kogeorge Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Θέλω να γράψω επεισόδια μιας σειράς σε μορφή DVD. Το κάθε επεισόδιο είναι 300 Mb αλλά η μετατροπή σε DVD το κάνει 3 Gb. Άρα δεν μπορώ να γράψω πάνω από 1 επεισόδιο σε κάθε DVD. Ψάχνω έναν τρόπο να μπορέσω να μικρύνω το αρχείο DVD αλλά δεν βγάζω άκρη. Γίνεται να γράψω 3-4 επεισόδια σε κάθε DVD ή όχι; Κάτι διάβασα για προγράμματα (rip) δεν καταλαβαίνω ούτε πως δουλεύουν, ούτε τι κάνουν. Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει.. Ευχαριστώ πολύ.
biomecanoid Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 μπορείς να δοκιμάσεις να τα κανεις VCD η SVCD
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Yπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θες να είναι σε MPEG-2 (="DVD") τα επεισόδια; Aν όχι, μήπως δεν γνωρίζεις ότι μπορείς να τα γράψεις ως data, και κάθε δισκάκι να χωρέσει 14 (300x14=4.2GB από τα ~4.4 χωρητικότητας του κάθε single layer DVD) επεισόδια; Επίσης, μήπως δεν γνωρίζεις ότι η μετατροπή σε "DVD" format, ΔΕΝ βελτιώνει την ποιότητα των αρχικών αρχείων (οπότε εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένο λόγο που λέγαμε, ΔΕΝ χρειάζεται να τα μετατρέπεις, αλλά απλά να τα γράφεις ως data; )
TheELF Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Το πρόβλημα εδώ είναι ότι βάζεις ένα μόνο επεισόδιο στο πρόγραμμα με το οποίο κάνεις την μετατροπή σε dvd,μπορείς να βάλεις άνετα 5-6 επεισόδια,και αν έχεις όρεξη βάλτο να τα κάνει μόνο στων σκληρό χωρίς να τα κάψει απευθείας για αν δεις την ποιότητα και να δεις αν μπορείς να χωρέσεις και ποιο πολλά επεισόδια.
parsifal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Θέλω να γράψω επεισόδια μιας σειράς σε μορφή DVD. Το κάθε επεισόδιο είναι 300 Mb αλλά η μετατροπή σε DVD το κάνει 3 Gb. Άρα δεν μπορώ να γράψω πάνω από 1 επεισόδιο σε κάθε DVD. Ψάχνω έναν τρόπο να μπορέσω να μικρύνω το αρχείο DVD αλλά δεν βγάζω άκρη. Γίνεται να γράψω 3-4 επεισόδια σε κάθε DVD ή όχι; Κάτι διάβασα για προγράμματα (rip) δεν καταλαβαίνω ούτε πως δουλεύουν, ούτε τι κάνουν. Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει.. Ευχαριστώ πολύ. Φαίνεται να είναι θέμα ρυθμίσεων του προγράμματος που χρησιμοποίησες για τη μετατροπή. Αν ανέφερες ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα, πιθανόν κάποιο μέλος να μπορούσε να σου δώσει συγκεκριμένες οδηγίες/ρυθμίσεις.
kogeorge Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Το πρόβλημα εδώ είναι ότι βάζεις ένα μόνο επεισόδιο στο πρόγραμμα με το οποίο κάνεις την μετατροπή σε dvd,μπορείς να βάλεις άνετα 5-6 επεισόδια,και αν έχεις όρεξη βάλτο να τα κάνει μόνο στων σκληρό χωρίς να τα κάψει απευθείας για αν δεις την ποιότητα και να δεις αν μπορείς να χωρέσεις και ποιο πολλά επεισόδια. Το πρόβλημα είναι ότι 2 επεισόδια δεν χωράνε γιατί βγαίνουν πάνω από 4 Gb. Με το Power2Go που χρησιμοποιώ για την εγγραφή DVD, κάνει μόνο του μετατροπή και στην συνέχεια καίει το DVD. To κάθε επεισόδιο από 300 Mb γίνεται 3Gb. Φαίνεται να είναι θέμα ρυθμίσεων του προγράμματος που χρησιμοποίησες για τη μετατροπή. Αν ανέφερες ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα, πιθανόν κάποιο μέλος να μπορούσε να σου δώσει συγκεκριμένες οδηγίες/ρυθμίσεις. To πρόγραμμα είναι το Power2Go. Εσείς χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα και μπορείτε να γράφετε AVI ή κάτι άλλο που η μετατροπή τους σε DVD δεν τα μεγαλώνει τόσο; Yπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θες να είναι σε MPEG-2 (="DVD") τα επεισόδια; Aν όχι, μήπως δεν γνωρίζεις ότι μπορείς να τα γράψεις ως data, και κάθε δισκάκι να χωρέσει 14 (300x14=4.2GB από τα ~4.4 χωρητικότητας του κάθε single layer DVD) επεισόδια; Επίσης, μήπως δεν γνωρίζεις ότι η μετατροπή σε "DVD" format, ΔΕΝ βελτιώνει την ποιότητα των αρχικών αρχείων (οπότε εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένο λόγο που λέγαμε, ΔΕΝ χρειάζεται να τα μετατρέπεις, αλλά απλά να τα γράφεις ως data; ) Αυτά όμως αν δεν κάνω λάθος διαβάζονται μόνο από υπολογιστή. Εγώ θέλω να τα διαβάζει οποιοδήποτε DVD player(ακόμα και το playstation2..). μπορείς να δοκιμάσεις να τα κανεις VCD η SVCD Θα διαβάζονται όμως από DVD player ;
TheELF Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Κατέβασε το ελεύθερο DVD Flick ρίξε μέσα 5-6 επεισόδια μόλις τελειώσει κάτω δεξιά θα σου βγάλει το Average bitrate όσο είναι γύρο στα 3500-4000 είναι αποδεκτή ποιότητα,μπορείς να πας και στο project settings (πάνω στο μενού) και στην καρτέλα burning να ορίσεις Create iso image έτσι δεν θα το κάψει απευθείας οπότε μπορείς να ελέγξεις την ποιότητα και να δεις αν θα βάλεις ποιο πολλά ή ποιο λίγα επεισόδια.
biomecanoid Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Τα VCD η SVCD διαβάζονται από dvd player
micos000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Τα vcd και svcd είναι η τελευταία επιλογή και δεν καταλαβαίνω γιατί το προτείνεις biomecanoid. Δεν αξίζει η ποιότητα και αν τα κάνει έτσι θα πρέπει να γράφει ένα cd για κάθε επεισόδιο. @kogeorge: Φίλε μου μην σε απασχολεί τόσο το μέγεθος σε mb του επεισοδίου. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάρκεια σε ώρες/λεπτά. Σε ένα dvd μπορείς να βάλεις άνετα μέχρι 2 ώρες βίντεο σε μορφή dvd χωρίς μεγάλες απώλειες και είναι αποδεκτό μέχρι 2,5 ώρες. Μετά αρχίζουν τα artifacts και η μεγάλη πτώση της ποιότητας. Οπότε, αν υπολογίζουμε το κάθε επεισόδιο στα 45' (2 ώρες και 15 λεπτά), μπορείς να βάλεις άνετα 3 επεισόδια σε κάθε dvd. Άντε να στριμώξεις 3 επεισόδια με πολύ ζόρι. Τα 5-6 μου φαίνονται πάρα πολλά (6Χ45'=270'=4,5 ώρες) και δεν το προτείνω εκτός αν χρησιμοποιήσεις dual layer δισκάκια, αλλά το κόστος τους είναι τριπλάσιο.
