Προς το περιεχόμενο

Μικρότερο dvd

kogeorge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@

micos000

Δεν εχεις υπόψιν σου μάλλον πως μπορείς να κανεις video σε μορφή vcd η svcd και το τελικό σου μέσο εγγραφης να είναι το dvd. Εγώ παλιότερα έκανα πολλά vcd και svcd και η ποιότητα με το tmpgenc που τα έκανα ήταν παρα πολύ καλή και ο απλός κόσμος δεν καταλάβαινε πιο ήταν το original και πιο το copy. Mε τα καινούργια εργαλεία τα vcd και ειδικά τα svcd έχουν πλέον παρα πολύ καλή ποιότητα.

Το vcd έχει προδιαγραφές 384χ288 σε mpeg1, bitrate 1150Kbps και είναι για τα μπάζα. Μόνο για οθόνη κινητών κάνει.

Το svcd έχει 480χ576 σε mpeg2 αλλά με χαμηλό bitrate, μέχτι 2600Kbps.

Αυτά ξεδιπλώνονται στα 720χ576 για sd ανάλυση 4:3 ή στα 1920χ1080 σε τηλεοράσεις fullhd 16:9 :fear:

Δεν παίζει ρόλο πόσο προχωράει η τεχνολογία εφόσων συμπιέζεις σε παλιά φοράτ. Για την συμπίεση το mpeg2 είναι αρχαία ιστορία πλέον ενώ το mpeg1 είναι προϊστορία. Το 1ο δίνει καλά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται σε υψηλότερα bitrates και εκεί πάμε στο dvd με 720χ576 σε Mpeg2 με bitrate πάνω από 4000Kbps και έως 9800Kbps (όταν το svcd είναι κάτω από 2600)

Μπορεί παλιά ο κόσμος να μην καταλάβαινε την διαφορά (πριν 10 χρόνια) αλλά τώρα η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Τέλος, δεν υποστηρίζουν όλα τα dvd players το scvd φορμάτ.

Δημοσ.

Μπορεί παλιά ο κόσμος να μην καταλάβαινε την διαφορά (πριν 10 χρόνια) αλλά τώρα η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Τέλος, δεν υποστηρίζουν όλα τα dvd players το scvd φορμάτ.

Πριν 10 χρόνια δεν υπήρχε υλικό(για των απλό θνητό) που να μπορούσες να καταλάβεις την διαφορά. :devil:

Δημοσ.

@

micos000

Aπλός δεν εχεις ασχοληθεί εκτενώς για να ψάξεις όλες τις ρύθμισις και όλα τα φίλτρα με τα οποια μπορείς να δουλέψεις για να βγάλεις vcd - svcd με ποιότητα που δεν θα καταλάβεις τι είναι εκτος άμα στο πω εγώ. Το μονο down side ειναι πως με όλα τα setting ρυθμισμένα για ποιότητα παίρνει πολύ πολύ χρόνο.

και πριν μιλούσα για RIP dvd σε vcd η svcd και όντως κανεις δεν καταλάβαινε την διαφορα παρα μονο στο γεγονός ότι δεν είχε menu.

στα χαρτιά και με τα μαθηματικά η διαφορα είναι εμφανής αλλα στην πραγματική ζωή τα πράγματα είναι αλλιώς. τώρα πιστέψεις δεν πιστέψεις δεν κερδίζω τίποτα.

Δημοσ.

Ρε φίλε το svcd είναι ένα τρίτο ποιο «στενό» από ότι το DVD,οκ στην δικιά μου TV 24" crt δεν θα καταλάβω διαφορά,αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα,κάποιος με καλή TV θα δει την διαφορά και μόνο στην αλλαγή του aspect ratio.

Άσε που ότι εφέ βάζεις για το svcd μπορείς να το βάλεις και σε dvd.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος για τσακωμούς παιδιά. Η διαφωνία μπορεί να διευθετηθεί πολύ σύντομα και με πειστήρια, από τη στιγμή που υπάρχει δωρεάν και νόμιμα διατιθέμενο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως reference input για μία «φιλική κοντρίτσα» DVD vs SVCD... :)

Δημοσ.

@

TheELF

Πολύ σωστά λες γιαυτο εγώ συνήθως έκανα τα vcd και τα svcd NTSC format και έτσι το aspect ratio ήταν καλύτερο. Για όλα τα "μειονεκτήματα" του vcd, svcd έχω τρόπους αντιμετώπισης γιατί έχω αφιερώσει πολύ χρόνο

Επίσης κάτι άλλο που έκανα είναι μετά από test με διαφορα dvd players να βάζω το bitrate παραπάνω αλλα όχι τόσο όσο να μην παιζει σωστά και το τελικό video αφού πλέον δεν θα χώραγε σε normal cd είχα βρει cd 99' και έγγραφα την ταινία με overburn.

Δημοσ.

...καταλαβαίνεις όμως όταν του προτείνεις του ts "vcd/svcd" έτσι ξερά στο πρώτο ποστ, περισσότερο τον "καταριέσαι" παρά τον βοηθάς...;

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα τσακωμών parsifal, αλλά το να πάρεις ένα avi από mpeg4 με ανάλυση 640χ480, να το κάνεις mpeg1 ή Mpeg2 σε ανάλυση 480χ576 και να το ανεβάσεις από τα 300ΜΒ στο 1GB είναι τουλάχιστον τζάμπα χρόνος και χώρος.

Επίσης biomeacoid, έχω ασχοληθεί αρκετά με μετατροπές σε vcd και svcd από τότε που βγήκαν τα πρώτα dvd και με πάρα πολλά προγράμματα. Δεν άρχισα να ασχολούμαι με τα ψηφιακά αρχεία τώρα και έχω κάνει πάρα πολλές μετατροπές και σε όλα τα format.

Καλό το tmpeg αλλά την ποιότητα σε mpeg2 του cinemactaft encoder δεν την φτάνει κανένα. Αρκεί να έχεις αρκετές ώρες στην διάθεση σου για να το ρυθμίσεις σωστά και να περιμένεις για την μετατροπή.

Και το ότι κανείς δεν καταλάβαινε τότε την διαφορά, άστο. Ακόμα και τώρα αρκετοί βλέπουν ταινίες από cam-rip και τους φαίνεται ότι είναι το ίδιο καλό ένα ts με ένα mkv-720p σε x264. :-(

Δημοσ.

Whatever

όπου μαζεύονται πολλά κοκόρια αργή να ξημερώσει

τώρα η σωστή λύση είναι να μην μπλέκεις και να κανεις convert τα videos γιαυτο ας πάρει ο φίλος ένα media player η κάτι παρόμοιο για να παιζει τις ταινίες η ότι άλλο θέλει στην tv απευθείας από το original format και έτσι όλοι είμαστε χαρούμενοι

Δημοσ.

Whatever

όπου μαζεύονται πολλά κοκόρια αργή να ξημερώσει

τώρα η σωστή λύση είναι να μην μπλέκεις και να κανεις convert τα videos γιαυτο ας πάρει ο φίλος ένα media player η κάτι παρόμοιο για να παιζει τις ταινίες η ότι άλλο θέλει στην tv απευθείας από το original format και έτσι όλοι είμαστε χαρούμενοι

Α, να, γειά σου.

Τώρα μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Ένα media player ή ένα dvd player που να παίζει avi από usb είναι η καλύτερη λύση.

Δημοσ.

Α, να, γειά σου.

Τώρα μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Ένα media player ή ένα dvd player που να παίζει avi από usb είναι η καλύτερη λύση.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ για να τελειώνω μια και καλή. Ευχαριστώ πολύ πάντως. Όλους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...