείο οποτεδήποτε αυτοί αγγίξουν την οθόνη. Τα πλήκτρα μπορούν επίσης να προσαρμοστούν “στα μέτρα” του χρήστη που χρησιμοποιεί την εφαρμογή, αναλόγως το μέγεθος των δαχτύλων του και την απόσταση που κρατά μεταξύ τους. Επιπλέον, ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη η εφαρμογή, επιτρέπει στους χρήστες να κρατάνε τη συσκευή σχεδόν σε οποιαδήποτε στάση επιθυμούν. http://www.youtube.com/watch?v=ABfCXJSjAq0 Αν και προς το παρόν μιλάμε για εφαρμογή που βρίσκεται σε στάδιο πρωτοτύπου, πολύ πιθανό να τη δούμε σε λίγο καιρό διαθέσιμη και για εμπορική χρήση. Το σύστημα Braille αναπτύχθηκε από τον Louis Braille για το γαλλικό στρατό και αποτελείται από μια σειρά ανάγλυφων κουκκίδων τις οποίες οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης ψηλαφίζουν για να κατανοήσουν το κείμενο. Μέσα από το σύστημα μπορούν να δημιουργηθούν 63 διαφορετικοί συνδυασμοί γραμμάτων, αρκετοί για την αναπαράσταση του αγγλικού αλφάβητου, 10 αριθμών και μερικών συμβόλων στίξης. Site: gizmodo.com Site: stanford.edu
Nikosgiann Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 "instead of having fingers find the buttons,we built buttons that find the fingers",η εφαρμογη με λιγα λογια οπως τα ειπε. μεγαλο μπραβο! υγ.σαν fact του Chuck Norris ακουγεται..
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 ενα μεγαλο μπραβο στο παλικαρι..πολυ μυαλο!
hackerW32 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 μιαζει με ενα πραμα που ειχαν βγαλει για κινιτα, που οπος και να παταγες πανω στην οθονη αυτο καταλαβενε τι ηθελες να γραψεις.. (μου διαφευγει το ονομα)
xbyte1024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Καλά να γράφουν με την οθόνη αφής, πως διαβάζουν όμως?
kabamaru21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 με την ακοη υποθετω!Το προγραμμα που διαβαζει λεξεις και "μιλαει" μαλλον..
aris1986 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Καλό!Θα βοηθησει αυτους τους ανθρωπους αρκετα.Θα βαλει και σιγα σιγα το tablet στην ζωη τους,που μεχρι στιγμης ήταν αχρείαστο.
alexandros4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μπράβο του πραγματικά! Απαράδεκτο για μένα το κόστος των λάπτοπ για τους τυφλούς... Δηλαδή τι ρατσισμός είναι αυτός....
mamakossa Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 κάτι τέτοια μας δίνουν να καταλάβουμε πόσο λάθος δρόμο πήρε η τεχνολογία... Να και κάτι πραγματικά χρήσιμο για κάποιους ανθρώπους που θα τους λύσει τα ματιά ..
nmallas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Γεια χαρά. Το άρθρο αυτό περιλαμβάνει πολλές ανακρίβειες, κάποιες από τις οποίες θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω εδώ. 1. Ενας υπολογιστής για άτομα με πρόβλημα όρασης δεν κοστίζει 6000 ευρώ. Κάποιος που είναι τυφλός, μπορεί να δουλέψει σε οποιονδήποτε υπολογιστή αρκεί να υπάρχει το απαιτούμενο λογισμικό. Αυτό μπορεί να είναι από open source software μέχρι πολύ ακριβά προγράμματα που υπάρχουν στην αγορά. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, το λογισμικό αυτό περιλαμβάνετε με το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στον υπολογιστή μας. Αυτό συμβαίνει, ας πούμε, με τους Mac, που έχουν το λογισμικό αυτό προεγκατεστημένο και έτοιμο για χρήση. Είμαι ο ίδιος τυφλός και σας γράφω αυτό το μήνυμα έχοντας μπροστά μου το Macbook pro, έναν από τους υπολογιστές που έχω εδώ. 2. Το λογισμικό αυτό είναι ένας αναγνώστης οθόνης screen reader, που διαβάζει μεγαλόφωνα τα περιεχόμενα της οθόνης. Αυτά μπορεί να είναι παράθυρα κειμένου, σελίδες στο browser και πολλά άλλα. Ο χρήστης έχει στη διάθεση του πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου keyboard shortcuts, για να κατευθύνει τον αναγνώστη στην πληροφορία που θέλει να ακούσει. Υπάρχουν διάφορες συνθετικές φωνές, και στα Ελληνικά, για τη χρήση αυτών των λειτουργιών. 3. Έχω δουλέψει σε Iphone, iPod touch και iPad και σας διαβεβαιώνω ότι δουλεύει άψογα με τα μάτια κλειστά. χαχαχα! Το μόνο που χρειάζεται είναι η ενεργοποίηση του Voice Over, του αναγνώστη οθόνης που περιλαμβάνετε μαζί με κάθε IOS συσκευή. Αυτά τα λίγα για την ώρα. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβός έκανε αυτό το παιδάκι που αναφέρει το άρθρο, αλλά υπάρχουν τυφλοί που έχουν υπολογιστές εδώ και πολλά χρόνια, ακόμη και στην Ελλάδα. Εγώ είμαι μουσικός, sound engineer, και έχω στο χώρο μου μηχανές που τρέχουν Mac os, Linux και λιγάκι Windows. Αυτά δεν τα γράφω για να κάνω διαφήμιση απλά για να σας δώσω μία ποιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση.
kabamaru21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Το παιδι που αναφερει το άρθρο κατασκευασε μια εφαρμογη (για ipad και για αλλα tablets) η οποια βοηθαει αυτους που εχουν προβλήματα ορασης να πληκτρολογήσουν στην συσκευη! Χρησιμοποιώντας την touch οθονη της συσκευής και το σύστημα breil. Δηλαδη ουσιαστικά αντικατέστησε το ειδικό πληκτρολογιο με τη οθονη.
nmallas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Το παιδι που αναφερει το άρθρο κατασκευασε μια εφαρμογη (για ipad και για αλλα tablets) η οποια βοηθαει αυτους που εχουν προβλήματα ορασης να πληκτρολογήσουν στην συσκευη! Χρησιμοποιώντας την touch οθονη της συσκευής και το σύστημα breil. Δηλαδη ουσιαστικά αντικατέστησε το ειδικό πληκτρολογιο με τη οθονη. Ναι, κατάλαβα τι έκανε. Απλά τα υπόλοιπα δεν ήταν σωστά. Αυτή θα είναι μία επιπλέον χρήσιμη εφαρμογή μαζί με πολλές άλλες. Το standard touch πληκτρολόγιο για IOS tablets, είναι ήδη προσβάσιμο από τυφλούς με τη χρίση του αναγνώστη της Apple.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα