tilbellos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Καλημέρα πάιδες, Μου έδωσε ενας φίλος μου 2 κασετες minidv να τις κανω dvd. Χρησιμοποιω το Pinnacle studio 15, σύνδεση firewire και βιντεοκάμερα μια Sony HC32E. Tο πρόβλημα ειναι οτι ο ηχος στο preview και στην αναπαραγωγη στο pc είναι πολύ χάλια με πολλά κενά. Δεν ξέρω αν πάιζει ρόλο που ο φίλος μου εγραψε τις κασέτες σε LP Mode και 16bit ήχο. (Εγώ μονο sp βάζω) Να σημειωθεί οτι κατα την αναπαραγωγη από την κάμερα ο ήχος ακούγεται κανονικά χωρίς πρόβλημα.
TheELF Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Για εξακρίβωση αν κάνεις όντως capture δες της ρυθμίσεις εισόδου,αν κάνεις αντιγραφή μέσου firewire nevermind.
disqualified Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Καψε κανονικα το βιντεο σε DVD να δεις τι ακουγεται στο τελικο αποτελεσμα. Αν δεν ειναι καλο Κανε λιγο capture με το movie maker για μια μικρη συγκριση Εχω καποια χρονια να χρησιμοποιησω το pinnacle και δε μπορω να σε καθοδηγησω αλλα κανει μια βολτα στις ρυθμισεις μηπως δεις και τιποτα περιργο
tilbellos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Το έκαψα σε dvd και ο ήχος παίζει με διακοπές και στην tv. Με δικιά μου κασσέτα που δοκίμασα κανει κανονικα capture χωρις διακοπές, οπότε κατι παίζει με το LP Θα δοκιμάσω και μία με το movie maker και βλέπουμε
micos000 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Τι το ήθελε το LP; Αυτό πρέπει να είναι το πρόβλημα. Πέρα από τον ήχο, η εικόνα είναι σωστή και με κανονική κίνηση;
tilbellos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Πανε και πειραζουνε τις ρυθμισεις χωρις να ξερουνε τι ειναι... Και η εικονα χαλια ειναι οταν παιζω τα dvd στην tv
TheELF Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Τελικά αναλογικό capture κάνεις;; Επειδή δεν πρόκειται να καταλάβουμε,δεν ανεβάζεις ένα μικρό απόσπασμα κάπου να το δούμε τι πρόβλημα έχει;;; Το λογικό είναι ότι πρέπει να κάνεις capture με λιγότερα fps για να πιάσεις των σωστό συγχρονισμό με το LP της κάμερας. Το σωστό βέβαια είναι να σου δώσει την κάμερα ο φίλος σου και να τα τραβήξεις παίζοντας τα με το σωστό LP.
tilbellos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Το capture το κανω μεσω firewire με το studio η με το movie maker. Για να σου δωσω να καταλαβεις το βιντεο οταν παιζει στο pc παιζει με κενα στον ηχο, το βιντεο δειχνει οκ. Στην tv απο το dvd που εκαψα ειναι χαλια και το βιντεο και ο ηχος παλι με κενα. Οταν ομως συνδεω την καμερα κατ ευθειαν στην tv με rca παιζει κανονικα χωρις προβλημα. Θα του πω αν ειναι να μου δωσει και την καμερα του αν και ειναι παρομοια με την δικια μου (ειναι λιγο πιο καινουργιο μοντελο η δικια του)
TheELF Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Οταν ομως συνδεω την καμερα κατ ευθειαν στην tv με rca παιζει κανονικα χωρις προβλημα. Αν είναι έτσι δεν τίθεται θέμα να πάρεις την δικιά του,αφού μπορεί και το παίζει άψογα η κάμερα που έχεις. Με το firewire μπορείς να πάρεις βίντεο και σαν αρχείο απλή αντιγραφή από την κάμερα αλλά και αναλογικά,δηλαδή να παίζει η κάμερα και να καταγράφει ο Η/Υ,το δεύτερο κάνεις μάλλον και για αυτό λέω κάποια λάθος ρύθμιση έχεις στην καταγραφή.
tilbellos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Γινεται να παρω το βιντεο με αντιγραφη; Πως; Θα με βολευε αυτο αν γινεται
TheELF Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δες τα εγχειρίδια δεν το κάνουν όλες οι κάμερες.
disqualified Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 tilbellos μηπως οταν κανεις το capture εχεις ανοιχτο το preview στο προγραμμα; Αν ναι κλειστο. Και κατι αλλο οταν κανεις το capture καλυτερα να μην κανεις και τιποτα αλλο στο PC. TheELF τι εννοεις αναλογικο capture, τι αλλο capture εννοεις. To capture στις minidv γινεται παιζοντας την κασσετα σε πραγματικο χρονο. Δεν υπαρχει καποιο αρχειο. Ειναι ψηφιακη εγγραφη σε "αναλογικο" μαγνητικο μεσο
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Το capture από minidv μέσω firewire γίνεται ψηφιακά. Δεν μπορείς να επιλέξεις αναλογικό capture παρά μόνο από την video/audio out έξοδο (rca). Η μόνη ρύθμιση που μπορεί να επηρεάσει την καταγραφή είναι να έχεις επιλέξει ανάποδο field order όταν το υλικό είναι interlaced. Εκεί θα το καταλάβεις γιατί στις σκηνές όπου υπάρχει γρήγορη κίνηση θα βλέπεις "δοντάκια" στα αντικείμενα που κινούνται. Αφού μπορείς να έχεις πρόσβαση στην κάμερα που έγραψε την κασέτα κάνε μια δοκιμή με εκείνη μήπως και το περάσεις σωστά. Αν δεν μπορέσεις να κάνεις κάτι για να το διορθώσεις ίσως να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία και να κάνετε αναλογικό capture από την κάμερα. Αν έχει minidv recorder αυτόνομο με είσοδο firewire τότε μπορείτε να μεταφέρετε την lp κασέτα σε 2xsp μέσω ΙΕΕΕ-1394 και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο με το πρωτότυπο. Ή μπορείτε να συνδέσετε την κάμερα σε ένα dvd recorder και να κάνετε την μετατροπή σε dvd με αυτόν τον τρόπο. Αν το dvd recorder έχει firewire είσοδο τότε η εικόνα θα είναι πάρα πολύ καλή.
disqualified Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Ή μπορείτε να συνδέσετε την κάμερα σε ένα dvd recorder και να κάνετε την μετατροπή σε dvd με αυτόν τον τρόπο. Αν το dvd recorder έχει firewire είσοδο τότε η εικόνα θα είναι πάρα πολύ καλή. σωστο, αν δε θα γινει καποιο μονταζ ειναι μια πολυ ευκολη λυση το dubbing
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Απ' όσο είδα σε διάφορα fora για το θέμα του lp σε minidvd, προτείνουν πρώτα το minidvd recoder (η απόλυτη λύση) και δεύτερο αυτό με το dvd recorder με είσοδο firewire.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.