stelioss_1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Για σας, μου έδωσε σήμερα ενας φιλος το thomson με frimware 7.4.2.7 1)αξίζει να το κάνω upgrade ? τη καλύτερο προσφέρει το v8 .. ? μετά μπορώ να το κανω downgrade πάλη στο v7 ? έχω forthnet ποιο frimware να βάλω ? της forthnet ή κάποιο απο εδώ μεσα http://leoforeia.gr ( poulinos ) vpn υποστηρίζει ? Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 9.541Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 6,5 / 16,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,0 / 15,5 2) είναι καλά αυτά ? ( διάβασα και ενα άρθρο στο adsl.. απο οτι κατάλαβα δεν είναι και άσχημες τιμέ ) πριν λίγο καιρό είχα πολλά dis και μου αλλάξανε το προφιλ της γραμμής μου.. βασικά κατεβάζω ποιο χαμηλές ταχύτητές τώρα .. ( αν μπορείτε να μου εξηγήσετε τι κάνανε να μάθω ? ..) με την αλλαγή του router νομίζω διορθώθηκαν τα προβλήματα 3) το καλώδιο το πέρασα εγω απο στην πολυκατοικία.. (δεν έβαλα utp ούτε ftp ) μου έδωσαν ένα που βάζουν στους συναγερμούς που έχει 6 καλώδια μέσα. βασικά σαν utp μοιάζει . η ερώτηση μου είναι για το poulinos και γτ δεν κάνει να βάζουμε χοντρά καλώδια ? υπάρχει κάποιος λόγος ? δεν έβαλα απλό τηλεφωνικό γτ νόμιζα οτι θα είχε πολλές απώλειες 25-30 μετρα απο την είσοδο της πολυκατοικίας μέχρι το διαμέρισμα μου. ( έκανα και μια βλακεία μετά το έφυγα! υπέθεσα θα ήταν καλύτερα να ένωνα 2 καλώδια μαζί να τα έκανα 1 δλδ 2+2 ήταν βλακεία ? ) 4) μπορώ χωρίς καποιο μηχάνημα να βάλω το καλώδιο μου απευθείας το panel του οτε (χωρίς Terminal press tool) μου άφησε 2 κομμένα καλώδια και μου είπε ενωσετα επάνω σε αυτα.. και πιστεύω δεν ειναι και τοσο καλό αυτο που έκανα .. εσυ τη λες ? poulinos ps. 2 πρώτες ερωτήσεις ξέρω οτι υπάρχουν και άλλα post με ίδιες απορίες..τα διάβασα σχεδόν ολα. αλλα δεν απαντάνε ακριβός . . και συγνωμη για τα πολλά που έγραψα!
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 ξεκιναμε γιατι ειναι και πολλα ναι αξιζει να το κανεις upgrade διαλεγεις η το 8.2.6.5 η το αλλο της forthnet>και τα 2 μια χαρα παιζουν απλα εγω εχω κολλημα και προτιμω παντα τα generic. vpn οχι δεν εχω δει να υποστηριζει.τωρα να το κανει απο cli χλωμο το κοβω. επισης γιατι εχεις 15 Margin στο down/?ειχες αποσυνδεσεις και ζητησες να σου ανεβασουν το margin?γιατι αμα δεν το εχεις ζητησει και απλα εχει ξεμεινει δεν λεει γιατι χανεις 2 Mbit σιγουρα σε ταχυτητα. αν και τωρα ειδα το β. τα χαρακτηριστικα σου ειναι μια χαρα.εφοσον δεν εχεις πλεον αποσυνδεσεις επειδη απο οτι καταλαβα αλλαξες το ρουτερ τοτε παρτους ενα τηλ να σου βαλουν το default profile και να δεις αν εχεις παλι αποσυνδεσεις η οχι.γιατι με 16,6 attenuation θα πρεπε να ειχες αρκετα καλη ταχυτητα και να μην ειχες αποσυνδεσεις. ελπιζω να εχεις φιλτρα σε ολα τα τηλεφωνα και το βασικο αν εχεις συναγερμο να εχεις φιλτρο. στην ουσια απο 6 margin σου εβαλαν 15 margin και η ταχυτητα επεσε πχ απο τα 12 λεμε τωρα στα 9,5.το 12 ειναι στο περιπου. η αλλαγη αυτη εγινε για να ειναι πιο σταθερη η γραμμη.οσο ανεβαζεις margin πεφτει η ταχυτητα. αλλα επειδη το thomson ειναι πολυ σταθερο ισως δεν χρειαζεσαι πλεον να εχεις αυτο το 15 margin.τις αποσυνδεσεις τις ειχες με αλλο ρουτερ να υποθεσω ε? ποιο ηταν ? 