Προς το περιεχόμενο

Μητρική που δεν σηκώνει πολλά-πολλά

washcloud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι βρε, κι ευχαριστώ - πράγμα που το είπα ήδη προς όλους.

Δε σου τη λέω/γκρινιάζω, αν τυχόν αυτό εννοήθηκε.

Όλες οι σκέψεις/προτάσεις ευπρόσδεκτες και προς συζήτηση (...εκτός από πχ "σάλτα γαμήσου ρε washcloud" :ρ)

Δημοσ.

Μπην, δεν πολυκατάλαβα... Ούτε σε ποιό ανεμιστήρι να δώσω ρεύμα (της ψύκτρας ; ), ούτε γιατί να το κάνω... Είναι εμφανές ότι το τροφοδοτικό δουλεύει νορμάλ (και σε άλλη μόμπω ούτως ή άλλως), το ανεμιστήρι επίσης... Δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς έχεις κατά νου να τσεκαριστεί, με αυτήν την πρόταση... Για πε.

Μηπως εχει βραχυκυκλωσει η μητρικη και για αυτο το ανεμιστηρι του cpu cooler τραβα πολυ ρευμα απο το pin της.Ισως αν βαλεις με ενα ανταπτορα απευθειας τροφοδοσια ρευματος στον ανεμιστηρα της ψυκτρας του επεξεργαστη,ξεκινησει.

Δημοσ.

Wash η δική μου ιδέα είναι η εξής...όταν κουμπώνει η ψύκτρα λυγίζει η μητρική χάνει κάποια επαφή κ πάπαλα!Να πιέσεις την ακούμπωτη ψύκτρα ανόφελο αφού κ πάλι λυγίζεις την μητρική εσύ,κ φταίνε οι αποστάτες...βγάλ'την από το κουτί,βγάλε κ το Backplate,βάλε κάτι ακριβώς κάτω από το σόκετ,ώστε όταν πιέσεις εσύ την ακούμπωτη ψύκτρα να μην λυγίσει η μητρική.

ee?

Δημοσ.

Μηπως εχει βραχυκυκλωσει η μητρικη και για αυτο το ανεμιστηρι του cpu cooler τραβα πολυ ρευμα απο το pin της.Ισως αν βαλεις με ενα ανταπτορα απευθειας τροφοδοσια ρευματος στον ανεμιστηρα της ψυκτρας του επεξεργαστη,ξεκινησει.

...σ' έχασα και 'σένα... Βραχυκυλωμένη, πώς; Αν εννοείς "μονίμως", έγραψα πως παίρνει κανονικά μπροστά, όταν ΔΕΝ είναι "κουμπωμένο" το σύστημα ψύκτρας/ανεμιστήρα μέσω του πλαστικού πλέγματος που την περιβάλλει και τον μοχλών που "σφίγγουν" το όλον, αλλά απλά κάθεται πάνω στη CPU. Αν πάλι εννοείς ότι βραχυκυκλώνει όταν "σφίγγει" πάνω στη CPU, αν έχεις θεωρία για το πώς/πού ακριβώς συμβαίνει αυτό, κατά το "σφίξιμο", εξήγησέ μου για να το καταλάβω. Με μπέρδεψες ακόμη περισσότερο με τον ανεμιστήρα, και σκέφτομαι ΜΗΠΩΣ ως "ψύκτρα", κατάλαβες τον ανεμιστήρα....(κλασσική παραφθορά χρήσης όρου - όντως πολλοί όταν λένε "ψύκτρα" εννοούν τον ανεμιστήρα που κάθεται πάνω στην ψύκτρα). Aν και, από τις παραπάνω διατυπώσεις σου, ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ τον ανεμιστήρα από την ψύκτρα...Προσπαθώ να καταλάβω πώς εννοείς ότι συμβαίνει "επιλεκτικά" το βραχυκύκλωμα, σε συνδυασμό με το "κούμπωμα"...Τεσπα, θα το δοκιμάσω anyway.

Wash η δική μου ιδέα είναι η εξής...όταν κουμπώνει η ψύκτρα λυγίζει η μητρική χάνει κάποια επαφή κ πάπαλα!

