Προς το περιεχόμενο

Η Ελλάδα....αλλιώς!

leonidas_fs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Έλληνες απο αρχαιοτάτων χρόνων ήταν τα μεγαλύτερα λαμόγια. Μπασταρδευτίκαμε και με τους Τούρκους και γίναμε ακόμα χειρότεροι...είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δημοσ.

Επίσης, επειδή έτυχε να έχω μία σχέση με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ας κάνω ένα διάβημα:

ΑΗΕΜ,

καράβλαχε Ελληναρά που κορδώνεσαι για την "πρώτη ναυτική δύναμη παγκοσμίως", μάθε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "Ελληνική σημαία", τι σημαίνει lobbying και offshore και έλα μετά να μου πεις αν έστω και το 0.5% του τζίρου της Ελληνική Ναυτιλίας βοηθάει την πραγματική εγχώρια οικονομία.

Και επιδή ήδη κάποιος έξυπνος ετοιμάζει απάντηση, χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες θα σας πω το εξής: Γνωστός εφοπλιστής με ρυμουλκά, πριν πολλά χρόνια "πούλησε" όλα του τα κτήρια και τα γραφεία της επιχείρησης του, σε offshore του, τώρα τα νοικιάζει από την offshore του (από τον εαυτό του δηλαδή) και παίρνει και επίδομα στέγασης, και προνομιακά δάνεια για να "αποκτήσει" γραφεία και εννοείται ότι θα αποφύγει και τον φόρο επί των ακινήτων. Άμα έχεις know how...

My 2 cents :)

δεν στην λέω TS - απλά αυτό με την Ναυτιλία το ακούω πολύ lately

Δημοσ.

απαντηση παντως δεν ειδα αν περιμενεις συγκεκριμενου,οποτε ας σου απαντησω εστω εγω.

απ οσα εχω ψαξει

-οταν λενε 1η σε δυναμη κτλ.αναφερονται ΜΟΝΟ σε αυτα που εχουν gr σημαια.οποτε αν συμπεριλαβουν ελληνες με ξενες σημαιες σιγουρα το νουμερο θα ταν πολυ μεγαλυτερο...οτι οι ξενες σημαιες ειναι ευνοικοτερες και αμα θελουν πανε εκει ,ειναι υπερ τους οτι δεν τις αλλαζουν.

μιλαμε για ναυτικη δυναμη και μλκς οταν δεν υπαρχει υπουργειο,οταν κλεισαν το ελληνικο νηογνώμονα,οταν η εκπαιδευση ειναι χαμηλου επιπεδου και μαλλον απευθυνονται και εκει.αυτα θα επρεπε να κοιτανε οσοι θελουν να κοκορευτουν για πρωτιες.

-εγχωρια οικονομια βοηθιεται απο το συναλαγμα που κινείται(αρκετα δις=6% του αεπ),απο τις θεσεις εργασιας γυρω απο την ναυτιλια και απο τις αγορες-καταναλωση απο τα ατομα αυτα.

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4633797

-εδω υπουργοι εχουν offshore αυτοι δεν θα ειχαν?αν και πλεον φορολογουνται απ οσο διαβαζω(10 15%).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...