Προς το περιεχόμενο

WDS - Wireless Bridge - Πρόβλημα σύνδεσης TV στο οικιακό δίκτυο

alexandro673

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω στο σπίτι μου ένα μικρο οικιακό δίκτυο στο οποίο προσπαθώ να εντάσσω οτιδήποτε είναι εφικτό να διαχειρίζομαι απο αλλού και με βοηθάει στο streaming! Έφτιαξα μία φωτογραφία στην οποία προσπαθώ να δείξω τη συνδεσμολογία του δικτύου που έχω στο σπίτι καθώς και τα μοντέλα που χρησιμοποιώ.

fuq4wi.jpg

Να επισημάνω κάτι που δεν φαίνεται, το κομμάτι του δικτύου που είναι με φυσική ζέυξη βρίσκεται στο πάνω όροφο ένω το κομμάτι με wifi βρίσκεται στο κάτω όροφο καθώς το σπίτι είναι μεζονέτα.

Λοιπόν το κομμάτι που βρίσκεται με φυσική ζεύξη σε πρώτο πλάνο δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Προσπαθώ να συνδέσω το κύριο router TP-LINK TD-WR1043ND με το router NETGEAR DG834N v1 σε wireless bridge. Ο μόνος τρόπος που κατάφερα τη σύνδεση ήταν με WDS καθώς το TP-LINK έχει την δυνατότητα να κάνει search στο δίκτυο και να επιλέξω το άλλο router. Πέτυχα με το τρόπο αυτό τη ζεύξη, δηλαδή αν συνδέσω ένα pc ενσύρματα κανονικά έχει internet. Αλλά δεν είναι στόχος μου αυτός, εγώ θέλω μέσω της TV να μπορώ να τραβήξω τις ταινίες απο τον Network Disk (NS2) και να τις δω εκεί αλλά χωρίς να απαιτείται να έχω ανοιχτό pc. Εδώ τώρα είναι το πρόβλημα, ενώ όλα φαίνονται τέλεια αφού μέχρι και η TV έχει τηλεόραση το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να δει καν τον network disk. Επίσης παρατήρησα ότι τα pc που είναι συνδεδεμένα στο TP-LINK βλέπουν μόνο τις συσκευές που είναι σε αυτόν συνδεδεμένες και όχι αυτές που είναι πάνω στο NETGEAR και ακριβώς το ανάποδο για τις συσκευές που είναι στο NETGEAR. Δεν ξέρω το γιατί, αφού είναι ένα δίκτυο με ίδιες IP.

Να ενημερώσω ότι το TP-LINK έχει το τελευταίο επίσημο firmware και όχι DD-WRT, το NETGEAR έχει το τελευταίο firmware της DGTEAM και το Lacie Network Space 2 το τελευταίο επίσημο firmware και δεν είναι root.

Ελπίζω να είναι αρκετές οι λεπτομέρειες του δικτύου για να έχετε την εικόνα του και να με βοηθήσετε στο τι κάνω λάθος!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με το μέγεθος του μηνύματος!

Το firewall SPI είναι κλειστό στο NETGEAR μόνο στο TP-LINK είναι ανοιχτό!Δεν ξέρω αν θέλει κάποιο συγκεκριμένο άνοιγμα port ή κάτι άλλο αλλά στο TP-LINK τρέχει UPNP.

Δημοσ.

στο σχέδιο συμπλήρωσε και τα διαφορα ips για να δούμε τι γίνετε

μάλλον στο δεύτερο router εχεις ξεχάσει το firewall ανοιχτό αλλα περισσότερα μετά τα ips

Δημοσ.

Παραθέτω και μια σελίδα με τα ping σε διάφορα ip του δικτύου, οι οποίες φαίνονται στην απο πάνω εικόνα. Τα ping γίνονται ενώ είμαι συνδεδεμένος στο netgear και όχι στο tp-link!

2e2qlbk.jpg

Η IP 192.168.1.100 είναι η του Network Disk (NS2) που θέλω αλλά δεν μπορώ να δω!

Αν συνδεθώ στο tp-link και κάνω τα αντίστοιχα ping απαντάνε το modem->192.168.0.1, το router tp-link->192.168.1.1, ο network disk (NS2)->192.168.1.100 και δεν απαντάει το router netgear->192.168.1.2 λέγοντας Reply from 192.168.1.102: Destination host unreachable. (η ip 192.168.1.102 είναι η lan ip του pc που είμαι συνδεδεμένος στο δίκτυο).

:cry: :-( :mad: :shock: :X

Δημοσ.

ότι βρήκα το απενεργοποίησα και στο tp-link και στο netgear. δες και τις φωτογραφίες παρακάτω...

TP-LINK

9apyk4.jpg jjbi8x.jpg

NETGEAR

fv8hvs.jpg 245llip.jpg

Αν βοηθάει να σας ανεβάσω και τα manual γιατί έχω τρελάθει με το πρόβλημα αυτό, δεν μπορώ να φανταστώ τι φταίει ή τι κάνω λάθος!

Δημοσ.

κλεισέ και το dhcp και στα 2 και βάλε μονο static ip και άμα δουλέψει έτσι βλέπουμε, Οι photos είναι πολύ μικρές και δεν μεγαλώνουν

δοκίμασε και tracert στις ip που δουλεύουν και δεν δουλεύουν για να δούμε διαφορες

κανονικά ένα δίκτυο θέλει μονο 1 router γιατί διαφορετικά γίνετε πανικός τώρα εσύ εκεί εχεις 3α

θέλει λίγο αλλαγή όλο το network diagram

Δημοσ.

γιατί είναι εκτος subnet ? πρώτα από όλα δεν ξέρουμε subnet γιατί δεν έχει βάλει τα netmask.

άμα εννοείς εκτος dhcp range δεν παιζει ρολο δεν δημιουργεί πρόβλημα αυτό

υποθέτω πως είναι /24 to subnet

οι photo με το webgui είναι πολύ μικρές και δεν μεγαλώνουν για να δω κάτι

Δημοσ.

Παιδιά οι ip αναλυτικά έχουν ως εξής:

Huawei Echolige HG520c

Λειτουργεί σε bridge mode με ip 192.168.0.1-255.255.255.0

DHCP το έχω ανοικτό με starting address 192.168.0.2 και pool 1 προκειμένου να το βλέπει το tp-link σαν secondary connection και να έχω πρόσβαση σε αυτό ενώ είμαι συνδεδεμένος στο tp-link.

TP-link TD-WR1043ND

Λειτουργεί σαν main router με ip 192.168.1.1-255.255.255.0

DHCP έιναι ανοιχτό με starting address 192.168.1.100 και pool 10 για τις ip όσων είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο εκ των οποίων η 192.168.1.100 έχει γίνει bind για τον network disk NS2.

Gateway τον ευατό του 192.168.1.1

Netgear DG834N v1

Δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής mode και να επιλέξω wireless bridge για αυτό φαίνεται σαν modem/router. Το έχω συνδέσει με WDS με το TP-LINK. IP έχει 192.168.1.2-255.255.255.0. Το DHCP είναι κλειστό καθώς κάνει χρέη DHCP(πιστεύω) το TP-LINK.

Δημοσ.

Η ip του NAS έιναι αυτή γιατί έχω κάνει address reservation στον DHCP server του router όπως και για τους η/υ του δικτύου για remote desktop. Επίσης την ip αυτή την έχω κάνει και mac bind προκειμένου να μην την πάρει κανείς άλλος στο δίκτυο ακόμα και αν είναι κλειστός ο NAS.

Νομίζεις ότι θα αλλάξει κάτι βάζοντας static ip στις κάρτες δικτύου και κλείνοντας τον DHCP server???Θα δοκιμάσω και θα σου πω αλλά δεν το βλέπω...

Όσον αφορά την ip 192.168.0.1 είναι του modem δεν είναι κομμάτι του δικτύου και του έχω δώσει αυτή μην μπλέξουν τα πάντα με 3 router μέσα στις ίδιες ip!

Δημοσ.

Λοιπόν η ip του NAS είναι η 192.168.1.100 καθώς το επιβεβαίωσα και απο το web interface του. Παρόλα αυτά την έβαλα και ως static στη κάρτα δικτύου του NAS. Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το DHCP και έβαλα static ip σε pc και πάλι το ίδιο πρόβλημα ότι συνδέεται στο Netgear δεν μπορεί να δει τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο tp-link και όταν συνδέομαι στο tp-link δεν βλέπω τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο netgear λες και δεν είναι ίδιο δίκτυο! Όμως έχω internet όπου και αν συνδεθώ δλδ επικοινωνούν κανονικά... :mad: :shifty:

Να ενημερώσω ότι στο tp-link το wireless το ονομάζω tp-link και το άλλο netgear! Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα έτσι όπως το χω, αλλά αν βάλω ίδιο name για κάποιο λόγο που δεν ξέρω εμφανίζεται μόνο το 1 SSID και αν συνδεθώ, συνδέομαι σε αυτό που έχει το καλύτερο σήμα, αλλά το παραπάνω πρόβλημα παραμένει με το δίκτυο.

Παιδιά μήπως παίζει κανά θέμα με το RIP protocol και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν τα 2 router αλλά στο tp-link δεν μπορώ να βρω αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...