Προς το περιεχόμενο

Νέο φθηνό PC για απλή χρήση - έως Sims!

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα φόρουμ! Χρειάζομαι την άποψή σας για ένα νέο PC. Συμπλήρωσα τη φόρμα που έχουμε δημιουργήσει, οπότε μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Ποσό που διαθέτουμε : 200 ευρώ ή λιγότερο.

Χρήση υπολογιστή : Office-Internet-2d games- 3d games αποκλειστικά Sims 3 και Spore. Περιστασιακή προαιρετική αναπαραγωγή hd ταινιών.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Οχι, υπάρχει μία 19" TFT 1280x1024 και συνδέεται για τις ταινίες μια 32" 1920x1080.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα. Για αυτη την αγορά θα προτιμήσω e-shop/Πλαισιο.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Συνδυασμος των 2 που ανεφερα ή καποιου σκετου

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στησω εγω.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο. Υπαρχει, Windows 7 32bit

Διαβάζοντας review, είδα οτι:

1) Sims 3 μπορώ να παίξω με κάποιες παραχωρήσεις με τα Intel HD Graphics, οπότε η (ακριβή) λύση του Llano απορρίπτεται.

2) O Celeron (Sandy Bridge Based) G530 προσφέρεται προς 43 ευρώ και κυριολεκτικά διαλάει τον Athlon II X2 250 των 50κατι ευρώ.

3) Μου άρεσε η υποστήριξη UEFi BIOS από τις μητρικές της ASUS.

Περαιτέρω απαιτήσεις:

1) 4 Θύρες USB 2.0 πίσω

2) 1 header στη μητρική για 2 USB 2.0 εμπρός.

3) Καλό θα ήταν να υπάρχει DVI ή HDMI για να συνδέσω την τηλεοραση.

Υπάρχει κατι καλυτερο σε αυτα που θελω απο τα παρακατω?

CPU 42.88 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558347

Ram (2x1 ή 2x2GB?)

Mobo 52.93 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522917

Case 21.00 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911031

PSU 20.98 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663458

HDD 39.50 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305755

Συνολο 191.73 με 2GB ραμ/ 202.07 με 4GB ραμ.

Ακουω αποψεις!

Δημοσ.

Tροφοδοτικο καλυτερα αυτο.

H μητρικη πολυ πιθανο να χρειαζεται bios update πραγμα που δεν και πολυ δυσκολο.

Κατα τ'αλλα μια χαρα ειναι η συνθεση σου γι'αυτο το budget ;)

Δημοσ.

Σίγουρα είναι προτιμότερο να πας για 4gb ram μιας αν παίζεις και παιχνίδια(έστω και sim3).από εκεί και πέρα το τροφοδοτικό που λέει ο pabou13 με τα 50 watt παραπάνω αν μπορείς πάρε και θα είσαι μια χαρά.

Κοίταξα όλα τα προιόντα που θες να πάρεις στο skroutz και δε βρήκα τρελές διαφορές στην τιμή σύνολο αν τα πάρεις από διαφορετικά καταστήματα θα γλυτώσεις 6-7 ευρώ οπότε δεν αξίζει ο κόπος.

Αν βάλεις 4gb ram μην βάλεις 32 bit windows εννοείται :)(γενικά θα έλεγα να μην βάλεις 32 bit)

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια το PC δεν θα χρησιμοποιειται απο εμενα. :)

Υπαρχουν αυθεντικα 7 32bit, γιαυτο το ειπα.

Το τροφοδοτικο μου φαινεται ακριβως το ιδιο ρε παιδια, αφηστε που το συστημα δεν προκειται να καταναλωνει πανω απο 100 βατ ακομα και σε full load, οποτε αχρηστο.

Για τη ραμ τωρα, βλεπω οτι αν υπαρχει 4GB, η IGP του επεξεργαστη σου "ρουφάει" το 1.5GB! Αν ειναι δυνατον!

Γνωριζει καποιος τι παιζει με αυτο; Ρουφαει παντα 1.5GB? Ποσο ρουφαει με 2GB ram? Τα ρουφαει παντα ή αλλάζει δυναμικα αυτο? Μπορεις να ορισεις ποσα ΜΒ θα ρουφαει από το BIOS π.χ.?

