washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 ...για την ακρίβεια ούτε καν την ψύκτρα του επεξεργαστή : Πρόκειται για μία socket 478 ΕCS (για το τί έκανε στα νειάτα της δεν ξέρω, οπότε μη ρωτάτε) η οποία παίρνει μπρος (βρουμ-βρουμ κ έτσι) κανονικά, EAN ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ η κλασσική στοκ Ρ4 ψύκτρα της ΔΕΝ κουμπωθεί μετά χρήσεως των επίσης κλασσικών μοχλών. Αν κουμπωθεί, το σύστημα δεν ξεκινάει (απλώς τρεμοπαίζει πορτοκαλέως για λίγο το λεντάκι της CRT οθόνης, τη στιγμή που θα έπρεπε να πρασινίσει και να δω BIOS P.O.S.T. - μούγκα δε στη στρούγκα το μπήπερ). Αλλέως πώς, αν αφήσω την ψύκτρα ν' απλώσει απλώς την αρίδα της πάνω στον επεξεργαστή, με μόνο οδηγό τον νόμο της παγκόσμιας έλξης, όλα καλά (εξυπακούεται ότι αι δοκιμαί γίνονται εκτός του κυτίου υπολογιστή, άρα η και μητρίκω είναι φαρδύπλατα ξαπλώ και οριζοντιωμένη και αυτή). Η κατάσταση είναι ένα θέμα βέβαια, διότι αν δεν είναι κουμπωμένη η ψυχρή ψύχτρα, μετά από λίγο το BIOS κολλάει λόγω υπερθέρμανσης. Έχω δοκιμάσει κι έτερη στοκάρα ψύκτρα. No change. Έχω δοκιμάσει άλλο επεξεργαστή. No change still. Nα λουστώ με Ultrex; Να το πω στη μάνα μου; Any ideas anyone - αν όχι για λύση (θα μαζοχιστώ και από μόνος μου απάν' στο συγκεκριμένο για να βρω κάποια φόρμουλα), έστω για το προς τί ο τόσος τζαναμπετισμός; Μμ; Πρακαλούνται ν' απαντήσουν μόνο κύριοι αξιοσέβαστοι και καλοκουρεμένοι.
gtsamour Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Τσέκαρε τα ποδαράκια της cpu μήπως έχει πάρει να στραβώσει κανένα. Επίσης κοιτα καλά τις τρύπες στη βάση της cpu (socket). Φαίνεται οτι όταν ασκείται πίεση στη cpu κάποιο ποδαράκι της δεν κάνει επαφή εσωτερικά και γιαυτό δεν πέρνει μπρός.
Chief90 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 εμένα πάλι μου μυρίζει χαλασμένο socket (εφόσον δοκίμασες με άλλη ψυχτρα - cpu).ψαξε στις αγγελίες για μεταχειρα μητρική ! δοκίμασε ακόμα να πιέσεις με το χέρι την ψυχτρα (χωρίς να την έχεις κουμπώσει στο socket) δεν μας είπες όμως το πότε άρχισε αυτό
dimitrisOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 [οφφ τοπικ] για το πσ τις υπογραφιση που το οικονομισες AMD 8150 fx αυριο βγαινη λενε εσυ εγω θα βαλω στην υπογραφη μου i9 -.- [οφφ τοπικ] Sorry Τάσο
Chief90 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 [οφφ τοπικ] για το πσ τις υπογραφιση που το οικονομισες AMD 8150 fx αυριο βγαινη λενε εσυ εγω θα βαλω στην υπογραφη μου i9 -.- [οφφ τοπικ] Sorry Τάσο ναι περιμένω να βγουν(και να έρθουν ελλαδα για να βάλω) πούλησα ήδη τον phenom μου . κενό να το άφηνα ?
