Προς το περιεχόμενο

i5-2500k ή i7-2600k???

louros7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να κανω μια αναβαθμιση με αγορα cpu,ram & motherboard.Κουτι,τροφοδοτικα vga εχω. Θα ηθελα να μου πειτε ποσο διαφορα εχουν οι i5-2500k και i7-2600k μεταξυ τους και αν αξιζει τα παραπανω λεφτα ο i7-2600k?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558331

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558328

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αναλόγως για ποια χρήση τον θέλεις. Σαν μέσος χρήστης ή ακόμα και σαν gamer θα σου πρότεινα να αγοράσεις τον i5-2500K με κλειστά τα μάτια.

Η μόνη διαφορά του 2500Κ με τον 2600Κ έγκειται στην μεγαλύτερη cache και στο Hyper-Threading. Ήτοι, αν δεν χρησιμοποιήσεις το σύστημα για πολύ βαριές και απαιτητικές εφαρμογές (π.χ. video converting) και είσαι και πολύ ανυπόμονος τότε ούτε θα δεις διαφορά αν διαλέξεις τον 2500Κ, ούτε θα την καταλάβεις. Koινώς: 2500Κ = μονόδρομος.

Btw, θα σου πρότεινα να αποφύγεις το e-shop.. έχουν χαμηλή διαθεσιμότητα δυστυχώς. Για να είσαι σίγουρος, skroutzάρισε αυτό που θελεις.

Δημοσ.

Εννοείται πως σχεδόν 50% πάνω δεν τα αξίζει, εκτός κι αν έχεις πολύ συγκεκριμένους λόγους για να τον προτιμήσεις (που μιας και ρωτάς δεν έχεις).

Η διαφορά που έχουν είναι ένα τελείως ασήμαντο κλικ στο clock speed (το οποίο αφού σωστά παίρνεις Κ θα το ανεβάσεις όσο θέλεις έτσι κι αλλιώς) και το HyperThreading. Μπορείς να τα δεις σε πινακάκι εδώ.

Δημοσ.

Παίζω παιχνίδια αλλά όχι φανατικα (pro,call...) απλά λόγω τιμής μου φαίνεται βλακεία να δώσω 100 ευρώ παραπάνω για ι7.έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

πιο πολυ ταινιες βλεπω. μπορειτε να μου προτεινετε μια μητρικη και ram? για chipset μητρικης το z68x εχω διαβασει οτι αξιζει ή κανω λαθος?

Δημοσ.

παιζω παιχνιδακια,ποιο πολυ το pro, και χρησιμοποιω το photoshop πολυ

ξεχασα να πω την υπολοιπη συνθεση. εχω λοιπον vga ati5770 gigabyte,psu coolmaster silent pro gold 800w και δυο σκληρους. επειδη δεν εχω πολλα χρηματα τωρα σκεφτομαι οτι αμα παρω τον i5 γλιτωνω χρηματα για να αγορασω και ssd

Δημοσ.

Για τη χρήση που το θες και ο 2500Κ πολύς είναι.

Για φωτομάγαζο θες μπόλικη RAM. Επίσης προτείνεται SSD.

Πες πόσα διαθέτεις συνολικά και βλέπουμε.

Δημοσ.

το photoshop δεν θέλει απαιτήσεις,άντε να έχεις μια καλή κάρτα τπτ το σπουδαίο( after effects,in design, illustrator θέλουν ισχύ,moultithreading και ram )

αν είναι αυτός ο λόγος δεν είχα ποτέ μου αλλά κοίτα προς amd με λιγότερα λεφτά και να βάλεις ssd είναι πολύ καλύτερο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...