Αυτο που μου αρεσε με τη μητρικη αυτη ειναι οτι εχει ηδη βγει ανακοινωση απο την ASUS και θα δεχεται Ivy Bridge αν θελω σε καμια διετία να αναβαθμισω :mrgreen:

Τελος, bios update να κανω, αρκει να αναβει το συστημα :P

Δημοσ.

Δεν μπορείς να ρυθμίσεις το ποσό της RAM που τραβάει. Όσο βρίσκει διαθέσιμο το ρουφάει :) με max τα 1.5 που σου γράφει αν έχεις 4. Αν μια εφαρμογή χρειαστεί RAM, και η VGA δεν την χρειάζεται την αφήνει. Είναι δυναμική όπως καταλαβαίνεις. Οπότε καλύτερα σε 4. Είναι φθηνή η RAM αυτή την περίοδο, οπότε εγώ θα έπαιρνα 4.

Για το τροφοδοτικό τώρα. Δεν είναι τα 50 watt περισσότερα ή λιγότερα, αφού έχεις δίκιο τα W που χρειάζεσαι είναι ελάχιστα. Είναι η μάρκα! DEER!!!! Μακρυά από ανάλογα τροφοδοτικά. Πάρε ένα επώνυμο έστω και 350-380 Watt, παρά αυτά. Θα δώσεις 10-12€ παραπάνω, αλλά δεν θα το μετανιώσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Aν μου βρεις επωνυμο απο αυτα τα 2 καταστηματα με +10 ευρω να το παρω. Μην ανησυχεις, ξερω τι σημαινει ποιοτικο τροφοδοτικο, αλλα δεν σκοπευω να δωσω το 25% του budget απλα για ποιοτικο τροφοδοτικο, αφου ο,τι και να παρω θα δουλευει παρα πολυ χαλαρα στη συγκεκριμενη συνθεση παντα. Μακαρι να εβρισκα κανα HEC 80plus (σκετο) 350W με κανα 30ρικακι, αλλα που τετοια τυχη πλεον... Τα Ντηρ, Τρουστ, Ουγκα-ουγκα εχουν κατακλυσει την αγορα.

Αυτο που με χαλαει ειναι τα 40 ευρω του σκληρου... Θα κοιταξω για καμια αγγελια μαλλον.

Δημοσ.

Αυτο που με χαλαει ειναι τα 40 ευρω του σκληρου... Θα κοιταξω για καμια αγγελια μαλλον.

Ήταν το πρώτο πράγμα που πήγα να ψάξω στο skroutz για να σου πω να πάρεις πιο φτηνά αλλά εξεπλάγην και εγώ όταν είδα ότι δεν έχει πιο φτηνούς...

Δημοσ.

Aν μου βρεις επωνυμο απο αυτα τα 2 καταστηματα με +10 ευρω να το παρω. Μην ανησυχεις, ξερω τι σημαινει ποιοτικο τροφοδοτικο, αλλα δεν σκοπευω να δωσω το 25% του budget απλα για ποιοτικο τροφοδοτικο, αφου ο,τι και να παρω θα δουλευει παρα πολυ χαλαρα στη συγκεκριμενη συνθεση παντα. Μακαρι να εβρισκα κανα HEC 80plus (σκετο) 350W με κανα 30ρικακι, αλλα που τετοια τυχη πλεον... Τα Ντηρ, Τρουστ, Ουγκα-ουγκα εχουν κατακλυσει την αγορα.

Όπως τα λες ρε George. Γιατί χάθηκαν από το Ελλάντα αυτά τα διαμάντια? Σίγουρη και αξιόπιστη λύση με πολύ λίγα αναλογικά χρήματα...

Αφού θα κοιτάξεις αγγελίες, δες και εκεί για κανα PSU. Με το Deer είσαι σίγουρος πως σε 1-2 χρονάκια (και πολλά λέω) θα δεις B(lack)SOD ξεκινώντας το PC γιατί θα έχει σκάσει ένας πυκνωτής και θα ψάχνεις για άλλο.

πχ HEC 450 αλλά πωλήθηκε :(

Πιστεύω πως με μια αγγελία ζήτησης κανα TT-TR2 (ή ανάλογο) με 25 ευρώ θα το βρεις σχετικά εύκολα.

edit:

TT-TR2 500. Κάντου ένα σκόντο και το πήρες

Δημοσ.