3.το χειροτερο καλωδιο που μπορουσες να βαλεις μετα το τηλεφωνικο εβαλες.δεν εχω πει να μην βαζεις χοντρα καλωδια.ειχα πει οτι τα default σε ενα σπιτι ειναι το ραζιμ σε μπλε κοκκινο που ειναι χοντρο.καλυτερο απο αυτο ειναι το utp διοτι εχεις 4 ζευγαρια. σαν σειρα βαζω δηλαδη πρωτο το Utp επειδη εχεις 4 ζευγαρια και ας ειναι λεπτο μετα βαζω το default ραζιμ μετα βαζω του συναγερμου και τα πολυζευγα γενικως αν και του συναγερμου ειναι χειροτερο και απο πολυζευγο 10 ζευγαριων πχ και τελευταιο το τηλεφωνικο.το ραζιμ που ειναι το default στα παλια σπιτια ειναι καλο καλωδιο απλα ογκωδες και συνηθως φερνουν 2 ζευγαρια μεχρι το κεντρικο και 1 η 2 στο υπολοιπο σπιτι οποτε δεν βολευει παρολο που κανει καλη δουλεια . ενω το Utp 4 ζευγαρια μαζεμενα απλα ειναι λεπτο αλλα ειναι μια χαρα. το κακο με το τηλεφωνικο ειναι οτι ειναι πολυ λεπτο ειναι πολυκλωνο οπως και του συναγερμου και δεν ειναι twisted.ουτε του συναγερμου ειναι. αν ενωνεις να ενωσεις 2 ζευγαρια και το καθε καλωδιο απο ενα που ειναι κανονικα να τα κανεις 2 δεν εχει νοημα.το εχω δει δεν κερδιζεις σε κατι.καποιοι το κανουν σαν θεμα backup αλλα παλι ειναι λαθος γιατι αμα χαλασει ναι μεν μπορει να παιζει απο το αλλο αλλα θα στο επηρεασει απο λιγο εως πολυ εσυ δηλαδη αντι για 1+1 το εκανες 2+2 .δεν εχει νοημα.και ισως και με αυτο να εχεις απωλειες.αν μπορεις να το κανεις utp για μενα καντο.αν γινεται ευκολα. δεν σημαινει οτι θα εχεις υποχρεωτικα απωλειες απλα δεν ειναι το καλυτερο καλωδιο συν οτι δεν εχει καλο Protection αμα περναει κοντα απο ρευματα αντιθετα με ενα utp που μπορεις να το παρεις shielded για ακομα καλυτερα. συν οτι το UtP ειναι twisted και ειναι και μονοκλωνο(υπαρχουν και πολυκλωνα αλλα μακρια) 4.του οτε τα καλωδια καταληγουν σε καποιο πλαστικο box να υποθεσω και ο οτε σου ειπε ενωσε τα εδω η τα καλωδια του οτε καταληγουν σε σιδερενια χωνευτη γυμνα και σου λεει ενωσε τα εδω. αν καταληγουν σε πλαστικο κουτι αν και ειναι λιγο illegan Να το ανοιξεις εν τουτοις ναι μπορει με ενα καρφωτικο krone σε 5 seconds Να τα εχεις ενωσει γιατι να τα ενωσεις απεξω θελουν καλη μονωση γιατι θα βραχουν.αν τωρα εχεις χωνευτη τοτε υποχρεωτικα ειναι γυμνα καλωδια οποτε εκει 2 τροποι ο απλος ειναι τα ενωνεις στριβωντας τα και βαζεις θερμοσυστελομενο και απεξω μονωτικη και ο καλος τροπος πας και αγοραζεις φακες τα λενε καποιοι που ειναι κατι στρογγυλα που βαζεις μεσα τα καλωδια το πατας με το χερι σου και τα γδυνει και τα σφραγιζει μεσα σε gel.ετσι δεν παθαινουν τιποτα.δεν χρειαζεται να τα γδυσεις εσυ τα πουλαει η 3m συνηθως και πανε αναλογα με τα χιλιοστα του καλωδιου που θες να βαλεις μεσα.αν τους πεις πχ για καλωδιο οτε θα σου πουν τι θες.θες λιγο πιο μεγαλο απο utp σε παχος που ειναι του οτε.απλα μην το παρεις πολυ μεγαλυτερο γιατι μετα θα κολυμπαει το δικο σου και δεν θα το γδυσει.καλυτερα ακριβως η ενα κλικ μικροτερο και ας ζοριστει λιγο του οτε.αν τωρα ειναι box εκει με καρφωτικο το βαζεις και τελειωνεις.η φωναζεις τον οτε να στο ενωσει αυτος στην τελικη. εκτος αν εισαι πολυκατοικια οποτε εκει ανετα βαζεις χερι.το λεω επειδη ειπες Panel και ισως εννοεις τον κατανεμητη που ειναι σαν πινακας στο ισογειο η στο υπογειο του σπιτιου.οκ end of the post at last.
