Προς το περιεχόμενο

Full backup σε android

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με ποιο app ή άλλον τρόπο μπορώ να πάρω full* backup σε κινητό android (xperia neo σε περίπτωση που παίζει ρόλο);

Εννοώ κάτι αντίστοιχο με το image που μπορείς να πάρεις σε ένα desktop pc. Δηλ. αν γίνει κανα ολοκαύτωμα παίζοντας με roms ή με οτιδήποτε άλλο, να το επαναφέρεις και να ακριβώς στην τωρινή του κατάσταση.

Αν ήδη έχει ειπωθεί κάπου, δώσ τε ένα link :)

*: Τα πάντα ROM (/system/), internal memory, SD card.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Με ποιο app ή άλλον τρόπο μπορώ να πάρω full* backup σε κινητό android (xperia neo σε περίπτωση που παίζει ρόλο);

Εννοώ κάτι αντίστοιχο με το image που μπορείς να πάρεις σε ένα desktop pc. Δηλ. αν γίνει κανα ολοκαύτωμα παίζοντας με roms ή με οτιδήποτε άλλο, να το επαναφέρεις και να ακριβώς στην τωρινή του κατάσταση.

Αν ήδη έχει ειπωθεί κάπου, δώσ τε ένα link :)

*: Τα πάντα ROM (/system/), internal memory, SD card.

Kατ'αρχην πρεπει να εχεις clockwork mod recovery. Για να το κανεις αυτο θα πρεπει να ακολουθησεις διαδικασια η οποια ειναι αποκλειστικα για τη συσκευη σου. Τrust me on that, μην ακολουθησεις καποια τυχαια generic λυση. Την οποια διαδικασια δυστυψως δεν τη γνωριζω για το Νeo.

Εστω πως βρηκες το παραπανω, μετα ακολουθεις αυτον εδω τον οδηγο (αν και αυτο ειναι το easy part :)) http://www.addictivetips.com/mobile/how-to-perform-and-restore-a-nandroid-backup/

Αυτο κραταει πληρες backup oλων των αρχειων εκτος απο την εξωτερικη καρτα μνημης που μπορει να του εχεις φορεσει. Μικρο το κακο, στην προκειμενη περιπτωση απλως αντιγραφεις τα δεδομενα της sd στον υπολογιστη ή απλως φλασαρεις με την sd εκτος συσκευης. Στατιστικα παντως δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου καποια αναφορα αναλογου σφαλματος.

Αυτο που ΔΕΝ κρατα το nandroid, ειναι τον kernel.

Αυτο τι σημαινει. Εχεις μια rom Α με εναν kernel A στη συσκευη σου. Φλασαρεις μια rom Β με kernel Β. Αποφασιζεις πως δεν σου κανει και θελεις να επαναφερεις το backup σου.

Στην ουσια θα γυρισεις στην Α με kernel B. Εγω προσωπικα κραταω παντα στη μνημη της συσκευης εναν πιστοποιημενα αψεγαδιαστο kernel και μια πιστοποιημενα αψεγαδιαστη rom (no wipe, που δεν διαγραφει τα δεδομενα κατα το φλασαρισμα δηλαδη, θεωρω πως και για το Neo θα υπαρχουν τετοιες). Αρα αν κατι δεν κατσει καλα και ωφειλεται στον kernel και δεν ανοιγει η συσκευη (πολυ σπανιο), φλασαρω τον αρχικο kernel και ειμαι οκ. Δεν μου εχει συμβει προς το παρον.

Δεν ξερω αν σε βοηθαω καθολου γιατι σου δινω πολυ γενικες πληροφοριες, αλλα δεν ειναι κακο να υπαρχουν καπου γραμμενες :)

Kατ'αρχην πρεπει να εχεις clockwork mod recovery. Για να το κανεις αυτο θα πρεπει να ακολουθησεις διαδικασια η οποια ειναι αποκλειστικα για τη συσκευη σου. Τrust me on that, μην ακολουθησεις καποια τυχαια generic λυση. Την οποια διαδικασια δυστυψως δεν τη γνωριζω για το Νeo.

[...]

Θα πρεπε να το χω πει αλλά εδώ ακριβώς κόλλησα.

Έχω βάλει τον ROM Manager v4.5.0.1. Για οτιδήποτε πάω να κάνω μου (πχ backup) λέει πως χρειάζεται το ClockworkMod Recovery. Του λέω ΟΚ ας το εγκαταστήσω και μου βγάζει μια λίστα με διάφορα κινητά στα οποία όμως δεν υπάρχει κανένα Sony Ericsson.

• Moderators

Εκανα ενα προχειρο ψαξιμο στους xda και δεν νομιζω πως θα σου δουλεψει ο rom manager (o οποιος ειναι crap κατα τη γνωμη μου, γενικα). Ωστοσο προτεινω να διαβασεις γενικα εδω http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1279

Στην ουσια θελεις να κανεις αυτο http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1183465

Το οποιο ομως προϋποθετει αυτο http://unlockbootloader.sonyericsson.com/

Βεβαια ξαναλεω πως δεν εχω τη συσκευη και σου δινω γενικες γραμμες καθως δεν γνωριζω τα ενδεχομενα risks και ακομα περισσοτερο τις λυσεις. Αλλα απ'ο,τι βλεπω υπαρχει μονο μια custom rom για τη συσκευη σου, οποτε δεν ξερω κατα ποσο εχει αξια να μπεις στην παραπανω διαδικασια αμεσα. Εκτος αν θελεις να περασεις καποια αλλα mods.

Αλλα ας βοηθησει και καποιος αλλος με την ιδια συσκευη για να μπορεσει να σου δωσει και εξτρα βοηθεια αν αποφασισεις να το κανεις και πχ παει κατι στραβα :)

Βασικά ψήθηκα απ αυτό το thread, κυρίως από περιέργεια να δω τι διαφορές θα υπάρχουν.

Τις οδηγίες που αναφέρονται στο forum του xda τις είχα ακολουθήσει (με επιτυχία) πριν μερικές βδομάδες για να κάνω unlock τον bootloader και root το κινητό.

Γενικά χάζευα το sub-forum του xda για το Neo και ψιλομπλέχτηκα με τον Rom manager επειδή πριν οτιδήποτε θα θελα να κάνω ένα backup. Έχω λίγο χρόνο για να χαζέψω μια custom rom αλλά όχι να ξαναπεράσω τα πάντα σε περίπτωση που θέλω να γυρίσω πίσω :)

Και μιας και σε βρήκα εύκαιρο (:Ρ), σε περίπτωση αλλαγής rom, με τα υπάρχοντα apps τι γίνεται; Εξαρτάται που βρίσκονται εγκατεστημένα (internal/external); Aν είναι system ή user apps; Χάνεται ότι υπάρχει στο /system και τα υπόλοιπα παίζουν ΟΚ; Τα settings τους, τα save games κλπ διαγράφονται;

Αν σου είναι πιο εύκολο να παραθέσεις ένα link να ξεστραβωθώ, feel free.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

• Moderators

A nice, αφου εχεις ξεκλειδωτο bootloader και εισαι και rooted ειναι πιο ευκολο να κανεις τη διαδικασια του backup οπως ειδα.

Λοιπον εχουμε και λεμε. Οι roms χωριζονται σε wipe και no wipe (με βαση το τι ισχυει στα samsung). Οι πρωτες κανουν πληρες format του συστηματος και ανεξαρτητως που βρισκονται οι εφαρμογες χανεις τα παντα. Το μονο που αφηνουν ειναι φωτογραφιες, κλπ αρχεια που εχεις περασει εσυ στη συσκευη. Οι δευτερες κρατουν τα παντα, εφαρμογες, ρυθμισεις, everything. Παντα ο developer αναφερει τι ειδος rom δινει (για να μην ακουσει μπινελικια μετα).

Καλο ειναι αν πας απο rom του developer A σε rom του developer B να κανεις μονος σου format ακομα κι αν η rom του σου λεει πως ειναι no wipe. Αν πας απο rom του Α σε updated rom του Α δεν ειναι απαραιτητο το wipe. Προσωπικα βεβαια συνηθως ακολουθω clean install της rom (format πριν flashαρω) ακομα κι αν ειμαι σε ιδιο developer. Μεχρι τωρα εχει αποδειχθει σωστο :lol:

Oποτε ερχομαστε στην υπερτατη εφαρμογη Titanium Backup https://market.android.com/details?id=com.keramidas.TitaniumBackup&hl=el Προτεινω την Pro version (αν εχεις απορια πανω σε αυτο, στειλε μου ενα ΠΜ ;))

Αυτη λοιπον παιρνει backup ολων των εφαρμογων σου. Μαζι με τα saves τους και τα settings τους. Οταν τη δουλεψεις θα δεις πως μπορεις να παρεις backup των εφαρμογων που εχεις περασει εσυ καθως και των εφαρμογων του συστηματος. Αν θελεις για εξτρα ασφαλεια, μπορεις να αντιγραψεις τον φακελο που θα δημιουργησει η εφαρμογη (η οποια περιεχει το backup) και στο Pc σου. Προτεινω μετα την αλλαγη rom να επαναφερεις μοναχα τις δικες σου και οχι τις stock εφαρμογες και τις ρυθμισεις του συστηματος. Αυτες τις επαναφερεις μονο σε περιπτωση format μιας rom και παραμονης στην ιδια rom. Πολλοι θα διαφωνησουν, αλλα προσωπικα μια φορα που πηγα να επαναφερω εφαρμογες συστηματος μου κρασαρε το συμπαν :)

Ο,τι αλλο θελεις στη διαθεση σου. Δυστυχως λινκ για τα παραπανω δεν εχω καθως βασιζονται σε δικη μου εμπειρια (και σκορπια threads στους xda και το myphone).

link ζήτησα απλά για να μη σε παιδεύω βάζοντας σε να μου γράφεις κατεβατό, για μένα καλύτερα είναι όπως τα πες αφού είναι ακριβώς η πληροφορία που χρειάζομαι.

Σ ευχαριστώ για τον κόπο, λογικά αύριο (μιας και πέρασε λίγο η ώρα) θα δοκιμάσω να τα εφαρμόσω και να δω τι θα καταφέρω :)

• 1 χρόνο αργότερα...

Αν εχω ενα κινητο που δεν ειναι root (και δε θελω να το κανω) αλλα θελω να σωθουν επαφες sms ρυθμισεις saves games ολα γενικα

ξερει κανεις πως μπορω να κανω full backup τα παντα σε περιπτωση που το επαναφερω στις εργοστασιακες ρυθμισεις ?

η στη χειροτερη οτι μπορω να σωσω με διαφορα apps

• Moderators

adi χωρις ροοτ δεν μπορεις να παρεις φουλ μπακ απ!

αντωνη πολυ καλο προγραμμα για μπακ απ ειναι το Go Back up Pro!

για να αλλαξεις ρομ και να περασεις παλι εφαρμογες κτλ οπως πριν ειναι καλυτερο απο το Titanium πιστευω!

απο οταν το εβαλα μονο αυτο χρησιμοποιω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...