GeorgeMan εγώ εκείνο που έχω να σου προτείνω είναι ότι αν βάλεις 2gb μνήμη(φτάνει μην ανησυχείς)να πάρεις ένα stick(1Χ2gb) ούτως ώστε αν χρειαστεί κάποια στιγμή να μπορεί να συμπληρώσει χωρίς να αφαιρεί.

Όσο για το τροφοδοτικό καλό είναι φίλε ninos30 να μην τραγικοποιούμε τα πράγματα,πολλά pc δουλεύουν με noname τροφοδοτικά για αρκετά χρόνια,το όλο θέμα είναι να μην τα ζορίσεις(στην περίπτωση του GeorgeMan όπως είπε και ο ίδιος θα είναι εντελώς χαλαρό) γιατί εκεί δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθούν αφού τα ονομαστικά τους watt/amber είναι κατά κόρον ψευδή,από κει και πέρα GeorgeMan αν μπορείς να ψωνίσεις κι'από αλλού και σε παίρνει χρηματικώς, δες κι'αυτό http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=53995&category_id=896 .

• Moderators
Δημοσ.

Ninos ναι θα το ζορισω το συστημα. Ποσα W ομως θα καιει ενας Celeron 32nm με 2MB cache και ενσωματωμενα γραφικα με 6 μοναδες ολες κι ολες;

Ειδα reviews, 40W idle όλο το συστημα και 100 load. Πες οτι δεν ειναι 100, αλλα 150. Και οτι το Deer ή οποιο Deer μπορει να δωσει 300 αντι για 400-450 που λεει. Και παλι χαλαρα θα δουλευει, τις φορες που θα ζοριζεται το συστημα. :)

Για το HEC εχεις δικιο, ηταν καλη τιμουλα. Για τα TR2 της Thermaltake, ειδικα εκεινα τα σκουροχρωμα, sorry αλλα τα εχω σχεδον στην ιδια μοιρα με τα LC Power, Deer κτλ.

pano το σκεφτηκα και για ενα dimmάκι, αλλα ετσι δε θα χασω dual channel, δηλαδη απο την αποκρισιμοτητα του συστηματος, αλλα ΚΑΙ απο τα shared γραφικα;

Δημοσ.

George, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος για αυτό που λες για την σειρά TR2. Δεν ξέρω τις γνώσεις σου επί των τροφοδοτικών και ούτε τις αμφισβητώ, αλλά προσωπικά το έχω ψάξει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια με την ενασχόληση μου με το HW. Σίγουρα η TR2-RX δεν ήταν και η καλύτερη σειρά που έχει βγει ποτέ, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ απέχει παρασάγκας από τροφοδοτικά τύπου DEER. Το μεγαλύτερο μειονέκτημά της (και το μόνο) ήταν ότι ήταν multi-rail ανεξάρτητα, τα οποία όμως δεν γίνονταν combined όταν χρειάζονταν. Οπότε αν μια VGA επιδόσεων ζητούσε >19Α στην +12V το PSU δεν ανταποκρίνονταν, παίρνοντας τα διαθέσιμα από την 2η +12V. Τα εν λόγω αντικαταστάθηκαν από την καινούρια σειρά TR-P (κατασκευάζεται πλέον από την C&W όπως και η Toughpower) η οποία είναι κορυφαία και γιαυτό κοστίζει πολλά περισσότερα. Φυσικά με το δικό σου σύστημα δεν θα αντιμετωπίσεις παρόμοιο πρόβλημα, αφού δεν έχεις τέτοιες απαιτήσεις, κι αν καταφέρεις να το πάρεις στα 25-30 ευρώ, θα είναι μια πολύ καλή αγορά. Κι έχει κι ένα χρόνο εγγύηση ακόμα, όπως και το DEER.

Τώρα για το dual channel. Δεν σου δίνει κανα τρομερό boost ώστε να είναι σοβαρό κριτήριο. Δεν θα χάσεις και πολλά όπως σου λέει και ο panos βάζοντας ένα dimmaki σήμερα, και αργότερα το συμπληρώνεις.

Ένα test (λίγο παλιό): http://www.tomshardware.com/reviews/PARALLEL-PROCESSING,1705-11.html

• Moderators
Δημοσ.

Αρα καταληγουμε στο οτι στα κομματια που κρινουν επιδοσεις και βασικα χαρακτηριστικα (cpu/mobo/ram/igp) δεν μπορει νς βρεθει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα.

Ευχαριστω πολυ παιδες, case closed, πάω να παραγγειλω :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...