stelioss_1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση ! να πω και την αλήθεια δεν περίμενα κάνεις άλλος να μου απαντούσε ( ούτε καν να το διάβαζε!) βγήκε μεγάλο το κείμενο! Nαι το καλώδιο δεν είναι twisted το κοίταξα τώρα! (δεν είναι μονόκλωνο ) Aν βάλω utp απο οτι διάβαζα αλλού πρέπει πάντα να πάρω το 1 ζεύγος που είναι twisted σωστά ? cat 3 δεν έχει ftp or stp μονο CAT5 από ότι κοίταξα τώρα. και αν βάλω με θωράκιση αυτή διάβασα οτι πρέπει να γειωθεί για να δουλέψει ? Σε πολυκατοικία μένω ( στην είσοδο μέσα εχει ενα κουτί που έρχονται ολα τα καλώδια του οτε) και ήθελε krone για να το βάλω σε αυτό (ο τεχνικός που ήρθε μου άφησε 2 καλώδια πάνω στο "panel" ας το πω ετσι όταν έβαλα το καλώδιο εγώ το ξεγύμνωσα και τα τύλιξα μαζί ) έβαλα Μονωτική ταινία. τώρα να πάω να πάρω φακίδες! παλιά είχα το siemens sl2-141 ( μου άρεσε πολύ... )μετά απο 1,5 χρόνια που δούλευε πολυ καλα, άρχισαν τα προβλήματα είχα 5-10 αποσύνδεσης την μέρα! μου χαμηλώσανε το προφιλ και πάλη είχα! τότε πήρα δανικό ενα sagem (άλλαξα και φύτρο ) που για 3 μήνες δεν είχα αποσυνδέσεις μετά άρχισε και αυτό!! και όλα τα δοκίμασα και απευθείας στην γραμμή (έμενα χωρίς τηλέφωνο ). τώρα δεν έχω.. με το thomson ευχαριστώ πάντως που κάθισες και μου απάντησες..
jordaninio Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 να ρωτησω και γω κατι για να μην ανοιγω αλλο θεμα..ειχα αυτο του ρουτερακι και εκλεινα το ασυρματο οποτε ηθελα με το κουμπι π εχει στα πλαγια..τωρα π εβαλα ιντερνετ σε αλλο σπιτι και μ ηρθε η καινουργια εκδοση του τομσον το κουμπι αυτο δν κλεινει το ασυρματο...υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποιησης του ή εγω κανω κατι λάθος¨?