chiderboy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια παλιά DFI για P4 s478 πραγματικά άθλια για το όνομα της εταιρείας. Προβληματικό socket. Όσα και να δοκίμασα, τι που ξαναζέστανα τα pins ένα ένα, βελτίωση δεν είδα. Με το που κούμπωνα την ψύκτρα off το σύστημα. Όταν την είχα χαλαρή δούλευε Άλλαξα τη μητρική τελικα
ninos30 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ. Στερέωσα την ψύκτρα πάνω με πατέντα ώστε να μην ζορίζει πολύ την CPU στο socket και έπαιζε. Φυσικά και ζεσταίνονταν παραπάνω από το φυσιολογικό αλλά restarts/BSODs δεν είχα. Βέβαια ημίμετρα είναι αυτά και χρειάζεται αλλαγή
dimitrisOS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 ναι περιμένω να βγουν(και να έρθουν ελλαδα για να βάλω) πούλησα ήδη τον phenom μου . κενό να το άφηνα ? και εγω και εγω περιμενω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καντο οπως το εκανα εγω χιχιχιχι αντε αυριο βγαινουν ! Συγνώμη και παλι Τάσο
benign Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Wash, Μπορεις να δωσεις ρευμα στο ανεμιστηρι με καποιο ανταπτορακι κατευθειαν απο τροφοδοτικο(οχι απο μητρικη) για να δουμε τι γινεται?
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Τσέκαρε τα ποδαράκια της cpu μήπως έχει πάρει να στραβώσει κανένα. Επίσης κοιτα καλά τις τρύπες στη βάση της cpu (socket). Φαίνεται οτι όταν ασκείται πίεση στη cpu κάποιο ποδαράκι της δεν κάνει επαφή εσωτερικά και γιαυτό δεν πέρνει μπρός. Όχι μαν, δεν είναι τα pins (όσο κι αν η σκέψη είναι λογικότατη αναφορικά με το σύμπτωμα) . Όπως τονίζει και ο παρακάτως, είχα γράψει πως δοκίμασα και άλλη CPU (για την ακρίβεια 3 σύνολο). Την προτροπή για να τσεκάρω τις τις τρυπούλες του σόκετ κι εγώ την σκέφτηκα (καθώς πάντα ένας εξονυχιστικός έλεγχος καμμιά φορά αποκαλύπτει λύσεις σε τέτοιες μυστήριες συμπεριφορές), αλλά διάολε, είναι πολύ μικρές για να δω οτιδήποτε. Και δεν έχω και κανέναν μεγενθυντικό φακό μπας κι έτσι έβλεπα "κάτι" - που και πάλι χλωμό το κόβω, μιας και δεν καταλαβαίνω τί θα μπορούσα να δω ως πρόβλημα εκεί μέσα.... εμένα πάλι μου μυρίζει χαλασμένο socket (εφόσον δοκίμασες με άλλη ψυχτρα - cpu).ψαξε στις αγγελίες για μεταχειρα μητρική !δοκίμασε ακόμα να πιέσεις με το χέρι την ψυχτρα (χωρίς να την έχεις κουμπώσει στο socket)δεν μας είπες όμως το πότε άρχισε αυτό Τσιφ, το μισό ποστ μου το διάβασες σωστά - το άλλο μισό όμως όχι... Ναι, κάτι πρέπει να παίζει λέω κι εγώ με το σόκετ, ή ακόμη καλύτερα με την ίδια τη μητρική ως board - κάπου να έχει ραγίσει (από παλαιότερη υπερβολική πίεση που δέχτηκε κατά το κούμπωμα του συστήματος της ψύκτρας...; ) ούτως ώστε ίσα-ίσα να μην γίνεται καλή επαφή, όταν κουμπώνει αυτή (και άρα "τραβάει" τo board)... Πάντως, εμφανή τουλάχιστο σημάδια, εννοείται πως έψαξα και δεν υπάρχουν, ούτε περί του σόκετ, αλλά και από την κάτω του μεριά... Αυτό που δεν πρόσεξες, είναι ότι ΠΑΙΡΝΕΙ μπρος, αν ΔΕΝ την κουμπώσω. Οπότε το να την σπρώχνω με το χέρι, δε προσφέρει κάτι (όπως το να δω αν είναι λειτουργική. Είναι). Επίσης δεν πρόσεξες ότι ήρθε στα χέρια μου ως έχει, και δεν ξέρω από πότε και υπό ποιές συνθήκες ξεκίνησαν τα τσαλίμια... Sorry Τάσο Χα. Δεν το περίμενα να γίνει βήμα για οφτοπικιστές το παρόν, αλλά προσωπικά δε με χαλάει. Κάντε