jeanthira7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Εχω μία κάρτα γραφικών η οποία είναι NVIDIA geforce 8500 gt και υποτίθεται παίζει HD. Ενα ψηφιακό αρχείο όμως που έπεσε στα χέρια μου σε μορφή MOV όταν το έτρεξα στο VLC player ναι μεν βγάζει εικόνα αλλά καρέ-καρέ και χωρίς ήχο... Τι προτείνετε??? Πώς μπορώ να σιγουρευτώ ότι τελικώς η κάρτα μου έχει μειωμένες δυνατότητες? http://www.nvidia.com/page/geforce8.html εδώ π.χ. λέει ότι υποστηρίζει HD.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασες με άλλον player; Π.χ. με τον Media Player Classic.- Home Cinema. Drivers έχεις περάσει;
jeanthira7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασες με άλλον player; Π.χ. με τον Media Player Classic.- Home Cinema. Drivers έχεις περάσει; Και με τον media player classic δοκίμασα και το k-lite codecs pack έχω κατεβάσει και τίποτα... Το θέμα είναι το εξής: Πώς μπορώ να δοκιμάσω την κάρτα γραφικών που θα αγοράσω και να σιγουρευτώ ότι παίζει τα συγκεκριμένα αρχεία.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μα και η 8500GT υποστηρίζει, οπότε κάτι άλλο φταίει.
jeanthira7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μα και η 8500GT υποστηρίζει, οπότε κάτι άλλο φταίει. Μήπως θα έπρεπε να εγκαταστήσω τους drivers της κάρτας γραφικών? Το λειτουργικό είναι windows 7 και όλα εγκαθίστανται αυτόματα...
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δεν είναι απίθανο να ευθύνεται αυτό. Πάντα προτείνεται να βάζουμε οδηγούς απ' τον κατασκευαστή, (nVidia/AMD). Αλλά μπορεί να 'ναι και τίποτ' άλλο στην τελική.
ninos30 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Εννοείται ότι πρέπει να περάσεις τον driver από την NVidia. Το HW acceleration σε HD, ενεργοποιείται μέσα από αυτούς. Οι drivers που περνάνε τα Windows είναι ~generic. Απλά δουλεύει η κάρτα
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Όπως τα λέει ο ninos30 είναι μάλλον, αν και δε νομίζω ότι με τον Generic «απλά δουλεύει».
jeanthira7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Όπως τα λέει ο ninos30 είναι μάλλον, αν και δε νομίζω ότι με τον Generic «απλά δουλεύει». OK, κατεβάζω το update από την nvidia και όταν το περάσω θα σας ενημερώσω.
ninos30 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Όπως τα λέει ο ninos30 είναι μάλλον, αν και δε νομίζω ότι με τον Generic «απλά δουλεύει». Εντάξει, είμαι λίγο υπερβολικός
jeanthira7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Εντάξει, είμαι λίγο υπερβολικός Λοιπόν παιδιά, έκανα τα εξής: Εγκατέστησα το ενημερωμένο πρόγραμμα της κάρτας μου και επίσης το media player classic Home Cinema το οποίο υποτίθεται είναι συμβατό αλλά πάλι τα ίδια! Από το classic είχα μόνο ήχο, ενώ από το VLC μόνο εικόνα σε καρέ. Παραθέτω αυτά τα στοιχεία που είδα στις ιδιότητες του *.ΜΟV αρχείου: Βίντεο Ταχύτητα δεδομένων: 5963 kbps Συνολικός ρυθμός μετάδοσης bit 7399 kbps Ηχος Ρυθμός μετάδοσης bit: 1536 kbps Κανάλια 2 Ρυθμός δειγμάτων ήχου: 48 kHZ Νομίζω ότι όσοι είναι ειδικοί θα με ενημερώσουν σχετικά... Υ.Γ. Πώς βλέπω όμως HD videos στο youtube?
ninos30 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Όταν εγκαθιστάς το k-lite codec, διάλεξε το advanced-install, μετά από το drop-down menu το lots-of-stuff και 2-3 μενού μετά το "enable internal decoder for H.264 video". Είναι εκεί που επιλέγεις το DXVA. Αυτό είναι για το HW acceleration της VGA στον media-player classic. Στο YouTube βλέπεις flash-player και το decoding δεν γίνεται στο PC σου. Ας το πούμε με χοντρά λόγια, εσύ βλέπεις streaming εκεί.
jeanthira7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μόλις αγόρασα την sapphire της ATI με 1 gb μνήμη αλλά τα ίδια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.