TheELF Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Αν μιλούσαμε για αυθεντικό HD υλικό (ή έστω και Dvd ποιότητας) θα συμφωνούσα,αλλά αφού είναι ήδη σε σχετικά χαμηλή ποιότητα αφού είναι 300mb και μάλλον avi(divx) θα μπορεί να βάλει αρκετά επεισόδια χωρίς να χαλάσει περισσότερο από ότι είναι ήδη.
biomecanoid Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Τα vcd και svcd είναι η τελευταία επιλογή και δεν καταλαβαίνω γιατί το προτείνεις biomecanoid. Δεν αξίζει η ποιότητα και αν τα κάνει έτσι θα πρέπει να γράφει ένα cd για κάθε επεισόδιο. @kogeorge: Φίλε μου μην σε απασχολεί τόσο το μέγεθος σε mb του επεισοδίου. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάρκεια σε ώρες/λεπτά. Σε ένα dvd μπορείς να βάλεις άνετα μέχρι 2 ώρες βίντεο σε μορφή dvd χωρίς μεγάλες απώλειες και είναι αποδεκτό μέχρι 2,5 ώρες. Μετά αρχίζουν τα artifacts και η μεγάλη πτώση της ποιότητας. Οπότε, αν υπολογίζουμε το κάθε επεισόδιο στα 45' (2 ώρες και 15 λεπτά), μπορείς να βάλεις άνετα 3 επεισόδια σε κάθε dvd. Άντε να στριμώξεις 3 επεισόδια με πολύ ζόρι. Τα 5-6 μου φαίνονται πάρα πολλά (6Χ45'=270'=4,5 ώρες) και δεν το προτείνω εκτός αν χρησιμοποιήσεις dual layer δισκάκια, αλλά το κόστος τους είναι τριπλάσιο. @ micos000 Δεν εχεις υπόψιν σου μάλλον πως μπορείς να κανεις video σε μορφή vcd η svcd και το τελικό σου μέσο εγγραφης να είναι το dvd. Εγώ παλιότερα έκανα πολλά vcd και svcd και η ποιότητα με το tmpgenc που τα έκανα ήταν παρα πολύ καλή και ο απλός κόσμος δεν καταλάβαινε πιο ήταν το original και πιο το copy. Mε τα καινούργια εργαλεία τα vcd και ειδικά τα svcd έχουν πλέον παρα πολύ καλή ποιότητα.
TheELF Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 [offtopic] SVCD PAL/SECAM: 480x576 με μέγιστο 2.7 Mbps,αυτά είναι τα στάνταρ για να παίζει παντού(και μάλιστα κανονικά πρέπει να είναι cd πολλά Player θα τα παίξουν και σε dvd αλλά δεν είναι το στάνταρ οπότε δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος) DVD PAL: 720×576 με μέγιστο 9.8 Mbit/s και είναι πάντα 100% συμβατά με απλές «φέτες»(εκτός αν μιλάμε για πολύ περίπτωση) [/offtopic] Αλλά βασικά αφού επιμένεις στα SVCD γιατί δεν λες τουλάχιστον με ποιο τρόπο να το κάνει,γιατί αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα του παιδιού.
biomecanoid Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Το προγραμα ειναι αυτο: http://www.tmpgenc.net/
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Αυτά όμως αν δεν κάνω λάθος διαβάζονται μόνο από υπολογιστή. Εγώ θέλω να τα διαβάζει οποιοδήποτε DVD player(ακόμα και το playstation2..). Και όμως κάνεις λάθος. Για το PS2 δεν έχω ιδέα, αλλά μπορείς να χαλαλίσεις ένα δισκάκι (γύρω στο Ευρω20λεπτο κάνει άλλωστε), για να δοκιμάσεις εάν στα συγκεκριμένα μηχανήματα που έχεις, διαβάζει MPEG-4 αρχεία. Αυτά δηλαδή της σειράς σου, τα οποία έχεις ήδη στον υπολογιστή. Αν τυχόν διαβάζονται, χωράς 14 που λέγαμε, ΚΑΙ γλυτώνεις και τις μετατροπές, που ούτως ή άλλως δεν βελτιώνουν την ποιότητα του αρχικού αρχείου.
TheELF Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Διαβάζει πολλά το ps2 αλλά θέλει χακαρίσματα οπότε αν είναι επιφυλακτικός καλύτερα έτσι, και όπως λες δεν είναι και ακριβά τα dvd ας κάψει μερικά παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.