δουλειά σας :ρ Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια παλιά DFI για P4 s478 πραγματικά άθλια για το όνομα της εταιρείας. Προβληματικό socket. Όσα και να δοκίμασα, τι που ξαναζέστανα τα pins ένα ένα, βελτίωση δεν είδα. Με το που κούμπωνα την ψύκτρα off το σύστημα. Όταν την είχα χαλαρή δούλευε Άλλαξα τη μητρική τελικα Ενδιαφέρουσα κατάθεση εμπειρίας, όσο κι αν η προοπτική ταύτισης είναι απογοητευτική (και δεν περίμενα αλήθεια με τη μία να βρεθεί κάποιος να πει ότι το είχε και αυτός αντιμετωπίσει)... Μακάρι να βρω πάντως τί φταιει, και/ή κάποιο workaround για να δουλέψει το χρέπι. Το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ. Στερέωσα την ψύκτρα πάνω με πατέντα ώστε να μην ζορίζει πολύ την CPU στο socket και έπαιζε. Φυσικά και ζεσταίνονταν παραπάνω από το φυσιολογικό αλλά restarts/BSODs δεν είχα. Βέβαια ημίμετρα είναι αυτά και χρειάζεται αλλαγή ...αυξάνεστε και πληθύνεστε βλέπω... Για να δούμε τί θα δούμε στη δική μου περίπτωση... Wash, Μπορεις να δωσεις ρευμα στο ανεμιστηρι με καποιο ανταπτορακι κατευθειαν απο τροφοδοτικο(οχι απο μητρικη) για να δουμε τι γινεται? Μπην, δεν πολυκατάλαβα... Ούτε σε ποιό ανεμιστήρι να δώσω ρεύμα (της ψύκτρας ; ), ούτε γιατί να το κάνω... Είναι εμφανές ότι το τροφοδοτικό δουλεύει νορμάλ (και σε άλλη μόμπω ούτως ή άλλως), το ανεμιστήρι επίσης... Δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς έχεις κατά νου να τσεκαριστεί, με αυτήν την πρόταση... Για πε. Θενκς πάντως όσους μέχρι τώρα έκαναν τον κόπο να διάβάσουν/σκεφτούν/γράψουν. Offtopistas included.
Chief90 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 αυτό που σκέφτηκα και σου έγραψα ότι σου έγραψα ήταν ότι μήπως δεν σηκώνει το βάρος της ψυχτρας . δηλαδή όταν είναι πάνω η ψυχτρα να σηκώνεται το sosket λίγο από την μια πλευρά και να μην κάνει κάτι καλή επαφή(στην mb και όχι στην cpu ) . αν είναι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να λυθεί με μια νέα ψυχτρα που να βιδώνει από πίσω (με δικό της backplate δηλαδή). αν και δεν είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Η εν λόγω μπάμπω-μόμπω, ΕΧΕΙ πάντως και το "backplate" της για πίσω από την μητρική. ...τώρα αυτό που λες "να σηκώνεται το σόκετ", αφ' ενός δεν το πολυπιάνω πώς μπορεί να γίνεται (δοθέντος ότι οι βάσεις των σόκετ είναι σταθερά κι ακλόνητα κολλημένες στη μητρική), αφ' ετέρου όταν "κουμπώνει" η ψύκτρα, σφίγγει πάνω στη μητρική, οπότε.............Εκτός κι αν δεν το σκέφτομαι σωστά.
Chief90 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Η εν λόγω μπάμπω-μόμπω, ΕΧΕΙ πάντως και το "backplate" της για πίσω από την μητρική. ...τώρα αυτό που λες "να σηκώνεται το σόκετ", αφ' ενός δεν το πολυπιάνω πώς μπορεί να γίνεται (δοθέντος ότι οι βάσεις των σόκετ είναι σταθερά κι ακλόνητα κολλημένες στη μητρική), αφ' ετέρου όταν "κουμπώνει" η ψύκτρα, σφίγγει πάνω στη μητρική, οπότε.............Εκτός κι αν δεν το σκέφτομαι σωστά. κανονικά πρέπει να είναι ακλόνητα κολλημένες στην μητρική . εκτός και αν η μητρική είναι προβληματική και έχει κάποιο κουσουρι και δεν κάνει καλή επαφή κάτι.. δεν ξέρω τι μπορεί να έχει η δικιά σου . απλά προσπαθώ καμιά ιδέα για το που και τι να ψάξεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.