stelioss_1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Others/Custom_Config/TG585_User_Ini_Compilation_v1r2.zip κατέβασε αυτο.. μεσα εχει ενα που ονομάζετε v4 βάλτο εκείνο στο router σου πας εδώ και το βάζεις http://192.168.1.254/cgi/b/bandr/?be=0&l0=1&l1=1&tid=BACKUP_RESTORE πριν το βάλεις κανε και κανένα buck up το user.ini που έχεις εσυ.. αν δουλέψει πες .. "Home > Thomson Gateway > Configuration > Backup & Restore" αν και έβαλα τα v4 και εγω.. δεν κατάλαβα τι διαφορες εχει απο αυτο που εχει είδη . νομίζω ειναι σε αυτο που λες
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση ! να πω και την αλήθεια δεν περίμενα κάνεις άλλος να μου απαντούσε ( ούτε καν να το διάβαζε!) βγήκε μεγάλο το κείμενο! Nαι το καλώδιο δεν είναι twisted το κοίταξα τώρα! (δεν είναι μονόκλωνο ) Aν βάλω utp απο οτι διάβαζα αλλού πρέπει πάντα να πάρω το 1 ζεύγος που είναι twisted σωστά ? cat 3 δεν έχει ftp or stp μονο CAT5 από ότι κοίταξα τώρα. και αν βάλω με θωράκιση αυτή διάβασα οτι πρέπει να γειωθεί για να δουλέψει ? Σε πολυκατοικία μένω ( στην είσοδο μέσα εχει ενα κουτί που έρχονται ολα τα καλώδια του οτε) και ήθελε krone για να το βάλω σε αυτό (ο τεχνικός που ήρθε μου άφησε 2 καλώδια πάνω στο "panel" ας το πω ετσι όταν έβαλα το καλώδιο εγώ το ξεγύμνωσα και τα τύλιξα μαζί ) έβαλα Μονωτική ταινία. τώρα να πάω να πάρω φακίδες! παλιά είχα το siemens sl2-141 ( μου άρεσε πολύ... )μετά απο 1,5 χρόνια που δούλευε πολυ καλα, άρχισαν τα προβλήματα είχα 5-10 αποσύνδεσης την μέρα! μου χαμηλώσανε το προφιλ και πάλη είχα! τότε πήρα δανικό ενα sagem (άλλαξα και φύτρο ) που για 3 μήνες δεν είχα αποσυνδέσεις μετά άρχισε και αυτό!! και όλα τα δοκίμασα και απευθείας στην γραμμή (έμενα χωρίς τηλέφωνο ). τώρα δεν έχω.. με το thomson ευχαριστώ πάντως που κάθισες και μου απάντησες.. α.του συναγερμου δεν ειναι twisted και ειναι σιγουρα πολυκλωνο και λεπτο. στο utp ολα ειναι twisted.για θεματα ευκολιας συνηθως το πρωτο που συνδεουν ολοι ειναι το ασπρο μπλε μπλε σαν κυριως γραμμη και σαν δευτερη γραμμη το ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι αν καποιος θελει και δευτερη.οποιος θες παιρνεις απλα αυτο ειναι το τυπικο για να ξερει ο ενας τι χρησιμοποιει ο αλλος και να μην ψαχνει.cat5e θα παρεις η cat6.οχι τιποτα λιγοτερο δεν υπαρχει λογος.απορω αν θα βρεις κατι λιγοτερο.ολοι cat5e πουλανε πλεον και πανω. δεν θα παρεις φακες η οπως τα λενε αυτα.παρε ενα καρφωτικο krone και καρφωσε τα καλωδια πανω.αν δεν θες να παρεις καρφωτικο βαλε το καλωδιο στην υποδοχη και με ενα πολυ λεπτο κατσαβιδακι η με ενα κοπιδι αλλα με την πισω πλευρα που δεν κοβει σπρωξε μεσα το καλωδιο προσεκτικα και μετα με ενα κοφτακι κοψε οτι περισσευει.οχι φακιδες φακες τα λενε καποιοι.δεν μπορω να θυμηθω την κανονικη ονομασια.την ειχε πει καποιος αλλα μου διαφευγει.δεν υπαρχει λογος να κανεις ματισεις.ναι το siemens πολυ σταθερο απλα τα παιζε μετα απο καποιο καιρο.ακομα χειροτερο ηταν το cl110 που τα παιζε απο θερμοκρασια.το Thomson ειναι οτι πιο σταθερο.ζητα να σε ξαναβαλουν στο κανονικο Profile να μην χανεις ταχυτητα. να ρωτησω και γω κατι για να μην ανοιγω αλλο θεμα..ειχα αυτο του ρουτερακι και εκλεινα το ασυρματο οποτε ηθελα με το κουμπι π εχει στα πλαγια..τωρα π εβαλα ιντερνετ σε αλλο σπιτι και μ ηρθε η καινουργια εκδοση του τομσον το κουμπι αυτο δν κλεινει το ασυρματο...υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποιησης του ή εγω κανω κατι λάθος¨? πλεον το κουμπι το μπροστα λειτουργει σαν wPs.υπαρχει τροπος για να το αλλαξεις αλλα ειτε πρεπει να φορτωσεις καποιο ετοιμο αρχειο η να το κανεις manual που δεν ξερω πως γινεται αλλα δεν βρισκω και λογο.μπορεις το ασυρματο να το κλεισεις με σα απο το μενου αν θες να το κλεισεις μονιμα.αν τωρα θες να το κλεινεις που και που ισως δεν βολευει μεσα απο το μενου.απλα ενημερωτικα αν το κανεις για θεμα ακτινοβολιας κλεινε κανα κινητο καλυτερα που ειναι χειροτερα + οτι εκτος απο το δικο σου δικτυο μπορει να υπαρχουν και αλλα διπλα σου που το σημα τους φτανει μεχρι εσενα κανονικα οποτε....απο που να κρυφτεις.απο το Interface παντως μεσα κλεινει και αμα θες σου λεω απο που http://leoforeia.gr/...lation_v1r2.zip κατέβασε αυτο.. μεσα εχει ενα που ονομάζετε v4 βάλτο εκείνο στο router σου πας εδώ και το βάζεις http://192.168.1.254...=BACKUP_RESTORE πριν το βάλεις κανε και κανένα buck up το user.ini που έχεις εσυ.. αν δουλέψει πες .. "Home > Thomson Gateway > Configuration > Backup & Restore" αν και έβαλα τα v4 και εγω.. δεν κατάλαβα τι διαφορες εχει απο αυτο που εχει είδη . νομίζω ειναι σε αυτο που λες θα μπλεξει χωρις λογο πιστευω.οι διαφορες ειναι καποιες default παραμετροποιησεις μαλλον που εγιναν manually
ducatirulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Εχω κι εγω το tg585 v7 με 7.4.2.7 και το μπροστινο κουμπι του λειτουργει σαν on/off του wireless. Ξερει καποιος πως μπορω να το κανω να λειτουργει ως on/off του wps?
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Εχω κι εγω το tg585 v7 με 7.4.2.7 και το μπροστινο κουμπι του λειτουργει σαν on/off του wireless. Ξερει καποιος πως μπορω να το κανω να λειτουργει ως on/off του wps? α.εχεις πολυ παλιο firmware. β.αν του περασεις το firmware 8.x.x.x το οποιο στο προτεινω διοτι αυτο που εχεις ειναι πολυ παλιο τοτε το μπροστινο κουμπι παιζει σαν wps .οχι σαν on/off του wps αλλα σαν wps.αλλο το ενα αλλο το αλλο.εγω παντως θα περναγα το 8.χ.χ.χ.αν το wps δεν το θες το κλεινεις απο το cli Μετα.ειναι ευκολο
ducatirulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Να ακολουθησω αυτον τον οδηγο? http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3978 Υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπισω καποιο προβλημα με τις ρυθμισεις ξαναστηνωντας το router ή κραταει αυτες που εχει? Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Να ακολουθησω αυτον τον οδηγο? http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3978 Υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπισω καποιο προβλημα με τις ρυθμισεις ξαναστηνωντας το router ή κραταει αυτες που εχει? Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. υπαρχει περιπτωση να στις χασει.β.ειτε περνας το firmware της forthnet ειτε περνας το generic .οτι θες.στο v8 τα στοιχεια τα περναει ξανα μονο του.στο v7 νομιζω πρεπει να τα περασεις εσυ.οποτε απλα ενα username/password Περνας και το wireless φτιαχνεις.αντε και κανα port forward.μπορεις να δοκιμασεις να κανεις backup και μετα restore τις ρυθμισεις αλλα λογικα δεν θα παιξει γιατι αλλαζες τελειως firmware.απο 7.χ.χ.χ σε 8.χ.χ.χ. απλα το 7.χ.χ.χ ειναι πολυ παλιο.της forthnet ειναι 8.2.7.7 ενω το generic ειναι 8.2.6.5 το τελευταιο. το generic ισως να υπαρχει στο http://download.modem-help.co.uk/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα