xriskrik Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 παιδια καλημερα εχω εναν seagate 120gb που τον εχω κανει εξωτερικο.παλαιοτερα εκτελουσε χρεη εσωτερικου σε λαπτοπ Ο σκληρος δουλευε κανονικα και εκανα την εξης πατατα: Πηγα να του κανω διαμορφωση δισκου απο τις ιδιοτητες των windows και για καποιο λογο η διαδικασια ακυρωθηκε (δικη μου βλακεια) Τωρα τον βλεπει σαν αφορμαριστο και μολις παω να τον κανω διαμορφωση και επειτα απο καποια λεπτα μου εμφανιζει το μυνημα η διαμορφωση δεν ολοκληρωθηκε.. Τον κατεστρεψα? Δοκιμασα σε σταθερο υπολογιστη σαν εσωτερικο να τον φορμαρω μεσω εγκαταστασης των windows αλλα τιποτα.Επισης του εκανα chkdisk αλλα τπτ.. Το λαμπακι του αναβει και ακουγεται οτι δουλευει αλλα δεν ολοκληρωνει την διαμορφωση Υπαρχει λυση?
Bandura Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Κατεβασε ενα Linux Live cd (πχ linux mint) και ανοιξε το pc σου απο αυτο το cd και δες αν τον βλεπει. Μου εχει τυχει 2 φορες με κατι green wd δισκους που δεν τους βλεπαν τα win7 και δεν μπορουσα να κανω format... αλλα στο linux τους ειδα μια χαρα. Ανοιξε το gparted και βρες τον δισκο σου και κανε του απο εκει format.
xriskrik Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 εχω ενα live cd των linux αλλα ειμαι τελειως ασχετος εκει.τι ειναι το gparted ?
Bandura Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Ποιο livecd εχεις? To gparted ειναι προγραμμα διαχειρησης σκληρου δισκου, φτιαχνεις partitions, κανεις resize, format κτλ... Απλα ανοιξε το pc απο το livecd, μπες στο προγραμμα και δες αν βλεπει τον σκληρο δισκο, κι αν ναι, κανε του φορματ απο εκει...
xriskrik Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Ποιο livecd εχεις? To gparted ειναι προγραμμα διαχειρησης σκληρου δισκου, φτιαχνεις partitions, κανεις resize, format κτλ... Απλα ανοιξε το pc απο το livecd, μπες στο προγραμμα και δες αν βλεπει τον σκληρο δισκο, κι αν ναι, κανε του φορματ απο εκει... ubuntu 8.. κατι δεν θυμαμαι το θεμα μου ειναι οτι τον σκληρο τον βλεπουν των windows αλλα δεν με αφηνει να τον φορμαρω. η διαδικασια ολοκληρωνεται και λεει οτι δεν ηταν επιτυχης.. δεν ξερω αν με καταλαβες
Bandura Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Σε καταλαβα, απλα σου δινω μια αλλη εναλλακτικη, αφου με τα windows δεν μπορεις να κανεις επιτυχες φορματ...
xriskrik Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 thnx ρε παιχτη θα δοκιμασω και με linux οπως ειπες. κανα προγραμματακι σε windows να δοκιμασω που να κανει δουλεια δεν παιζει?
Bandura Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δοκιμασε το EASEUS Partition Master ή το Acronis Disk Director... δεν θυμαμαι αλλα τωρα...
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Τον κατεστρεψα? ...οι δίσκοι δεν μπορούν να κατασταραφούν από λάθος χρήση προγραμμάτων. Δεν πολυκατάλαβα τί λες πώς έκανες, αλλά αν δεν υπάρχουν αρχεία που να σε νοιάζουν σε αυτόν (μιας και πήγες να του κάνεις φορμάτ), άσε τα Λίνουξ και πάτα του ένα low level format με το Low Level Format Tool (freeware - πρόσεξε μόνο να μην επιλέξεις λάθος δίσκο, γιατί δεν υπάρχει γυρισμός). Μετά restart και όταν ξαναμπείς Win, από τη διαχείριση δίσκων ενεργοποίηση του δίσκου (θα σου βγάλει τον σχετικό οδηγό αυτόματα με το που θα μπεις στη διαχείριση), κατόπιν διαμόρφωση και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.