vkarfis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 εδωσες €116 για εναν δισκο? εγω στη θεση σου θα εκανα το εξης απλο. επειδη απο οτι καταλαβαινω (για να παρεις 1,5ΤΒ δισκο) θες και χωρο, πραγμα που οι SSD δεν προσφερουν, θα μπορουσες με περιπου τα ιδια χρηματα να βαλεις 2χ1TB spinpoint F3 σε RAID 0 και να εχεις οτι πιο γρηγορο σε μηχανικο δισκο και 2TB χωρο!! η ταχυτητα του ενος ειναι καπου στα 110-115MB/s. θεωρητικα σε RAID0 θα πιανει καπου στα 220+...!! Σωστά δεν το σκέφτηκα απλα ήμουν ανάμεσα απο 40 giga SSD και 1 TERA SATA ή ton 1,5 tera high perfomance οι SSD TI READ /WRITE εχουν? για να καταλάβω διαφορα...!!
antonl Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Το ατού τους είναι το χαμηλό access time (0.1ms vs 12ms) κι όχι το transfer rate (100MBs vs 250MBs). Ενδεικτικά τα παραπάνω νούμερα.
cabdik Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Σωστά δεν το σκέφτηκα απλα ήμουν ανάμεσα απο 40 giga SSD και 1 TERA SATA ή ton 1,5 tera high perfomance οι SSD TI READ /WRITE εχουν? για να καταλάβω διαφορα...!! αν ειχες ρωτησει πριν την αγορα, θα σου ελεγαν ολοι μα ολοι την πρωτη επιλογη. δλδ εναν SSD για λειτουργικο και βασικα προγραμματα και εναν HDD για αποθηκη! ετσι θα ειχες υψηλοτατο Access time + χωρο! το READ/WRITE του "χειροτερου" SSD ειναι εφαμιλλο του γρηγοροτερου HDD..! 120/70 αν θυμαμαι καλα παιζουν οι πιο αργοι SSD..!!
vkarfis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 αν ειχες ρωτησει πριν την αγορα, θα σου ελεγαν ολοι μα ολοι την πρωτη επιλογη. δλδ εναν SSD για λειτουργικο και βασικα προγραμματα και εναν HDD για αποθηκη! ετσι θα ειχες υψηλοτατο Access time + χωρο! το READ/WRITE του "χειροτερου" SSD ειναι εφαμιλλο του γρηγοροτερου HDD..! 120/70 αν θυμαμαι καλα παιζουν οι πιο αργοι SSD..!! Στην επομενη αναβάθμιση τώρα παίρνω έναν SSD και βάζω τον HDD slave…. Όταν ανοιγω έναν φάκελο που έχω 100αδες φωτο από την ψηφιακή μου αργεί να τις φορτώσει(έως 5-10sec την πρώτη φορά) … αυτό να φταίει ο αριθμος των αρχειων (400-500 photo από 2-3mb) ? Η κάτι άλλο?
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 1. Με το πρότυπο SATA δεν ισχύει πλέον το σκηνικό με τα Master - Slave. 2. Ναι, είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται ο όγκος και η ποσότητα αρχείων.
vkarfis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 1. Με το πρότυπο SATA δεν ισχύει πλέον το σκηνικό με τα Master - Slave. 2. Ναι, είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται ο όγκος και η ποσότητα αρχείων. Ναι ακυρο με τον slave δεδομενων ήθελα να πω (πολυ πίσω πήγα....) thx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.