Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για JDK,NetBeans και μεταγλώττισης αρχείου .java

pbp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω τις εξής απορίες:

Καταρχάς, είχα το netbeans 7.0 και το JDK 6 στο pc μου και τώρα εγκατέστησα το netbeans 7.0.1 και το JDK 7.

Το θέμα είναι ότι οι καινούριες εκδόσεις που έβαλα δεν μπήκαν πάνω από τις άλλες αλλά τώρα έχω και τις 2 εκδόσεις εγκατεστημένες (μπορώ ας πούμε να ανοίξω ξεχωριστά σα να ήταν τελείως διαφορετικά προγράμματα το netbean 7.0 & το netbeans 7.0.1) .

Τι πρέπει να κάνω?

Να απεγκαταστήσω τις παλιές εκδόσεις από μόνος μου?

Επιπλέον, προσπαθώ να μεταγλωττίσω ένα απλό πρόγραμμα java σε cmd και δεν μπορώ.

μόλις ανοίγω το cmd

-πατάω javac hello.java

και μου λέει ότι δεν είναι έγκυρο αυτό που πατάω.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος παρακαλώ (μη μου στείλετε links για java, έχω ψάξει αρκετά).

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Προσωπικά στη θέση σου θα έβγαζα τις παλιές εκδόσεις. :PΤο javac hello.java παίζει κανονικά? Δε γκρινιάζει με κάποιο σφάλμα και το πρόβλημα σου βγαίνει όταν πας να το τρέξεις?

Δημοσ.

Προσωπικά στη θέση σου θα έβγαζα τις παλιές εκδόσεις. :PΤο javac hello.java παίζει κανονικά? Δε γκρινιάζει με κάποιο σφάλμα και το πρόβλημα σου βγαίνει όταν πας να το τρέξεις?

Μου λέει "'javac' δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή, εκτελέσιμο πρόγραμμα ή αρχείο δέσμης ενεργειών."

όταν πατάω javac.

Δημοσ.

Πρέπει να βάλεις στο PATH των Windows το φάκελο που περιέχει τη Java που εγκατέστησες.

Δεξί κλικ στο 'My Computer"->Properties->Advanced->Environment Variables... πρόσθεσε στα υπάρχοντα paths αυτό της Java, ΧΩΡΙΣ να σβήσεις τα ήδη υπάρχοντα paths... για να προσθέσεις αυτό της Java, βάλει πρώτα ένα ελληνικό ερωτηματικό στο τέλος των υπαρχόντων paths (αν δεν έχει ήδη).

Δημοσ.

Πρέπει να βάλεις στο PATH των Windows το φάκελο που περιέχει τη Java που εγκατέστησες.

Δεξί κλικ στο 'My Computer"->Properties->Advanced->Environment Variables... πρόσθεσε στα υπάρχοντα paths αυτό της Java, ΧΩΡΙΣ να σβήσεις τα ήδη υπάρχοντα paths... για να προσθέσεις αυτό της Java, βάλει πρώτα ένα ελληνικό ερωτηματικό στο τέλος των υπαρχόντων paths (αν δεν έχει ήδη).

Τα paths έιναι στο πάνω πλαίσιο ή στο κάτω?

Όταν λες τον φάκελο της java εννοείς του JDK?

Δημοσ.

Αν το βάλεις στο πάνω είναι για τον τρέχων χρήστη των Windows, αν το βάλεις στο κάτω είναι για όλους τους χρήστες (βάλτο στο πάνω καλύτερα). Όσο για τον φάκελο, εκείνον που έχει το javac ;)

Δημοσ.

.

.

.

AA τη βρήκα τη μεταβλητή paths.

Τη διεύθυνση να δω πως θα βάλω...

Τι κάνω ? :/

To Έκανα αυτό με τη διεύθυνση τελικά.

Τώρα μου λέει

javac: file not found: hello.java

Usage: javac <options> <source files>

use -help for a list of possible options

Δημοσ.

Όπως είναι η μεταβλητή paths την κάνεις edit και προσθέτεις τη διαδρομή για τα binaries του jdk.

Αυτό θα είναι κάτι του στιλ

C:\program files\Java\jdk1.7.x.x\bin;

Δημοσ.

Όπως είναι η μεταβλητή paths την κάνεις edit και προσθέτεις τη διαδρομή για τα binaries του jdk.

Αυτό θα είναι κάτι του στιλ

C:\program files\Java\jdk1.7.x.x\bin;

ναι το κατάφερα αυτο

Τώρα μου λέει

javac: file not found: hello.java

Usage: javac <options> <source files>

use -help for a list of possible options

Το αρχείο το έχω αποθηκευμένο στην επιφάνεια εργασίας

Δημοσ.

Ωραία πάει το πρώτο,

όταν πας να κάνεις το javac είσαι στον φάκελο που είναι το αρχείο .java?

Αν όχι πρέπει είτε να πας στο αρχείο αυτό με cd από το cmd

είτε να βάλεις όλο το path του αρχείου.

Δημοσ.

Ωραία πάει το πρώτο,

όταν πας να κάνεις το javac είσαι στον φάκελο που είναι το αρχείο .java?

Αν όχι πρέπει είτε να πας στο αρχείο αυτό με cd από το cmd

είτε να βάλεις όλο το path του αρχείου.

Τι εννοείς να είμαι στο φάκελο που ειναι το αρχείο java?

στην επιφάνεια εργασίας το έχω αποθηκεύσει.

Δημοσ.

πατάς: cd \ Eτσι μπαίνεις στον δίσκο

μετά: cd programs files\examples (to "programs files\examples" είναι η τοποθεσία που έχεις αποθηκεύσει τον κώδικα.Εγω έχω τα προγράμματα μου στο programs files\examples εσύ θα βάλεις όπου έχεις αποθηκεύσει το hello.)

(gia na valeiw thn java)

(pws tha trekseis ena programma)
Δημοσ.

πατάς: cd \ Eτσι μπαίνεις στον δίσκο

μετά: cd programs files\examples (to "programs files\examples" είναι η τοποθεσία που έχεις αποθηκεύσει τον κώδικα.Εγω έχω τα προγράμματα μου στο programs files\examples εσύ θα βάλεις όπου έχεις αποθηκεύσει το hello.)

(gia na valeiw thn java)

(pws tha trekseis ena programma)

Σε ευχαριστώ πολυ!

Δημοσ.

Αν έχεις σκοπό να δουλεύεις από γραμμή εντολών, βολεύει να φτιάξεις έναν φάκελο π.χ. c:\mysrc όπου θα σώζεις τα αρχεία πηγαίου κώδικα και είτε να το βάλεις κι αυτό στο PATH των Windows, είτε να γράφεις στην γραμμή εντολών: cd c:\mysrc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...