...αυτό ακριβώς "βλέπω" κι εγώ να γίνεται.

Να πιέσεις την ακούμπωτη ψύκτρα ανόφελο αφού κ πάλι λυγίζεις την μητρική εσύ,κ φταίνε οι αποστάτες...

...στην αρχή σκέφτηκα ότι Μητσοτάκης και Σαμαράς ΔΕΝ παίζει να φταίνε που δεν μπουτάρει η μόμπω, αλλά μετά συνήρθα :-D

βγάλ'την από το κουτί,

...ωπ, σ' έπιασα! Φάουλ. Είπα ήδη ότι είναι εκτός κουτιού. :ρ

βγάλε κ το Backplate,βάλε κάτι ακριβώς κάτω από το σόκετ,ώστε όταν πιέσεις εσύ την ακούμπωτη ψύκτρα να μην λυγίσει η μητρική.

ee?

Εε, ναι, καλή ιδέα - μάλλον κι εγώ θα το έκανα πάρακάτω, μια και το να "σκορπίσεις" κάτι που κολλάει και να το ξανασυνθέσεις, είναι μπακάλικη μεν, αλλά πρακτική που γενικά δουλεύει. Την πατέντα αντικατάστασης του μανίσου plate δεν ξέρω αν θα την σκεφτόμουνα, οπότε θενκς και θα την έχω και αυτήν υπ' όψιν.

Δημοσ.

Εγω οταν εχω παρομοια κατασταση την ξεκινω ακουμπωντας ενα κατσαβιδι στο πινακι του pw.Αν την ξεκινας με διακοπτακι ,οπως το power up του κουτιου,δοκιμασες εχοντας βγαλει το καλωδιο τροφοδοσιας να πατησεις το διακοπτακι 30 δευτερολεπτα?

(Επισης μια τραβηγμενη περιπτωση,μηπως το τροφοδοτικο ειναι ελλατωματικο?Να δοκιμαζες αλλο?)

Δημοσ.

Στην αρχή "παιδεύτηκα" για λίγο με κατσαβίδι, αλλά επειδή είδα ότι είχαμε δρόμο, παιδεύτηκα για λίγο ακόμα να βγάλω ένα διακοπτάκι από κουτί και να της το καρφώσω (quite indended pun) και είναι αυτό που φαίνεται να κρέμεται κάτω ακριβώς απ' τον μπλε VGA connector. Oπότε, και υπό τις δύο συνθήκες έχουν γίνει οι δοκιμές.

..αλλά δεν καταλαβαίνω πού το πας (κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, βρε; )...

Αν η προτροπή για pushing/holding το μπουτόν για 30'', έγινε με σκοπό την αποφόρτιστη, το έχω ήδη κάνει πολλές φορές (διότι είχα κι ένα άλλο θεματάκι πριν, άσχετο, και δοκίμαζα διάφορα...).

* τροφοδοτικά, ναι έχουν δοκιμαστεί τγία. Και αποδεδειγμένα (σε άλλο σύστημα) δουλεύουν φουλ θροτλ... Το ζόρι πάντως εμφανίζεται, ξαναλέω, μόνο οταν ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ το σύστημα ψύκτρας/ανεστηριού. Από την πίεση κάτι δημιουργείται, αλλά τί στον ντικ, δεν ξέρω........

Δημοσ.

sorry είχα διαβάσει κατα λάθος "εντός κυτίου"

βγάλε όλο το σύστημα στήριξης της ψύκτρας κ πίεζε την με το χέρι!

Δημοσ.

Σου λέω. :P

sorry είχα διαβάσει κατα λάθος "εντός κυτίου"

βγάλε όλο το σύστημα στήριξης της ψύκτρας κ πίεζε την με το χέρι!

Δεν ξέρω τί ιδέα έχεις για 'μένα, αλλά δύο χέρια έχω όλα κι όλα (εκτός κι αν μπορείς κι εσύ να το φροντίσεις να τσιμπήσουμε κα'να τρίτο) (...χέρι).

Δημοσ.

αν εννοείς να βαλω ένα χερακι ευχαρίστως αν είναι εφικτό...αλλά σιγά ρε συ,με το ένα την ψύκτρα με το άλλο power on, keyboard etc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...